Червената Шапчица - ДЕТЕТО СКОРПИОН
 
Четвъртък
27.07.2017
04:46
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
ДЕТЕТО СКОРПИОН »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

ДЕТЕТО СКОРПИОН

- Какво друго трябваше да учите?

- Ами, учехме Мистерия... стара и нова Мистерия, след това Мореография... Заекване, Разчекване и Намотаваме.

Колко са горди родителите от своето бебе Скорпион! И колко им е приятно да забележат, че в сравнение с други­те бебета в родилното то прилича на малко завършено чо­вече. По-спокойно е от тях и телцето му като че ли е по-здраво. Между другото, това е абсолютно вярно - дори най-дребните бебета Скорпион имат забележително силни тела. Това е в съответствие с изключително силния им дух.

Още като деца Скорпионите обичат да се борят с връстниците си и се стремят непременно да ги надвият. Те имат много положителни качества, но не може да се каже, че примирението е едно от тях. Дори когато се пра­вят, че се предават, те всъщност отлагат схватката и търпе­ливо изчакват момента, когато ще я продължат на друг фронт, където имат по-големи шансове.

Щом стане ясно, че вашият щъркел ще долети през ноември или малко преди това, тичайте да купите една по-широка кошара. Ще разберете защо. Още като се върне­те с бебето вкъщи може да ви се наложи да прекрачвате в нея, за да прочетете нещо или да се нахраните на спокой­но и недостъпно място. Още в магазина можете да изпроб­вате дунапрененения дюшек и не обръщайте внимание на продавачката, която ще ви погледне с изумление, когато полегнете вътре и проверите дали е удобно. Ако една не­позната ви е накарала да се притеснявате, какво остава за изпитателния поглед на вашето скорпионче? Още от момента, в който прогледне, то ще ви прикована с упоритите си очи и ще ви кара да изпълнявате капризите му като хипнотизирана. Ето го, кръстосало е крачета на пода, циври настойчиво, а вие се мятате безпомощна в стаята като животно в клетка. Внимание! Започнете още отсега да се закалявате, за да не капитулирате преждевременно пред това малко дяволче. А продавачката поставете на място с погледа си. Отишли сте там с парите си! Може да се държите малко особено, но това не е нейна работа. Купувачът сте вие. Следователно вие имате право. С малки промени тъкмо по този начин би трябвало да се държите и с малкия Скорпион, ако искате да се справите с него. Къщата е ваша. Вие решавате как да се държите с него и няма да позволите той да ви се налага. Вие сте майката. Вие нареждате кое как трябва да бъде. И като му говорите така, гледайте го сурово в очите, докато не сведе поглед. Задачата ви е тежка, но предизвикателството си стру­ва. Непременно го подложете на безусловна дисциплина. Непрекъснато му внушавайте, че трябва да бъде внимате­лен с по-слабите, че трябва да приема достойно загубите, че трябва да запази уважение и да не изпитва злоба към онези, които са го засегнали. Докато го възпитавате, ще усетите върху себе си магнетичното му излъчване и ще бъдете изумена от острия му ум. Поощрявайте необикно­вената му храброст и честността му, но се постарайте да го предпазите от егоцентризма, който може да деформи­ра и унищожи тези качества.

Две са посоките, които малкият Скорпион може да поеме - нагоре или надолу. В известен период може да ви се стори, че още преди да е проходил той се е отклонил по някоя тъмна странична пътека. Суетните, неуравнове­сените и мекушавите майки могат да се отчаят още в на­чалото. Вие му забранявате да пипа даден предмет, а ва­шият още залитащ дребосък ви гледа на кръв. В такъв слу­чай вие също го погледнете в очите - погледът ви трябва да е приветлив, но неотстьпчив. Няма да ви е лесно точно в този момент да бъдете приветлива, но трябва да го на­правите. Усмихнете му се, ако трябва през зъби, но изго­ворете твърдо и безусловно „не". Победата ви може да бъде временна и най-вероятно битката ви ще бъде подновена, но вие вече сте му помогнали да направи една крач­ка по пътя, който води нагоре. Един ден той непременно ще ви погледне с възхищение и упоритостта, с която про­веждате борбата с него, ще бъде възнаградена. Той при­ема уроци само от онези, които са по-силни от него. За­помнете това. Разбира се, засега той отдава победата ви на по-малкия си ръст и тайно в себе си вярва, че един ден ще ви победи. Но поне засега и поне докато сте по-висока от него, той ще се отнася с уважение към вас. Но пък и вашата мисия е до момента, в който той е достатъчно го­лям, за да тръшне на земята брат си или да се опъне на баща си в мъжката канадска борба. Ще ви бъде неимовер­но трудно, но пък ще се гордеете, когато разберете, че сте отгледали един горд Орел, а не един отмъстителен Скорпион. Само не забравяйте - строгата дисциплина трябва да бъде придружавана от безрезервна обич и привързаност. В противен случай има опасност вашето дете да се превърне в един нещастен Сив гущер, самотен и мрачен, разкъсван от страхове и всевъзможни фобии.

Поведението на вашия Скорпион ще бъде естествено, ще говори точно и понякога саркастично, ще ви се стру­ва, че е прям и открит, но това не означава, че не е дълбо­ко потаен. Той си запазва своите тайни и ще сбъркате, ако се опитате да проникнете в тях. По-добре му подарете едно метално сандъче с ключе, където той ще пази свои­те детски съкровища, или му отделете собствено чекмед­же, до което никой друг вкъщи няма да има достъп. Спе­циално пък момичето Скорпион може да ви поиска днев­ник с катинарче.

Такива са младите Скорпиони - те старателно крият своите тайни, но е напълно невъзможно от тях да се скрие каквото и да е било. Никаква тайна не може да се скрие от тях, дори и най-срамната за семейството. Те бързо ще разберат, че леля им има изкуствено чене, че вуйчо им фирка, а баща им крие плешивината си. Използвайте ги, ако търсите изгубени чорапи, ключове, портфейли - те са факири в тая работа. Надарени са с детективски нюх, при­тежават невероятна прозорливост и желязна логика, за да дешифрират всяка загадка.

Малките Скорпиони издържат на болка по един удивителен начин. Няма да пролеят сълза, дори ако се нало­жи да зашият раната им без упойка. И както можете вече да се досетите, те са необикновено умни за възрастта си. Някой път тяхната страхотна съобразителност ще ви по­могне да избегнете фатална катастрофа. На отчаяния от безпаричието баща може да му се случи нещо необясни­мо на пръв поглед - да се озове в горещата успокояваща го прегръдка на дребосъка, който си няма хабер от парич­ни проблеми. Но детето инстинктивно усеща, че негови­ят баща е поставен на колене и по своеобразен начин иска да му покаже, че е с него, че ще му помогне да победи нещастието. Нещо подобно може да стане и с майката, ако я мъчи нещо или е болна - тогава тя внезапно може да получи една безценна милувка от своето мъниче, което по свой начин е доловило, че тя има нужда от подкрепата му.

Децата Скорпиони са безкрайно предани към своите близки и приятели. Не така обаче стои въпросът с остана­лите. Ако някое лошо дете си позволи да счупи неговото дървено конче, детето Скорпион ще смачка пожарната му кола и велосипеда му. Освен това ще му фрасне един по носа, та да не настъпва втори път опашката на Скорпио­на. По принцип е възможно да се попречи на подобни прояви и аз ви пожелавам да успеете. Кажете на своя син, че гневът на отмъщението винаги се обръща срещу самия отмъстител, че разправата с другия се превръща в раз­права със самия себе си. Кажете му тези неща, но не си въобразявайте, че ще изпадне в разкаяние. Затова му ку­пете един бумеранг-играчка и го накарайте да го хвърли. Той ще бъде доста изненадан, когато бумерангът го цап­не по главата и това ще го накара поне донякъде да про­умее съветите ви. Бъдете сигурни, че бумерангът няма да му хареса така, както биха му харесали микроскопът, книж­ката за фокусите или комплексът по химия. Подобни по­даръци го правят искрено щастлив.

В училище ще си имат големи проблеми с него - диле­мата ще бъде дали да го признаят за неформален лидер или да го обработват периодически с пръчката. Най-ве­роятно ще прибегнат до едното и другото. По правило момчетата и момичетата Скорпиони, благодарение на

проницателния си ум, са особено силни в теоретичните науки. Както могат да бъдат отличници, така и могат да се нареждат сред най-големите кръшкачи и пакостници. Ще се научат да четат много бързо, ако им се случи да попаднат на опитни възпитатели. Те са възприемчиви деца.

Ако навреме го предпазите от лошите увлечения, ва­шето дете Скорпион може да стане първенец на целия випуск. Насърчавайте заниманията му със спорт, прово­кирайте ума му, насочете го към литературата, науката, медицината. В своите детски мечти детето се вижда кон­структор на космически кораби, моряк, пожарникар, ми­нистър, естраден певец, спортист, дори президент. Бла­гословете мечтите му. Избягвайте да му налагате своята представа за успешна кариера. Това е най-бързият начин да поеме пътя надолу и да се свлече в опасните житейски пътеки. Той много добре знае какво иска и вие трябва да уважавате волята му. Никога не нарушавайте обещанията си - той много държи на лоялността и твърдата дума.

Имайте предвид, че ще бъде необходимо да създавате възможности за изразходване на невероятната му енергия, нищо че изглежда спокойно и уравновесено дете. Трябва да го заобиколите с атмосфера, в която нервните крясъци, караниците на вечеря и скандалите преди лягане са невъзможни - в противен случай той ще сънува кошмари и се явяват опасности за психическото и физическото му здра­ве. В самия него кипят чувства и страсти, той едвам успява да укроти неспокойната си природа и при един деликатен подход, при едно внимателно отношение вие ще му помог­нете да се владее безупречно. Както грубото, лишено от логика, прибързано мъмрене, така и ироничното снизхождение могат да доведат до непоправими последици в пси­хиката му. Имайте предвид, че Скорпионите проявяват склонност към опиати, затова не допускайте вашето дете Да се докосне до тях. Това важи и за огъня - дръжте кибри­та по-далеч.

Те имат слабост към шествията от призраци в навечери­ето на Вси светии, филмите на ужасите и научната фантас­тика. А момчето Скорпион ще ви разсмива с особения си интерес към момичетата. Нищо чудно да сварите някой ден петгодишния си син да фиксира загадъчно къдрокосата първокласничка в двора на съседите. Един ден това хлапе ще стане голям любовник. Няма начин да го избегнете. Не можете да избегнете някои бъдещи сантиментални драми като убедите своето момче или момиче, че почтеността има първостепенна важност в сърдечните връзки. Децата от тази зодия държат особено на семейното огнище. Говорете им убедително, че то ще бъде изпепелено, ако се отнесат безот­говорно към любовта си, и те ще ви повярват.

Каквато и професия да избере, Скорпионът ще бъде най-добрият сред останалите. Неговата упоритост и сто­ицизъм ще му помогнат в това. Вие вече сте се убедили в неговата самостоятелност, но не си въобразявайте, че няма нужда от помощта ви. Той ще я приеме, макар да се пра­ви, че не обича да му помагат. Помогнете му да определи достойна цел, към която да насочи неукротимата си енер­гия. В противен случай тази енергия може да го погуби. Това е едно необикновено очарователно дете, предопре­делено да постигне в живота си нещо голямо. Предстои му дълъг път. Тръгнете заедно с него, докато усещате, че сте му нужна, а след това го оставете само да продължи пътя си. Един ден то ще се върне живо и здраво, постигна­ло своето. Плутон му дава мъжество, сила и интелигент­ност, но само от вас зависи дали ще получи онова, от ко­ето най-много се нуждае: пример как трябва да обича... и как може да получи любов.

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites