Червената Шапчица - МЪЖЪТ КОЗИРОГ
 
Вторник
25.07.2017
16:35
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
МЪЖЪТ КОЗИРОГ »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

МЪЖЪТ КОЗИРОГ

„Дете, недей го кара да чака,

времето му струва хиляда паунда на минута.

И недей да кършиш пръсти постоянно.

По-добре не казвай нищо.

Говоренето струва хиляда паунда на дума."

Той се е обградил с високи стени. Изглежда стесните­лен, но всъщност е силен и волеви. Приятен събеседник и изключително амбициозен. Бихте си помислили, че пред­почита да е сам - също като легендарния мълчалив и ра­зумен каубой. Но в действителност не е така.

Козирогът крие дълбоко в себе си желанието да му се възхищават. Често си се представя под купола, хванат за летящ трапец пред възторжените погледи на публиката. В най-интимните си помисли и мечти е неизлечим роман­тик, но влиянието на Сатурн му тежи като окови. Плане­тата - символ на строгостта и дисциплината изисква от него спокойно поведение, практични действия и сериозни намерения. А това е твърде тежко бреме за носене. Често прикрива страховете си с рязко отношение или с неочак­ван и не особено уместен хумор. Но най-странният тип са тези Козирози, които разказвайки виц след виц, продължа­ват да се държат заядливо и хапливо.

Погледнете в огледалото един солиден мъж Козирог, на когото може да се разчита, и там ще видите огледална­та му същност - весел и нежен мечтател, който жадува да тича под дъжда, опиянява се от сладкия аромат на комп­лиментите, ненавижда скуката и търси приключението. Само избрани личности успяват да намерят достатъчно вътрешни сили, за да освободят самотните си души от тайния им затвор.

Основното познаване на зодиите би ви помогнало да не съдите за хората прибързано. Например вие си мисли­те, че Козирогът би бил отличен учител, но не и страстен любовник. Смятате, че той по-скоро ще стане президент, отколкото да падне на колене пред вас. Възприемате го като човек, предпочитащ да види името си в светска хроника, отколкото във вашия личен дневник. И тога внезапно откривате, че той притежава пламенно сърце,-което ви топли като разгоряла се камина в студената зим­на нощ. Знам, звучи доста вълнуващо, но не бързайте да се хвърляте в прегръдките му и не очаквайте да полети с вас към звездите. Изненадите, които ви изброих, са про­сто част от скритата му същност. Той ще бъде трогнат и очарован, ако успеете да я откриете, но знайте, че скрита­та му природа си е скрита природа. Едва ли би позволил някога тайните му интимни мечти да станат обществено достояние. Затова просто знайте, че той ги таи в себе си. Това ви стига. Не очаквайте вашият Козирог да хукне бос по тревата. Не можете да промените същинската му при­рода, наложена от Сатурн.

Нещото, което бихте могли да направите, е да се сме­ете на скучните му вицове, докато той събере кураж да разкаже нещо наистина остроумно. Намекнете, че консер­вативното му поведение е като пепел върху тлеещ огън. Това ще му вдъхне увереност и скоро ще лумнат истинс­ките пламъчета. Кажете му също, че според вас мечтите му са твърде колоритни, но няма по-ярки от сбъднатите мечти. Това ще го окуражи. Някой ден Вие ще стоите до Него, на върха на Неговата планина, горда със своя ре­шителен Козел и ще бъдете предоволна, че сте повярвала на практичните му стремежи.

Всички Козирози твърдят, че могат да живеят без ком­плименти. Опровержение на това е начинът, по който ги 1риемат. Едва ли има случай, след като сте казали нещо хубаво на вашия Козел, той да го е посрещнал толкова безразлично, колкото показва изражението на лицето му. 1е бързайте! Склонността на Козирога да се самозалъгва не означава, че ще излъже и вас. Той обича да го възпри­емат като добър, умен, красив, желан и интересен, макар и рядко да допуска това да проличи. Оттук и държанието му - малко недодялан, не знае какво да каже, щом някой го похвали, шегува се неловко, трудно прикривайки сму­щението си. Всичко това наистина създава впечатление, че той мрази комплиментите. Затова все по-рядко ги по­лучава. Прилича на омагьосан кръг, но може би грешката е по-скоро ваша, отколкото негова. Следващия път, под­насяйки на своя Козирог „букет" от думи, погледнете уши­те му. Стават розови, нали? А забелязахте ли блясъка в очите му и лекото потръпване на ноздрите му? Той желае да бъде видян, обгърнат от светлината на истинското ве­личие, което притежава. Неговата планета му е отредила да не обявява това на всеослушание. Затова ще ви се на­ложи да играете ролята на пресаташе.

На младини Козирогът се държи строго и сериозно, но постепенно се променя с времето, и ако е истински представител на Сатурн, ще стане най-младоликият и бодър по дух мъж сред всички в Зодиака. Струва си да се замислите над това. С всеки друг мъж ще сте принудена дълги години да понасяте глупост и нестабилност, а на стари години ви очаква скука. Ако сте с Козирог обаче ви предстоят все по-хубави и спокойни дни. Вашият любим едва ли ще ви заведе в Париж през „пролетта" на вашата любов, но като нищо след 40-50 години ще разглеждате заедно Тадж Махал на лунна светлина, докато другите мъже се оплакват от ревматизъм и лумбаго. Това е нелощ вариант, нали?

Разбира се, подобна промяна в процеса на стареене би могла да предизвиква у вас съмнения по въпроса за съпру­жеската вярност. И те няма да бъдат неоснователни. Ис­тина е, че с течение на годините може да го обхванат дру­ги настроения и да пожелае да кривне от правия път. Въпре­ки това обаче смея да твърдя, че той е едно от най-добри­те попадения що се отнася до верността. Каквото и да си позволи Козирогът по време на късната си младост, той никога не ще накърни дома си, вас и децата. За него се­мейното огнище е свещено. Това включва вас, децата, както и семейството, в което е отраснал и което обожава още от детските си години.

Пазете се да не обидите с нещо майка му или да се отнесете хладно с брат му. Никак няма да е разумно от ваша страна. Научете се да обичате и уважавате новите си роднини, дори те да не заслужават това. Той не само ще ги защитава, но в случай, че пререканията се задълбо­чат, не би издържал на напрежението да избира към кого да прояви лоялност и чия страна да заеме. Тогава ще из­падне в често спохождащото го песимистично настрое­ние. (А знайте, че няма нищо по-неприятно от мрачен и подтиснат Козирог, комуто целият свят е виновен за нещо.)

Съществува вероятност да се натъкнете на някой, из­питващ презрение към роднините си или по някаква при­чина скъсал завинаги с тях, но ако го разпитате по-под­робно, под тази привидна независимост ще попаднете на една все още незаздравяла душевна рана, която именно е причината за това бягство. Козирозите остават да живеят в родните си домове дълго след като техните връстници са излетели от гнездата. Те правят това, за да се радват по-дълго на свободния ергенски живот. Влюбват се по-късно от всички останали мъже и рядко се женят преди Да са успели да изградят кариерата си.

Сатурновите мъже държат на потеклото и маниерите на избраничката си. Козелът ще си избере момиче, което би било добра майка. Освен това трябва да е отлична до­макиня и да готви чудесно. Изкуството да се облича доб­ре и да го представя достойно пред приятели, гости и бизнеспартньори също не стои на последно място. Чак на­края идва ред на физическите данни. Бързо ще се успоко­ите, ако косата ви не е особено пухкава, парфюмът ви се е свършил, а краката ви не са обект на завист от страна на Мис Свят. Покажете му в справочника за известни лично­сти вашата фамилия, извадете от бюфета красивите ста­ринни чаши, канете майка му поне веднъж седмично на обяд и му покажете колко стриктно водите финансите си. На следващата среща с него вземете и петгодишната си сестричка. Ако нямате такава, вземете от съседите едно дете назаем. От време на време му издухвайте нослето, използвайки снежнобяла кърпичка, обсъждайте възмож­ността да ви включат в общинския граждански комитет, вървете умерено, подхвърляйки по някоя и друга френска дума, а като срещнете бебе, се наведете над количката и му се порадвайте умилено. Добре е да изразите почитта си към баща му, като го наречете най-мъдрия джентъл­мен, когото познавате. В удобен момент споделете, че един от братята на дядо ви е участвал в създаването на великата империя на Карнеги или че някой от прадедите ви се е бил редом с Уелингтън при Ватерло (без значение кой точно). Ако пък сте и красива, толкова по-добре. Но ослепителният ви външен вид едва ли ще е по-впечатля­ващ от един собственоръчно изработен подарък за рож­дения ден на братовчедка ви. Бъдете сигурна обаче в едно. Той никога няма да се ожени за вас, ако семейството му не ви одобри. Има изключения, разбира се, но те са из­ключително редки и са плод на случайност.

След като сте си извоювали предложението за женит­ба от него (по-точно от семейството му), време е да про­явите и малко твърдост. Покажете, че обичате горещо Роднините му, но му заявете, че той е този, с когото сте Решили да прекарате остатъка от живота си. Ако не на­правите това навреме, рискувате да загубите доста събот­ни дни, приготвяйки вечеря на чичо му Чар ли или да помагате на сестра му да си избере нов тоалет от купищата модни списания.

Не мислете Козирога за груб и коравосърдечен, ако изрече неуместна шега или ви обиди неволно - това се дължи на нервността му в присъствието на другия пол. За него това е начинът да се утвърди като мъж и да скрие смущението си от горещите страсти на по-агресивните хора. Никога не забравяйте, че сте дама. Не се заблужда­вайте, че той иска да си играе на Бони и Клайд. Е, случва се понякога да хвърли тайно поглед подир някоя блестя­ща красавица, но тя съвсем не е жена, за която би се оже­нил. Ако приемете съветите ми - добре, ако не - тогава продължавайте да ходите смело на плажа по монокини, сложете си лилави лещи за очи, окъпете се в парфюм и го целунете на улицата пред всички. Някой ден може и да чуете сватбения марш, но младоженецът до вас едва ли ще е от зодия Козирог.

Вашият съпруг Козел би се зарадвал особено, ако по някакъв повод му подарите томче с поезия (колкото по-романтична, толкова по-добре). Ваше задължение е отрано да го приучите да дава външен израз на обичта си. Иначе скоро ще се озовете в положението на добре гле­дана жена, уважавана и ценена от един безупречен съпруг, но... емоционално ощетена. Тогава вече ще е късно да искате от него да ви казва по-често „Обичам те!". Той про­сто ще ви погледне наивно и малко обидено или ще из­ръмжи нещо от рода на: „Ти си луда, много добре си спом­ням, че ти го казах, когато ти слагах венчалния пръстен, а също и когато се роди малкият Джон."

Според него вие добре знаете какви са чувствата му и не му се налага да ги доказва отново, след като имате че­стта да сте майка на неговите деца, да метете пода в дома му, да ви издържа, да бършете праха от ловните му тро­феи и да готвите любимите му ястия. За Козирога любов­ните словоизлияния са излишни и развалят красотата на романтичните чувства. Той е способен да ви каже: „Как­во искаш, Ричард Бъртън ли?" Точно това е моментът да отговорите „Да!" Ако го сторите категорично, това може малко да го постресне. Той едва ли ще заприлича на Ричард Бъртън, но дано поне проумее, че в подходящи моменти е необходимо да прошепва нежно „скъпа".

Що се отнася до бащинството, той е Баща с главно Б и в истинския смисъл на думата. Сяда винаги начело на масата, държи на уважението и подчинението и настоява да се спазват редът и дисциплината. В замяна на това е искрено привързан към всички от семейството и е готов дори да се жертва за тях. Твърде вероятно е да насърчава шумните и многолюдни рождени дни и веселите коледни тържества, като често се наема да ги организира сам. Ба­щите Козирози се придържат към максимата „Който щади пръчката, разваля детето." Те следят стриктно децата им да се грижат за външния си вид, да са добри ученици, а наложи ли се, ги наказват в тъмния килер, за да се постреснат малко. Козирогът се опитва да втълпи на наслед­ниците си собственото си чувство за порядъчност и дълг. Това в никакъв случай не би им навредило. Най-много да не са чак толкова непринудени. От време на време му на­помняйте, че бащинството си има и своите приятни стра­ни, а не е само сериозна отговорност. Приучете децата да го целуват за лека нощ и го карайте да ги води за риба, на игрището или на плувния басейн. Дори да е доста строг, не забравяйте, че това е от полза за децата, стига все пак ръката му да не е прекалено твърда. Дойде ли време да люлее в скута си внучета, няма да повярвате на очите си, като го видите как ги глези. Дядовците Козли идеално за­местват бавачката на деца. Познавам лично един, който дори кара ролери на улицата заедно с внука си.

Вече споменахме, че сатурновият мъж не се жени прибързано. Склонен е дълго да обмисля тази решителна и съдбовна стъпка, та да не съжалява някой ден горчиво за това. Затова повечето бракове на Козирози са здрави и дълготрайни, а в случай, че се окажат неудачни, раздяла­та е неминуема и безапелационна. Козирозите ненавиж­дат развода, но стигне ли се дотам, връщане назад няма.

Вашият сатурнов съпруг може би ще планира сексуал­ния ви живот по часове както пазаруването, банковите си сметки или посещенията на театър и кино. Това може да ви прозвучи твърде безчувствено, но помнете, че прак­тичният Козел се интересува от физическата страна на любовта дълго след като другите съпрузи са преминали основно на поезия. С мъж Козирог вие ще сте застрахова­ни срещу черни дни, самота, а също и от ударите на един грозен и враждебен свят. Всяка умна жена би оценила това. Той не е страстен любовник, който ще ви опиянява с раз­палени слова и любовни погледи. Но ще ви избави от всичките ви женски страхове. Той е твърд мъж с меко сърце. Ще насече дърва, ще запали огън да ви стопли, ще седне до вас пред пламтящото огнище и нежно ще ви държи ръката. Ще минат години, ще се появят бръчките, косата ви ще посивее, но за него винаги ще си останете онова същото момиче, на което е казал някога „Обичам те." Замислете се, нужно ли е да ви го повтаря и днес? Веднъж е достатъчно, стига да е завинаги.

 

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites