Червената Шапчица - ДЕТЕТО ТЕЛЕЦ
 
Вторник
25.07.2017
16:40
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
ДЕТЕТО ТЕЛЕЦ »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

ДЕТЕТО ТЕЛЕЦ

Няма смисъл да се навеждат и да ме  викат: „Ела тук горе, скъпа!"

Ако ми харесва да бъда такава, ще се кача,

ако ли не - ще си остана тук долу.

Още нямате представа какво ви очаква с вашето дете Телец? Ще ви стане ясно, когато се опитате да го облече­те за пръв път при изписването ви от родилното.

Вие му говорите нежно и гальовно: „Миличко, пъхни ръчица в това елече, баба ти го е изплела. Хайде, помогни ми, недей да стискаш юмруче. Сгъни ръчичката!"

Приближава се таткото: „Нека аз да опитам. Хайде, моето момче, разтвори ръчички. Виж колко е лесно. Нека да облечем елечето. Чуваш ли, Чарли? Разтвори ръцете!"

Идва сестрата: „Не се притеснавяйте. Бебетата трудно се обличат. Вашето е много сладко. Ококорено, и не гъква."

Бащата: „Да, кротко е. Но не мога да му разтворя ръчичките - толкова е силно."

Тогава майчината ви интуиция се обажда: „Май не го иска това елече."

Сестрата се намесва с професионален жест: „Ей сега ще го облека. Хайде в ръкавчето, ето така..."

Изведнъж лицето на бебчето става синьо-мораво и се разнася такъв писък, че в стаята нахлуват още дузина сестри. Но това не е писък, а рев! Вашето дете от зодия Телец просто съобщава, че не желае да го подмятат.

Същият писък ще се разнася всеки път, когато се опи­тате да го накарате да направи нещо, което не иска. Ще отслабнете като Туиги и ще натрупате мускули като Хер­кулес, докато се мъчите да натикате изпънатото телце във ваната, да свиете крачето му или да напъхате лъжичка с каша в стиснатата му уста.

След като свикнете и се примирите с мисълта, че де­тето ви е твърдоглаво, ще откриете колко е гальовно. То обича да го гушкате и целувате. Малкото момиченце Те­лец навярно ще е татковата кукличка и той трудно ще ус­тои на чара й, както на мама ще й е трудно да отказва на кроткото си синче с мечешка походка.

Децата Телец обикновено са по-кадърни от другите деца. Прохождат по-рано; израстват здрави, силни, със спортни наклонности. Емоционално стабилни са, чужди са им невъздържаността, депресията. Нямат склонност да се самоизтъкват. Независимо дали са упорити или сра­межливи и плахи, по характер са спокойни, не се нерви­рат лесно и родителите им няма да имат кой знае колко грижи по време на пубертета.

Пред хората малките Телци се държат много добре. Не обичат да бъдат център на вниманието, затова нека си играят тихо в ъгъла и гостите ще се чудят колко са възпи­тани. Единствената причина да се настроят войнствено е, ако им се карате или настоявате да направят нещо, което те не искат. Тогава няма да оправите нещата със сила, а с любов. Никога недейте забравя, че Телецът не може да устои на обичта. Една сърдечна целувка или топла пре­гръдка ще го накарат да забрави упорството и ината си. Говорете му мило и логично. Заповедите и крясъците ви няма да помогнат. Ако често е насилван против волята си, може да стане мълчалив, мрачен и жесток.

Малкият Телец е искрен и честен. И с него трябва да се отнасяте така. Умът му откликва на истината и здравия разум. Ще направи нещо, само ако му го обясните прием­ливо. Нищо няма да постигнете с думите: „Искам да си лягаш вече". Обаче ако му кажете ласкаво: „Лягай си вече, защото ще изгасим лампата. Трябва да се наспиш добре, за да бъдеш бодър и утре да те пуснем да играеш", ще го направи веднага. Или още по-добре му кажете: „Хайде, миличко, скачай в леглото между чистите чаршафи. Ще те завия с най-пухкавото одеало, а след това ще ти проче­та приказка." Дори цял ден да се е инатил и ви е ядосвал, при тези думи ще се превърне в кротко ангелче. Чувстве­ната му природа веднага откликва, когато му описвате усещането за нещата. Така че недейте да настоявате на своето - това е безполезно при Телеца и опасно за фор­миране на характера му.

Цветовете и звуците влияят в много голяма степен на неговото настроение и чувства. Ярките червено-оранжеви тонове го изнервят и правят неотстъпчиво. Нюансите на синьото и розовото, както и меките пастелни тонове, му оказват благотворно влияние. То реагира съвсем не­посредствено на цветовете. Ако те са в съответствие с неговите трептения, ще бъде спокойно. Ако са в дисонанс, ще стане нервно и раздразнително. Силните шумове и музика имат същия ефект.

Още от малко детето Телец трябва да започне с уроци по музика. Това изкуство му се отдава определено. То има нисък, мелодичен и приятен глас. Музикалната му дарба трябва да се открие навреме, за да се развие в правилна насока. Даже ако не превърне музиката в своя професия, Телецът ще слуша малкия си грамофон в стаята. Навярно ще предпочита класика пред модерните ритми или детски­те песни. Никога няма да ви пречи и да ви надува ушите с дива музика. Другото му любимо занимание може да бъде рисуването. Нека на масичката си винаги има хартия и цвет­ни моливи. Може да се окаже надарено и в тази насока.

В училище няма да бъде блестящ ученик като Близна­ците, Водолея или Овена. Но при всички случаи ще бъде гордост за класа и учителите ще го обичат. Ще учи упори­то и системно, макар понякога и по-бавно. Наученото обаче няма да бъде забравено. Децата от тази зодия умеят да се концентрират, поради което се представят много добре на контролни и изпити. Често ги избират за отговорници на класа, защото са честни, разумни и справедливи.

Понякога детето Телец може да създаде неприятнос­ти на своите родители заради упорството и ината си, ма­кар че това се случва рядко. Една моя позната имаше син Телец. Момчето обидило учителката си, като й казало, че фактите, които им съобщила, не са верни. (Впоследствие се оказа, че и авторът на учебника ги е сбъркал.) На другия ден сутринта майката го завела на училище и му заповядала: „Извини се на мис Апългардън, Сами". На обяд в кабинета на директора чули майката нервно да повтаря и да потретя заповедта си. След обяд, когато учениците си отишли, прислужникът доловил треперещ, омаломощен глас: „Извини се на мис Апългардън, Сами. За последен път, извини се." После чул удар. Последвало мълчание. На другия ден момчето си седяло пак на чина. То проявило по-голям инат от учителката, майката и директора. Изобщо не се извинило. Но за децата станало герой, още повече че било право.

И така, когато вашият малък Телец зарови яките си крака в земята, нищо не може да го помръдне. Приемете спокойно този факт и тогава ще гледате с радост как той расте. Може би ще цапа хубавите си дрешки, но никога няма да губи играчките си. Ще установите с учудване, че главичката му винаги ще мирише на топло птиче гнездо, колкото и често да миете косата му. Когато порасне, няма да потроши колата на баща си с бързо и неразумно кара­не. Може да нападне хладилника и да изяде сам семейна­та вечеря. Но няма да забрави рождения ви ден. С него ще ви бъде спокойно и ведро.

Вашата малка дъщеричка, родена през май, може да скъса новата си рокличка, както се катери към къщичката си на дървото. Може да побеснее, ако някой по невнима­ние счупи любимата й играчка. Но тя ще ви помага да печете курабийки и кейк, а след като се омъжи, винаги ще сте добре дошла в нейния чудесен дом. Най-малкото вну­ците ви ще са мили и внимателни с вас.

Отглеждайте своето детенце Телец с любов. Обградете го с топлина, уют и нежност вместо с бодлива тел. Не го дърпайте за рогата и го оставете да си пасе спокой­но. Дайте му красота и музика и един ден то ще изпълни сърцето ви с покой. Тогава дори мис Апългардън ще му прости.

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites