Червената Шапчица - НАЧАЛНИКЪТ ОВЕН
 
Вторник
25.07.2017
16:39
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
НАЧАЛНИКЪТ ОВЕН »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

НАЧАЛНИКЪТ ОВЕН

- Сега, след като вече се познаваме - каза Еднорога, -ако ти ми повярваш, и аз ще ти повярвам, става ли?

Ако търсите работа между другото или ви трябват допълнителни средства от второ работно място, внима­вайте да не попаднете на Овен. Той ще ви назначи бързо и с това ще ви подведе, но после още по-бързо ще ви посо­чи грешките и ще ви направи живота ад, защото не обича половинчатите неща. От вас ще изисква да бъдете изцяло отдаден и предан на фирмата като него.

Горко им на неизрядните служители, чийто началник е Овен. Той не търпи подчинените му да се мотаят или да си спестяват усилията. Всички трябва да хвърчат на бързи обороти. Трябва да са готови да работят извънредно, ко­гато се налага. Затова пък няма да им прави забележка, ако сутрин закъснеят пет-десет минути, че и повече, или му обяснят, че в петък трябва да излязат по-рано за реши­телната среща на любимия си отбор. Овенът не е дреб­нав, стига да не го лъжеш. Способен е да разбере, че ис­каш да се разтовариш от напрежението и грижите и да повикаш на стадиона. Ако усети обаче, че го лъжеш или не работиш с пълни сили, може да те ругае и да ти крещи пред всички, без да го е грижа за самолюбието ти. Все пак ще ти даде една, дори и повече възможности да се попра­виш и да влезеш в пътя, стига да признаеш грешката си. Началникът Овен е по-щедър от другите работодате­ли. Той не се скъпи за отпуски, заплати и повишения. Но в замяна изисква пълна преданост - до такава степен, че тряб­ва да забравите личния си живот или поне да го оставите на заден план. Познавам един такъв Овен, който поиска от своя служителка да работи цял ден - от тъмно до тъмно. Вярно, моментът беше тежък, фирмата спешно подготвя­ше сделка за милиони и не можеше да се лиши от прециз­ната работа на момичето. Но същия ден беше неговата сват­ба. Тогава началникът побесня. Какво от това, че на сват­беното тържество са поканени триста души и че не може без булка? Той би отложил с радост собствената си женит­ба, ако фирмата има нужда от него в такъв съдбоносен мо­мент. Разбира се, не всички Овни са толкова крайни, но искам да ви предупредя какво ви очаква евентуално.

Началникът ви, управляван от Марс, изпитва потреб­ност да бъде хвален. Извънредно чувствителен към мнени­ето на околните и подчинените си, той отчаяно се нуждае от одобрението им - като се започне от жена му и се стигне до портиера (включете тук и кучето му!) Не че не е най-способният, в това е повече от уверен, но иска да прочете възхищението и в техните очи. Тук внимавайте да не ви за-подозре, че не сте искрен в похвалите и че не одобрявате действията и методите му. Ще изпадне в такава мрачност и раздразнителност, че ще се чудите как да му угодите. Не бързайте да напускате, ако фирмата ви е пред фалит. Накрая може да стане така, че именно вашият началник Овен да я спаси и изведе на брега, преодолявайки тайни ри­фове. И ще представи операцията като нещо толкова леко и разбиращо се от само себе си, както преминаването на Мой­сей през Червено море, когато водата се отдръпва пред кра­ката му. Овенът е храбър и неустрашим. Никой не може да излезе насреща му - единствено може би непоклатимият Скорпион. Ако загуби битката с него, ще се отдръпне, ще излекува раните си и обезателно ще спечели другаде.

Най-бързият и сигурен начин да се издигнете в служ­бата си е да похвърлите на своя шеф Овен няколко ценни предложения за подобряване организацията на работа. При това откажете похвалите, не искайте името ви много-много да се чува. Той ще разбере, че сте лоялен, че държите на фирмата и не напирате да го изместите.

Началникът Овен е изключително работоспособен. Никаква болест не може да победи желанието му за дей­ствие. Ако сутринта се събуди с висока температура, той ще извика цялата си воля (а самата воля е една от положителни­те му черти), ще се облече и ще тръгне на работа. По пътя температурата му може и да спадне, а подчинените му да бъдат озадачени. Защото действително благодарение на во­лята си Овенът може да се пребори с болестта. Рядко е спохождан от лоши мисли и затова не страда от сериозни забо­лявания. Неговата енергия действа на околните като допинг (няма да се учудя, ако на хиподрума изведе своя кон начело само с волята и внушението си). Затова работният ви ден никога няма да преминава спокойно и вяло. Началникът ви се интересува само от следващата задача, от идния ден, от поредния успех. Никак не го засяга лошата ви характеристи­ка от предишното място, защото това вече е минало. Важно­то е, че сега препускате напред заедно с него.

Едва ли ще допуснете, че зад устремния му и наперен вид се крие уязвимост. Овенът е прекалено горд, за да при­знае, че нещо го е засегнало. Може да избухне спонтанно, но бързо му минава и не е злопаметен. Чувства нужда от верни хора около себе си, на които да се опре, само че ко­гато трябва ще намери начин да се справи сам. И все пак понякога идеализмът, привързаността и безкрайната му енергия могат да го подведат и да му изиграят лоша шега.

Ако тогава съумеете да сте до него, да го предпазите от остра реплика към силните на деня, дискретно да му посо­чите неочакван пропуск, да го посрещнете с усмивка и да отминете спокойно гневните му изблици, той ще ви се от-благодари за верността и лоялността. Увеличението на зап­латата ще бъде най-малкото, което ще направи за вас. Мо­жете да бъдете сигурни за бъдещето си - тук ще се пенсио­нирате. И няма да ви е грижа, че ще закъснеете за работа, че ще отложите с ден-два връщането си от отпуска или че някой по-млад и по-способен ще ви измести.

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

 

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites