Червената Шапчица - КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ ТЕЛЕЦА
 
Вторник
25.07.2017
16:37
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ ТЕЛЕЦА »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

ТЕЛЕЦ

21   април - 21 май

КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ ТЕЛЕЦА

Внимавай за значението, звуците сами ще се наредят.

Мой приятел, чието хоби са пътешествията, ми раз­казваше за първото си пътуване до Гибралтар. Стоял си на палубата и се наслаждавал на морската шир. Тогава в далечината бавно и плавно се възправила величествена грамада. Някой извикал: „Гибралтарската скала!" Потре­сен от гледката, приятелят ми се обърнал патетично към скучаещия на съседния шезлонг младеж: „Вижте каква красота! Векове е стояла непоклатима на това място! Око­ло нея са вилнели бури, армии са се опитвали да я превзе­мат, цивилизации са се раждали и умирали. Та тя е сим­вол на вечността!" Младежът се прозял и казал отегчено: „Аха. Вашите приказки ми напомнят за стария."

Баща му бил Телец. Местата, където този зодиакален знак се чувства най- добре, са фермата, банката и агенцията за не­движими имоти. Но се навърта и по други пасища. Ще го по­знаете по неговата мълчаливост и сериозност. В речта му пре­обладават лаконичните изрази „да", „не", „благодаря", „до­виждане", „аха", „хм". Ако в рождения му хороскоп има сил­но влияние на Овен, Стрелец или Близнаци, може да се случи по-приказлив, а походката му да е по-енергична. Но типични­ят Телец стъпва тежко и е скъп на думи. Той наистина прилича в своята непоклатимост на Гибралтарската скала. Нито вода, нито огън; нито яростни крясъци, нито войнствена нападателност ще нарушат неговата невъзмутимост.

Само ако си науми нещо, вирва брадичка, издува ноз­дри и с вас е свършено - ще ви прегази за един миг. Но това става рядко. Иначе предпочита да го оставите на спокойствие. Не го закачайте и ще ви е благодарен. Ако си позволите да го дразните и ръчкате твърде силно, ще изпитате гнева му. Дълги месеци и дори години Телецът може да живее в равновесие, без да обръща внимание на интригите около себе си. В един прекрасен ден обаче ня­кой ще изпусне последната капка и огромната чаша на търпението му ще прелее. Той ще връхлети като бесен и тогава Бог да ви е на помощ. По-добре бягайте колкото сили имате, защото иначе ще ви смаже. Дори Скорпионът не може да му излезе на пътя в такъв момент.

Познавам една жена, която не била виждала ядосан своя мъж Телец през целия им брачен живот. Една вечер били на ресторант. До масата им се приближил пиян и ка­зал нещо неприлично. Тя очаквала, че мъжът й въпреки това ще запази самообладание. Тогава за изумление на всички посетители Телецът скочил, сграбчил пияния и го запра­тил в другия край на салона. За малко не съборил подиума на оркестъра. Така че, мъже, внимавайте коя жена заглеж­дате. Разберете най-напред рождения ден на кавалера й.

Много от хората, родени през май, са яки и силни. Же­ните се движат флегматично и плавно, но походката им из­дава скрита сила. Погледът им е твърд и невъзмутим. Мъжете имат широки вратове и гърбове. Тялото им е пропорционал­но развито, ушите - малки и прилепнали. Повечето Телци имат къдрави или чупливи коси, обикновено тъмни.

Но не всеки Телец прилича на бика Фердинанд или на кравата Елза. Срещат се сухи и слаби, както и руси, със светли очи. Това не значи обаче, че те са по-малко волеви и силни. Такива са Бинг Кросби, Фред Астер и Гари Купър. Фред Астер е типичен земен Телец независимо от въздуш­ния му чар на Близнаци и леката стъпка на Риби. Това знаят най-добре хората, работили с него. Телецът не може да бъде накаран да отиде там, където не иска, и да напра­ви нещо, което не е пожелал. Бинг Кросби е известен с невъзмутимия си характер и кроткото си държане. Спом­нете си високата като върлина фигура на героя на Гари Купър в старите каубойски филми. Той се движи бавно и отмерено и в целия филм едва изрича десет изречения. Ролята може да налага това поведение, но и режисьорът не случайно е избрал именно Гари Купър. А ето и любов­на сцена с Гари Купър:

Момичето: „Безумно те обичам. Мили, не мога да живея без теб. Ти си всичко за мен. Кажи, че ме обичаш така, както те обичам аз. Обичаш ли ме?"

Героят на Гари Купър: „Ъъ".

Телецът е твърде далеч от словоизлиянията, не че не обича жените. Но никога няма да хукне да ги гони. Пасив­ността е типичното му поведение. Предпочита да привлича хората. Затова по-често посреща гости вкъщи, вместо да хаби сили и енергия сам да ходи. Истериите и разправии­те са му чужди. Няма да го видите да гризе ноктите си, притеснен и разтревожен. Стоически приема живота такъв, какъвто е, без да се оплаква.

Имах един познат Телец. Беше и прокурор, и експерт-счетоводител. (Наистина странна комбинация - след мал­ко ще ви стане ясна.) Най-учудващото бе, че говореше по­вече от мен - а аз съм като картечница. Оказа се, че в хо­роскопа му има силно влияние на Близнаци. И все пак зад неизчерпаемата енергия и леещо се слово прозираше Те­лецът. Умът му се движеше светкавично, но решенията се обмисляха бавно и внимателно. Клиентите му губеха търпе­ние, докато приключи и подпише документите им. За него би могло да се каже, че се хвърля бавно в работата си.

Телецът обича да си бъде вкъщи, в познатата удобна стая. Трудно приема движението и промените, освен ако няма Луна в Близнаци, Стрелец, Водолей или такъв асцендент. Ако живее под наем, ще мечтае за своя къща и ще постигне мечтата си. Здраво стъпил на земята, той черпи сили от нея. Принуден е да живее на петнадесетия етаж, добре - но на прозореца ще има сандъче с цветя. В почивните дни ще бяга от градския шум и ще стои с въди­ца край някоя река или ще лежи на поляната в близката гора. Ще се опиянява от мириса на трева и цъфнали овош­ки. Връзката със земята при него никога не се къса. Накрая, когато се пенсионира, ще захвърли всичко и ще си спретне къщичка на село.

Типичният Телец има желязно здраве. Много трудно ще го повали някоя болест, от която обаче още по-трудно ще оздравее. Защото упорито отказва да следва лекарс­ките предписания, пък и оптимизмът не му е вродено ка­чество. Гърло, врат, крака, глезени, гръбнак и полови орга­ни са слабите му места. Трябва да ги пази от травми и инфекции. Тъй като обича пиенето и особено яденето, склонен е към изпълняване. Това натоварва сърцето и води до лошо кръвообращение, разширени вени и дори подаг­ра. Оплакванията могат да станат хронични и тогава край на великолепната физика и желязното здраве. Повечето хора, родени през май, могат да бъдат по-здрави от всич­ки останали, ако съумеят да контролират теглото си и да се предпазят от бъбречни инфекции. Необходимо им е много движение и чист селски въздух.

Няма никакъв смисъл да убеждавате Телеца, че е инат. Той смята, че е търпелив, разумен и твърдо отстоява по­зицията си. Истината е, че Телецът се инати по човешки и съвсем не се дърпа като магаре на мост. Ако съпругът реши, че столовете на техните близки не са удобни, той няма да им отиде на гости, колкото и да му се моли съпру­гата. Или пък ако жената Телец не одобрява приятелите на мъжа си, просто няма да ги забелязва и да говори с тях. Но що се отнася до търпението, то наистина е едно от най-добрите качества на Телеца. Колкото повече се тру­пат бедите и проблемите, толкова повече сякаш нараства силата, с която ги понася. С години може да не се оплак­ва. Привързаността към семейството му е пословична. Вер­ността към приятелите е безгранична. И все пак си остава опърничав.

Нищо не може да спре апетита му. Телецът нагьва всичко - от пържени чушки и ряпа до шоколадова торта и сметаново руло. Разбира се, пържолата и бифтекът са на първо място. Полейте обилно с алкохол цялото това ку­линарно многообразие, и ще получите представа за Хен­ри VIII на кралския пир. Е, ако Телецът има да речем асцендент Дева, може да преживее и с марули, моркови и сок от сини сливи. Но това е изключение.

Чувството за хумор у Телеца не е от най-тънките. Меко казано, той предпочита да се посмее на дебелашка­та шега и по-трудно долавя фината сатира и елегантния хумор. Хвърлената в лицето торта ще го докара до сълзи от смях. Грубите и недодялани комедии са съвсем по вку­са му. Много рядко обаче ще откриете жесток или от­мъстителен Телец. Ако попаднете на такъв, то в рожде­ния му хороскоп ще има обезателно много планети в Овен. Типичен пример за такава комбинация е Хитлер. Явно двата слънчеви знака не се съчетават никак добре в една личност.

Характеристиката на Телеца няма да бъде пълна, ако не разгледаме отношението му към парите. Той обича да изгражда материалното си благополучие бавно и сигурно. Започва със стабилни и здрави основи, после внимателно разширява работата си, докато завърти печеливш бизнес и натрупа пари. Успоредно с това укрепва и властта си, но тя никога не е цел. Достатъчна му е мисълта, че разполага с нея. След като си осигури бъдещето, Телецът може да ос­тави подчинените си - разните там Козирози и Раци - да движат работите му. През това време той ще подремне, ще си къса маргаритки или ще оглежда хубавите момичета. Важното е всички да знаят кой е собственик на пасището.

Не всеки Телец е милионер, но няма да намерите нито един на опашка за социални помощи. Парите рано или късно отиват при него. Той ги цени така, както цени вещи­те и семейството си. Но в никакъв случай не е скъперник. Ако сте спечелили приятелството му, щедрото му сърце и портфейлът му са отворени за вас.

Телецът се впечатлява от грамадното. Колкото по-голяма по размери е една сграда, толкова му прави по-силно впечатление. В зоопарка подминава маймуните и се захласва по слоновете. Храбро би застанал пред тигър, ала се страхува от мишка.

Тъй като е управляван от Венера, Телецът обича из­куствата. Хубавата музика и картини винаги го вълнуват. Живописта често му става или професия, или хоби. Мно­го Телци имат развито музикално чувство. Някои стават певци, докато други се разпяват в банята и мечтаят за цар­ски палати.

Нюансите на синьото успокояват страстите на Теле­ца. Розовото и цикламеното също, но в по-малка степен. Това не може да се каже обаче за червеното - питайте някой матадор как реагира бикът на него. Зеленото и ка­фявото в природата го отморяват и ободряват. Зелените банкноти и тухлената къща го правят сигурен и доволен.

Металът на Телеца е медта - отличен проводник на електричество и топлина. Затова и той е способен на трай­на любов. Докато по-емоционалните се блъскат и напи­рат към първото място, уравновесеният характер на този здравеняк няма нужда от фанфари, за да стигне до там. Успехът винаги ще го свари подготвен. Загадъчната Ве­нера го е дарила с любов към лукса, ето защо той плаща скъпо за драгоценните си вещи и ги пази до края на живо­та си, но в същото време е заклет враг на прахосничество­то и разточителството. Неговият дом е неговата крепост - нека никой не смущава спокойствието му там. Търпелив като времето, здраво впил корени в земята като гората, Телецът притежава сила, с която може да премести пла­нини и да постигне своето.

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites