Червената Шапчица - МЪЖЪТ ДЕВА
 
Четвъртък
27.07.2017
04:47
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
МЪЖЪТ ДЕВА »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

МЪЖЪТ ДЕВА

- Ако някоя риба дойде и ми каже, че заминава на пътешествие, ще попитам „с какъв цял"?

- Да не би да искаш да кажеш „цел"?

- Искам да кажа точно това, което казвам -обидено отвърна Лигавата костенурка.

Ако се надявате да прекарате вълшебни романтични мигове с мъж, роден под знака на Девата, ще трябва дос­та да чакате. (Между нас казано, може и изобщо да не ги дочакате). Защото този мъж е практичен материалист и твърде малко се интересува от романтиката. Няма да сед­не да ви прави серенада, нито пък ще се катери по балко­на на лунна светлина като Ромео. Вашите желания и на­мерения спрямо него в крайна сметка могат да се окажат в сферата на теорията или фантазията, защото най-труд­но е този" мъж да завърже връзка с жена.

Не че не е способен на любов. Напротив, той силно обича своето семейство, предан е на приятелите си, с го­товност и всеотдайност помага на по-слабите и изпадна­лите в беда. У него има дълбоко вкоренена любов към работата, дълга и дисциплината. Но сантименталните емоции и сълзливи излияния не са по вкуса му. Те само могат да го изплашат и той да избяга така далеко, че ни­кога повече да не го видите. Не се опитвайте да го съблаз­нявате, да кокетничите или да го преследвате агресивно. Има други начини да стигнете до сърцето му.

Мъжът Дева търси качеството, а не количеството в любовта. В живота си той има по-малко любовни връзки, като нерядко те са нещастни. Това го кара да страни от шумни компании и веднъж опарил се, да бъде много пред­пазлив следващия път. Също и да се хвърля в работата, където намира отдушник. Ето защо на жената, която би искала да спечели мъж Дева, е нужно голямо търпение. Тя трябва да е наясно, че основният инстинкт на Девата е це­ломъдрието и мъжът би се отказал от него само заради истинска, неповторима жена. Затова много мъже Деви остават стари ергени - може би процентно най-много от всички останали зодии. Те приемат покорно съдбата, без да из­питват особени емоционални трусове, и все пак успяват да изживеят поне една, макар и крехка, любовна връзка.

Когато реши, мъжът Дева може да съблазнява фино и изтънчено. Той е съчетание на висок интелект и здрав реа­лизъм. Много жени са потръпвали от свенливата усмивка и топлия глас на Морис Шевалие, нищо че той съвсем не е Карузо в пеенето. Признавам, че и аз съм изпитвала омаята на неговия поглед и глас, макар че съм от друго поколение.

При този мъж платоническата любов е много по-сил­на от физическата. За да се събуди страстта му, трябва да е безумно влюбен и чувствата му да са разпалени докрай. Това между впрочем го предпазва от безразборни връзки. Естествено, и той е човек, и на него отвреме-навреме му се случват чисто физически любовни приключения. Но те са изключения. Все пак мъжът си е мъж и не всички Деви остават девствени в прекия смисъл на думата, но всички запазват по някакъв начин непорочността си. По­знавам един мъж, който на времето за пари бил принуден да играе в еротичен филм. Още се изчервяваше, когато някой го познаеше или си спомнеше за филма.

Любовта на мъжа Дева е чиста и целомъдрена. Той мечтае за честно и истинско приятелство и затова изисква­нията му към бъдещата избраница са много високи. Крити­чен и придирчив е към нея по същия начин, както е крити­чен към облеклото и навиците си или придирчив към хра­ната и здравето си. Никак не обича да го мамят. Ако връзка­та му стане досадна или неприятна, веднага ще я прекъсне.

Мъжът Дева проявява пасивен интерес и обикновено не чувства нужда от постоянна партньорка. Отвреме-на­време може да поиска да разбере дали не му липсва мъже­ственост. Е, когато разбере, че е достатъчно способен като мъж, ще се отдръпне и няма да търси повече доказател­ства. Хладнокръвен, сдържан, разсъдлив, мъжът Дева по­някога отстъпва пред зова на човешката природа, макар и Да не обича да го признава и се опитва да прикрие това, слагайки си маската на безразличие. Той притежава скри­та актьорска дарба и умее да се преструва, така както се преструва на болен, когато нечия компания не му харесва. Изобщо това е човек, който трудно се раздвижва емо­ционално. Ще се питате не сте ли се излъгали жестоко като сте си помислили, че може да се ожени за вас. Та той има в гърдите си по-скоро буца лед! Не бързайте. Бъдете търпелива и търпението ви ще бъде възнаградено. Когато накрая той реши, че вие сте голямата му любов, ще ви го признае просто и ще ви бъде верен докрай. Нищо няма да може да угаси пламъка на обичта му. Ще бъдете обожавана и носена на ръце цял живот. Стига наистина да реши, защото мъжът Дева е безкрайно придирчив.

Ако успеете да се омъжите за него, ако го подкрепяте вярно и предано, той ще преодолее всякакви материални затруднения и няма да позволи чуждо вмешателство в брака ви. Може да не ви обсипе с пари, но ще бъдете за­доволена и нежно ще се грижи за вас, когато сте болна или разстроена. Не се опасявайте изобщо, че може да поглежда встрани от семейното гнездо. Мъжът Дева по­чти никога няма да ви даде повод за ревност. Но ще иска да му отговорите със същото. Не би ви направил сцена само защото друг мъж е бил галантен с вас. Трябва обаче винаги да помните, че у него има силно развито собственическо чувство, и да внимавате до къде може да си по­зволите свобода. Не прекалявайте с флиртовете, защото в крайна сметка ще се окажете без съпруг. Стига да засег­нете по някакъв начин мъжкото му достойнство или бла­гоприличието, следващата ви среща ще бъде в съда. Труд­но ще му бъде да го направи (защото Девите са лоялни и много държат на семействата си), но той умее да контро­лира чувствата си. Самодисциплината е една от най-съще­ствените му черти. Щом е дошъл краят на брака ви, няма връщане назад. Никакви сълзи и разкаяния няма да го на­карат да повярва, че счупеното отново може да се залепи.

Мъжът Дева харесва жени, които са чисти и телом, и духом. Той никога не би хукнал подир някое разголено момиче с пищни форми. Защото си търси съпруга, а не любовница. (Друг е въпросът, че би помогнал на същото момиче в беда). Колкото и да е сексапилна, такава жена, която търси само удоволствията и не се отличава кой знае с какъв ум, не би привлякла мъжа Дева. За да му хареса, жената трябва да се облича елегантно (не екстравагантно) и мозъкът й да работи без грешка под безупречната прическа. Изобщо, ако сте се влюбили в такъв мъж, по-често му демонстрирайте ума и мислите си, а не чувства­та. Защото Девите мразят невежеството, глупостта, огра­ничената мисъл, както и мръсотията и грубостта. Старай­те се да поддържате дома си чист и не хранете вашия съпруг Дева с консерви.

За да постигне емоционално равновесие, мъжът Дева обикновено не изпитва нужда от деца и не копнее да стане баща. Но роди ли се дете в семейството, той се превръща в отговорен и добросъвестен родител. Грижи се не само за здравето на малкото, но и за умственото му развитие. Старае се да го възпита в нравствено отношение и да му предаде своите високи норми на поведение. Не жали сили, време и средства, за да осигури най-доброто обучение на наследника си. Дори да е разведен, не изоставя родителс­ките си задължения. Децата му израстват ученолюбиви и възпитани. Тук обаче се крие следната опасност. Тъй като бащата Дева е твърде строг, критичен, държи много на дисциплината и не обича да дава израз на чувствата си, между него и децата може да се появи бариера и неразби­рателство. Затова той трябва да внимава, по-често да раз­говаря с тях и дори понякога да ги поглезва. Те ще усетят, че са обичани, а това наистина е така.

Тъй като мъжът Дева обикновено обръща голямо вни­мание на здравето си, той очаква от вас да проявите грижа и търпение в това отношение. Ако вие се разболеете, ще ви отвърне със същото. Често изпада в мрачно настроение и става капризен. Един съвет от мен: оставете го сам да пре­одолее лошото си настроение. Нека да се потерзае малко. Това е добре за него. Душевното терзание е нещо като ду­шевно упражнение за Девите. Не му обръщайте внимание и след малко той ще ви изненада с нежността си. Ако види­те обаче, че мрачните мисли се отразяват на здравето му, направете всичко възможно да го изтръгнете от тях. По­старайте се да му измислите ново и интересно занимание.

И така, вече сте наясно с всичките недостатъци на мъжа Дева. Приемете ли съдбата си, омъжвайки се за него, ще имате умен и интелигентен съпруг, който няма да ви до­сажда, нито пък ще иска от вас и денем, и нощем да бъдете съблазнителна. Винаги можете да разчитате на негови­те грижи. Само трябва да не се заяждате, да не обръщате внимание на педантичността и постоянните му критики, на това, че всеки ден прокарва пръст по мебелите да види дали има прах. Най-добре е да обръщате всичко на смях. Е, той не е ангел, няма крила на раменете си. И все пак много жени биха ви завидели за такъв работлив, спретнат и красив мъж, който никога няма да забрави важните ви годишнини. Той ще направи всичко, за да ви осигури ма­териално. Ще се гордеете с неговия елегантен вид. Ще се ласкаете от мисълта, че той няма да погледне друга жена освен вас. А когато е мил и нежен, ще бъдете на седмото небе от щастие. Я се вгледайте пак по-внимателно в него! Какво ли е това сияние около главата му? Да не би пък наистина да е ореол? Не може да бъде, след като снощи ви сряза така яко в театъра, когато го посипахте с пудрата си. И все пак... ето, той се усмихва, а вие се потапяте в ясните му чисти очи и замирате от удоволствие...Забра­вяте всички лоши моменти и сте готова да вървите с него... (Е, докато се появи някой с истински крила!)

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites