Червената Шапчица - МЪЖЪТ РАК
 
Сряда
28.06.2017
22:54
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
МЪЖЪТ РАК »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

МЪЖЪТ РАК

„Понякога изравям курабийки, капани слагам за лангусти,

и хълмовете аз претърсвам за изхабени стари гуми.

И ето как (намигна той) успявам да си вадя хляба.

Затуй със радост днес ще вдигна наздравица за Ваша чест."

Той е мълчалив, уклончив, обича да увърта..Няма да ви омае с приказки и не е развейпрах. Не очаквайте от него да разкрие сърцето и мислите си още при първата ви среща. Ракът е недоверчив по природа и пази тайни дори от най-добрите си приятели. Трябва ви време и огромно търпение, за да се доближите до мъжа Рак. Ако той е на­строен защитно и заядливо, има опасност желанието ви за близост да се изпари яко дим, но въпреки това не се отказвайте толкова лесно.

Колкото и непостоянен да ви се струва Ракът на мо­менти, ако пожелае, той може да бъде изключително предан и сантиментален. Киселата му гримаса изненадващо се сменя с любезна усмивка. От недоволен и груб той ста­ва внимателен и отзивчив. Способен е така да ви разчувства когато е тъжен и умислен, че ви се приисква да го прегърнете и утешите. Хората изпитват уважение и стра­хопочитание пред неговия пъргав интуитивен ум. Пред­пазливостта му ги смайва, а песимизмът му ги подтиска. Без съмнение Ракът е романтична натура, но съчетава това с пресметливост и практичност. Опитайте се да го разбе­рете. При него не става дума за някакви коренни душевни промени, а просто за честа смяна на прословутите му „лун­ни настроения". Когато е в подобно настроение, както и в периодите между тях, мъжът Рак остава винаги верен на себе си. Характерът му си остава същият, въпреки че из­разът на лицето му се мени толкова често. Не бива да забравяте обаче, че макар Ракът да е груб и резервиран, при него това е само външна защитна обвивка. Сърцето му си остава меко, сантиментално и лесно уязвимо. По­чувства ли се засегнат, той се оттегля в удобната си раковина и за няколко кратки мига успява да се отърси от не­приятните усещания. Скрие ли се, вие бързате да се пре­дадете, мислейки си, че това всъщност е един истински райе. Но щом той подаде мустаци навън, изкушението да го доближите отново е голямо.

Ракът реагира по цялата скала на термометъра. И често се чудите дали да се държите хладно с него или сърдечно да разтворите обятия. Той ви дарява с най-леде­ния поглед на света, а миг след това ви обсипва с любов и внимание. Държи се отвратително, когато изпитва страх от загуба на нещо или някого. Затова често го успокоя­вайте, че принадлежите единствено нему. Думите ви ще звучат ката музика в ушите му. Бъдете подготвена, че точ­но по средата на някоя нежна сцена в пълнолунна нощ на него ще му хрумне да ви рецитира любимото си стихот­ворение. Облегнете се на рамото му и затворете очи. Не очаквайте обаче някоя пламенна ода или прекрасна тиха лирика, а по-скоро нещо от рода на: „Пих цяла нощ, пих до насита. На сутринта издухах нос, потропах с крак - ще пия пак, защото съм юнак!" Подобно нещо лесно би мог­ло да попари и най-пламенните чувства, но вие знаете, че пълнолунието влияе странно върху рачешката душевност, затова бързо му прощавате. Мисълта ми е, че Ракът поня­кога може да се държи наистина изненадващо и неадек­ватно, макар да е в състояние да натрупа един милион долара и още повече да съумее да ги запази.

Щом стана дума за пари, ще ви кажа още нещо. Ако сте от жените, които държат да си плащат наема навреме, значи сте избрали най-подходящия партньор. Ракът оби­ча сигурността почти колкото обича и вас. Той е в плен на парите още от най-ранна детска възраст. Става ли дума за финанси, дори прословутото му чувство за хумор остава на заден план. Според него парите не са тема за шеги. Много Раци като малки първо се научават да смятат, а чак след това учат азбуката. Не се учудвайте, ако видите касичката с форма на прасенце, която са му подарили за петия рожден ден, да стои все още неотворена. Не заради социалното утвърждаване обаче събират пари Раците. Те правят това от любов към самите пари. За тях звънът на монетите и шумоленето на пачките с банкноти са по-при­ятни и от най-чудната музика. Колкото и да е богат, мъжът Рак винаги се опитва да омаловажи своя финансов успех. За себе си казва, че е „само един беден човек, който се опитва някак си да изкарва хляба си". Не е изключено дори да ви стане толкова мъчно за него, че да предложите да му изтеглите заем от банката. Недейте. Той най-вероятно притежава тази банка.

Ако в знака на мъжа Рак присъства огнен асцендент, това може да го подтикне към нехарактерно прахосниче­ство, на което той храбро се опитва да устои. Е, случва се понякога да пръсне пари на вятъра, за да си оправи на­строението, но това в никакъв случай не се превръща в навик. Преди да му обърнете гръб и да го наречете „скъ­перник", знайте, че Ракът има нетрадиционна представа за пестеливост. Той предпочита да ви заведе в най-изис­каното заведение, където е сигурен, че ще получи това, което му обещават и за което плаща, отколкото да риску­ва да влезе в някой второкачествен ресторант, където келнер-грубиян ще му тикне под носа топла бира и студени котлети, а на всичко отгоре и ще го излъже в сметката. Ракът смята, че не си струва да се купува всяка година обикновено палто, докато това от визон или норка би из­траяло с години. Лъскавият вечен „Мерцедес" или после­дното поколение „БМВ" за него са по-сигурно капиталов­ложение от евтината бричка, която се скапва още на първия завой. За Рака доброто качество и пестеливостта означават едно и също нещо.

Дори и най-мечтателните и поетични представители на зодията притежават особен усет към стойността на па­рите. Лунният художник може да рисува на някой мрачен таван, но едва ли се нуждае от подаяния. Със сигурност някъде между боите и четките си той е скрил ценни книжа или акции от борсата. Няма да видите този художник да раздава картините си като дарения. Той ще ги продаде на добра цена, но не за повече, отколкото струват в действи­телност. Ракът притежава усет и творчески талант. Това му помага с каквато и професия да се захване, винаги да достига върха в кариерата.

Ако няма други влияещи планети, типичните Раци не се интересуват от мода. Те се обличат строго и официал­но. Мъжът Рак предпочита костюм с традиционна крой­ка, често с обърнати маншети и остър ревер, и скъпи ризи, които той купува на едро (но без монограм. Прекалено претенциозни са, а той не иска да бие на очи). Дори ако в момента не разполага с достатъчно пари, обувките му ще са лъснати, а чорапите чисти и изопнати. Така, дори и из­паднал във временна финансова нестабилност (бъдете сигурни, че е временна), от него ще се излъчва усещане за успех и благополучие. Ракът няма винаги да е безмерно богат, но да го видите на опашка в бюрото за безработни е по-невъзможно, отколкото да попаднете на портокало­ва горичка в Сибир. Негов девиз е „Който не работи, не печели", а мъжът от зодия Рак предпочита да усеща теже­стта на претъпкания портфейл в джоба си.

Дано да харесате майка му от пръв поглед, защото тя твърде често ще бъде важен обект в разговорите ви. „Не мис­лиш ли, че си слагаш доста грим, скъпа? Майка ми не ползва толкова сенки и въпреки това е красива жена." Този символ на добродетелта често ще се появява когато най-малко го очак­вате. „Мила, да отложим театъра довечера. Трябва да зака­рам мама на село." Най-общо казано, мъжът Рак не е склонен да замени мама и да ви направи своята нова кралица. Той е силно привързан към домашния уют, въпреки че понякога го обхваща желание да пътешества, и ако майка му е превърнала дома в приятно кътче, трудно бихте го откъснали от там. Лун­ните мъже са или дълбоко свързани с майките си, или напълно отделени от тях. Средно положение няма.

При типичния Рак обаче много по-вероятно е преч­ката да се окаже именно близостта с майка му. Затова побързайте да се сприятелите с нея, защото тя ще се ока­же ваша съперница, въпреки многобройните комплимен­ти, с които ще я засипете. Не допускайте тя да доминира в готвенето или чистенето. Но не й отнемайте удовол­ствието да ви научи как се готви любимия сладкиш на сина й. След това запретнете ръкави и му пригответе вашия специалитет. Колкото и усилия да ви коства, постарайте се да го глезите така, както е свикнал да го глези мама.

Ракът обаче притежава доста качества, които поня­кога са достатъчни, за да балансират отношенията ви. Най-често срещаното е, че умее добре да готви. Ако такъв мъж ви покани на вечеря в апартамента си, първо: не яжте нищо предварително (няма да успеете да вкусите от мно­гобройните му специалитети), и второ: не очаквайте ни­какви скрити помисли от негова страна. Типичният мъж Рак е почитател на прекрасните неща в живота. И ако ви покани да разгледате редките платна живопис или неве­роятната му колекция от плочи, бъдете уверена, че ще бъдете в безопасност, ако отидете съвсем сама в скалис­тата му пещера. Защото към жените тези мъже олицетво­ряват самата галантност. Те ще се държат джентълменс­ки дотогава, докато вие не решите да направите първата крачка. Така са постъпвали по времето на баба им, а за тях това са добрите стари времена. Ако ги попитате за родословието им, те ще се отплеснат да разказват, приба­вяйки по някой и друг спомен. За повечето Раци съставя­нето на родословно дърво е въпрос на чест.

Ако поиска да ви снима, не хуквайте да бягате през глава. Фотографията е често срещано занимание при Раците и за много от тях фотоапаратът е консуматив, който сменят често. Естествено, възможно е вашият Рак да има в хороско­па си Венера в Скорпион или Луна в Лъв, така че преди да се съгласите, просто поискайте датата и часа на раждане и по­звънете на астролога си. Ако сметне, че се шегувате - доб­ре, ако не - разкажете му, че Дж. П. Морган рядко предпри­емал борсова операция без съвета на личната си астроложка Иванджелийн Адамс, внучка на Джон Куинси Адамс и правнучка на Джон Адамс. Това съчетаване на история с пари ще отвлече вниманието му и ще го заинтригува.

Мъжът Рак може доста време да не се сети да ви пока­ни на вечеря или да разгледате колекциите му. Понякога с години не намира жена, в която да се влюби сериозно, въпреки многобройните флиртове, с които се захваща. Изискванията му са високи, но все пак, когато я срещне се държи галантно и нежно, обсипва я с подаръци и възхище­ние. Ракът се страхува много да не се опари и има право. Защото един провален брак, който за обикновения човек би представлявал само няколко тъжни седмици за пренагласа, за Рака би се превърнал лесно в съдбоносна катаст­рофа. Тези мъже са способни да страдат с години, ако се разделят с жената, с която са решили да се сближат.

Нерешителната природа на Рака му пречи да се хвърли в атака към набелязания обект, но почувства ли увереност в силите си, трудно може да бъде отблъснат. Лесно му се отдава ролята на романтичен влюбен. След като веднъж е разкрил чувствата си и вижда шанс да ви спечели, той от стеснителен и плах изведнъж става упо­рит и вие разбирате, че ви ухажва един настойчив и кате­горичен мъж, който за нищо на света не желае да получи отрицателен отговор. Той ще задръсти пощенската ви ку­тия с писма, ще спи на изтривалката пред дома ви и ще накара телефонната слушалка да пари в ръцете ви. Труд­но бихте се изплъзнали от пипалата на Рака, но навярно няма и да искате. Много жени мечтаят точно за такъв свят като неговия - залят от лунна светлина, в който мечтите им могат да полетят и където някой силно ги прегръща и ги брани от големия лош вълк, дебнещ отвън.

Сега, след като знаете, че винаги се облича добре, не е прахосник, готви фантастично, има отличен вкус, търси старомодно момиче като това, което се е оженило за ми­лия му татко, безкрайно любвеобилен е (когато не е вкис­нат), какво друго бихте искали да знаете? Какъв родител е? Това е най-добрата новина. Всички Раци са майки по душа. Дори и мъжете.

Всъщност искам да кажа, че той ще бъде идеален ро­дител именно заради всички онези качества, които вие сте харесали у него. Ще е безкрайно търпелив към децата и силно ще го развълнува прищипаното пръстче, болното зъбче или счупената играчка. На всеки рожден ден ще се облича като клоун, ще щурее с малките гости около маса­та и ще ги омагьосва с часове. Бащите от лунната зодия са горди със синовете си и загрижени за дъщерите си. Докато децата поотраснат, няма по-добър баща от Рака. Но навлизането в по-зряла възраст може да предизвика вълнение в отношенията. Ракът обича да е съпричастен към всичко, случващо се с хората, които обича. И ако те решат да проявят независимост, той може да се превърне в един кисел, опърничав Рак и да се противопостави на желанието им да опознаят света.

Когато младият Хенри се прибира по малките часо­ве с колата, а прелестната Луси пресрочва определения вечерен час, бащата Рак няма да спре да крачи напред-назад, час по час да излиза пред дома в проливния дъжд и да се ослушва напрегнато. В такива случаи просто изпол­звайте малко обикновена математика, за да го накарате да осъзнае поведението си. „Така е, скъпи. Сега имаме две деца. Когато се оженят, ще имаме шест или осем вну­чета, като дивидентите в банката. А шест или осем носят повече щастие от две, нали?" (Цифрите го впечатляват и току виж, че сте го убедили!) „Радвам се, че си съгласен, мили. А сега ще ни кажеш ли къде си скрил сватбената рокля на Луси и ще свалиш ли белезниците от ръцете на Хенри, за да си вземе брачното свидетелство?" Но не по­стъпвайте така с него по време на пълнолуние. Когато лунните вибрации са особено силни, Ракът може да ви раз­бере погрешно, забравяйки изцяло прословутото си чув­ство за хумор. Не забравяйте да му напомните обаче, че дори да загуби децата си, му оставате вие. След такива думи той ще престане да стиска така здраво юмруци.

Но всичко това е въпрос на бъдеще. Сега пред вас стои проблемът да накарате Рака да стигне до предложението за женитба. Бихте могли да се престорите, че го напускате заради някой по-напорист мъж, но за тази цел ще трябва да намерите някого, а това може да се окаже твърде неприят­но, тъй като Ракът не ви изпуска от очи дори за миг.

Най-сигурният начин да го накарате да спре отстъплени­ето и да ви сграбчи здраво е всяка вечер да свирите по тънки­те струни на неговата чувствителност. Музика, поезия, цветя, красиви дрехи, лек парфюм, нежни думи и прегръдки - това са оръжията, с които можете да го впримчите в мрежата на любовта. Не пренебрегвайте също и пряката връзка между сърцето и стомаха му. Изрязвайте си снимки на бебета, оста­вяйте шевната машина отворена и скъсете малко полите си. Съвсем изненадващо някоя вечер той ще ви попита дали ис­кате да се запознаете с майка му. Още на другия ден можете да поръчвате покани за сватбата. Ще сте спечелили сърцето му завинаги. Сега вече отплавайте нанякъде заедно и танцу­вайте на лунна светлина. Бон воайяж! Не забравяйте, че не бива да изхвърляте старата му шапка, скъсаните гуменки, ко­лекцията марки или ученическите му бележници. Това са не­говите съкровища. На всяка цена си вземете чадър, защото ще има влажни нощи. Мога ли да кажа, че изглеждате пре­красно в палтото от чинчила? Но, разбира се! Жената е кра­сива само когато е обичана. А вие сте обичана.

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юни 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites