Червената Шапчица - ДЕТЕТО ЛЪВ
 
Четвъртък
27.07.2017
04:47
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
ДЕТЕТО ЛЪВ »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

ДЕТЕТО ЛЪВ

„Туидълдум и Туидълди да влязат в бой се съгласили.

Защото според Туидълди,

съсипал новото му кречетало Туидълдум."

Спомняте ли си онази детска игра „Царю честити"? А спомняте ли си онова дете, което все се цупило, защото не било царя? Ако то е същото, което ви е давало пари да си купите захарна пръчица или сладолед, бъдете сигурни, че сред приятелчетата ви от махалата е имало дете от зодия Лъв.

Това дете е слънчево, щастливо, игриво и весело, но само когато се изпълняват неговите желания. В противен случай надвисват облаци, последвани от гръмотевичен трясък или мрачно мълчание. Дори и да прекалява, не му се карайте много. Постоянното потискане на неговия енту­сиазъм може да остави дълбоки следи, кои;го да затьмнят слънчевата му натура в продължение на години. Малките от тази зодия притежават склонността да командват връстниците си, което често ядосва майките на по-кротки­те дечица. В такъв случай трябва да им направите забележ­ка, но без да ги порицавате на висок глас пред другите. Лъвската гордост винаги реагира невъздържано на напад­ките, особено ако са отправени на публично място.

По-добре е да поощрявате вродената склонност на това дете към лидерство, като в същото време го накарате да разбере, че всеки трябва да мине през този пост, дори ако едните са по-слаби, а другите - по-силни. Просто така е по-почтено.

Вкорененото му чувство за справедливост ще му по­могне бързо да осъзнае това. Детето Лъв е агресивно, но не и злобно. Нещо отвътре обаче го гложди и то все гледа да бъде начело на парада. Децата от тази зодия много обичат да се перчат и този навик трябва да бъде навреме изкоренен. Момченцето Лъв ще направи челна стойка насред училището или ще тръгне да ходи по най-високата ограда само и само за да направи впечатление на съуче­ниците и особено на съученичките си. Ако родителите му са умни, от най-ранна възраст трябва да му внушат, че перченето е много недостойно. Тези слънчеви деца без­резервно ще приемат подобни съвети, тъй като притежа­ват силно развито чувство за лично достойнство. Това може да бъде забелязано и у най-малките представители на тази зодия. Те се държат като принцове и още преди да проходят започват да въртят на малкия си пръст и мама, и татко, и цялото семейство. Наакани, напикани и олигавени, те сякаш се опитват да спасят част от достойнството си и неистово реват. Същевременно много обичат да ги целуват, галят, да ги щипят по бузките и да им носят по­даръци. Това дете не се притеснява от прекалено много ласки и внимание. Точно обратното - може да видите са­модоволното му изражение, когато някой случаен мину­вач спре да му се порадва.

Трябва да сте наясно, че детето ви Лъв е много по-нера­зумно и буйно от своите връстници. Без да мисли върши какви ли не лудории, като в повечето случаи организаторът е самият той. След прекалените му буйства обаче ще има я периоди на лъвска леност, когато ще се мотае из къщи, без да се захване с нещо. Не го закачайте, но същевременно го накарайте да разбере, че никой няма да му слугува. Ако нещо му трябва, да си го вземе само. Защото разглезеното дете Лъв се превръща в истински деспот. Понякога може да му подадете книга или чаша шоколад, но само като при­ятелски жест. Ако проявите слабост пред лъвските му кап­ризи, непременно ще ви превърне в слуги. Затова поста­райте се да му внушите, че трябва да уважава правата на другите, ако иска и те да уважават неговите. Тогава от него ще излезе далеч по-поносимо същество. Тези деца са мили и закачливи като малките лъвчета в зоопарка и точно като тях се нуждаят от обич и строгост едновременно. Ето защо родителите, както и звероукротителите, трябва съразмер­но да прибягват и до топлата милувка, и до жилавата пръчка. Едното без другото са фатални за възпитанието на тези малчугани.

Съществуват два вида деца Лъв. Първите са контакт­ни, весели, жизнерадостни, открити, сърдечни и велико­душни, макар и на моменти по-агресивни. Другите са тихи, свити и срамежливи, или поне така изглеждат отстрани. При последните тези качества обикновено са като резул­тат от накърнена суета, от прекалено строг родител или от по-голямото внимание към по-малко братче или сестриче. Дълбоко в себе си те жадуват за толкова грижи и внимание, колкото и връстниците им от другия тип. Опас­ното при една такава ситуация, особено ако тя продължи дълго е, че когато порасне, това дете насилствено ще се опитва да се налага, като търси внимание в неподходящи моменти и от неподходящи хора. Другата възможност е завинаги да се вглъби в болезнено отчуждение и вечна неудовлетвореност. Лъвът става силно дистанциран, ако дълго време му се пречи.

Младите представители на тази зодия обичат да си играят на войници, но най си падат по игри с голяма доза случайност или късмет в тях. На момиченцата им харесва Да се правят на дами и да се издокарват, за да им се рад­ват възрастните и да им казват, че са красиви. Те обаче се отнасят много съвестно към всяка къщна работа, която им е възложена. Е, не бива да очаквате, че с удоволствие Ще мият пода и ще хвърлят боклука. Не обичат черната Работа, затова им възлагайте нещо по-сериозно, в което могат да проявят творчество и самоинициатива. Някои от тях са големи мъжкарани, но постепенно тяхната суета ще вземе връх и този период ще отмине.

Учителите могат да им се доверят и да ги направят свои заместници, ако им се наложи за кратко за излязат от класната стая. Децата Лъв обичат да обясняват и са ис­тински щастливи, когато им се гласува доверие. Защото наред с всичко останало това им дава привилегии. В ро­лята си на учителски заместник детето Лъв винаги ще ус­пее да въдвори ред, но не за дълго, тъй като няма да из­държи на изкушението да полудува заедно с другите.

Ако нещо е приковало интереса им, Лъвовете усвоя­ват познанията бързо и лесно. Те са интелигентни и обик­новено възнаграждават търпението на учителите си, но не забравяйте, че освен да учат, обичат и да мързелуват. Разчитат главно на неустоимия си чар и яркото си излъчва­не. Учителите често се поддават на ослепителните усмивки и комплиментите на тази зодия и това обяснява защо де­цата Лъв получават по-високи оценки, отколкото заслу­жават. Много е важно да се научат редовно да си четат уроците. Това обаче не бива да става насила, защото нищо няма да постигнете. Най-лесният начин да накараш това дете да повиши училищния си успех е да засегнеш негова­та суета и да го предизвикаш да се изяви. Един такъв но­мер винаги ще мине. Когато заслужава, не пропускайте да го похвалите, и то пред хора. Защото колкото и да го хвалите, то ще иска още.

Тези деца винаги имат нужда от повечко пари за харчене, отколкото другите. Защото са щедри. Няма да е зле, ако от време на време им повтаряте онова, което Рокфелер е казвал на децата си: „Когато имаш пари - дай една­та част, втората похарчи, а третата задели настрана. Тряб­ва особено да наблегнете на третата част.

Щом пораснат, младите момчета и момичета от тази зодия ще започнат да забелязват представителите на дру­гия пол доста по-бързо от своите връстници. Подгответе се за бурен пубертет, защото вашето дете Лъв ще мени настроението си минимум по сто пъти на ден. Приятел­ствата и увлеченията му ще бъдат съпътствани с изклю­чителен драматизъм и изпълнени с често сменящи се изблици на въодушевление и душевни терзания. Всички деца от тази зодия обичат да ходят на гости. Ако им дадете повече свобода, на всяка цена ще се възползват от нея. Болезнено понасят строгото отношение, тъй като то накърнява достойнството им. По-добре да поощрите вро­дената им дързост, като им кажете, че са способни на всич­ко, и те няма да ви подведат.

Не е лесно да се възпита дете, родено през август. Ще преживеете и моменти на отчаяние, когато ще си мисли­те, че това зверче въобще не може да бъде опитомено. То може, разбира се, но само с нежност и постоянство - лю­бовта е магическият ключ, който никога няма да заяде в ключалката на златното му сърце. Отнасяйте се с обич към тях в детските им години и те ще израснат добри и великодушни. Ако няма любов край тях, те се отчужда­ват. Не забравяйте, че това дете винаги се прави на голям смелчага, но в същото време се страхува, че не е. Притис­кайте го към себе си всяка вечер, дарявайте го с ласки, обичайте го с цялото си сърце.

 

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites