Червената Шапчица - НАЧАЛНИКЪТ ДЕВА
 
Четвъртък
27.07.2017
04:46
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
НАЧАЛНИКЪТ ДЕВА »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

НАЧАЛНИКЪТ ДЕВА

„Можем да поговорим - рече Тигровата лилия, -ако наистина има някой, с когото си струва да се говори."

Да стане началник за Девата е равносилно на това да отхапе по-голям залък, отколкото може да преглътне. Тя не е родена да властва над другите и ако случайно съдба­та я постави на такова място, ще се чувства нещастна.

Естествено, има и изключения. В зависимост от позициите на планетите и от аспектите в рождения хороскоп на някои Деви (твърде малко на брой) те заемат най-високи постове и се справят много добре.

Най-подходяща за Девата е службата на заместник. Тя плува в свои води в качеството си на администратор, кой­то, изпълнен с чувство за отговорност, осъществява на практика чуждите идеи. Такъв може да бъде например постът „председател на съвет", където като втори човек ръководителят Дева ще бъде най-полезен. Въобще не го блазни идеята да стане президент на огромна корпора­ция, защото тогава би трябвало да се занимава с пробле­мите на служителите и да изпълнява представителни фун­кции. Самоизтъкването не е за Девата, да стои на преден план - също. Тя си има достатъчно свои проблеми, за да се товари и с чужди. Затова предпочита да върши същин­ската работа вътре във фирмата, вместо да позира на сним­ки или пък да се мъкне по безкрайни представителни обе­ди и вечери, където е длъжна да ухажва клиентите си. Такъв живот би я довел до нервна криза.

Да отговаряш за необмислените действия на подчине­ните си, да издаваш заповеди за наказания, да движиш рекламата и огромните парични средства - за всичко това се иска някой по-дебелокож, а не такъв фин и чувствите­лен човек като Девата.Освен това типичният представи­тел на този зодиакален знак много добре вижда и анали­зира отделните съставки, но не може да обгърне с поглед цялата работа с нейната дълбочина и перспективност. Затова пък служи като ценен помощник на своя президент. Умее да се справя с най-сложни проекти, допускайки най-малко грешки. Изобщо Девата работи тихо и педантично и постига много успехи, когато не е на преден план и не е изложена на чужди погледи.

Друга причина, поради която Девата не се чувства ком­фортно като началник, е, че тя винаги казва истината и нарича нещата със собствените им имена. Освен това е прекалено критична. Подчинените й не биха били спокой­ни на работното си място, ако знаят, че всеки момент могат да бъдат подложени на унищожителна критика. От един началник се иска да проявява по-голяма дипломатичност и гъвкавост. В противен случай може да настрои хората срещу себе си.

Човек, роден под знака на Девата, ще се справи чудес­но с една по-малка фирма, в която работят десетина души, Освен това ще постигне големи успехи като ръководител на научни и експериментални групи, защото там работата му ще бъде свързана с прецизни научни изследвания. Го­лемият бизнес обаче не му допада и не е за него. Там наи­стина ще се измъчи и нищо няма да постигне. Само ако има асцендент Рак или Луна в Козирог, може да постигне невероятен успех, и то в голяма компания.

Жените служителки, чийто началник е Дева, трябва да са наясно с някои неща. Например да внимават постоян­но и да са нащрек всеки момент, ако искат да получат повишение. Да не проявяват небрежност и неточност. Никога да не казват на шефа си, че срещата му е уговоре­на за три часа, след като действителният й час е точно два и четиридесет и пет. Той може да побеснее и да ги направи на бъз и коприва. Ако в такъв момент секретар­ката реши да се защити и подметне, че самият шеф е забутал някъде документите за същата среща (сиреч и той греши), нека по-добре да не го прави. Опитът да бъде кри­тикуван един началник Дева ще завърши катастрофално за служителката и твърде е вероятно тя да се озове на ули­цата. Той може да ви критикува, но вие него - никога! За­помнете това. И се примирете с постоянните забележки. Има един-единствен начин да ги избегнете. Просто не допускайте грешки. А, да не забравя и друго. Много е важ­но секретарката на един началник Дева да не прави пра­вописни грешки, когато пише на машина, да не си цапа пръстите с мастило и обезателно да полива всеки ден бегонията в ъгъла. Неговият остър и придирчив поглед за­белязва всичко.

Ако все пак издържите и свикнете С взискателността на вашия шеф Дева, скоро ще разберете, че в крайна сметка той е твърде добронамерен и справедлив. Него не го инте­ресуват подробности от последната ви трагична любовна връзка, досадно му е да слуша за някакви си чувства. Но ще ви разпита подробно и с готовност ще разпише молбата ви за отпуск, ако да речем нокътят на малкото пръстче на левия ви крак има нужда от операция. Началникът Дева толе­рира отпуските по болест, но служебните флиртове и не­брежността на работното място - никога! Затова се поста­райте всяко нещо вътре и отгоре на бюрото ви да бъде на мястото си - всяко листче, всяко добре подострено молив-че. Не се разхождайте из службата с къса пола и обилен грим. Не решете косата си и не си слагайте червило над документите. Изслушвайте съсредоточено всички нареж­дания и указания. Стига да хареса външния ви вид, работ­ните ви навици и начина на разсъждение, вашият шеф Дева може да бъде неочаквано мил, добър и благороден. Е, вяр­но е, че си има странни черти, но кой ли пък ги няма?

По-други проблеми ще имат служителите мъже, ако техният началник е Дева. Той ще очаква от тях да проявят качества, които самият не притежава - примерно да са напористи в търговските начинания или пък да са пълни с налудничави идеи. Те не бива да се подвеждат обаче и трябва да бъдат крайно предпазливи и скромни. Вероятно наистина са по-енергични от него, но той пък има много по-добри организаторски способности и практически уме­ния. И никак няма да е очарован от факта, че неговите служители се мислят за супер способни и с действията си показват, че нямат нужда от него. На всичкото отгоре ще бъде прав, както обикновено. Колкото и да се дразнят, подчинените му трябва да свикнат и да започнат да го ува­жават за това.

Началникът Дева обикновено има в бюрото си всевъзможни хапчета и прахове за стомах. Умът му е твърде зает с цифри и факти, но когато трябва, на преден план излиза грижата за човека и служителя. Той е справедлив и заплаща на всеки според работата му. Не раздава скъпи и безсмислени подаръци за Коледа, но затова пък умее да поощрява и да оценява по заслуги своите служители.

Не биха му направили впечатление празните ви проек­ти, които се пукат като сапунени мехури. В случая има опас­ност да го опръскат капчици вода, а това ще му бъде не­приятно. Затова вашите предложения трябва да се осно­вават на здравия реализъм и да бъдат прецизно и детайлно подготвени. Иначе той наистина ще ги помисли за поред­ните ви фантазии, от което имиджът ви съвсем ще пострада. Неговият педантизъм може да ви вбесява, а постоянни­те му забележки да ви се струват целенасочено заяждане но не можете да спорите с началника си, още повече кога­то той е Дева. Затова се примирете и си гледайте съвестно работата. Никога не го лъжете и той няма да ви отвърне с лошо. Казвайте му истината, отнасяйте се към него с ува­жение и ще видите, че това е един наистина добър (и често самотен) човек. Без разлика дали е женен или не, той се сприятелява трудно и ще ви бъде безкрайно благодарен, ако усеща подкрепа от ваша страна. Дълбоко в себе си като всички Деви носи някаква мечта и таи истински чувства. И съвсем не е скъперник, както смятат другите служители, които вечно се оплакват, че са недооценени. Идете откри­то при него, когато изпаднете в беда, и ще видите колко душевно щедър е той.

 

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites