Червената Шапчица - МЪЖЪТ ЛЪВ
 
Сряда
28.06.2017
22:57
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
МЪЖЪТ ЛЪВ »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

МЪЖЪТ ЛЪВ

„Любовта, любовта! Тя върти света!"

Когато английският поет Томас Грей се обръща към нежното цвете с думите „и твоята руменина красива оста­ва невидима, а сладкия ти аромат повяхва във пустинен ад", той едва ли е имал предвид душа, родена под знака на Лъва. Мъжът Лъв обича да лежи на слънцето или да разгорещява страстите, показвайки ораторското си уме­ние пред знойни трибуни, но да го откриете самотен в пу­стинята е просто невъзможно. Дайте му сцена и публика от познати и непознати, които го обожават. Лъвът може Да прахосва парите, но не и очарованието си. Каквото и да прахосва обаче - прави го пред публика.

Такъв е той. В същото време не е никак трудно да привле­чеш един Лъв. Трябва само да влезеш в ролята на негов слу­шател. Този мъж е коренно противоположен на вечно колеба­ещите се представители на Дева и Водолей и с огромно удо­волствие се впуска в любовни авантюри. Ако обаче държите Добре да изиграете картите си, на всяка цена трябва да го обо­жавате, да го ласкаете и истински да го уважавате.

Ако се окаже поривист августовски екземпляр, сложете си тъмни очила и без да се страхувате се изложете на огненото му излъчване. Ами ако е някой от онези свитите и кротките? Не се подлъгвайте по привидната му плахост. Само погалете косъма му и ще видите какви искри ще из­лязат. Помнете, че това е само роля. Под привидната му любезност и спокойствие нетърпеливо пламти огънят на гордото му честолюбие и арогантна суетност, готов все­ки момент да направи на пепел нахалната жена, въобрази­ла си, че може да го командва.

Лъвът може да бъде галантен кавалер и нежен ухажор. Той е сантиментален и трогателно сърдечен. Малко му трябва, за да се впусне в любовни авантюри. Лъвовете лесно палят страстите си, само да има кой да драсне киб­рита. Държат обаче и на атмосферата - свещи, тиха музи­ка и други подобни. Тогава тяхната любов буквално процъфтява като онази алена роза, за която се пее в пе­сента. Всъщност ако няма свещи и музика и първото сти­га. Пак ще се получи.

Ако любовта не присъства в живота му, огненият Лъв направо загива - разбира се след дълга и мъчителна аго­ния. Трябва или да бъде обожавай, или да умре. Няма да сбъркате, ако приемете тези думи буквално. Когато ухаж­ва, Лъвът не се скъпи - изискани ресторанти, скъпи пар­фюми, цветя, таксита, театри и фантастични любовни писма с панделка. Жената трябва да има сърце от камък, за да устои на такъв мъж.

След всичко казано дотук може би си мислите, че ра­ботата ви е готова. Не бързайте. Любовните авантюри с Лъвовете рядко минават без сътресения. Погледнете на­пример съдбата на глезените избранички на почти всички кралски особи. Лъвът ще ви примами в бърлогата си и ще ви сгрее с пламъка на огромното си сърце, но леговището му лесно може да се превърне в плюшен луксозен затвор. Дали е ревнив? Отговорът е „да", изписан с големи свете­щи букви. Вие сте негова телесно, умствено и душевно. Принадлежите му цялата. Той ще ви напътства как да се обличате, с каква прическа да ходите, какви книги да че­тете, с какви хора да се срещате и как да разпределяте деня си. Ще ви разпитва къде сте ходили цели два часа, след като сте му казали, че излизате за малко до магазина. С кого сте се срещали и за какво сте си говорили. Ако пък не му кажете какво си мислите, докато приготвяте бекона му и докато замечтано гледате през прозореца, при всички положения ще се надули. Дали не мислите за ня­кой друг? Не забравяйте неговата импулсивност, която лесно може да бъде разпалена. Глупаво е да го дразните с мимолетни флиртове, за да му доказвате, че сте желана и харесвана жена. Това той си го знае. Не се нуждае от до­казателство. Освен това ако прекалите, рискувате да про­стре невинния ви приятел на земята с непредвидими за него последствия.

В любовната връзка с Лъва не всичко е постлано с рози и това се отнася както за кротките, така и за палавите ек­земпляри. Не съществува особена разлика между тях. Вся­ка жена, която е влюбена в Лъв, трябва да си купи книгата „Ана и кралят на Сиам". И внимателно да я прочете. Си­амският крал е типичен представител на тази зодия и мо­жете да получите много полезни съвети от тактиката на Ана. Преди всичко предизвикателното поведение, което пробужда неговия интерес, след това женската смиреност, която трябва да проявите едва след като сте го накарали да разбере, че няма да бъдете изцяло погълната от него. Да, историята на Ана е много поучителна и показателна. Трябва добре да я запомните.

Бъдете готова да охладите огромния му ентусиазъм с трезва мисъл и да го успокоите, когато преувеличи про­блемите си. Разбира се, кроткият Лъв реагира по-кротко, но това не променя нищо. Резултатът е еднакъв независи­мо дали реве и беснее, че подчинените му не го слушат или се мръщи на задната веранда, че съседите не са го поздравили. Необходима му е вашата устойчивост, която да уравновеси прекомерната му гордост. Ако не притежа­вате тази стабилност, любовта между вас може да пре­расне в постоянна титанична борба. Толкова често ще почнете да се карате и сдобрявате, че приятелите ви съвсем основателно ще любопитстват: „Какво пуши, а?" -  „Нищо, просто Лъвът се е напушил, това е всичко."

Не се опитвайте да изградите собствена кариера. Това вече той няма да понесе. Той трябва да бъде вашата кариера. Лъвът може да позволи на жената до него да работи от време на време, особено когато банковата им сметка е поизтъняла, но тя трябва често да му повтаря, че за нея работата стои на последно място след него и домашното им огнище. Той не понася конкуренция нито от друг мъж, нито от други увлечения. Ако след всичко това все още желаете да опитате късмета си с мъж Лъв, тогава на добър час, стягайте чеиза и не забравяйте, че всичко в него трябва да бъде на ниво. Защото той ще ви развежда насам-натам по Коледа и по Великден и ако не искате да се лишите от компанията му, трябва ослепително да сияете в царстве­ни одежди.

След като станете съпруга и майка на децата му, раз­бира се, все още силно влюбена в него, можете да седне­те с молив в ръка и да теглите чертата, под която ще има повече „за", отколкото „против". Вашият съпруг е мил и сърдечен, истински Крал Артур, ако обаче цялото семей­ство се върти около него. Ако се радва на необходимото му внимание, ще ви се отплати пребогато. Например чес­то ще ви повтаря, че изглеждате чудесно, ще ви позволя­ва да харчите колкото си искате, а на всичко отгоре (не е за вярване, като се има предвид влюбчивата му натура) много е вероятно да ви остане верен. Въобще разликата между семейния и несемейния Лъв е голяма. Ергенът обича да кръшка, докато семейният рядко изневерява и ще ви кажа защо. Защото го мързи да гони жени, при положе­ние, че у дома си има всичко и всичко му е наред. Защо да задява мацки, след като може мързеливо да дреме в хамака си. Обича да си играе с децата, ще ви пази от най-раз­лични неприятности и може да ви предложи вълнуващия живот на съпруга, но не каква да е, а съпруга на издигнал се високо в кариерата си мъж.

Ако избраникът ви е от зодия Лъв, чакат ви бурни свет­ски изживявания. Ще преживеете и нощи, в които той няма да се прибере, защото е излязъл да се весели с „прияте­ли", от време на време няма да ви подминават и парични проблеми, главно поради внезапните вложения. Познавам Лъв, който веднъж купи десет акции от петролен кладе­нец. Той бе един от най-малките акционери, но независи­мо от това посещаваше сондата два пъти в месеца и се правеше на важен пред работниците. На въпроса какво прави там, отговарял, че иска да види как върви работата по неговия кладенец. Самите работници пък започнали да го гледат с уважение и го помислили за член на Упра­вителния съвет.

Но всяко зло за добро. Защо ще ви се сърди, че сте си купили скъпа шапка от норка, след като не се свени да про­играе на комар цяло палто от норка или е изгубил на търг всичките ви спестявания от последните години, и то за как­во? Вероятно за подобна на сандък ракла, изрисувана с че­репи, кръстосани кости и надписи „Отрова за плъхове". Голям пиниз! Изобщо, пазете го настрана от търгове, дори ако трябва да го държите под ключ, защото той страда от патологична страст да залага повече от всеки друг, за всич­ко и по всяко време. Подобен е и стремежът му към само-изява, като плаща сметките на компанията." Аз черпя" -високо ще извика Лъвът и трябва да кажете сбогом на па­рите за отдавна обещания хладилник. И в Тексас, и в Лае Вегас всеки Лъв се чувства като у дома си. По характер той е безразсъден комарджия, с изключение на онези, чийто асцендент или Луна предполагат по-голяма пестеливост.

Лъвът обаче притежава една черта, която може да ви е от голяма полза. Повечето от тях могат да поправят счупе­ни предмети. Без значение дали е бравата на вратата, кран­чето в банята, обикновен магнетофон или сложна стерео-уредба. Ако е типичен представител на зодията си, ще гле­да да поправи всичко повредено в къщата. Ако обаче не успее да се справи, така ще се разгневи на разваления уред, че непременно ще го срита, след което бравата ще прора­боти, от кранчето ще потече вода като от Ниагарския во­допад, магнетофонът ще засвири, а стереото ще гръмне оглушително. Тази зодия няма проблеми с техниката.

Болшинството от типичните Лъвове разглобяват и сглобяват мотори, без дори да се изцапат. Лъвът никога няма да остави вратата си да виси на една панта в продължение на месеци или пък мокетът му да бъде недозалепен. Много от тези хора могат сами да си построят нова стая към къщата си. Често си обзавеждат работил­ници в мазето. Не се оплаквайте от пръснатите навсякъде стърготини. Всичко това му носи удоволствие, пък и го задържа вечер у дома.

Лъвът е роден да бъде душата на компанията, и то без да се опитва да се прави на клоун. Стреми се да изглежда интересен, само за да привлече вниманието върху себе си. Околните обаче бързо осъзнават, че е по-добре да ува­жат моментните му пристъпи на закачливост. Независи­мо на какъв се прави и какво впечатление създава, в ха­рактера му няма нищо леко и безгрижно. Той е много по-упорит и непреклонен, отколкото изглежда. Отлично знае какво иска и обикновено го постига. След което знае и как да го задържи.

Ако не искате да ви изневерява, докато ви ухажва, тряб­ва да го заливате със страст и ласки, в противен случай непресъхващата му жажда към любов и драматизъм ще го подтикне да преброди цялата джунгла, но да ги наме­ри. Ако връзката помежду ви е истинска и сериозна, той най-вероятно ще ви остане верен, но може и да си позво­ли малко прегрешение. Това е неизбежно. Лъвът цени кра­сотата, така че ако сте от онези жени, които посрещат с ревност всяко негово заглеждане встрани, ще се наложи да се промените. Ако любимата му го изостави само за­щото си е позволил малко да пофлиртува, той ще се по­чувства страшно учуден и засегнат. Ако се озове в подоб­на ситуация, мъжът Лъв е готов да изиграе абсолютно всичко - от сърдечен припадък до затрогваща раздяла, само за да ви върне отново в огромните си страстни обя­тия. При това ще го направи така убедително, че ще се почувствате като някакво зло чудовище. Лъвът си пада по емоционални и разтърсващо драматични сцени. Подоб­ните негови театрални представления обикновено са крот­ки и безобидни, така че не ги приемайте сериозно. Неза­висимо че е добронамерен по природа, той не умее да проявява разбиране към чувствата на другите. Повечето мъже, родени под този звезден знак, са изцяло завладяни от собствената си натура и затова често проявяват прека­лена откровеност и нетактичност. Хубавото е, че греещи­те им усмивки бързо разведряват атмосферата. Злобата им е непозната. Лъвът може да вдига шум до небето, но злонамереността и жестокостта изобщо не са му присъщи (освен ако в хороскопа му има ранена планета). Той оби­ча всякакви видове спорт, но с напредването на възрастта предпочита да им се наслаждава от трона си вкъщи, дока­то някой слугува около него.

Невинаги, но доста често у този мъж може да се види една особеност. За разлика от Козирога, който използва брака, за да се издигне в обществото, Лъвът сякаш е по-склонен да се жени за момичета, които са под него в об­ществената йерархия. Не че не държи на положението на половинката си, но предпочита да си намери „поданик", над когото лесно може да упражнява властта си. И се оказ­ва, че подтикван от това свое желание, нерядко греши, защото нежната, гледаща го с възхищение бедна виолетка, след като постигне целта си, може и да посегне към скиптъра му. И когато това стане, детронираният Лъв се превръща в жалка гледка - на лицето му е изписан тра­гичният израз на монарх в изгнание.

Наистина е жалко, но Лъвовете рядко създават големи семейства. Много от тях изобщо нямат деца, други са раз­делени от наследниците си, а трети имат само по едно. Жалко, защото те са много сърдечни и нежни бащи, но пък са прекалено добри и снизходителни. Според тях основно­то им родителско задължение е от време на време да се поскарат на децата си. Малките се дразнят от прекалената им взискателност и се отегчават от многословните им про­поведи, но не след дълго разбират, че таткото им може да бъде спечелен на тяхна страна с няколко комплимента. Бащата Лъв много държи да го уважават и ако осъзнае това, хитрото му дете често започва да му подвиква „Да, сър! Точно така, сър!" Грижата за истинската дисциплина и възпитание на децата лягат изцяло на плещите на майката. Децата може да мразят невъздържаните му грубости, за­щото такива неминуемо ще има, но щом пораснат, ще си спомнят за него с много любов. Един съвет към майката. Не обгръщайте с повече внимание децата си, отколкото вашия Лъв, защото това неизбежно ще нарани огромното му его и ще провокира излишни проблеми.

Какво обобщение можем да направим на това вечно смайващо лъвско същество? Добронамерено ли е то или опасно? Великодушно или егоистично? Наистина ли е кон­тактно и обича хората? Заслужава ли съвършената си ре­путация? Наистина ли заслужава да се нарича цар на зодиите? По всичко личи, че съдейки от собствената си по­зиция, според него напълно заслужено властва както в любовта, така и в професионалната област. Трябва да му се признае, че обикновено преуспява и в двете.

Може да не ни е писано да разберем дали мъжът Лъв е наистина цар, или само претендент за трона. Но пък ще разберем други неща. Той има всякакви и трудно задоволими апетити. Наперен е като паун. Изпитва силно жела­ние да командва. Не забравяйте, че Лъвът постоянно дълбоко в себе си се страхува да не се провали и да не стане за смях. Подобни опасения непрекъснато го разяж­дат и го правят още по-суетен и горд. Когато обаче бла­городният му характер бъде предизвикан от някаква спра­ведлива кауза, той става неузнаваем и безстрашен. Нищо не е в състояние да го спре. Тогава дори и самият той усеща превъзходството на собствената си сила и смелост, които винаги се е опитвал да изяви и които изведнъж се оказва, че винаги е притежавал.

Докато ви ухажва, вашият любовник Лъв може да ви смае със странностите си, но помнете, че никога не е лош партньор за сериозна връзка. Ако успеете мъничко да по­тиснете собственото си его и да изградите живота си съоб­разно с неговия, вие не само може лесно да го опитомите, но и дълго ще бъдете обект на ухажване и по-важното - никога няма да бъдете самотна. А не забравяйте и кранче­тата в банята, които умее да оправя.

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юни 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites