Червената Шапчица - ДЕТЕТО ОВЕН
 
Четвъртък
27.07.2017
04:47
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
ДЕТЕТО ОВЕН »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

ДЕТЕТО ОВЕН

Чувствам, че нещо идва към мен като дяволче от кутийка, а аз политам като ракета.

Докато таткото забавлява гостите, бебето Овен, ос­тавено в кошчето, реве до посиняване, че не му обръщат внимание. Как смеете, родители такива? Кой командва в тая къща?

Ще разберете това още щом го докарате от родилно­то. Вашето дете, управлявано от Марс, ще бъде главноко­мандващият. Изобщо не се и съмнявайте. То няма да мрънка или да хитрува, а направо ще крещи и ще тропа с лъжица по чинията, когато вече седи само на високото детско столче с масичка. Твърдо ще ви предяви своите предпочитания и вие ще разберете, че металът на роде­ните през април е желязото, а камъкът - диамант, най-твърдият минерал на земята.

Малкото Овенче прохожда и проговаря по-бързо от другите деца. По-палаво е от тях. Но само опитайте да му кажете „Не пипай там" и ще видите! С него трябва да сте непрекъснато нащрек. Внимавайте да не падне, защото ще си нарани главата или лицето (предразположено е към такива травми). Оглеждайте се за остри предмети наоко­ло, пазете го от огъня и врялата вода. Можете да бъдете сигурни, че има ли нещо горещо и забранено, то момен­тално ще навре любопитната си лапичка там. И въобще няма да се поучи от това.

Вашето дете Овен расте яко и пъргаво. Леко се пре­борва с всичките там шарки, заушки, скарлатини. Никненето на зъбите може да бъде по-тежко, но и с това ще се справи. Само на вас тежко ви! Защото вече ще започне да проявява особеностите на своя характер. Ако му пречите или забранявате нещо, ще избухне в неразумен гняв. Пос­ле бързо ще му мине. Ще ви се усмихне подкупващо и ще ви задуши в своята гальовна мечешка прегръдка. Пазете го от ранни емоционални стресове, защото те могат да го превърнат в тъжен кротък Овен, чиито рога обаче не са по-малко опасни.

Детето Овен щедро раздава играчките си на всички наоколо. Но щом някой го обиди, щедростта му ще секне. Опитайте да му попречите да отиде там, където иска, или да направи това, което си е наумило. Тогава бъдете готови за гръм и мълнии.

Когато тръгне на училище, често ще забравя да на­пише домашните си. Излишно е да му давате за пример Деца Козирог, Рак, Дева или Риби, които са по-послушни от него. По-добре му хвърлете някакво предизвикателство, например че е разсеяно и по-посредствено от другите, но за вас това няма значение, защото го обичате такова, как­вото е. Елате да видите тогава какво значи бясно учене. То ще ви докаже, че може да бъде най-доброто в класа. Споделете опита си с учителката. Тя ще ви бъде благо­дарна, особено ако има повече Овни в класа си. И тъй като не всички родители на дете Овен знаят този трик, нека ги успокоя - никога не е късно децата им да наваксат пропуснатото.

В огнената натура на вашето дете ще откриете несъвместими черти. То е добродушно и жестоко, мило и нахално, сантиментално и с развинтено въображение, но в същото време не би се оставило да го излъжат. С една дума, то е упорит и практичен мечтател идеалист.

Детето Овен обикновено е лидер сред другарчетата си. То обича да играе и да измисля игри, които често се превръщат в необуздани щуротии. Затова го дръжте под око. Животът му е подготвил много удари. Днес то е ви­роглаво и изглежда несъкрушимо, но утре може да дотича при вас да търси закрила със сълзи на очи, защото някой се е присмял на ентусиазма му или е попарил мечтите му.

Малкият Овен вярва в магьосници и великани, които могат да поместят цели градове. Ще му се той самият да бъде като тези великани и да твори чудеса. Но когато раз­бере, че на света има освен добро и зло, освен вълшебни­ци и разбойници, които убиват, се стъписва. Все пак бързо се окопитва и пак се втурва напред. В битките ще се по­крие с рани, но няма да се откаже да продължи.

Крийте добре приготвения за Коледната нощ или рождения ден подарък. Овенчето е нетърпеливо и ще го открие. Не разваляйте магията на дядо Коледа. То вярва в нея. Чувствителността му се закалява от това, че след годините на детската вяра ще дойдат следващите, в които ще свикне да не вярва. Урокът е необходим.

Овенчето е с широки пръсти и бързо харчи джобните си пари. Но то ще ви даде с удоволствие последното си петаче, а малката ви дъщеричка с него ще откупи от улич­ните разбойници живота на котето.

Ако малкият Овен получи повече грубост и незачи­тане, отколкото топлина, това ще го нарани. Може да из­гради у себе си жестокост като защитна реакция. Трябва да му обясните внимателно, че не е хубаво да се гаври и издевателства над по-кротките деца. По-добре е да про­явява съчувствие и великодушие. Никога не му се нала­гайте и не му заповядвайте. Говорете му кротко и с ус­мивка и ще видите как ще направи много неща, за да ви се хареса.

В един момент младият Овен може да напусне дома си, защото иска да бъде независим. После ще се върне сам, след като се поблъска и помъдрее. Жадно ще чете, ще чув­ства нужда от по-стабилно образование, макар че години­те за следване са прекалено дълъг срок за него и чиста за­губа на време. Ще иска отведнъж да постигне всичко.

Няколко съвета към родители и учители: Когато ги хвалите, на децата от зодия Овен им поникват криле. То­гава те искат да постигнат все повече и повече. Изградете у тях чувство за отговорност и не ги оставяйте да бездей­стват. Ако не вършат нещо полезно, ще използват енергията си, за да правят бели. Нужен им е много сън, за да възстановят тази енергия.

Детето Овен обича приказките и вярва в чудеса. Ако успеете да го възпитате с внимание и топлота, когато по­расне, то само ще умее да мечтае за невъзможното и да постига тази мечта.

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

 

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites