Червената Шапчица - НАЧАЛНИКЪТ СТРЕЛЕЦ
 
Вторник
25.07.2017
16:37
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
НАЧАЛНИКЪТ СТРЕЛЕЦ »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

НАЧАЛНИКЪТ СТРЕЛЕЦ

- Не, не, първо приключенията - рече кондорът нетърпеливо. - Обясненията отнемат толкова много време:

Ако поработите една седмица при началник от зодия Стрелец, нищо чудно да изпитате известно объркване. Няма да знаете да се смеете ли или да плачете. Този гос­подин май не е с всичкия си.

Да не би да е гений? Нито едното, нито другото - явно просто е грубиян и досадник. А ако се вгледа по-внима­телно, човек може да открие и нещо донкихотовско в него. Не можете да повярвате. Той ви обижда с такова удовол­ствие. И в същото време ви хвали с такава искрена сърдеч­ност. В първия миг изглежда като спънато жребче, а в след­ващия е грациозен като расов кон. Да не би пък да изпол­зва фокуснически огледала?

След втората седмица колебливо решавате да остане­те още малко, за да видите какво ще излезе. До този мо­мент сте се уверили, че е прекалено разглезен от майка си. (Това не е вярно. Тя просто не е имала избор, защото той си е правил каквото си иска.) Други ще му сърбат по-парата, вас не ви интересува. Скоро напускате. А на жена му да й е сладко. Вие просто я съжалявате. (Тя самата съзнава, че не е за завиждане, но пък води интересен жи­вот). Сигурен сте, че той тайничко ви мрази. (Той обаче лудо ви обича. Просто е прекалено откровен за грешките и недостатъците ви). Чакате да ви повиши. (Рано е още. Вчера малко е прекалил в ентусиазма си). Сутринта ви е поканил на обяд. Сега вече ще го опознаете по-добре. (Той обаче го отменя, тъй като забравил, че трябва да бъде на някакво съвещание).

След два месеца и вие, и вашият психиатър ще смята­те, че трябва сериозно да поговорите с шефа си. Ако взе­ме под внимание оплакванията ви срещу непостоянните му постъпки и изясни отношението си към вас, ще оста­нете на работа. Ако ли не - напускате. Ще бъдете категоричен. (За съжаление току-що е заминал за Лондон). Няма значение, ще почакате. Мислите си как ще му дадете ня­колко дни да се опомни и да си почине. (Вместо това оба­че ще се наложи да се обадите на летището, защото ще заминава за Токио). Това вече е прекалено. Кога ли ще се спре на едно място, за да му обясните всичко?

Наистина ли искате да чуете отговора? Никога. Ваши­ят началник всеки ден броди из града и се занимава с ги­гантски проекти. Едва ли има желание да спре на едно място и да слуша критиките ви. Той се има за съвършен. Реално погледнато наистина е такъв. Често е свит и без­помощен и се нуждае от разбиране.

И пак обаче продължава с възмутителните си забележ­ки към околните. Защо пък вечно трябва да му влизате в положението. В един момент всички извинения за делата на някого свършват. (Звъннете на жена му. Тя си ги е под­редила в списък по азбучен ред).

Не е честно постоянно да се усмихва весело и да не обръща внимание на приказките ви, отказвайки да се под­чини на всякакви предварителни програми. (Обадете се на майка му. Тя с удоволствие ще ви каже няколко думи на тази тема. От години го чака да намери време и да я изслуша). Какво ще правите в такъв случай? Нещо тряб­ва да се предприеме.

Може да опитате да му напишете писмо. Стремете се да бъде последователно, без фалшиви чувства и неубеди­телни доводи, с които го обвинявате във всички грехове на земята. Ако исканията ви са справедливи, той ще ги вземе под внимание и ще опита да поправи отношението си, но в никакъв случай няма да има желание пет часа да обсъжда подобен въпрос. Според него има и по-интерес­ни теми за разговор от собствените му недостатъци. Ос­вен това така и така няма да се промени, тъй че защо трябва Да губите ценното му време. Да не би пък да не притежава никакви добродетели? Разбира се, че не. Трябва да спре­те дотук. Забравете всичко друго освен неговите достой­нства. Майка му вече го е направила, жена му също. Взе­мете си поука от мъдростта им.

Първо може да си направите списък на добрите му Страни. Не можете да отречете, че той рядко мърмори.

Прави го само на моменти, когато някой се опитва да по­гаси пламъка на ентусиазма му или когато счетоводите­лят го попита за някакви цифри от финансовия отчет от миналия месец. По природа вашият шеф Стрелец е весел и винаги оптимист. Това също е положително. Какво още? Справедлив е що се отнася до отпуските по болест и ва­канциите. Неговото великодушие също е предимство. Много началници не биха проявили разбиране, ако поис­кате месечната си заплата в аванс, тъй като сте загубили парите си на конни състезания. Той само ще се пошегува, че преди да залагате е трябвало да го попитате кой кон ще победи, след което ви дава аванса с предупреждение­то, че ще удържи лихва от няколко долара. Това е поред­ният плюс за него.

Когато съвсем необмислено развалихте годежа си и после съжалявахте с цялото си сърце, той ви освободи за цял следобед, за да оправите нещата. Преди да си тръгне­те ви подметка, че сте най-интелигентният служител във фирмата, и тази негова искреност разведри изстрадалата ви душа. Придобихте куража да се втурнете право в пре­гръдките й. До вечерта любовната връзка бе напълно възстановена. Безгрешен е, когато трябва да повдигне духа на някого. Друго има ли?

До голяма степен се възхищавате от неговата борбеност. С цялата си упоритост се бори за всичко, което спо­ред него е правилно и самата мисъл, че работите с такъв човек, ви сгрява. Винаги е вълнуващо да бъдеш редом с някой, който защитава своите каузи и е верен на себе си и на принципите си. Това наистина е вдъхновяващо и е не­говата поредна добродетел.

А онази случка, когато на едно съвещание цитирахте погрешни цифри и той пръв прие нещата на шега? След това се опита да оправи положението с думите: „Такъв си е нашият Том, все нещо ще обърка, но ние си го обича­ме." Избягвайте да мислите за такива неща в момента. Нали говорим само за добрите му страни?

Без съмнение този началник създава известна неясно­та. Трудно е да се прецени дали е светец или грешник. Или може би и двете, което е по-вероятно. Нужно е време да се пригодите към началника Стрелец. В повечето случай той е сърдечен и приветлив, но ако сте по-чувстви­телна натура, може да се стъписате от типичната за тази зодия честност и стремеж всичко да се излага на показ. Иначе той е толкова демократичен, че непременно ще го харесате. Все пак наистина понякога е трудно човек да приеме прекалено открития му подход и острата му от­кровеност. Началникът Стрелец е искрен и сърдечен и не е злопаметен или злонамерен. Почти няма задръжки, но не би тръгнал да поправя грешките ви. Критикува наляво и надясно и не проявява никакъв такт в това отношение. Дори и милите по характер Стрелци не се замислят за болката, която причиняват, когато ви правят забележки с весел тон и абсолютна точност. Наистина комплименти­те и ласкателствата са много по-често явление, но подоб­ни конфузни ситуации не се забравят лесно. Този шеф е дълбоко убеден, че всички искат да чуят истината. И той я казва. Когато разбере, че е оскърбил някого, той също се натъжава. Впуска се в извинения и често влошава не­щата с ненужните си обяснения.

Едва ли ще знаете къде може да го намерите във всеки момент. Той може да бъде навсякъде. Ще разберете, че няма равен в разобличаването на самозванци, на лъжливи търговци с фалшиви препоръки, на двулични клиенти и порочни служители. В интимния си живот обаче не про­явява такава проницателност. Ако е ерген, фирмата ще гъмжи от слухове за романтичните му пътувания и лю­бовните му авантюри.

По всяка вероятност приятелите му са много и най-различни. Банкови директори, известни политици, актьо­ри, журналисти, свещеници, лекари, адвокати, водопро­водчици, дърводелци, радиоговорители, изискани дами, професионални комарджии, архитекти, бармани и универ­ситетски преподаватели. Всички те са добре дошли в гос­топриемния му дом по всяко време на деня и нощта. Той мери хората със собствен аршин. Ако отговарят на крите­риите му, е готов да ги защитава докрай.

Началникът Стрелец дава нарежданията си доста от­високо, сякаш е някаква кралска особа, но го прави доб­родушно и приветливо. Ръководните му методи са толко­ва логични и последователни, че човек просто няма как да се обиди. Независимо че на моменти е прекалено не-тактичен, той се позовава на силната си интуиция и свет­кавичните си идеи, за да излезе от положението. (Роман­тичните афери са малко по-трудни за измъкване и човек като него не се справя толкова лесно с тях). Въпреки че е малко небрежен на пръв поглед, той разсъждава много по-задълбочено, отколкото човек може да си представи. Ако е типичен шеф Стрелец, вероятно има отлично обра­зование. Дори и да го няма, никой не може да го усети, тъй като е натрупал толкова много познания.

Притежава добра душа, но е и достатъчно амбициозен, за да настъпи някой ако трябва. Много добре помни факти­те, но не и житейските ситуации. В състояние е да запамети всяка цифра в баланса на конкурента си, и в същото време да забрави името на собствения си счетоводител. Има на­вика да крачи свободно и енергично, но на моменти може да прояви небрежност и да стъпи в кошчето за боклук или да загаси цигарата си в кутийката с кламерите. Той често препъва крака в телефонния кабел, но не може да се каже същото за неговия ум. Идеите му рядко биват одобрявани, тъй като не се възприемат от корави глави.

Има и някои по-плахи началници Стрелци, но зад сви­тата им външност все пак се крие управлявана от Юпитер личност. Шефовете от този тип обаче също държат лъка здраво и изстрелват стрелите си право в небето. Екстровертните натури обичат да говорят и да разясняват люби­мите си теории (а също и интимните си мисли). Същото се отнася и за интровертните, но само когато са в настро­ение или имат да кажат нещо много важно или интересно. Вашият началник от зодия Стрелец обича животните, сил­ната светлина, грандиозните планове, хората със съзида­телно мислене, хубавата храна и напитки, пътуването, лоялността, промяната и свободата. В същото време не­навижда безчестието, жестокостта, егоизма, потайност­та, скъперничеството, песимизма, собственическото чув­ство и лицемерието. Обикновено да се работи с него е доста забавно, а и общо взето човек бързо му свиква. Имате чувството, че ако напуснете, той в известна степен ще за губи ориентацията си, независимо от силно развития си егоцентризъм и стремеж към независимост. Такава опасност не съществува, но все пак желателно е да останете при него. Утрешният ден може и да е пълен с неизвестности, но затова пък днешният никога не е скучен.

 

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites