Червената Шапчица - МЪЖЪТ СКОРПИОН
 
Четвъртък
27.07.2017
04:47
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
МЪЖЪТ СКОРПИОН »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

МЪЖЪТ СКОРПИОН

И очите й внезапно срещнаха погледа на голяма

синя гъсеница,

която седеше на върха, кръстосала ръце,

и пушеше от дълго наргиле.

Гъсеницата и Алиса мълчаливо се гледаха.

Ако вие сте влюбена в Скорпион и се плашите от ду­мата страст, най-добре ще бъде да си обуете маратонките и да бягате, сякаш ви е подгонил самият Кинг Конг. Това е положението.

Не става дума само за романтичната страст, макар че тя е на първо място. Имам предвид всички видове страс­ти: към политиката, работата, приятелството, религията, храната, роднините, децата, дрехите, живота, смъртта и независимо какво друго. Ако се страхувате от емоционал­ната стихия, вие нямате нужда от Скорпион. По-добре бягайте, без да се обръщате назад.

Но след като сте прочели моите думи и току-що сте срещнали мъж, подвластен на Плутон, вие ще си помис­лите, че аз не съм с всичкия си. Видели сте един толкова спокоен и уравновесен мъж. Как е възможно този човек, който се владее безупречно, да бъде страстен или пък опасно страстен? Как ли? Та той просто ви заблуждава с привидното си спокойствие. Всъщност, страстите в душата му са нажежени до бяло - спомняте ли си печката, на ко­ято се опарихте на три годинки, когато е толкова любо­питно да пипнеш с ръка забранената вещ? Внимавайте с този мъж, може да се опарите. Отвън изглежда спокоен, но вътре гори. Не го докосвайте. Добре знаете колко бав­но зараства изгореното. Така ли беше? Ръчичката ви бо­леше седмици след детското ви прегрешение. А от сегаш­ното сърцето ви ще страда месеци и години - за такова опарване няма мехлем. Баба ми казваше: „Един миг пред­пазливост спестява години лечение." Това важи за печка­та и за обгарянето на Скорпиона. Първо си направете сметка с кого и къде тръгвате.

Ако благодарение на вашия зодиакален знак вие сте ясена с азбестова, огнеупорна природа, за вас няма опас­ност. Ще можете да овладеете огъня и тогава той цял жи­вот ще топли сърцето ви. Но ако вие също така гледате на света страстно, тогава всичко зависи от топлинните гра­дуси. Страстта ви трябва да има автоматичен реостат, за да се охлажда, когато вашият Скорпион прегрява. В този случай можете да бъдете спокойна. Нека приемем, че сте в безопасност. Но момичетата, които са застрашени, тряб­ва да бягат колкото се може по-далеч. Един ден те ще се омъжат за благонадежден мъж от зодия Везни или Рак и ще ми бъдат благодарни за предупреждението.

А за вас, които сте решили, че можете да свържете съдбата си със Скорпион, нека се помъчим да отгатнем какво се крие зад хипнотичните, пронизващи плутонови очи. Вече е ясно, че вие не сте безразлична към тях. Скор­пионът ви е накарал да повярвате, че е ведър и оптимис­тичен или обратното - че е порочен и страстен. (Пак тая дума). Работата е там, че той не е нито само едното, нито само другото. По-скоро бих казала, че той съчетава в себе си всичко това. Но така няма да стигнем доникъде. Я да започнем отначало.

Може би с това, че този човек е непобедим. Под хлад­ната външност на неговата уравновесеност се крие огро­мен котел от страсти, които врят и кипят. Може да изва­дите късмет и похлупакът на котела цял живот да си оста­не захлупен, но може да не ви провърви и в един миг тоя капак да изхвръкне, ако направите грешен ход. Отстрани е направо вълнуващо да наблюдаваш кипящите страсти. Но по-добре стойте далеч, за да не се опарите. И внима­вайте да не ги насочите към себе си.

Характерът на Скорпиона съчетава страстта и разума. Ръководят го интелектът и чувствата. Той е безспорно интелигентен, но това не е всичко. Той е висше създание, надарено с философска нагласа да проникне в тайните на битието.

Някои Скорпиони са способни да водят спартански живот в празна стая - те се отказват от всички удобства в името на дадена неясна естетическа идея например, но истинската природа на този зодиакален знак е насочена към сетивното в околния свят. Скорпионът по принцип обича разкоша. Обилна храна, опиати, алкохол и... лю­бов. Над всичко обилна любов. Това са неговите слабос­ти. Това е в кръвта му, както се казва. Една любовна исто­рия никога не може да го уплаши, да го озадачи или да го изненада. Та той се е стремял към нея, откакто е подкарал велосипед, момент - тротинетка. Нищо чудно да срещне-те'някой Скорпион, който не ви прилича на коварен съблазнител, а ви изглежда направо като един невинен, мил и неопитен чаровник. Да не вземете да решите, че приказ­ките за страстта на плутоновите мъже са силно преувели­чени. Вашият Скорпион може да е с лунички и да си има шкафче, в което съхранява детските си дрешки и колек­ция от значки. Но попитайте жена му: „Кажи, мила Еди-коя си, твоят мъж... страстен ли е?" Тя може да се обиди от въпроса ви и да ви отреже, но по-скоро ще прихне дву­смислено. И докато се мъчи да сдържи смеха си ще ви разкаже колко разпалено и страстно той е пледирал про­тив замърсяването на въздуха, как се е възмущавал като са откраднали кучето му, ще ви разкаже за гневните му изявления против наркотиците, против дългите коси и противозачатъчните хапчета, ще ви разкаже и за това как много нощи той... да, да, и за нощите му. И бъдете сигур­на, че тя не ви лъже, макар че мъжът й може да прилича на Хъкълбери Фин и с нищо не напомня Кинг Конг.

Избухливият нрав на този мъж може да ви остави следи за цял живот. Когато един Скорпион пусне в действие смъртоносната си опашка, той забива жилото си дълбоко. Неговата цел не е само да постигне победата, а непремен­но да я задържи. Когато му се налага да губи, дори и на дребно, нещо в душата му умира. И сега може да ви из­глежда странно, но мъжът Скорпион обикновено проявява великодушие. Нито разочарованието, нито кое да е друго чувство не могат да променят каменното му лице. Той не показва наяве романтичните си стремежи, всичките му ре­акции са безупречни. Ако е намерил основания да отклони дадена връзка, той ще бъде ледено равнодушен, макар че душата му в момента може да изгаря. Мъжът Скорпион е способен да измъчва жестоко своята жертва, преди да я сграбчи за плитката и да я завлече в своята прекрасна джунгла. Естествено, има и такива, които падат на колене, кога­то правят своето предложение - обикновено те са сред ро­дените през ноември. Тяхното благопристойно поведение не бива да ви заблуждава. Не забравяйте, "че Скорпионът на всяка "цена държи да запази 'достойнството си. Затова трябва да имате безупречна репутация. Той не позволява да го правят за смях и не търпи леконравно поведение, въпреки своята еротична природа.

Мъжете Скорпиони могат да изпитват монашески ужас от греха или пък, водени от любопитството, да проникват и в най-тъмните кътчета на човешката загадка. Понякога тези две взаимноизключващи се гледни точки се смесват и тогава идва лицемерието или самозаблудата - спомне­те си разказа „Дъжд" на Съмърсет Моъм.

Скорпионите не се интересуват от чуждото мнение - те си имат непоклатими принципи и неизменно ги следват. Един Скорпион винаги държи на това да го уважават, но преди всичко държи на своите страстни идеи и цели, в името на които е готов да прати по дяволите клюкарите. Ако е взел някакво важно решение, нито приятели, роднини и съседи, нито врагове могат да го разколебаят. Това важи и за вас, между впрочем - вие също не бихте го разколебали. Това обаче не означава, че ви съветвам да бягате. Нима една лич­ност, която толкова самостоятелно и уверено преследва целта си, която притежава волен дух и не обича да се води по чуж­ди капризи, не може да бъде привлекателна? Нима честност­та, мъжеството и почтеността не заслужават възхищение? Тези качества може да нямат особено висока цена на днеш­ния пазар, но ако ги позабършете от праха и разкриете блясъка им, те могат да получат неимоверно висока цена. И може да се получи много изгодна сделка.

Да наблюдаваш Скорпион в затруднено положение е истинско преживяване. За разлика от другите, които обик­новено хленчат, роптаят и капитулират, той вика на все-оръжие цялата си смелост и сила. Той не обича да се самосъжалява, не обича да завижда на другите и не мисли, че всички са му длъжници. Той пести време по този на­чин. Вместо да се мръщи и да изпада в гняв, той посреща с гордо вдигната глава предизвикателствата. Ще ги пре­одолее ли? При всички случаи! Той така е устроен.

В един случай можете да се поизплашите и ще трябва да проявите известна смелост. Знае се, че Скорпионът обича загадките и че всяка загадка, появила се на пътя му, бива разгадана докрай. Знае се и това, че всеизвестната женска тайнственост е най-силното оръжие и защита на всяко момиче. Когато той разгадае вашата тайна, вие може да се почувствате така, сякаш сте останали гола. Помне­те: започне ли да ви изучава с горещите си очи и да ви разпитва с проницателните си въпроси, вашата тайна е вече обречена.

Скорпионът има високи критерии и не завързва при­ятелство просто така. Неговите приятели трябва да отго­варят на неговите изисквания. Той е наистина удивител­на, нестандартна личност. Би могъл да седи в пияна ком­пания и заедно с другите да подхвърля разгулни шеги от елизабетинската епоха, а след това да надмогне тая тъмна, неразгадана природа и да се превърне в изтънчен любов­ник като Робърт Браунинг. Какво друго може да иска же­ната от мъжкото същество? Аз поне не се сещам. Смире­ние и снизходителност? Неангажираност и предпазли­вост? Не сте справедлива. Нали от самото начало раз­брахте, че тези качества му липсват.

По необясними причини понякога той може да бъде же­сток и със садистично остроумие да ви описва пред прияте­лите си като свадлива дебелана. Такива са шегичките му. Колкото и да сте засегната, усмихнете се. Нали вече знаете, че Скорпионът се стреми да прикрива мотивите си и дори любовта е безсилна да спре този негов стремеж. По-скоро тя може да го засили. Той никога не разкрива истинските си чувства като влюбен до уши ученик. Имайте търпение, като останете сами той ще ви каже какво всъщност мисли.

Вие вече сте получили известна сигурност, след като работата е опряла до женитба, но ако преди да е надянал халката той ви поднесе някоя плутонова шега, ще ви на­скърби до такава степен, че едва ли ще доловите хумора му. Но и в тоя случай не бързайте. Няма смисъл да му казвате, че ви иде да се хвърлите от някой мост заради грубата му самонадеяност и обидното му пренебрежение. Мъжът Скорпион ще ви отговори: „Ами давай, какво ча­каш?" Сигурно ще трябва да мине доста време, докато свикнете с нрава му, но накрая ще обръгнете. Ще ви нара­нява често, ако сте много чувствителна. Избягвайте да го питате какво мисли за новата ви рокля или прическа ос­вен ако не сте готова да изпитате жилата на безсърдечна­та му оценка. Но поне ще знаете, че одобрението му е искрено, а не фалшиво и подкрепено с измамни ласкател­ства. За предпочитане е отвреме-навреме храбро да поне­сете някое откровено и отрезвяващо „Изглеждаш ужас­но" и да изпитате все пак задоволството от епизодичното, но искрено „Знаеш ли, ти наистина си красива", отколко­то да се задоволявате с диетичните и съмнителни възкли­цания от рода на „Да, скъпа, прекрасно, сладурче" или „Ммм, ти си самата прелест, гълъбче", които можете да чуете от другите мъже. Мисля, че съм права. Все пак, вие решавате, вие сте си избрали да живеете със Скорпион.

Ако работата е стигнала до ревност, трябва да сте много, много предпазлива. Той може да изригне като Везувий, ако случайно, заради прашинка в окото, намигнете на някой мъж. Ако пък му дадете основателен повод за съмнение, то вие наистина сте много смела жена. Що се отнася до вашата собствена ревност, по-добре я напъхай­те в куфара си и завъртете ключето. И да го залеете с гневните си сълзи, и да го обвинявате, безсмислено е. Както и да се държи с вас, имате само един изход - да си казва­те: „Той ме обича и не би могъл да се откаже от любовта си заради някакво си сексуално увлечение. Всъщност, той е верен на дълбоката си връзка, а в случая само изпробва обаянието си." Повтаряйте си го непрекъснато. Особено преди лягане. Съперниците ви го намират за неудържимо привлекателен, но вие много добре знаете, че ако има човек, който е в състояние да устои на ласкателствата и съблазните, то това е само Скорпионът. Сега по-добре ли сте? Би трябвало, защото ви казвам истината.

По всяка вероятност той ще бъде строг баща. Да му мислят децата, ако се случат мързеливички или пък сво­енравни. Той ще ги възпита да уважават себе си и това, което имат. С баща Скорпион децата не биха могли да си изградят фалшиви представи за стойностите. Този баща Ще ги обича дълбоко и искрено, но няма да търпи глупос­ти. Ще получават подкрепата му, когато имат нужда, но бързо ще разберат, че той би желал те сами да се справят с трудностите. Възможно е, ако му поискат пари на заем, той да им определи лихва, но това ще бъде за тяхно доб­ро. Приживе може да остане неразбран заради тази своя приумица, но след смъртта му те непременно ще си спом­нят урока му. Децата на много Скорпиони протестират против строгата дисциплина и властното му отношение към тях, особено в по-ранна възраст, но като пораснат, разбират, че са успели именно заради неговата здрава ръка. Няма друг баща, който да предаде на децата си по­вече уроци за истините на живота. Понякога ще им се стру­ва, че е благодушен и забавен, но винаги ще помнят добре кой е господар в къщата. Ще се шегува с тях, ще им позво­лява много неща, но границата на позволеното ще бъде винаги много добре очертана и те ще знаят, че не бива да я нарушават. Може да не приемат властните му методи, но тайно ще се възхищават на мъжеството му и ще се опит­ват да му подражават, макар че понякога ще им бъде мно­го трудно да преглътнат суровото му отношение. Чувстви­телното дете може да преживее стрес и да се затвори в себе си от страх пред гнева му. Тогава ще се наложи вие, майката, да напомните на бащата, че понякога добротата и нежността дават по-добри резултати от хладнокръвно­то диктаторство. Само че трябва да намерите най-тактич­ните и почтителни думи. Един Скорпион не може да по­зволи да му се налагат, особено пък жени. В никакъв слу­чай! Той е мъжът, а вие - жената и ако сте го забравили, ще се наложи да съжалявате. Урокът му няма да закъснее. Но когато е разбрал, че съпругата му го разбира истинс­ки, Скорпионът е внимателен, нежен и състрадателен. Тогава той се отблагодарява с любов, за която другите жени само са чували и мечтали.

Ако помежду ви искрата е пламнала и той ви пожелае, съпротивата ви е излишна. Той така ще ви хипнотизира, че всякакви благоразумни аргументи ще се изпарят яко дим. Ще усетите неговия магнетизъм със сетивата си. Той сякаш е в състояние да ви премести без физически допир. Възможно е да преживеете изненада и да усетите, че ви възпламенява, ако сте прекалено чувствителна. Ако пък имате воля и търпение, ще почувствате хладината на мрамора. Само една смела жена може да литне с Орела, без да се удари в скалите. Той е способен да се извиси по-нагоре и от своя символ - звездата Антар от съзвездието Скорпион, а след това да се спусне стремглаво надолу, към земните си страсти. Дръжте се здраво за него, раз­творете широко очи и ще видите хоризонти, недостъпни за погледа на страхливите. Погледнете натам, към онези високи дървета. Едва ли сте виждали през живота си такъв изгрев. И залезът също ще бъде прекрасен.

 

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites