Червената Шапчица - СЛУЖИТЕЛЯТ БЛИЗНАЦИ
 
Сряда
28.06.2017
22:56
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
СЛУЖИТЕЛЯТ БЛИЗНАЦИ »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

СЛУЖИТЕЛЯТ БЛИЗНАЦИ

И каза моржът: „Време е

за толкова неща да поговорим -

обувки, кораби и пчелен восък,

за зелеви глави и за крале,

защо моретата са тъй горещи

и имат ли прасетата криле?"

Но може ли един слаб глас

да заглуши три гласа едновременно.

Имате ли ваши служители, които говорят, движат се и мислят бързо? В тяхната външност и поведение чувства ли се младежки порив, сякаш са забравили годините си? Случва ли се понякога да бъдат непостоянни и недовол­ни, оригинални и нетърпеливи? Умно сте постъпили наи­стина - без съмнение сте назначили на работа няколко Близнаци.

Лесно е да се прозре причината. Вероятно не сте устоя­ли на тяхното обаяние и лукавство, и особено на блестящия им интелект и богато въображение. След като вече сте има­ли възможност да добиете представа как действат тези меркуриеви хора, навярно сте забелязали, че могат да превърнат и най-абстрактната идея в работна схема по-добре от всич­ки свои колеги. Вашият служител Водолей умее да борави с най-абстрактни категории, Овенът е майстор на пълните с ентусиазъм идеи, а подчинените ви от зодия Дева могат да  работят по детайлите с педантична точност. Близнаците пък са способни да вършат всички тези неща наведнъж.

Преди да уволните останалите трима обаче си спом­нете, че служителят, ви Близнаци не притежава преданата целеустременост на Овена, още по-малко пък склонност­та да работи извънредно. Липсва му непоколебимото решително преследване на целта както при Водолея. Чуж­до му е преданото себеотрицание на Девата. Не си струва да споменаваме всички слънчеви знаци. Нещата изглеж­дат ясни. Все пак моноспектакълът не е по възможности­те на вашия подчинен Близнаци, въпреки многоликата му личност. Естествено ще се справи с едно самостоятелно представление и то по-добре от другите, но независимо от това ще имате нужда и от останалите си служители.

Също като Дева, Овен, Лъв и Скорпион Близнаците притежават вродената способност да се оправят в критич­ни ситуации. В подобни случаи се мобилизират. Типични­ят Близнак веднага взема решение и атакува, докато хора­та наоколо още се подготвят за действие. Този човек лес­но се отегчава от всекидневните си задължения и обича свободата, затова не го задължавайте постоянно да седи на работното си място. По-скоро ще излежи няколко го­дини в „Синг-Синг", отколкото да се труди за работодател-педант. В затвора поне ще задоволи любопитството си, изучавайки поведението на престъпниците. Открове­но мога да заявя, че ако човек от тази зодия бъде затворен зад решетките, то той е самотник, който така и не е успял да реализира разностранната си дарба в това прекалено организирано и конформистко общество. Много фалши­фикатори и дребни джебчии от зодия Близнаци в дълбо­ката си същност са толкова честни, колкото и съдията, който ги е осъдил, но пък са двойно по-големи идеалисти. Когато още в детството си роденият под този звезден знак започне да чувства вина заради богатото си въображение и неукротимата си енергия, когато след това в деловото общество постоянно го критикуват, че все гледа напред и не иска да слага усмирителна риза, силно развитото му чувство за морална и духовна етика рухва и той поема по единствения изначален път, който му е останал.

Повечето от Близнаците са толкова сладкодумни, че могат да накарат хората да купуват неща, от които изобщо нямат нужда. Винаги е желателно да използвате тази яхна дарба за продажба и рекламна дейност. Когато Близ­наците започнат да хвалят достойнствата на фирмата ви със звънливия си глас, дори вие самите няма да си я по­знаете, независимо че не признавате друга пред нея. Пра­тете служителя си да продава там, където има повече хора или пък умело да убеждава клиентите ви по ресторанти и игрища за голф. Може да го направите и търговски пътник, за да ви залива с поръчки и делови контакти. Ако трябва да го задържите в службата, добре подберете мястото, на което ще го назначите. Той не е чак толкова нетърпим към началниците като Лъва или Овена, но може да се из­нерви и да стане неадекватен, ако ограничите действията му или го лишите от възможността да изразява себе си. Ако това стане, вашият подчинен ще разбие оковите и без никакво колебание ще отлети, за да търси повече свобода някъде другаде. Не поглеждайте в стаята му, за да прове­рите дали е на работното си място. Той няма да си отиде преди да се е опитал да сподели с вас своите мотиви, пре­ди да е поел риска да ви спечели на своя страна. Можете да бъдете сигурен, освен ако не чуете обратното и то лич­но от него, че докато подвижният му ум действа по пове­рената от вас задача, служителят ви се чувства толкова щастлив, колкото някакъв крилат пратеник на земята.

Ако в службата ви се разиграва някакъв хазарт, ва­шите служители Лъв, Овен или Стрелец може би ще се хвалят със залаганията си, но вие можете да бъдете си­гурни, че в основата на всичко е човекът Близнаци със светкавичния си ум. Той не би хвърлил пари в някакво твърде рисковано начинание, както това би направил Лъвът. Невероятно е да рискува своята сигурност, ако на изпитание са подложени умствените му възможности и ако трябва да действа светкавично, за да получи бързо възнаграждение. Често ще го чуете да казва: „Защо да не изпробвам късмета си?" или „Съдбата обича смели­те", или „Защо да не опитаме - от веднъж глава не боли". И той опитва. Само веднъж обаче. На втория път вече му е дотегнало.

По време на бейзболни турнири или игри на голф може да ви направи впечатление, че вашият подчинен Близнаци отсъства или пък е прекалено разсеян (което при него е едно и също). Повечето хора от тази зодия обичат тези спортове и успешно ги упражняват благодарение на невероятната си сръчност. Те биха могли да постигнат почти всичко, ако успеят да съчетаят интелигентното си мислене и ловкостта на ръцете си. Това означава, че те прекрасно знаят как да нанесат удар по топката с дърве­ната бухалка и как да се прицелят със етика към дупката на зеленото игрище. В спорта човекът Близнаци намира отдушник за нестихващата си енергия. В крайна сметка обаче той изразходва пъргавия си ум и подвижната си мисъл, за да осъществи не едно и две отлични попадения в полза на вашата компания. Все пак трябва да го насърча­вате да прави физически упражнения. Така ще се уморява достатъчно и ще може да спи. Обикновено Близнаците страдат от безсъние. Много служители от тази зодия, ко­ито трябва да ходят на работа рано сутрин, могат да бъдат разпознати по тъмните кръгове под очите.

Около работното място на Близнаците постоянно кипи трескава дейност, носят се шеги и весели разговори. Но тези хора могат да си вършат работата. Секретарката от тази зодия може би ще пише на машината по-бързо от останалите и ще владее отлично стенография. В повечето случаи, ако е типична представителка на зодията си, тя ще може да напише интелигентно, добре подредено пис­мо, без да се налага да й се разяснява съдържанието с най-малките подробности. Независимо от неоспоримите й умения на секретарка, може би е по-добре да й отредите място в приемната, където ще предразполага посетите­лите с чара си и ще натиска копчетата на интеркома. (Изобщо не е трудно за едно меркуриево момиче да върши с лекота две неща едновременно.) Броят на сърдитите хора, които ви се обаждат, рязко ще намалее. С интелигентния си и сърдечен глас секретарката ви не само ще кара гостите да се почувстват приятно, но и ще бъде дос­татъчно съобразителна да не оплита телефонните връзки и да не прекъсне разговора ви с Каламацу, за да ви свърже с Катанга.

Трябва да ви предупредя, че е по-добре да не об­съждате с вашия подчинен Близнаци възможни повише­ния, премиални, комисионни и други подробности, ако е възможно, разбира се. За предпочитане е да се доверите на строгия Козирог, принципния Телец или взискателна­та Дева. В противен случай служителят Близнаци лесно може да ви убеди да му поверите висок пост във фирма­та, с който така и не разполагате, освен ако не уволните шурея си, а също и да му дадете два пъти по-голяма зап­лата от вашата. На всичко отгоре логиката му няма да търпи възражения. Можете да си осигурите безопаснос­тта, ако избягвате да обсъждате финансови въпроси със сладкодумния ви подчинен Близнаци. Ако пък обичате да рискувате - пробвайте. Обаче след разговора ви може да се окаже, че сте му предложили такава седмична над­бавка към заплатата, която би стигнала за цяла година на двойка Деви или Раци.

Възможно е да срещнете няколко разбити сърца в службата си, ако между подчинените ви има хора от зо­дия Близнаци. Преди да улегнат като личности, един-два флирта в месеца и непостоянство в поведението им са нещо нормално за тях. У почти всеки представител на тази зо­дия се чувства някаква младежка безотговорност (освен когато рожденият им хороскоп не предполага по-стаби­лен характер). Разумът на тези хора е на хиляди години, докато емоциите им са юношески. Каквато е и външност­та им.

Работата е там, че също като Питьр Пан този човек не иска да порасне. И пак като Питър Пан въпреки хитри­ните има нужда от своята Уенди, която всяка пролет да почиства дома му и радостно да го посреща и изпраща. Ако вие сте началник, който обича да влиза в ролята на Купидон в службата си, не го запознавайте с никое моми­че - в противен случай може да се окаже, че скоро след това трябва да му давате пари назаем, за да изплаща ме­сечна издръжка.

Искате ли в службата ви работата да ври и кипи? Съберете служителите си Овен и Близнаци в една стая и ги натоварете да обсъдят съвместно някоя нова идея. След това си запушете ушите, за да не оглушеете от звука, наподобяващ тракането на сто пишещи машини и двеста телеграфни устройства. Стойте обаче наблизо с една го­ляма мрежа и бъдете готов да уловите всички розови ба­лони, полетели във въздуха. Съберете ги, занесете ги в кабинета си и хубаво ги огледайте преди да ги спукате. В някой от тях може би се крие идея, струваща цял милион долара.

 

Помисли, че видя албатрос,

който пърха с криле около лампата.

Погледна отново и разбра,

че това е пощенска марка.

„По-добре да се прибираш - каза и той.

Тук нощите са много влажни."

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юни 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites