Червената Шапчица - НАЧАЛНИКЪТ РАК
 
Четвъртък
27.07.2017
04:47
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
НАЧАЛНИКЪТ РАК »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

НАЧАЛНИКЪТ РАК

- Виждаш ли - продължи той след кратка пауза.

Добре е за всичко да се помисли.

Затова конят има толкова украшения по краката.

- Но за какво са те? - попита Алиса с любопит­ство.

- За да го пазят от ухапвания на акули - отвърна рицарят.

Понеже вече добре познавате прословутото чувство за хумор на Раците, сигурно си мислите, че и службата с такъв началник е като увеселително заведение, в което липсват само конфетите, балоните и келнерът, поднасящ напитките. Всички служители там са сериозни и делови хора, а само шефът Рак е смешен клоун, който постоянно пуска вицове и остроумия. Все едно, че ходите на работа в нощен бар. Да, ама не!

Всичко това би било вярно само в случай, че работи­те за някой истински цирков или театрален комик. Но на всяко друго място по-добре почистете хартиените конфети от раменете си, затегнете възела на вратовръзката си и оставете пред прага чувството си за хумор.

Сериозният трудолюбив директор Рак никак не обича веселбите в службата. Той би си позволил да се подсмихне само на провалилия се с гръм и трясък нелоялен конкурент или на настояващия за увеличение на заплатата нов служи­тел, който е на работа едва от няколко дни. Нищо друго не е в състояние да го разсмее. Той не е изгубил свежото си чувство за хумор, а само го е скрил под решителния и де­лови израз на лицето си. На работното си място го използ­ва крайно пестеливо. Най-много да си позволи да се из­смее на хорските грешки или за да потуши напрежението. Ала от осем часовия работен ден седем часа и петдесет и осем минути ще преминат тягостно, без капка веселие.

Нека това обаче не ви плаши и не си мислете, че той е Симон Легре (въпреки че доста началници Раци са именно от неговия тип). Просто, ако работите за такъв шеф, ще се чувствате доста по-комфортно на работното си място щом панталоните ви са изгладени с ръб, косата ви е подстрига­на и сресана и винаги сте нащрек. Не се опитвайте да игра­ете ролята на втори смешник. Върховният клоун не ще се впечатли от това, седейки зад огромното си махагоново бюро със снимката на майка си от едната страна и на се­мейството му от другата. Представете си какво ще се слу­чи с член от кабинета на Келвин Кулидж, ако се осмели по средата на съвещанието да се пошегува без повод!

Главната и единствена цел на началника Рак е пече­ленето на пари. Точка. Повтарям - пари. Те представля­ват малки правоъгълни хартийки, напечатани със зелено и черно мастило и в горните им ъгълчета има различни цифрички, които показват колко власт, престиж и разкош може да си купи човек с тях. Колкото повече се стараете и работите, толкова повече зелени хартийки ще получите и толкова по-големи ще са цифрите в горните им ъгълче­та. Казано накратко - такава е рачешката философия за живота. Добре би било и вие да я възприемете като своя.

Смятате го за педантичен? Според вас, ако не е тол­кова строг и стегнат и ако се опита да се държи дружески, би имал по-голям успех, а и би се чувствал по-добре. Така ли мислите? Погледнете в справочника „Кой кой е в търговията и промишлеността". Преобладават хора, ро­дени през лятото, и по-голямата част от тях са Раци. Пос­ле погледнете и имената на известните личности от зоди­ята. Май началникът ви постъпва правилно, а?

Независимо с какъв бизнес се занимава, Ракът е в сти­хията си щом работата опре до търговия. Той притежава ненадмината способност да преценя от какво има нужда на пазара и да го доставя със солидна печалба за себе си. От борсовите акции до пакетчетата с чай и екзотични под­правки плюс всичко останало, което стои между тях. В този бранш за него няма невъзможни неща.

Необходимостта от печелене на пари най-вероятно му е попречила да осъществи мечтаното образование и му се е наложило да постига всичко сам. Ако все пак съдбата е била благосклонна и той е следвал, бихте могли да се обза­ложите, че е работил по време на учението и е заделял по някой долар. Но какво говоря? Защо чак като е следвал? Този човек е спечелил с труд първите си пари още на шест-седем годишна възраст. Той е ходел до магазина на покуп­ки и е задържал рестото си за извършената услуга. Есте­ствено майка му не е имала нищо против. Ако го попитате кога за пръв път е получил заплата, отговорът му ще ви учуди. Този ваш въпрос обаче ще ви издигне в очите му. Но все пак, мерете си думите, защото Ракът помни всичко и не забравя кога сте дошли на работа, кога си тръгвате и колко пъти излизате да пушите. Той обаче няма да забрави и извънредния труд, който сте положили в извънработно време, и вечерите, когато сте стояли до късно с него, за да му помогнете за някоя важна сделка. За всичко това ще бъдете възнаградени справедливо и щедро.

Може да се случи така, че началникът Рак да наследи голямо богатство и обществено положение. Той обаче не обича да лежи на семейните лаври, а предпочита сам да тру­па кюлчетата злато и да се доказва ежедневно. Не приемай­те това за алчност - той в никакъв случай не е такъв. Винаги е отзивчив и щедър и никога наивен. Опре ли до благотвори­телност - семейството му е с предимство. След това идва службата, всички приятели и познати. Никой друг слънчев знак не е толкова щедър и великодушен, стига обаче наисти­на да си заслужава и когато наистина няма кой друг да по­могне. Само не обърквайте честната благотворителност с прибързаната сделка. Ракът е добряк, но не и глупак.

Вашият началник дълбоко в себе си е чувствителен и изтънчен човек, който често изпитва несигурност. Успехът и парите му помагат да се бори срещу тези свои вътрешни страхове и затова той толкова упорито ги преследва. Почув­ства ли се засегнат, Ракът прибягва до своето изпитано средство за защита - просто се прибира в твърдата си черупка (това става значително по-често, отколкото вие си мисли­те). По този начин той често постига това, към което се стреми, защото на хората им става мъчно за него и са готови на щедри обещания и отстъпки, за да го накарат да излезе.

Често се случва началниците, които ви командват, да  са от нежния пол. Характерното при тях е, че любовта и работата са равнопоставени. За всички Раци-началнички щастието представлява в еднакви количества обич и пари. Както и повечето жени обаче, те навярно също ненавиж­дат къщната работа. Ако някой ви убеждава в противното, знайте, че може и да е вярно, но то се дължи най-вече на привързаността към домашното огнище. Призванието на тези на пръв поглед крехки жени е да мерят сили с мъжете, а не да чистят, да перат, да гладят, да бършат прах, да гот­вят, да мият чинии и така нататък, и така нататък. Те рядко признават това и обикновено домовете им са винаги чисти и приятни. Въпреки всичко жените Раци не обичат да бъдат домакини (става дума за изпълняващите ръководна длъжност). Тяхната привързаност към дома е прекрасна, но могат да минат и без ежеседмичното полиране на всич­ки мебели в къщи. В повечето случаи жените началнички не се различават съществено от мъжете, като се изключи единствено начинът на обличане. Те не носят панталони, ризи и вратовръзки. Стараят се да прикриват нежните си и нараними сърца под женствени и романтични дрехи.

Всички началници от зодия Рак са изключително ин­туитивни и проницателни. Те успяват да вникнат в чув­ствата ви и улавят дори онова, което се стараете всячески да премълчите. Така че внимавайте много как се изразя­вате. Въпреки че понякога се правят на саможивци, Раци­те началници не са такива в действителност. Те обичат да се обграждат с верни хора. Страхуват се от самотата с изключение на случаите, когато под въздействието на обида или разочарование не я потърсят сами.

Ще ви е от полза, ако поработите известно време за директор Рак. За кратко време ще научите от него толко­ва неща, колкото не бихте научили при друг с години. Най-важното от тези неща ще бъде уважението. По природа Ракът е добър и почтен човек. Дълбоко състрадание у него

будят както жестокостта, така и нещастието. Да бъде веж­лив или да съчувства на някой изпаднал в беда за него не е старомодно, а просто част от кавалерските му принци­пи. Ако намеренията ви са честни, сърцето - искрено, а мотивите - добре основани, Ракът ще ви подкрепи, дори това да му донесе куп неприятности и врагове.

Ракът е търпелив и упорит. Практичният му ум е ви­наги буден, но сърцето му мечтае и мечтите му са вълшеб­ни като лунната светлина. Понесен от лъчите на нощната магьосница, той може по прекрасен и вълнуващ начин да обиколи света или да разработи внушителна индустрия, с чиито печалби ще подпомага глобални научни изследва­ния. Но всяка негова мечта стои върху стабилна основа. Поезията на Рака е красива, но винаги рационална.

Ако искате да споделите с него някоя шега, направете го в извънработно време. Ако става въпрос за обикновени хора и подтекстът е сполучлив, той ще се разсмее. Тогава набюдавайте очите му и ще видите, че този луд лунен смях е превъзходен отговор на вътрешните му страхове и разо­чарования, какъвто може да се осмели да даде само търпе­ливият Рак със своето добро сърце и твърда раковина.

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites