Червената Шапчица - МЪЖЪТ ТЕЛЕЦ
 
Сряда
28.06.2017
23:03
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
МЪЖЪТ ТЕЛЕЦ »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

МЪЖЪТ ТЕЛЕЦ

Защо, нищо няма да кажа, дори и да падна от покрива."

„...Само не се приближавай много...

обикновено удрям всичко, което е пред очите ми,

когато ми кипне."

Типичният Телец е кротък, практичен, разумен и зе­мен като чифт стари обувки. Той е внимателен и предпаз­лив. Никога не прибързва. По пътя на логиката излиза, че такъв човек не може да бъде романтик. Това обаче съвсем не е така. Логиката не помага, когато трябва да се разга­дае и опознае този силен мъжки знак, управляван от спо­койната и пръскаща любов Венера.

Телецът никога няма да скочи слепешката в басейна на любовта, за да открие още докато пада, че някой е заб­равил да го напълни. Той се влюбва бавно и предпазливо, но дълбоко. Ако е спрял избора си на вас, след като ви е преценил от всички страни, ще направи и невъзможното, за да ви спечели. С романтичното си поведение ще засра­ми и влюбения Лъв, и страстния Скорпион. Мило и не­жно ще ви покровителства. Ще ви изпраща всеки ден по една червена роза, докато капитулирате. Може да съчини стихове за вас и тайно да ви ги мушне в джоба. Понеже е чувствителен на допир, ще се разтапя от гладката ви кожа, копринената ви коса и омайващия парфюм. Е, не е слово­охотлив и няма да ви превъзнася непрекъснато, но ще усе­тите трепета в погледа му. Музиката го настройва любов­но, затова ще пуска често любимата си песен, която обе­зателно е свързана с вас.

Ще ви обсипе със скъпи подаръци. Ще ви води на ро­мантични разходки из селските пътища и усамотените места. Неговата картичка за Свети Валентин ще бъде най-голямата, която някога сте получавали. Ще вечеряте в луксозни ресторанти на свещи и с тиха музика. Той нико­га няма да забрави датата, на която сте се срещнали, или някоя обща годишнина. За Бога, нужни ли са ви повече доказателства за неговата любов?

Телецът не е безумен мечтател като Водолея. Той няма да ви покори изведнъж като Лъва и няма да ви обещае като Овена, че ще живеете в приказен замък с розови облаци на­около. По-вероятно е някоя съботна вечер просто да нами­не, за да ви покаже проекта на къщата, която ще построи специално за вас. Понеже е делови, ще е изплатил цялата собственост още преди да сте сгодени. И когато ви пренесе през прага на солидния си дом, завие ви с пухкавото одеало на своята сигурност и усетите топлината на здравото му тяло, има да се чудите как изобщо сте искали да се реете в розови облаци. От радост и грижи по обзавеждането (а той не ще скъпи средства за това) няма да ви остане време за мъгляви мечти, които и без това сигурно никога нямаше да се сбъднат. Това се отнася до жените, които ценят материалната сигур­ност. Жалко, че не всички са такива. Но здравомислещите особи от осемнайсет до осемдесет години ще съумеят да оценят кроткия Телец и непридирчивия му нрав. Разумната жена ще се ориентира към него и ще спечели любовта му. Защото я очаква доволство и разкош.

Мъжът Телец винаги планира бъдещето. Той е като катерицата, която цяло лято събира лешници и орехи, така че дългата студена зима да не я свари неподготвена. Ин­тересно е, че повечето съпрузи, които могат да си позво­лят да заведат или изпратят жените си на почивка през януари, са родени през май.

Разбира се, не всичко в съвместния ви живот с Теле­ца ще бъде по мед и масло. Ще трябва да се съобразявате с някои неща от характера му. Дръжте се като примерна по-слаба половинка. Той не харесва грубите гръмогласни жени, които размахват наляво и надясно камшик. Не го прекъсвайте пред хората, не му правете номера и не из­тъквайте колко сте по-умна от него. Ако нараните мъжко­то му самолюбие на глава на семейството пред приятели­те, скандалът ви е в кърпа вързан. Има опасност да ви скръцне със зъби и дори да ви удари по пътя за дома. По-деликатният екземпляр ще замълчи обидено на масата, ще престане да ви забелязва и вие ще се чудите какво да правите от срам за провалената вечер.

Не се поддавайте на импулсивното желание веднага да поправите грешката си, като му се заумилквате. Може да стане по-лошо. Все едно, че се мъчите да раздвижите безмълвния сфинкс. Ако упорствате в опитите си за поми­рение, рискувате да се случи следното: Сфинксът да се превърне в ревящ бик, от чийто груб и вулгарен език няма да си намерите място; или той да се обърне преспокойно към компанията с думите: „Извинявам се, че развалям ве­черта на всички, но се налага да заведа това кречетало у дома и да му дам да разбере". После месеци наред няма да смеете да погледнете познатите си. И това е станало, само защото сте прекъснали неговата тирада по политически въпрос със забележка от рода на: „О, мили, не бъди толко­ва наивен. Всички знаят, че господин Х. приема подкупи. Ти просто не си в час". В този момент, ако го видите да посяга към палтото си, бързо се обличайте. Той няма да ви остави да приемате чуждото съчувствие. Ще ви отведе със себе си дори ако се налага да ви влачи за косите. И в ни­какъв случай не се опитвайте да търсите утеха и закрила в бащиния си дом. Вмешателството на тъщата е последното нещо, което Телецът може да понесе. Първият опит да за­явите „отивам си вкъщи при мама" вероятно ще бъде и последен. След като изпитат гнева му, родителите ще ви оставят сами да се оправяте. Трябва да сте наясно, че ще спите в едно легло с него и ще живеете под неговия покрив, защото той плаща наема и всичко останало.

Познавам един Телец, чиято жена е много агресивна. Той не се разведе, но намери разрешение на проблема - просто престана да излиза с нея. В началото на брачния си живот отишли с компания да вечерят в луксозен ресторант. Жената грабнала менюто и поръчала за всички. На аперитива му направила няколко неудобни забележки за външния вид, а по време на предястието го прекъснала и доразказала вица, кой­то той започнал. Сега ходи навсякъде сама, а съпругът си стои необезпокояван през това време в своята крепост.

Така че внимавайте с Телеца. Той обича своята парт­ньорка в живота и за много неща двамата си допадат и се разбират, но докато жената не се научи да се подчинява, да си затваря устата когато трябва и да му позволи да бъде мъж, ще ходи на гости, на театър и на събирания сама.

Телецът е безкрайно толерантен и все пак няма да се остави да го водите за носа. Държи на свободата си пре­калено много, за да хареса жена, която ще му се лепне като пиявица и ще циври за това и онова. Той няма нищо против една огнено-въздушна жена. Тя балансира собстве­ната му стабилност и сериозност. Със снизхождение ще я наблюдава как кокетничи и се изобразява по женски, как­то се наблюдава любимото коте, играещо си с кълбо преж­да. Но котенцето трябва да знае, че когато неговият гос­подар дръпне конеца, време е играта да спре. Никой не може да бъде по-мил, по-нежен и по-търпелив от Телеца, когато мъжествеността му е ненакърнена. Той ще напра­ви всичко за жената, която обича, само няма да й позволи да му носи панталоните.

Той дълго се оглежда и никога не се впуска в любов­та като авантюрист. Може да води цяла година момичето си на кино и то вече да изгуби надежда за нещо повече. Търпение, моето момиче! На Телеца му трябва време да напълни котела с пара и тогава да подкара локомотива с пълна скорост. Веднъж пронизан от стрелата на Амур, той престава да бъде разумен и предпазлив. Колкото повече приятелите го предупреждават за несъвместимост на ха­рактерите, толкова се заинатява и не иска да чуе. А никой не може да се мери с неговия инат. Така че Телецът често може да залитне по огнени и въздушни знаци, а всъщност се чувства по-добре със земните и водните знаци. Понеже противоположностите се привличат, такъв брак може и да просъществува, а те да останат привлечени. Но ако бракът се провали, Телецът дълго няма да се съвземе от развода и ще му трябва много време преди да реши да се събере с жена, която повече подхожда на характера му.

Финансовото положение на Телеца обикновено е мно­го добро. Ако не е натрупал истинско състояние до този момент, поне е обезпечил живота си. Към жена си е щедър - няма да й откаже никога разните там дрънкулки и скъпи парфюми. Не се скъпи за красиви, но в същото време и практични мебели, за дрехи и храна. Но не е с редки пръсти и няма да остави парите си да изтекат. Харчи, защото обича лукса и цени стойността на нещата.

Телецът се увлича по футбола и обича да прекарва почивните дни на риболов, на село или на излет с палат­ка. Ако не съм познала, значи обича цветята, градинарството и дългите разходки. Предпочита да чете книги за храбри герои и за създатели на империи вместо модерна или философска проза.

Понеже е мъж до мозъка на костите си, никога не му сервирайте на закуска сандвичи, на които сте изрязали коричката. Телецът обича селските домашно приготвени гозби с много картофи и сос, както и ябълков пай по ре­цепта на майка му. Трябва да се снабдите с най-добрите готварски книги. Но често ще ви води и на ресторант. Няма да ви остави по цял ден над печката. Понякога в неделя може да реши да ви отмени и тогава не ви завиждам - в кухнята ви сякаш ще е вилнял слон.

Телецът е прекрасен баща - търпелив и нежен. Меч­тае за син, който ще продължи рода му, но повече ще обича дъщеричката си. Ще обсипва децата си със скъпи подаръ­ци, ала ще ги научи и да ценят вещите. Ще бъде строг и твърд, когато трябва, и няма да ги разглези. Ще отделя много от времето си, за да насочи младите умове посте­пенно към учението и зрелостта. Децата му ще бъдат ща­стливи с такъв любящ баща. Само в редките моменти на неговите избухвания цялото семейство ще трябва да се крие зад пианото.

Роденият през май работи много и затова се нуждае от повече почивка. Погрижете се да я има, защото в про­тивен случай става кисел и зъл. Не му натяквайте, че е мързелив или че още не е свършил еди-какво си. Той не е свикнал да се движи на бързи обороти. Неговият ритъм е спокоен и отмерен. Трудно ще го накарате да излезе от къщи, ако сам не е решил, м да прекара скъпоценното си време с някакви вятърничави типове. Предпочита да по­среща гостите си вкъщи и ако това са стари приятели или сериозни хора, с които има общи интереси, ще бъде из­ключително любезен домакин.

Обградете го с уют. Нека къщата ви бъде пълна с красота, спокойствие и тиха музика. Никакъв дразнещ шум, разхвърляни предмети или пуснати докрай телеви­зор и касетофон! Бъдете неговата жена - и не бихте могли да мечтаете за по-добър мъж. Никой друг няма да се отнася към вас с толкова внимание и доброта. Със своето вярно сърце Телецът ви предлага емоционална сигурност. Ако я прибавите към финансовата, просто няма за какво повече да мечтаете. Да, съгласна съм, че е инат, но кога­то този инат се превъзпита, той се превръща в търпение. Купете на вашия Телец солиден люлеещ се стол, за­вийте го с мъхесто одеало, пуснете му тиха музика и му прочетете сведенията от стоковата борса. Поднесете му голяма купа с любимата храна, като преди това се погри­жете за гореща вана с ухаещ сапун. Тогава ще имате ис­тински мъж, доволен и щастлив, готов да ви закриля до края на живота.

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юни 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites