Червената Шапчица - МЪЖЪТ ВОДОЛЕЙ
 
Четвъртък
27.07.2017
04:46
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
МЪЖЪТ ВОДОЛЕЙ »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

МЪЖЪТ ВОДОЛЕЙ

През цялото време кондукторът я наблюдаваше:

първо с телескоп, после с микроскоп,

след това с театрален бинокъл.

Накрая рече:

- Пътуваш в погрешна посока -

и тръшна прозореца.

Не очаквайте от мъжа Водолей да се държи както обик­новено се държат влюбените. Така ще си спестите много разочарования. Става ли въпрос за приятелство, той е незаменим другар, с когото може да споделите какво ли не. Но любов? Както казва един мой приятел Водолей, „всеки може да си има момиче. Любовта е нещо съвсем различно." Видяхте ли? Любовта наистина е нещо съвсем различно при Водолея.

Този индивид харесва всички. Всеки му е приятел. Дори към най-върлия си враг ще се обърне с „приятелю". Зато­ва когато започне да се държи сякаш не ви харесва, това означава нещо. Той е на път да лапне въдицата. Макар че любимото му развлечение е да прониква в чувствата на другите, не желае да разкрива своите. В живота му ще има много преживявания, които той ще анализира с ненасит­но любопитство. И вие ще сте едно преживяване или по­редният експеримент, колкото и да ви е тежко да го при­емете. Не бързайте да се цупите. И той може да бъде по­беден и заведен пред олтара, само трябва да знаете как да се справите с нетрадиционното му виждане за хората.

По природа е общителен и обича да има публика. Но вниманието му към хората е безадресно. Готов е да по­могне на всеки срещнат, докато ние, останалите, спестя­ваме тези си усилия само за избрани хора, имащи значе­ние в живота ни. А за Водолея всеки има значение. Дори и онзи, когото още не е срещнал. Тъй като е привикнал да оставя на заден план собствените си проблеми в интерес на мнозинството, има вероятност това отношение да се прехвърли и в любовната му връзка. Когато осъзнае, че ви отдава всичкото си внимание, а в същото време от­страни го чакат и се нуждаят от него тъй много безимен­ни лица, той може да се отдръпне, за да си докаже, че не е изгубил обичта към приятелите си и всички останали хора, като се е привързал към една конкретна личност. Но щом веднъж преодолее шока, че си е позволил да се заинтере­сува от една жена по-силно в сравнение с човечеството като цяло, той може да се прояви като невероятно внима­телен в интимните отношения.

Вечно готов да анализира, мъжът Водолей непрекъс­нато се пита: „Какво ли искаше да каже тя с това?" И не мирясва, докато не намери отговора. Загадките го влудя­ват. Надуши ли някаква тайна, няма да мигне докато не я разбули. Може и да се разочарова като я разбере, затова гледайте да му предложите нещо, което си струва да се открие. В противен случай ще покаже недоволството си по болезнено откровен начин и ще отиде другаде да раз­булва тайни.

Момичето, което желае да го спечели, трябва най-на-пред да го заинтригува. Една отворена книга никога няма да събуди любопитството му. Привличат го затворените страници. Тогава се изостря детективският му инстинкт. Когато някоя жена го пренебрегва открито или е сдържа-I на, той застава нащрек. Прилича на копой, надушил следа. „Защо тя е толкова непостоянна?" (Спокойно можете да бъдете непостоянна, стига да не обяснявате защо). „Наи­стина ли е толкова емоционална, или това е само игра? Защо се гримира предизвикателно, носи къси рокли с деколтета, а после се обижда, когато всички ония Лъвове, Стрелци и Скорпиони й подсвиркват пред кафенето? При­ятно ли й е да я задирят мъжете или не? Какво ли се крие в главата й?" Докато той оглежда, души и разпитва, момиче­то най-напред е поласкано. Щом обаче забележи, че също­то любопитство го гложди и по отношение на келнерката, която току-що им е сервирала (или пък на кондукторката в автобуса), започва да се дразни и да охладнява. Да се чув­стваш като насекомо под микроскопа на изследователя не е най-добрият стимул за женското сърце да запърха в гърди­те. Тъй че накрая то бегом се изнася (към по-пламенен или по-земен мъж), а Водолеят тъжно въздиша цели две-три минути, преди да подхване следващото си романтично про­учване. Стига, разбира се, някое ново изобретение или уни­кална идея междувременно да не са привлекли интереса му. Тогава следващият обект на проучване от женски пол ще трябва да почака реда си.

Мъжете Водолеи могат да бъдат трогателно нежни и покорни, но не е зле да си намотаете яркосин електричес­ки кабел около пръста, за да не забравяте, че външното спокойствие и привидната отстъпчивост на вашия избра­ник са мираж. Той няма да търпи съпротива от страна на никоя жена. Ако реши, че го използвате, непредсказуеми­ят уранов чар ще се изпари моментално, а вие ще изпита­те странното усещане, че Кари Грант в един миг се е превърнал в Джеймз Кагни, готов да размаже гнил домат по физиономията ви. Един Водолей, стига да е достатъч­но разстроен, е абсолютно способен на това. Страшното е, че може да му простите. Не го правете. Или поне не повече от веднъж. Той ще се впечатли от жена, която държи на достойнството си. Колкото до разваления до­мат, Водолеите обикновено не са чак толкова груби. При силна възбуда обаче разликата между половете изчезва от съзнанието им и наистина може да си изпатите.

Всеки Водолей се стреми да се сдобие със слава при­живе. Независимо дали е футболен трофей или грамота като отличие за най-високия човек в областта. Но нищо чудно да бъде и Нобелова награда. При Водолеите всич­ко е възможно. От друга страна, голям процент от тях са постоянни пациенти на психиатрията. (Понякога двете групи трудно се различават една от друга.)

Някои мъже, родени под знака на Уран, са вманиачени на тема чистота. Непрекъснато се страхуват от микро­би и болести. Изпадат в ужас, ако някой се избърше с тях­ната кърпа за лице или диша над чинията им. Понякога несъзнателно, а друг път с определена цел пренасят фо­биите си в интимните отношения. Царе са на това да раз­виват алергии към неща, които не им харесват. Правят го толкова достоверно, че могат да заблудят дори лекаря, камо ли наивните момичета. Затова не се учудвайте, ако вашият приятел изведнъж ви заяви, че не понася сенките ви за очи и от тях киха.

Водолеят не си пада по ухажването. Няма да ви пода­рява визонени палта и диаманти. И въпреки това животът с него пак може да има блясък, макар и без визони. Чуйте известния анекдот за Хелън Хейс и съпруга й Чарлз Макартьр. Когато се запознали, той й подал пликче фъстъци и казал: „Бих искал това да са изумруди." След като из­текли много години и спечелени долари, той й подарил колие от искрящи изумруди с думите: „Бих искал това да са фъстъци." Не зная дали Макартър е бил Водолей, но безспорно Уран е имал силно влияние в рождения му хо­роскоп. Неща от този род можете да очаквате при една връзка с Водолей. Тогава защо ви е визон?

А сега идва ред на най-неприятния за вас факт. За разлика от Рака, Козирога, Лъва и Везните Водолеят съвсем не примира за брак. Даже прави всичко възможно да го избегне. Много рядко на млади години се изправя под звуците на Менделсоновия марш. За да се измъкне по-лесно, обикновено още от самото начало поставя в основата на (любовта едно голямо и красиво приятелство. Избира си момиче, добро за компания, което ще споделя многобройните му интереси: бейзбол, кръстословици, арабски коне, светулките в делтата на Мисисипи и т.н. Защо ли? Много просто. Колкото повече общи теми за разговор имат, толкова по-малко време ще остане за интимности. А Водоле­ят се бои от тях, защото могат да го обвържат. Неговият идеал е жена, която му е приятел и не го притеснява с емоции. Затова дълго има да чакате първата целувка. Дори и да е събрал кураж най-сетне за обяснението в любов, въпросът за брака ще бъде избягван с всевъзможни извинения. Когато те бъдат изчерпани, ще се премине към невъзможните. Ако и тогава не се откажете от идеята си, ще започне да ви убеждава, че не си струва, защото при една ядрена катастрофа... Или пък какво ще стане с вас, ако догодина шефът му реши да го изпрати в Аляска? Един мой познат Водолей беше сгоден дванадесет години за едно момиче и все отказваше да се оженят под предлог, че тя в такъв случай ще трябва да пожертва кариерата си на Бродуей. Горкото момиче не беше и помирисвало сце­на, но според него тя имала талант и нямало начин някой ден някой продуцент да не я забележи. И тогава женитбата й с него само би попречила. А как би се почувствал той? Като последния егоист, виновен за провала на ней­ната кариера. Момичето накрая не издържа и отиде да си търси щастието другаде.

Все пак има някаква надежда. Макар и късно, Водоле­ят накрая, общо взето, се жени. Това става, когато и пос­ледният му приятел ерген замине на сватбено пътешествие. На другата сутрин урановият човек се събужда с прозре­нието, че има една загадка, която другите хора вече са разрешили, а той още не е. И тогава, съвсем неочаквано, ще получите предложение. Уранови работи, не е ли така? Ако сте имали неблагоразумието да разбиете сърцето му, опитвайки се да му дадете урок за бавенето, той едва ли ще хукне да ви гони. По-вероятно ще пророни две-три сълзи и ще каже примирено: „Какво да се прави, такъв е животът." Възможно е дори да ви попита по детски наи­вно: „Не можем ли да си останем приятели?" Ако му зая­вите категорично „Не", ще свие рамене и ще си тръгне натъжен. Кажете ли „Да", връщате се там, откъдето сте започнали - от приятелството.

Обикновено той не ревнува, освен ако няма силни нега­тивни влияние в рождения си хороскоп. Или поне няма да ви го покаже. Самият едва ли ще ви изневери физически по простата причина, че за него сексът може да е интригуващ, но в никакъв случай не е всепоглъщащ. Естествено изклю­чение прави Водолеят с асцендент Скорпион, но нищо чуд­но и при него интересът да си остане пасивен.

Веднъж свършил с тази важна работа - да си избере партньорка - той се успокоява и съсредоточава внимание­то си върху по-интересни неща. При него сексуалните от­ношения не стоят на първо място. Те винаги са подчинени на идеалите му. Ако почувства, че е въвлечен в незаконна (от собствената му гледна точка) връзка, ще прекъсне вся­какви отношения, каквото и да му струва това, само и само да не се забърка в нещо безчестно. Дори да ви свързва най-гореща любов, Водолеят ще страда мълчаливо, но няма да възобнови близостта си с вас. И ще трепери, да не би при­ятелите му да разберат и да започнат да го подпитват. Най-отчайващото е, че никога няма да ви обясни причината за скъсването. Нали той си я знае. А вие, ако можете, я разберете сама. По най-мазохистичен начин ще ви накара да повярвате, че всичко е било фантазия от самото начало. И някой далечен ден, когато може да сте вече на деветдесет и отдавна да е минало времето за всякакви връзки, ще ви раз­крие истината, за да потърси опрощение и помирение. Това е прекалено жестоко, но единствената ви утеха е, че и той е страдал през всичките тези години. Откъде съм сигурна ли? Ами прочетете още веднъж началото - „Как да разпознаем Водолея". Той притежава неуловима способност да телеграфира на другите чувствата си, с което може да ви доведе до пълно объркване.

Единственият начин да го накарате отново да ви обърне внимание е да измислите нова интригуваща за него загадка или да завоювате шеметна слава (например да станете първата жена, обиколила с космически кораб Венера). Не си мислете обаче, че такъв подвиг би променил чувствата му. Ако ви обича, ще продължи да ви обича, дори обикол­ката ви да не стига по-далеч от кварталния магазин за де­ликатеси. Вече ви стана ясно, че този човек е голям инат в любовните дела, нали? Неговата незаинтересованост в интимните отношения може да ви вкара направо в капана или да ви отпрати отчаяна в обятията на друг. Не бързайте, това ще бъде чиста загуба на време. Не сте забравили, че той не е ревнив, нали? А дори и да е, никога не го показва. И веднага ще надуши с проклетата си уранова интуиция, че му'правите номер, защото ви е изучавал достатъчно дълго и сте му ясна. Остава ви единствено да се надявате, че ще бъдете привлекателна и на деветдесет, иначе почвайте отсега да се готвите за оная експедиция до Венера.

Ако обаче ролите се разменят и той започне да ви пра­ви номера, много внимавайте да не би да дадете воля на собственическите си чувства. Тъй като за хората, родени под знака на Уран, приятелството е на първо място, след брака ви често ще има моменти, когато няма да знаете къде е вашият съпруг. Затова просто се успокоявайте, че колко­то и да закъснява, причината е в любопитството и неиз­менния интерес към хората. Ако приятелят е от женски род, направете се на разсеяна. Най-вероятно и той самият не е забелязал разликата. Поставите ли му ребром въпроса къде е бил, ще ви каже истината. Проявите ли съмнение обаче, ще измисли най-невероятната история, за да ви накаже. А той е цар на това да измисля истории, коя от коя по-неве­роятни. След няколко тежки часа на размисъл ще съжаля­вате за подозренията си, както и за подробностите, които сте се опитвала да изкопните от него. Защото той действи­телно не си ги спомня или просто не ги смята за важни, ето защо, ако упорствате, започва да си ги измисля.

Не бива да ви терзае чувството на пренебрегнатост, ако той предпочита да остане сам, когато го е обхванало някое от типичните му настроения. Не му обръщайте вни­мание и след малко той ще дойде да сподели мислите си, още по-нежен и внимателен от преди.

Вашият съпруг Водолей е способен всеки миг да ви поднася изненади. Може да не е много напорист в пече­ленето на пари, но пък ще направи или изобрети нещо в полза на цялото човечество. Или пръв ще стъпи на Марс, където ще се чувства като у дома си. Разбира се, има и богати Водолеи, дори и милионери, но те не са постигна­ли това с борба или с болезнени амбиции за забогатяване. Парите са им паднали едва ли не от небето. Понякога те са спечелени между другото, или пък са възнаграждение за опитите им да усъвършенстват някой продукт или идея за благото на човечеството. Друг път това са спестявани­ята им за ексцентричните прищевки на стари години, ко­гато се готвят да пътешестват с машината на времето. Обикновено Водолеят е разумен и не харчи много, но вие не се разпускайте и спестявайте за всеки случай. Поняко­га може да ви изненада с известна щедрост, особено ако има асцендент Овен, Лъв, Стрелец или Риби.

Той ще бъде идеален слушател за децата ви. Те ще го занимават с историите си, а баща им ще ги приема на сери­озно. Ще им помага и в математиката, защото е цар на слож­ните и трудни задачи. С удоволствие ще им разказва при­казки и ще му бъде още по-интересно, отколкото на тях, как вълкът успява да преправи гласа си пред седемте козленца и как е приготвена отровната ябълка за Снежанка.

Трябва да сте наясно, че освен любовта другата при­чина един Водолей да се ожени за вас е, че иска някой Да му е подръка за доста прозаичните неща - да му зашие копче, да му сготви картофено пюре, да му намери забутаните чорапи. Затова не правете грешката да поставяте кариерата си над семейните задължения. Нито пък се зас­тоявайте по кафенета с приятелки. Веднага откъснете по­глед от интересната книга или вълнуващия филм по теле­визията, ако той ви моли да му извадите трънче от пръста. Неговата представа за идеалната съпруга и майка е жена, отдадена постоянно на дома си. Но едва ли ще ви липсват разговорите с приятели, модните списания и мюзикълите. Той е в състояние да ви ги осигури сам и вкупом, защо­то винаги прелива от изобретателни идеи и изненади. Пък и преспокойно ще имате време за женски клюки и бъбре­не по телефона, докато вашият Водолей е погълнат от поредното предизвикателство.Тогава даже няма да ви за­белязва. Само че внимавайте да се озовете навреме до него, когато си притисне пръста, защото иначе ще се по­чувства пренебрегнат и ще нададе вой до бога.

Водолеят никога не забравя първата си любов. Той е в състояние най-подробно да я опише, което едва ли ще бъде приятно за съпругата му. Изходът е тя да е тази първа любов. (Впрочем за него първа любов не е първото момиче, с което е излизал, а това, което му е показало първо небесната дъга. Има разлика, нали?) Мъжете, родени под знака на Уран, чес­то се женят години по-късно за юношеската си любов. Може дълго да почакате, докато чуете сватбения марш, но поне няма да бъдете изместена от призрак. Кой друг би могъл да пре­връща фъстъци в изумруди или обратно?

Нищо чудно вашият съпруг Водолей да забрави годиш­нината от сватбата ви, но за сметка на това ще ви донесе теменужки през януари. Може цели седмици и месеци да не ви каже нито една нежна дума, но една сутрин, когато му поднасяте боровинковия пай, да ви погледне в очите и да каже: „Знаеш ли, много си красива!" Тогава нещо в гласа му ще накара коленете ви да омекнат.

Коледни изненади на плажа, великденски яйца през ноември, небесни дъги посред нощ, поздравления за праз­ника преди разсъмване, торта със запалени свещи на ви­енското колело - забравихте ли? Та вие сте влюбена във Водолей! Пожелавам ви дълъг живот с щастлив край като в холивудски филм. Само гледайте по пътя да не се изгу­бите в Страната на чудесата!

 

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites