Червената Шапчица - МЪЖЪТ СТРЕЛЕЦ
 
Сряда
28.06.2017
23:01
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
МЪЖЪТ СТРЕЛЕЦ »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

МЪЖЪТ СТРЕЛЕЦ

- Надявам се, че няма счупени кости.

- Нищо по-сериозно - отвърна рицарят, като че ли не би имал против да си строши две-три. - Както казвах, великото ездаческо изкуство се състои в това да пазиш равновесие. Ето така...

Той пусна юздата и разпери ръце, за да покаже на Алиса какво имаше предвид, след което падна по гръб точно под краката на коня.

Нямам намерение да ви обезсърчавам, но мъжът Стре­лец има един странен навик. Той се мята на голям, бял кон, препуска по улиците, размахва сабя и защитава каузи. При­тежава и друга чудата привичка. Премята се през глава като клоун, смесва се със слоновете и уродливите брадати жени в цирка и щастливо загребва бонбони с шепите си.

Той може и да бъде заловен. Първо обаче трябва да го смъкнете от коня му, да го отведете далеч от слоновете и да прогоните брадатите жени. Каузите и цирковите арени не оставят много време за семеен живот, камо ли за таки­ва сантименталности като държане на ръцете.

Вече имате едно предимство. Толкова много Стрелци препускат или се мятат през глава, че разполагате с богат избор. Идеалистичният ентусиазъм и любопитството на Стрелеца са заразителни, но и лесно излизат извън конт­рол. Например могат да ви хвърлят във въздуха и после да забравят да ви хванат.

Около него почти винаги е оживено и това е поредно­то препятствие. Ще трябва да си пробивате път през нава­лицата, за да го доближите. Не изпадайте в униние, защо­то той е абсолютен оптимист и то до такава степен, че ако зложелатели му пратят по пощата кашон с конски из­пражнения, той няма да се обиди. Ще си помисли, че са пропуснали да опаковат и самия кон. Подобен оптимизъм обаче е нож с две остриета, защото може да означава и сляпа вяра. А този мъж я притежава в изобилие. Иначе тази сляпа вяра е нещо много хубаво. Аз самата я изпит­вам, тъй като съм огнена зодия. Но той може да стане толкова наивен и доверчив, че все по-дълбоко да затъва в блатото. А това много лесно може да стане когато бягаш с лък и стрела, загледан в някаква висока цел в небесата, за която никой дори не смее да си помисли.

Доверието е хубаво нещо, но сляпото доверие би препънало и състезателен кон. Всъщност Стрелецът не е непоправим мечтател. Мечтите му винаги са ръководени от неговия интелект, характерен за юпитеровите хора, както и от прекаленото му любопитство. Ако ги е про­учил внимателно, тези мечти са едновременно невероят­ни и реални, въпреки че светът не е подготвен за тях. Ако Стрелецът реши, че може да ги осъществи, започва да ги оцветява с най-ярките багри на въображението си. Лоши­те хора обаче бързо обсебват подобни прогресивни идеи, а лоши хора - колкото щеш.

Богатото въображение може да доведе до провал или до разорение. Стрелецът обаче има щастлива звезда, коя­то винаги го спасява. Този човек е надарен с такъв късмет, че чак е неприлично и противозаконно. Може да отиде на хълмовете, да се върне с пълна торба скални парчета и да се окаже, че те съдържат уран, а не злато, както се е надя­вал предварително. Ако се наведете и вземете лъскаво парченце от тротоара, ще видите, че е късче от станиол, но ако той го направи, ще се окаже, че е част от безценен Диамант.

След като е такъв късметлия, оптимизмът му е напълно обясним. Има моменти, когато камъкът си е камък и ста­ниолът си е станиол, но типичният представител на тази зодия бързо преодолява подобни несполуки. Идентично е и положението му в любовта. В това отношение той е щастливец. А ако му се случи нещастие, бързо го забравя. Не понася безчестието и това горе-долу е единственото, което го възмущава, поради което има толкова много при­ятели и доброжелатели. Зад външната фасада на хората той търси дълбоки и истински ценности. Има и врагове, но те са по-малко в сравнение с другите зодии. Хората, засегнати от прекалено прямите му забележки, обикнове­но го ненавиждат и искат да го хванат за гушата, но скоро разбират, че в действията му липсва умисъл. Мъжете от тази зодия са нетактични и несъобразителни, но в никакъв случай не проявяват преднамерена жестокост.

Навярно вече сте усетили, че неговата реч е толкова директна, колкото и стрелата, която е символ на зодията. Ако говори отвратителни неща, ще му се размине при положение, че сте влюбена в него. Няма как да се обиди­те обаче, ако току-що се е запознал с вас, огледа ви с бляс­кав поглед и ви каже, че сте точно оня тип жена, който един мъж би си избрал за любовница. Ще се наканите да му ударите шамар, но той ще придобие миловиден мом­чешки вид и любезно ще ви обясни какво точно е имал предвид - по време на средновековието кралете се жене­ли по сметка. Съпругите им били грозни и скучновати, но от добро потекло, докато любовниците им били умни и красиви и именно тях щели да изберат за жени, ако не били установените обществени норми. Той бил чел мно­го на тази тема, тъй като проявявал интерес към въпрос­ния период. Вие ще се поуспокоите и ще се почувствате поласкана и дори впечатлена. Колко мъже се интересуват от история просто ей така? Този човек може и да е гений. Имате шанс да станете съпруга на интелектуалец. Не. Любовница на интелектуалец. Работата ще отиде натам, че вече ще припадате по него и изобщо няма да ви мине през ума, че ако се бяхте поддали на предложението му в началото, защото това си е точно предложение, той на мига щеше да се възползва и да ви вкара в леглото.

Наистина не всяка жена би приела подобно обяснение на очебийните му намерения, но това е без значение. Жер­твите на Стрелеца отначало се възмущават, след това им минава и стават близки приятели с него. Трябва да се досе­тите, че се намирате в опасност, с този на пръв поглед бе­зобиден човек. С добродушната си усмивка той изобщо няма вид на разбойник, а по-скоро на лидер на момчешка банда. В любовта обаче в никакъв случай не е момче. Доб­ре е да го имате пред вид, ако ви покани на екскурзия.

Мъжът Стрелец има повърхностно отношение към романтичните любовни връзки, но поне си го признава. След като се отърсите от обзелата ви сантименталност ще си припомните, че той е казал „любовница", а не „съпруга". Той не е крал. И сега не сме в средновековие­то. Стрелецът търси случайни и мимолетни връзки, кои­то на моменти толкова зачестяват, че го избива на раз­врат. Понякога с авантюрите си може да засенчи и Скор­пиона, а в това отношение никак не е лесно да засенчиш един Скорпион.

Отново да се върнем на неговата честност, което е по-безопасна тема. Ако сте имали нещастието да сте разбра­ли колко празни могат да бъдат мъжките клетви за вяр­ност, ще приветствате неговата откровеност. Няма да ви стресне признанието му за броя на авантюрите му и за очакването му от предстоящата връзка. С цялото си съзна­ние той никога не би използвал лъжа, но е възможно да бъде въвлечен във флирт, който ще завърши с предложе­ние (не от него, а от момичето). В този случай ще трябва да си плюе на петите, за да избегне брачния хомот. По начало си е малко тромав, та нищо чудно да се спъне и тя да си го прибере, преди да е избягал надалеч. Той ще се позамисли и противно на всякаква логика ще реши, че щом тя го привлича физически, ще го привлече и духовно или обратното. Ще склони да се ожени и ще посее семената на поредния, типичен за зодията развод. Мъжът, управля­ван от Юпитер, сякаш е лишен от здрав разум, когато се почувства емоционално обвързан.

Много често жените приемат погрешно отношението на Стрелеца и мислят връзката си за по-дълбока отколко­то е всъщност. По тази причина на моменти изглежда, че той желае плътска авантюра, а на практика търси платоническа връзка или момиче за компания. По принцип би трябвало и в двата случая да е губещ, но той е роден под щастлива звезда и излиза на чисто от повечето заплетени ситуации. Наистина обича да флиртува, но не се стреми единствено към секса. Харесва разнообразието и пълно­ценното духовно общуване. Ако жената се заинати при положение, че той просто е търсил развлечение, ще се опита да го обърне на майтап. Тя обаче може и да не възприеме шегите му. (Не забравяйте, че типичният Стре­лец се шегува не особено успешно.) Обвиняват повечето Стрелци, че флиртуват с всяко срещнато миловидно мо­миче - от дребничката вестникарка на ъгъла до някоя полицайка. Но нека сме наясно, че никой нормален мъж няма да се осмели да флиртува с полицайка, особено когато тя е на работа. Ето защо подобни подозрения спрямо Стре­леца са безпочвени и той се дразни от тях. Истината е, че чисто и просто се опитва да бъде дружелюбен.

Ако сте умна и не използвате главата си само за да я сушите със сешоара - а във ваш плюс е да сте такава, тъй като Стрелецът цени интелигентността у жената - вече трябва да сте разбрали как стоят нещата. Не го ревнувай­те и не го подозирайте. Отпуснете малко клупа на въжето, ако искате в крайна сметка да го обесите на него. Не му задавайте въпроси, не плачете, не мърморете и не зап­лашвайте, че ще го напуснете. Дайте му пълна свобода и го оставете на мира. Това ще му подейства освежително. Ако имате същото отношение към живота като неговото и приемате хората такива каквито са, отговаряте на всич­ките му изисквания за жена. Ако проявявате откровеност един към друг, ще се радвате на удоволствието заедно да си вдигате хвърчилата. Не бива да се тревожите, че може да паднат на земята. Докато се носят из небесата изглеж­дат толкова красиви и свободни. Не е необходимо да му давате всичко, което поиска, за да го накарате да бъде ваш. Просто трябва да бъдете такава, каквато той желае. Стойте нащрек и го оставете да управлява енергията ви. Започнете да проявявате интерес към спорта. Ходете с него на палатка, като взимате и санбернара си. Бъдете мила, сърдечна и енергична, и не се опитвайте да го тикате в килера, за да му разправяте глупости. Накарайте го да разбере, че и той не може да ви притежава изцяло. Нека е наясно, че и вие имате свободен дух. Никога не поли­вайте с вода жарките му идеи и гледайте да си намирате работа, докато той изстрелва стрелите си по непостижи­ми мишени. И така, в една прекрасна вечер той искрено ще ви признае, че вие сте всичко, което би искал да наме­ри у една жена. Щом го изрече, можете да му отвърнете също толкова откровено, че и вие го харесвате, но е дош­ло време за решения. Кажете му, че го обичате и дори сте склонна да се ожените за него, стига да обещае, че няма да ограничава свободата ви. Ако ли не, просто нямате време да ходите повече на излети. Би било жалко, защото сякаш сте родени един за друг, но отдавна искате да узна­ете какво значи да имаш деца. Майчинството е следващо­то хвърчило, което жадувате да вдигнете в небето. Нагла­сете работите така, че по време на тоя разговор да ви се обади някое старо гадже. Небрежно си уговорете среща в присъствието на вашия Стрелец. След като затворите те­лефона му се усмихнете и му кажете, че нямате нищо про­тив да си останете добри приятели. След това го покане­те на срещата, за да не седи сам, и работата е готова. (Не е нужно да ми благодарите).

След брака едва ли ще имате проблеми с роднините му. Много Стрелци проявяват скандално равнодушие към се­мейните връзки. Според тях кръвни роднини трябва да бъдат обичани само когато заслужават. Дори и когато са привързани към родители, братя и сестри, гледат да поддържат някаква дистанция. Ходят на гости и се държат сърдечно, но въобще не позволяват да им се бъркат в личния живот. Добре е да се погрижите и вашите близки да не се месят.

Винаги си дръжте куфара подготвен. Доста ще пътува­те. Отново вземайте санбернара на излетите - не само за да придружава вас, а и вашия съпруг, който много обича животните. (Обяснете на кучето, че вече всичко е позволе­но и не трябва да стои на входа на палатката, за да ви пази). Желателно е постоянно да се занимавате с някаква работа и да го пускате да спи другаде когато пожелае. Не се съмня­вайте в неговата честност. Ако се разгневи, той може да счупи някоя врата или да пробие дупка в стената. Само работа ще ви отвори. По-добре и за двамата ще бъде да не го обвинявате в непочтеност. Ако прегреши, със сигурност ще ви признае. В такива случаи ще имате достатъчно пово­ди да се ядосвате, така че не си хабете нервите с някакви негови въображаеми грехове. Бъдете готова да понесете неговата откритост и приемете думите му, че все още ви обича, без да се поддавате на слухове. Отнасяйте се прак­тично към човешките чувства, така както и той го прави. С изненада ще установите колко силна любов може да вирее върху такава честна почва. Истината е в състояние да кре­пи постоянството във всяка една връзка.

Понякога ще трябва да приемате ролята на обикнове­на съпруга. Той е запален по спорта и ще иска от вас да гледате заедно всякакви големи състезания по телевизия­та. Ще ви води и на всякакви събирания, стига да поддържа­те приятната си външност, да сте забавна и контактна. Стрелците не понасят жени, които не се грижат за външния си вид и не умеят да общуват с хора. Той би бил щастлив, ако притежавате някакви по-особени дарби, така че не е зле да поработите върху себе си в една или друга посока. Трябва да четете много книги и да защитавате неговите; каузи, особено когато са загубени.

В известна степен той е екстравагантен и си пада по хазарта, поради което, ако е типичен представител на зо­дията си, ще прояви великодушие към склонността ви да харчите. Вероятно няма да има нищо против да работите и да си имате собствени пари.                                        з

Едва ли ще ви се разминат болезнените критики, ли­шени от такт. Всъщност вече би трябвало да сте им свик­нали. Не им обръщайте внимание. Така и така ще имате достатъчно работа да изглаждате отношенията с обиде­ните му приятели. Не забравяйте, че единственото, което се очаква от вас, е да го разбирате. Сама го казахте онази вечер, когато ви се обясни в любов.

Той ще се радва повече на децата си чак щом поотраснат, тъй като пеленачетата и невръстните дечурлига някакси го объркват. Бащите Стрелци с удоволствие извеж­дат децата си на излети сред природата. Чувстват по-близки момчетата и дори участват в игрите им, но с момичета се държат много нежно. Малките го възприемат по-скоро като приятел, а не като родител. С възрастта им става все по-близък. Понякога може неговата откровеност да ги обърква, ако имат нужда от свои тайни. В това отношение децата са чувствителни и страдат от любопитството и прямотата му. Детските лудории го забавляват, а не го ядосват и толерантното му отношение помага на децата му да държат правилната посока. Може да бъде строг само ако излъжат. Само в подобни редки случаи малките ще изпитат недоволството му на гърба си. Вие от своя страна не бива да го пренебрегвате заради децата. Ако му се при­иска да вдигнете хвърчилата си, зарежете пелените, изви­кайте детегледачка (само не майка си) и вървете с него.

Стрелецът разсъждава и със сърцето си, и със своя ум. Не винаги проявява здрав разум. Понякога е неразумно смел. Спъва се, пада, става и опитва наново. Вие обаче ще му прощавате всичко, защото той ще ви дари с един много скъп дар - честната си обич.

 

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юни 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites