Червената Шапчица - НАЧАЛНИКЪТ РИБИ
 
Четвъртък
27.07.2017
04:47
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
НАЧАЛНИКЪТ РИБИ »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

НАЧАЛНИКЪТ РИБИ

- Стар си - рече младежът. - Едва ли очите ти виждат както преди. И все пак на носа си змиорка крепиш. Какво ли те прави толкова хитър?

Звучи като виц, но е истина. В една кантора разговарят за началника си от зодия Риби:

- Знаеш ли как се казва новият шеф, когото фирмата назначи миналата седмица?

- Онзи, високият, с къдравата коса, с когото си пихме заедно кафето вчера в обедната почивка?

- Не, онзи, високият, с къдравата коса, който напусна тази сутрин.

Приблизително толкова време се задържат на едно място Рибите-началници. Е, все пак се намират понякога морски течения, където се въдят от този род Риби. Точно там ще се спуснем с акваланга сега.

В индустриалните предприятия или по-големите акцио­нерни дружества началниците Риби са голяма рядкост. Представителите на империята на Нептун предпочитат да плуват сами и обикновено стават актьори, писатели, гаст­ролиращи певци или търговски пътници. Но не може да се отрече, че има области на дейност, в които те биха могли да станат незаменими ръководители. Поставете ги начело на радиотранслационен или телевизионен център, на ин­формационна или рекламна агенция и те ще ви изумят с истински порой от бляскави хрумвания и начинания.

Рибите не обичат да казват нещата направо, не искат да тревожат другите със суровата истина. В това отноше­ние се различават от Близнаците, Скорпионите или Стрел­ците. Рибите предпочитат да кажат на човек това, което той желае да чуе, а не горчивата и понякога жестока исти­на. И го правят не защото са лъжци, а защото са убедени, че човешката душа копнее по облечения в красиви риту­ални одежди факт. Ето защо ги привлича Медисън Аве­ню, тази безспорна Мека на рекламния бизнес.

Рибите са ръководителите, за които могат само да меч­таят балетните школи и студиа. Те са чудесни театрални и филмови режисьори. Вродената им интуиция често ги от­вежда до началническия стол на детективското бюро. Мно­го от преуспяващите пътнически агенции се радват на ръко­водители Риби. Те са също отлични хорови и оркестрови диригенти. Невероятни са като директори на медицински заведения или юридически кантори. Шефове са на проспериращи книгоиздателства, успешно плуват във водите на вестникарския бизнес. Ще ги срещнете и като длъжностни лица в църквата или синагогата. Умело дирижират подчи­нените си в някой хотел или спортен клуб.

Вашият началник е роден през март? Тогава няма защо да се учудвате, че е такъв мърморко. Разгневите ли го с ня­коя грешка в работата си, няма млъкване, няма отърване. Понякога може да бъде дори жлъчен и рязък. В един момент може да ви смае с нестандартното си хрумване, а след това рязко да смени хода на мисълта си и да ви напомни най-конформистките възгледи на дядо ви. Не бързайте да го осъ­ждате. Такава е тактиката му - да ви шокира с противореча­щи си разсъждения, за да провери какви са вашите собстве­ни възгледи. Понякога се надява в разговора да му подска­жете някоя интересна идея. Ако го сторите, той ще бъде любезен и внимателен, ще ви предложи нещо за пийване. Когато не одобрява или му е скучно казаното от вас, ще го усетите по застиналата на устните му пресилена усмивка. Докато смятате, че ви слуша внимателно, мислите му ще се реят бог знае къде. Не забравяйте, че той е роден актьор. Когато му дотегне да бъде престорено любезен и внимате­лен, ще ви прекъсне малко безцеремонно. И тогава на свой ред вие ще трябва да изслушате пространните му спомени за последното пътуване в чужбина.

Да, като споменах пътуване, не зная дали ви е извест­но, но вашият началник Риби е обиколил почти целия свят. Подобно на шефовете, родени под знака на Стрелец или Близнаци, той постоянно държи в кабинета си един куфар - ей така, да му е под ръка. Вашият няма куфар в кабине­та? Предложете му. Какъв по-добър начин да си повиши­те рейтинга в очите му? Много скоро той ще се убеди колко удобно и приятно е да съзерцава готовия за пътуване куфар, докато дъждът така досадно вали или снежната виелица не стихва вече трети ден.

Началникът Риби често изпада в депресия. В такива моменти не му се мяркайте много-много пред очите. Стру­ва си да рискувате само ако искате да му предложите ня­кой коктейл или чаша чисто уиски.

Внимавайте със съпругите, извинете, съпругата на вашия шеф. (Неволна грешка, но пък тя ме подсеща да ви напомня, че подобно на бившите ви шефове Близнаци или Стрелци, той е склонен към многоженство.) Най-вероятно съпругата му е умна, хубава и делова жена. Ако беше нестандартна, замечтана и емоционална като съпруга си, отдавна да са се удавили в морето от мъгляви мечти и фантазии.

Запомнете, че началникът Риби яма склонност към онези свои подчинени, които са сдържани и разсъдливи. Ако не сте особено инициативен, но споделяте разсъжде­нията си с него, може по-рядко да ви потупва по рамото и да ви предлага нещо за пийване, но няма и да му мине през ума да ви уволни. Вашият началник Риби има нужда от практическите ви и организаторски способности. Ко­гато фирмата изпитва финансови затруднения, онези с бляскавите идеи и предложения първи си изпяват песен­та. Дисциплинираните, съвестните, разсъдливите остават в списъка на необходимите сътрудници. Шефът Риби добре познава и чуждата, и собствената си душевност. Може и да му е било приятно в компанията на инициативните, за душевния му комфорт обаче е по-добре да има около себе си строго разчетената, буквално разграфена дисциплина на мъдрите трудолюбиви пчелички - по-безшумни, но много по-полезни от цяло ято сладкопойни чучулиги.

Понякога началникът Риби може да назначи служител Козирог или Телец, който да бъде „буфер" между него и останалите сътрудници във фирмата. Не си мислете, че ще ви остави да се обръщате лично към него с някаква молба. Той си знае слабостта - природата на неговия зо­диакален знак не му позволява да откаже на молещия го за помощ или услуга. Затова просто няма да ви допусне до себе си с молбата.

Вашият началник Риби сякаш живее в два свята. Това може или да го обърка, или да пробуди у него гения. Мислите му понякога наподобяват разсъжденията на гениал­ния представител на зодията - Айнщайн, че „Бог не играе на зарове". Великият Алберт е искал да каже, че теорията на относителността не е „свещена крава". Вашият шеф Риби има подобно отношение към теорията и практиката в бизнеса. Когато излиза от установените рамки, много често налучква интуитивно печелившия вариант.

Шефът ви е мистик по душа. Той вярва в невидимия свят на свръхестественото, но не очаквайте все пак да прави спиритически сеанси на бюрото си или да медити­ра в поза „лотос" насред кабинета. Опасенията му да не би случайно да излязат наяве подводните му душевни те­чения всъщност са напразни. Защото рано или късно това става. Колкото и умело да играе ролята на непоколебим реалист, околните обикновено се досещат, че това наи­стина е само роля.

Спомнете си колко мил беше с вас вашият началник Риби, когато годеникът ви внезапно изчезна от хоризонта заедно с годежния ви пръстен и всички големи обещания. Върху ви се стовари цялата любезност, загриженост и доб­рина на вашия шеф. Покани ви на вечеря. Затрупа ви с комплименти. Отведе ви на театър. След представление­то ви запозна с изпълнителите на главните роли. После покани всички на вечеря. Буквално удави мъката ви в под­браните вина, изисканите блюда и искрящите от остро­умие разговори. Вярно е, че седмица след това се държе­ше умишлено строго с вас - най-вероятно за да не бие прекалено на очи състраданието му към вашата особа. Вие така и не разбрахте как е научил за вашия проблем, нали не го бяхте споделила с никого в службата. Ако обаче познавахте циганката, която веднъж му гледа на ръка, ня­маше да се губите в догадки. Тя видя много специален белег на дланта му, който доказвал, че е гений на състра­данието.

Ето такъв е вашият началник, роден под знака на Риби - рядка птица в рибния пасаж.

 

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites