Червената Шапчица - МЪЖЪТ ОВЕН
 
Четвъртък
27.07.2017
04:46
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
МЪЖЪТ ОВЕН »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

МЪЖЪТ ОВЕН

Той рече: „Ще си вървя по пътя и щом видя планински поток, ще го подпаля."

Погледнете там! На какво ви прилича онова създание, което говори по телефона? На зареден детонатор или на горящ факел? На пърхаща птица, динамит или Супермен? Всъщност това е мъж Овен, който ще ви засипе със силни усещания, особено ако сте търсач на такива. Скуката ще избяга далеч от вас. Но ако мечтаете за спокоен пристан и безметежно щастие, явно сте сбъркали адреса.

За миг Овенът може да ви задуши с пламенната си страст, а след това изведнъж да стане леденостуден като полярна мечка. Посмейте само да го обидите или да изгу­бите интереса му, и сърдечната, импулсивна марсова на­тура мигом ще се вледени. Ако искате да промените не­щата, трябва да започнете от самото начало.

Мъжът Овен е пълен с творческа енергия и идеи. Уморително е да вървите по стъпките му, защото на всич­кото отгоре той не обича да хвърля поглед назад и стрем­главо задминава по пътя си всичко живо. Ако искате да сте в неговата орбита, направете усилие и го следвайте поне умствено. Той ще ви се отблагодари с радостна ус­мивка. Хлапашкият вид и държанието му са просто пре­лестни. Но внимание! Тази хлапащина прониква така дълбоко в емоционалния му живот и мислене, че го об­себва чак докато порасне, което не става рано в неговия живот. Овенът е смел и самоуверен. Флегматичните хора го дразнят. Може да бъде безкрайно щедър и с лека ръка да раздава на непознати времето, парите, симпатиите и вещите си. Но може да бъде и придирчив, заядлив, нетолерантен, когато желанията му не се изпълняват начаса или когато е в обкръжението на мрачни хора.

Що се отнася до любовта, той се хвърля във всяка връзка с твърдото убеждение, че това е най-истинската любов на света (е, може би след тази на Ромео и Жулие­та). Когато нещата между двамата не потръгнат, Овенът събира счупените късчета и се мъчи да залепи отново из­губената си обич. Ако станалото е непоправимо, той за­почва отначало, намира нова Жулиета и историята се по­втаря. Независимо колко сърдечни грешки е допуснал, Овенът е уверен, че неговата истинска любима е не по-далеч от следващата му мечта. Като изключим Скорпио­на, никоя жена не би могла да мечтае за по-страстен мъж от Овена.

Може да се влюбите в някой на пръв поглед по-кротък представител на зодията. Не се оставяйте в плен на това заблуждение. Всеки Овен се управлява от Марс. Ако бих­те могли да проникнете в дебелата му глава, щяхте да ви-Дите как мозъкът му прави двеста оборота в секунда. Ос­вен това се допитайте до бившите му приятелки. Те ще ви отвърнат със смях: „Той е срамежлив и плах? Вие говори­те за някой друг!" Не след дълго картината започва да се прояснява. Зад паравана на привидното и кротко спокой­ствие се крие пламенно сърце, упорство и предприемчи­вост. Така че няма нищо страшно да се влюбите в един типичен Овен, който изразява въодушевлението си от всич­ко - от пържените ви картофи до романтичните разходки в лунните нощи.

Когато наистина е влюбен, няма по-предан от Овена. Неговата честност и идеализъм са гарант, че няма да ви измами. Развратът или пък дребните флиртове не са за него. Той търси любов като в приказките, а там няма лековато отношение към любовта и секса. Всички други момичета са били преди вас. Познавам един Овен, който обясняваше често на любимата си: „Това беше преди да те има теб."

Но ако не подхранвате непрестанно неговите илю­зии и не превърнете любовта си в приказка, Овенът може и да погледне встрани. Та той изпитва такава силна по­требност от любов! В мига, в който допуснете връзката ви да изгуби романтичния си привкус, той ще започне да кръшка. В случай, че не сте съвсем наясно какво е роман­тичен привкус, запомнете: Овенът не обича нощем да се пренася в страната на приказките с жена, която си лекува кашлицата, като си е намазала гърдите с мас. Нито пък обича пред него да се лакирате, избелвате, боядисвате или да се мотаете с ролки на главата. Когато е край вас, се парфюмирайте, а когато го няма, може да бъбрите с май­ка си по телефона. Той иска да се вживее в ролята на Пре­красния принц. А това няма да стане, ако хъркате или се мръщите недоволно, когато ви буди с целувка. Та нима Спящата красавица би постъпила така? Постарайте се сутрин да изглеждате свежа, да му показвате възхищение­то си и да му хвърляте замечтани погледи.

Ако пренебрегнете романтиката, мъжът Овен в първия момент ще бъде съкрушен. После ще се ядоса и ще тръгне да търси принцеса, която не хърка и не се държи отврати­телно. В случая той не постъпва подло. Вие сте тази, коя­то е нарушила очарованието на приказката. Повярвал е, че сте сладкопойна чучулига, а изведнъж разбира, че сте креслива сврака. Затова всеки път, когато докосне ръката ви, неприятната изненада го изтръгва от божествения му свят, в който пеят ангели. Какви ти ангели, щом му кре­щите, че две вечери подред си идва след полунощ! (Кое­то, естествено, той е направил, но коя сте вие, че ще му държите сметка?) Бракът не е затвор и вие не сте му пазач - така смята.

И тъй, мъжът Овен не е измамник. Преди да започне нова връзка, той вече е приключил окончателно със ста­рата. За него е малко вероятно да принадлежи едновре­менно на две жени (освен ако няма асцендент Близнаци или Венера в рождения си хороскоп). Това би било в раз­рез с неговата представа за истинска и вечна любов. От вас се иска само да го задържите в страната на приказки­те. Научете се да гледате замечтано, когато се събужда­те, постарайте се да не бъдете никога скучна, пасивна или прекалено стеснителна. Тогава той ще пренебрегне всяка друга и с радост ще стои при вас. За да не го изгубите, трябва да сте съчетание от Грейс Кели, Урсула Андерс, Мари Дреслер, мадам Кюри и кралица Виктория. Нито една принцеса не се покрива с образа на неговия идеал. Няма да ви бъде лесно да го убедите, че превъзхождате всички жени, но ако успеете, той ще ви е предан докрай. Тогава не се притеснявайте за бъдещето. Вълшебният ключ за сърцето му е във ваши ръце. Заключете го.

Ако мислите да го разигравате с флиртове, по-добре се откажете. Първото ви прегрешение навярно ще бъде и последно. Само заради фамилиарен поглед към друг мъж може да загубите Овена, какво ли остава за истинска из­невяра. Тъй като иска да бъде пръв във всичко, това есте­ствено включва и първото и единствено място в сърцето ви. Той е прекалено властен и ревнив. В това отношение само Лъвът го превъзхожда. На всичко отгоре никога няма да ви вярва сляпо, както очаква да направите вие. Налага се просто да се примирите, че оживените му разговори с Други жени за него са израз на самата невинност, тъй като той трябва да има лична свобода.

Овенът е бунтар по природа. Не зачита никого и се мисли за по-умен от всички. Изтъквайки неблагоразумно своето превъзходство, има опасност да оплете нещата, защото повечето хора няма да го разберат. Поради вродена­та си потребност да ръководи и нежеланието да следва друг често пъти получава уроци от по-силните. Тогава душата му ще бъде накърнена и той ще потърси утеха при вас. А вие ще разберете, че под агресивната му самоуверена външност се крие комплекс за малоценност. Но Овенът е готов по-скоро да умре, отколкото да си го признае. В такъв момент не допускайте грешката да съдите безпристрастно или не дай си боже да защитите неговия противник. Поста­райте се да обичате това, което той обича, и да мразите онова, което той мрази, защото човекът, управляван от Марс, изисква същата дълбока и предана вярност в любов­та и приятелството, на каквито самият той е способен. Ако не разберете това, по-добре си намерете друг мъж.

Овенът не е лукав и не се прикрива. Веднага! ще разбере­те кога е престанал да ви обича. Ще ви го каже откровено, със студенина и досада. По-добрият вариант е да избухне в ярос­тен гняв, защото това показва, че ядът е мимолетен и любов­та може да бъде спасена. Затова се страхувайте повече от ле­дената му студенина, отколкото от огнената му стихия.

И към любовта, и към работата Овенът пристъпва директно. След като ви е обикнал, няма да губи и секунда. Но не забравяйте, че той трябва да го осъзнае пръв. Не му звънете по телефона и не го преследвайте. Най-бързият начин да го изгубите е да направите първата крачка. Той трябва да я направи. Попречите ли му, интересът към вас ще секне. Когато ви се обясни обаче, не бъдете прекале­но хладна и безразлична. Има опасност да потърси друга­де внимание. Изобщо любовта с Овена прилича на ходе­не по въже, а вие трябва да бъдете акробатка. Не тичайте подире му, но и не бягайте от него. Вържете си синьо мъни­сто, носете четирилистна детелина и си наричайте жела­ния при всяка падаща звезда. Това ще ви отведе до целта. Хубавото на Овена е, че той пръв ще се извини след спречкване и пръв ще дойде, ако имате нужда от него. Ко­гато сте болна или нещастна, ще бъде неуморно до вас. Щедро ще харчи пари за прищевките ви, ще ви обсипва с комплименти (само не забравяйте и вие да му отвръщате с тях). Въпреки че понякога се държи началнически и кипва за дреболии, много рядко не се сдобрява още същия ден.

Но ако е преуморен или обсебен от нова идея, не се сърде­те и не настоявайте за обичта и вниманието му. Той иска да изпълва вашия свят, но за разлика от другите мъже ще ви въведе в своя само ако сте негов равностоен партньор.

А ето и изискванията на Овена към вас, неговата из­браница: Да бъдете много женствена и същевременно по момчешки палава. Да бъдете независима и в същото време да стоите на няколко крачки зад него. Да го хвалите и да му бъдете предана, но не и покорна робиня. Още ли сте тук? Браво! Значи сте смело момиче. Не съм свършила. Когато е наранен, Овенът може да ви наговори жестоки и язвител­ни неща, които изобщо не мисли. Ако не го разбирате, това ще ви смаже. После пък иска да му простите и също като него веднага да забравите случилото се. Иска да харесвате всички негови приятели, докато той може да има резерви към вашите! Нали искахте мъж и не побягнахте? Тогава вашата любов може да стане достойна за възхищение.

След сватбата Овенът или ще стане господар на дома, или ще го напусне. Няма да търпи забележки особено за това как харчи парите си. Нали си ги изкарва? Нали са негови? (Не е важно, че понякога притежателното место-имение се разтяга и включва и вашите пари.) Овенът може да не се справя твърде добре със семейния бюджет (изра­зявам се така тактично само от любезност), но вие не се нагьрбвайте с тази работа дори да сте имали шестица по математика в гимназията. Не му давайте да разбере, че не вярвате във финансовия му гений. Оставете го да държи семейната каса. Ако е типичен Овен, ще бъде щедър и ще ви купува всичко, от което имате нужда. Той може да бъде егоист, но не е скъперник. Може често да сменя служби, но няма да ви остави да гладувате. Ще намери начин па­рите да се вливат в дома ви, макар веднага пак да изтичат навън. Ето защо няма да е зле да спестявате тайно по не­щичко и когато е най-закъсал, да го изненадате. (Това няма Да ви се налага само ако той има Луна в Козирог или Рак.) За децата си Овенът е предан, сърдечен, забавен - с една дума, прекрасен баща. Но след време започва да проявява деспотизъм и да им се меси в избора на профе­сия, забравяйки, че и на младите е нужна по-голяма неза­висимост. Все пак оставете го да играе бащината си роля, не му пречете да води дъщеря си в ресторант или да об­съжда със сина си бейзбола и момичетата. Той не бива в никакъв случай дори да допуска, че децата са по-важни за вас от него самия.

Ако сте решили да работите и след като се омъжите, вероятно вашият съпруг Овен няма да има нищо против, стига, разбира се, да не го засенчите професионално. Той трябва да бъде по-добрият, защото иначе животът му губи смисъл. Поддържайте мъжкото му самолюбие, но не се обезличавайте около него. Живо се интересувайте от ра­ботата и плановете му. Един Овен по-лесно ще прости набързо приготвените сандвичи за вечеря, отколкото без­различието към идеите му. Не се опитвайте да го команд­вате, както и не се оставяйте той да прави това. Съпругът Овен няма да е очарован от жена, която всяка вечер си намира работа навън - било с приятелки, било по курсо­ве. Но още по-малко ще се примири със съпруга, която не мърда от къщи и непрекъснато плете пуловери или шие гоблени. Трябва да сте някъде по средата. Ако успеете, след години ще бъдете единствената белокоса Жулиета, чийто съпруг все още я носи на ръце дори на златната им сватба. За една романтичка това е истинско предизвика­телство. А вие, то се знае, сте такава - в противен случай не бихте се влюбили в мъж Овен.

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

 

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites