Червената Шапчица - СЛУЖИТЕЛЯТ ДЕВА
 
Вторник
25.07.2017
16:35
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
СЛУЖИТЕЛЯТ ДЕВА »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

СЛУЖИТЕЛЯТ ДЕВА

- Като говориш за хълм - намеси се Кралицата -мога да ти покажа хълмове, в сравнение с които този е, „долина".

- Знаеш, че хълмът не може да бъде долина - това е глупаво.

Червената кралица поклати глава.

- За теб може и да е глупаво, но аз съм чувала глупости, в сравнение с които това би изглеждало смислено като речник - каза тя.

Ще извадите голям късмет, ако ви се падне служител Дева. Пазете си го като писано яйце и не му давайте по­вод да отиде другаде. Бавно и внимателно го издигайте до ролята на ваш помощник. Бързото повишение ще го изплаши и ще го свари неподготвен.

Разбира се, тук става въпрос за типичните представи­тели на този зодиакален знак. Те са изключително лоялни и съвестни в работата си. Никога няма да роптаят за допълнителни възнаграждения. Но и много добре си знаят цената, така че очакват да получат това, което им се полага. Едва когато напълно се убедят, че ги пренебрег­вате, могат да си потърсят друго място. Не че за тях пари­те са комерсиално важни. Те нямат желание да ги трупат, както прави Ракът например, или пък са им нужни за по­стигане на по-високо обществено положение. Девите тай­но се надяват да получат удовлетворение от работата си. Освен това ги гложди непрестанният страх, че един ден могат да останат на улицата, без препитание, и на стари години ще трябва да разчитат на друг и да са зависими. Ужасява ги мисълта да останат без никакви средства и да попаднат в приют за бедни или в болница. Затова педан­тично се грижат за здравето си и често на старини са по­здрави, отколкото са били като малки. Ето това подклажда амбициите на Девата да работи усърдно и да се издиг­не до такъв пост, който би й осигурил стабилно финансо­во бъдеще. Едва тогава тя би се отпуснала от нервното напрежение, макар че това е относително казано. Девите никога не се отпускат напълно.

Тъй като се прекланя пред съвършенството, служите­лят Дева ще се стреми да поправя всички грешки, включи­телно и на началника си, в името на работата. Той уважава повече перфекционизма, отколкото разни постове и титли. И все пак ще ви изтъкне грешките с много по-голяма так­тичност и уважение, отколкото някой друг служител.

Въпреки недостатъците си Девите имат аналитичен ум и безупречен вкус. На тях може да се разчита. Каквато и задача да им е поставена, ще я свършат прецизно, трудей­ки се като мравки. Те не понасят мързела, разтакаването и надве-натри претупаната работа. Дори шефът им ще срещне техния неодобрителен поглед, ако отиде да играе голф в работно време. Само че ще си замълчат благовъзпитано.

Тъй като притежава чувство за дълг и обича да помага на хората, Девата би се чувствала най-добре в онези области, свързани с обществото и неговото обслужване. Това са ли­тературата и издателската дейност, фармацевтиката, хране­нето и хранителната индустрия, научно-изследователските институти и лаборатории, обслужващи агенции, счетовод­ство, деловодство. Там ще работи методично и компетентно. Ако трябва, по желание ще остава и след работно време, за да свърши спокойно и най-дребните неща, изискващи повече внимание. Но всичко ще бъде изпълнено както трябва.

Затова съвсем спокойно можете да оставите вашия служител Дева да работи сам, без да го надзиравате. Той е достатъчно отговорен и съзнателен. Висенето над главата му само ще го изнерви. Предпочита дори да се труди в самостоятелна стая, за да не бъде изложен на критичните погледи и приказки на другите служители. На пръв поглед ще ви се стори, че действа бавно, но той иска да доведе нещата до край.  Мозъкът му извършва безброй мисловни операции в секунда, за да избере най-точното решение. Подобно на Меркурий не бърза с решението, затова пък попаденията му винаги са точни. Не му поставяйте неразумно кратки срокове. Това ще го направи скован и раздразнителен. Има опасност мозъкът му да блокира. Освен това няма да има време да провери всички детайли, а той обича да е прецизен. В крайна сметка работата ви ще бъде свършена качествено и в достатъчно бързи срокове.

Рекламата не е подходяща област за изява на Девата. Там може да бъде от полза единствено в качеството си на служител, който преглежда и отсява нещата, преценявайки от кое бихте имали изгода.

Още по-малко подходяща за него е търговията. Тъй като е честен и откровен, не би могъл да хвали лицемерно стоката ви, след като взискателното му око открие и най-малкия дефект по нея. Освен това по характер е стеснителен и покорен, което изключва възможността да действа нахално и агресивно като търговец.

Най-добре служителят Дева се чувства в канцеларията. Спретнато и чисто облечен, той говори тихо и учтиво. Бюрото му е подредено и също блести от чистота. В по-редки случаи се среща и такъв представител на знака, чието работно място е в безпорядък. Но това е само на пръв поглед. Всичко е подредено в съзнанието му и той всеки момент може да намери нужната пощенска марка, кламер или инструмент.

Ако все пак роденият под знака на Девата потъне в безпорядък, било в службата или в къщи, това вече е показател за емоционален срив. Същото важи и за Стрелеца, ако той изведнъж стане подреден и педантичен.

Внимавайте и не бързайте да критикувате своя служител Дева. Той вече знае грешката си, преди вие да сте я забелязали. Решите ли все пак да направите забележка, изречете я с възможно  най-спокоен и непринуден тон. Вашият подчинен ще отчете лоялността ви и ще ви бъде благодарен и признателен. Ще ви отвърне с пълна готовност за помощ, ако изпаднете в тежък момент и имате нужда.

За Девите никак не е добре да работят сред ярки, крещящи тонове. Това ги изнервя и противоречи на тяхната спокойна вътрешна същност. Не обичат шума и бъркотията.Определете им постоянен почивен ден и не го променяйте. Дайте им най-добрата и модерна техника и им спуснете точно определена работна програма.  Те сами ще пожелаят да остават след работно време, но трябва да са наясно със задачите си. Може да добиете впечатление, че не държат особено на похвалите, но не е така. Дълбоко в себе си имат нужда от признание. Затова им го дайте с благодарност и топлота.

Типичната Дева рядко се занимава с отвлечена дейност, изкуство или езотерика. Но дори и в тези случаи не изменя на природата си и си остава Дева. Астрологът например ще спори и за най-малките детайли от своите прогнози. Поетът ще си служи с точната мерена реч. Художникът ще изпипа творбата си до последната подробност. Актьорът или актрисата ще овладее до съвършенство речевата характеристика на своя персонаж. (Не забравяйте, че Девите от малки имитират успешно околните!) Никога не бива да ви заблуждава фактът, че човек, роден под даден знак, като че ли не се занимава с това, което е най-подходящо за него. Ако наблюдавате внимателно, ще видите, че никой не може да избяга от зодията си. Рано или късно качествата й се проявяват независимо от характера на дейността.

И така, вие постепенно сте издигнали вашия служител Дева от най-ниското стъпало (сам той предпочита  да започне от там) до ваш пръв помощник. Сега можете да бъдете спокоен и сигурен в работата си. Даже от време на време ще си позволявате почивка или по някоя игра на голф, с риск да почувствате угризения на съвестта, когато се върнете и срещнете укорния поглед на неговите бистри и честни очи. Струва си да го понесете, след като имате на разположение човек, на когото можете да разчитате напълно.

 

Да или не, да или не, да или не,

ще се присъединиш ли към танца?

Колкото повече се отдалечаваш от Англия,

толкова повече се приближаваш към Франция.

  • И обратно - продължи Туидълдум, -

ако беше така, значи с така,

но тъй като не е, наистина не е.

Каква логика само!

 

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites