Червената Шапчица - СЛУЖИТЕЛЯТ СТРЕЛЕЦ
 
Сряда
28.06.2017
22:56
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
СЛУЖИТЕЛЯТ СТРЕЛЕЦ »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

СЛУЖИТЕЛЯТ СТРЕЛЕЦ

Това с най-обърканата история, която някога съм чувала. Бих желала да ми бъде обяснена - каза Лигавата костенурка.

-  Тя не може да я обясни - намеси се кондорът, -продължавай нататък.

Много служители ще се поинтересуват какви пари ще изкарват след година или какви премии ще получат за пет­годишна служба. Но не и служителят Стрелец. Него го интересува онова, което ще му платите на момента. Ут­решният ден е далеч, камо ли година или петгодишен срок. Вие му говорите в бъдеще време, а той иска пари в брой. Какво ще стане по-нататък никой не може да каже. Той хвърля заровете и се надява на най-доброто. Обикновено звездата му се оказва щастлива.

Направо е удоволствие да имаш служител Стрелец. Наистина от време на време ще бута без да иска шкафче­то с пакети или ще разлива кафето върху изходящите пис­ма, но подобна невнимателност едва ли е от значение, щом като проявява такава живост и желание да помогне. Той не е човек, който постоянно недоволства и се оплаква. Храни положително отношение към живота и притежава същия оптимизъм и ентусиазъм като вашия в началото, когато постъпихте на работа, ако си спомняте. Разликата е, че той ще си остане същия и след като се пенсионира. Това е част от характера му. Не е изключено покрай него и вие да придобиете подобни качества, а може и да пръсне светлина към онзи тъмен ъгъл, където загубихте илюзии­те си, за да можете да ги избършете от праха и отново да ги почувствате.

Стрелецът никога не оставя работата наполовина.

Единственото нещо, за което проявява колебание, е бракът. За всичко останало решава доста бързо. Срещат се и някои по-предпазливи екземпляри с асцендент Телец или Козирог, но това не значи, че проявяват мудност в емоционално или в умствено отношение. Някои хора от тази зодия демонстрират привидна скромност, но ако се вгледате по-внимателно, ще видите една напълно увере­на в себе си личност с непоклатима душевност. В любов­ните отношения може да прояви известна неувереност, но това се случва на всеки.

Понякога Стрелците са безгрижни и небрежни, но не бива да се подценява живата им интуиция и блестящия им ум. На моменти ще си задавате въпроса какво минало е имал този човек или какво бъдеще предстои пред него. Или пък ще недоумявате дали наистина се стеснява или просто замисля поредния си грандиозен план. В друг случай изобщо няма да се чудите. Ще ви стъписа със своята дързост и директност. Неговите идеи, действия и дори жестове почти винаги носят нещо значимо. Той прави сериозни грешки, но и печели го­леми победи при минимални шансове за успех.

Понякога проявява такова любопитство, че може да ви изнерви. Като служител никога няма да се примири да получава само нареждания. Ще иска да е наясно с причи­ните и мотивите на инструкциите и методите. Ако одоб­рява логиката ви, ще сипе искрени похвали към вас. В про­тивен случай ще се наложи да изтърпите откровената му критика на пропуските и недостатъците в действията ви. Отначало доста ще се притесните преди да се опомните и да се ядосате. Да се опомните ще бъде добре за вас, но да се ядосате е направо загуба на адреналин, защото малко хора могат да се ядосват на Стрелци. Те са от онези, кои­то ти се иска едновременно да биеш с шамари и да ги целуваш. При положение, че това е невъзможно - при първия случай може да е секретарката ви, а при втория -началникът по пласмента - най-добре е да се примирите.

Повечето служители от тази зодия не се изчервяват ако ги похвалите. Те обожават ласкателствата. Вие обаче може да го направите вместо тях, когато те самите започнат да превъзнасят способностите и дарбите си. Един от незначи­телните им недостатъци е тяхната готовност да дават обещания и да не ги спазват, тъй като целта се е оказала по-високо от очакванията. Другия път ще се прицелят по-точно и ще успеят. По-кротките представители на тази зодия също са склонни да се захващат с неща, които не са по възможностите им. За сметка на това обаче и двата типа често печелят победи и се радват на всеобщо възхищение.

Юпитеровият късмет преследва тези хора навсякъде. Още от малки са закърмени с интуиция и развиват непок­латима логика, която рядко ги подвежда. Те са родени под щастлива звезда и често се оказват начело на парада. Ви­наги преди да се стъмни неочаквано се показва слънцето, сякаш да ги огрее като награда за неподправения им оп­тимизъм.

Понякога късметът работи със задна дата за вашия служител от зодия Стрелец. Той ще провали най-голяма­та сделка на компанията, но точно преди да го уволните ще научите, че президентът на фирмата, когото той е оби­дил и нарекъл мошеник, току-що е осъден за продажба на некачествени продукти. Гафът, който е направил вашият служител, може би ви е спасил от разорение. Секретарка­та ви Стрелец е забравила да пусне важни писма и проли­ва сълзи след безмилостните ви упреци, когато разбира­те, че едно от тези писма съдържа чек с по-голяма сума, която фирмата не би могла да покрие в банката.

Срещат се Стрелци, които не осъзнават късмета си, и се правят на неудачници. Ако попаднете на такъв служи­тел, не се поддавайте на неговата хитрост. Той може и да е от онези подозрителни хора с асцендент Скорпион, кои­то мислят, че ако излагат на показ шанса си, той ще се обърне срещу тях. Същевременно обаче на комар пече­лят толкова често, колкото и другите представители на зодията. Миналата седмица един такъв Стрелец отишъл Да си купува обувки като търсел възможно най-евтините, защото не разполагал с много пари. Оказало се, че е кли­ент номер 100 000 000 и спечелил безплатно по един чифт нови обувки всеки месец в продължение на пет години. Той не ви е казал за това, нали? Нищо чудно, тъй като асцендентът му е Скорпион. Зодията обаче е подвластна на Юпитер.

Непочтеността не фигурира сред неговите недостатьци. Нито пък прекалената тактичност. Може да се нало­жи да влезете в ролята на помирител, след като открове­ният до безкрайност Стрелец е изразил съчувствието си към деловодителя за това че е плешив и дори му е пред­ложил лекарство. И това при положение, че години наред всички са се правили, че не забелязват голата му глава, защото той е Лъв. Секретарката ви едва ли ще забрави случката, когато разговаряйки по телефона с най-важния клиент на фирмата, един Стрелец от персонала се втур­нал към нея и извикал в ухото й, че в тоалетната се е спу­кала тръба. Подобни инциденти никак не са приятни, но вие шз свикнете с тези незначителни недостатъци.

Служителят от тази зодия най-изненадващо може да се ядоса на всеки - от човека, който обслужва асансьора, до самия вас (той не страда от предразсъдъци). Справед­ливият му гняв обикновено се пробужда когато някой ос­пори почтеността на намеренията му. Той цени честност­та изключително много и понякога е готов да тръгне по най-странните и необичайни пътеки, за да достигне до истината. Ако го обвинят в притворство, той ще запали с огън словесните си стрели. С тях толкова точно ще ви прободе в слабите ви места, все едно че е обучаван от самия Робин Худ. Всъщност Робин много би му отивал като прякор, защото горещо поддържа идеята за ограбва­не на богатите в полза на бедните. Що се отнася до него­вия гняв, той е твърде краткотраен и не нанася пораже­ния, а стрелите му не оставят белези - само леко одраск­ват вашето его.

Ако служителят Стрелец не може да си намери апар­тамент, бихте могли да му предоставите някой от по-го­лемите ви куфари под наем. За него ще бъде по-добре, отколкото между четири стени, ако те заплашват свобо­дата му. Ако дойде при вас с куфарче, облепено с етикети от пътуване, това значи, че гори от желание да пътува. Приемете неговия намек и го изпратете в командировка. Може би има нужда от промяна. Ще се върне с много поръчки от клиенти и с отпочинало сърце. Той е добър търговец, но може да прояви прекален ентусиазъм и привързаност. Способен е да се хвърли в някакво предизвикателство и да забрави да си вземе предпазния щит. Независимо от неговата импулсивност обаче, след като си сложи шапката за мислене, може да надхитри и най-големите играчи със своите разумни, логични и донякъде стьписващи идеи. Той оценява значението на парите, тъй като те му позволяват да води своя начин на живот. Рядко проявява скъперничество и ако вие сте прекалено стисна­ти - ще ви напусне, за да потърси по-благоприятно об­кръжение.

Вашият служител от зодия Стрелец може да ви отчае до немай къде, но от това няма особена полза. Ако ви види в подобно положение, ще ви подхвърли топка и ще изви­ка: „Хвани я!" Какво ви остава да направите? Разбира се, че ще я хванете. Раздвижването ще ви се отрази добре.

 

„Говори на френски, щом не можеш да си го спомниш на английски -

Ходи с пръстите на краката навън - и помни кой си!"

 

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юни 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites