Червената Шапчица - СЛУЖИТЕЛЯТ ТЕЛЕЦ
 
Сряда
28.06.2017
23:01
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
СЛУЖИТЕЛЯТ ТЕЛЕЦ »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

СЛУЖИТЕЛЯТ ТЕЛЕЦ

„Никога преди не съм го чувал... но ми звучи невероятно глупаво."

Назначили сте Телец за ваш търговски посредник? Незабавно проверете хороскопа му! Ако има планети в Овен, Близнаци, Лъв или Риби, можете да го оставите. Ако ли не, веднага го преместете на друга длъжност, само вни­мавайте да не разбере защо. От Телеца не става търговец.

Една от причините е, че той не винаги прави добро впечатление и се харесва на клиентите. Тъй като е прям и говори само истината, би казал за стоката: „Ако ще я взе­мете, добре. Ако не, освободете мястото на следващия." Вместо да хвали качествата й, по-скоро би обяснил на ку­пувача защо например той самият не би взел този боклук. Няма да се впусне и в словесни тиради, тъй като многословието му е чуждо. Ще общува с клиентите предимно чрез междуметия: „хм", „тц-тц", „а-ха".

Другата, много по-важна причина е, че Телецът се нуждае от сигурност в работата. Само тогава може да раз­гърне истинските си възможности, които между другото са колосални. Той трябва да знае точно какви пари ще получи в края на седмицата. Предпочита това да е една постоянна и сигурна сума, вместо да бъде на процент, при който евентуално би изкарал и много повече. Никога няма да го поблазни работата на хонорар или на свободна прак­тика.

И все пак Телецът би могъл да се справи успешно с търговията, стига да продава стабилни неща, свързани със земята. Това са земеделски машини, камиони, булдозери и трактори. Или пък недвижими имоти. Там ще бъде в стихията си. Представете си един солиден Телец, който развежда клиентите из къщата и двора. Показва с широк жест изгледа. Посочва възможностите за преустройство или озеленяване, надеждността на основите и водопровод­ната инсталация. И всичко това не с много думи, а по-често с възклицания и одобрителни кимвания. Въпросът с парите изобщо не се обсъжда. Най-странното е, че купу­вачът веднага се съгласява, спечелен от честността и оче­видната надеждност на продавача.

Телецът върши добра работа в сферата на образова­нието. Тъй като вярва в солидните професии, които имат практическо приложение, той може с лекота да убеди на­пример едно крехко девойче да запише машинно инже­нерство.

Много добра реализация Телецът може да получи в областта на радиото и телевизията, стига да има асцендент Близнаци или Марс в Близнаци. Тогава типичната мелодична реч на Телеца се съчетава с чара и леещото се слово на Близнака, което заедно със способността за кон­такт и общуване от екрана ще му осигури успех.

Най-добре Телецът би се чувствал в света на бизнес, в който нещата са твърди и установени. Там, на което и Място да бъде поставен, той ще работи бавно и упорито с намерение да успее на всяка цена. Оставете го спокойно Да се труди, без да му поставяте неизпълними срокове или инфарктни спешни задачи. Скоро той ще постигне прецизност и съвършенство и тогава не се страхувайте да го натоварите с по-голяма отговорност. Телецът е сигурен, честен и предан служител, който ще направи всичко по силите си за вашата компания.

Той не обича промените. И въпреки това, ако прите­жава много качества и е делови човек, в един момент ще ви напусне. Не защото е неблагодарен, а защото е воден от една черта на характера си. След като се е убедил, че фирмата ви е във възход (не без неговата помощ), той пред­почита да се оттегли. Повече го интересува и му допада самият процес на натрупване на богатство и изграждане на едно предприятие, отколкото поддържането им. Би останал да ръководи процесите, стига да му осигурите свобода (на която много държи) да продължи да изгражда и твори, вместо да се занимава с дребни детайли и пери­ферна дейност. Но когато усети, че във вашата фирма повече не може да расте, ще поиска сам да постави осно­вите и изгради вече своята империя, независимо дали тя ще бъде по-голяма или по-малка.

Служителят Телец е чудесен работник. Спокойно приема и точно изпълнява всички нареждания, без да се дразни от заповедническия тон на шефа си. За него това е в реда на нещата. Защото е убеден, че преди да стане на­чалник, най-напред трябва да се научи да изпълнява запо­веди. Телецът уважава властта. И също така не поставя под никакво съмнение факта, че когато той стане начал­ник, неговите служители трябва да изпълняват безпрекос­ловно нарежданията му.

Но все пак внимавайте и не злоупотребявайте с търпе­нието на Телеца. Неговото безропотно подчинение ще ви подведе. Не си мислете, че можете да му поставяте вся­какви задачи по всяко време, без да ви е грижа за тона, с който ги налагате. Спокоен и безучастен като Макиавели, този работен вол ви наблюдава и ви крои шапка. Видяхте ли насмешката в погледа му? Крайната победа ще бъде негова. И ако в някой момент гордостта му бъде уязвена и потъпкана, той ще започне първо да се цупи, а после може и да избухне. Това би трябвало да послужи като предуп­реждение към началника му. Защото следващото избух­ване може да бъде последно. Телецът просто ще стане и ще си отиде. Каквото и да му приказвате, както и да се извинявате, няма да премисли и да се върне. Решението „ду е узрявало бавно и постепенно, но е окончателно. Също­то могат да потвърдят и бившите му приятелки. Каже ли , сбогом", Телецът никога повече не се връща. Така че, уважаеми началници, недейте си мислете, че търпението на този работяга е вечно просто защото така бавно го на­пуска.

Типичната жена Телец като служителка е цяло съкро­вище за шефа си. Незаменима секретарка, тя внася ред и спокойствие в службата. При нея няма размотаване, половинчато или отгоре-отгоре изпълнение на задачите. Нейният тих, но категоричен тон може да укроти страстите. Добре е да изслушвате мнението й. Тя има практичен нюх и ще ви даде ценни предложения и съвети. Дело­ва и организирана е, така че можете да й възложите пове­че задачи. Бъдете сигурен, че ще ги изпълни прецизно. Може да не пише така бързо на машина или да не хвърчи като стрела из канцелариите, но затова пък около нея всич­ко е отмерено и спокойно. Не губи присъствие на духа при непредвидени и тежки обстоятелства, напротив - ви­наги намира изход от създалото се положение. С мъжете разговаря по мъжки. Чудесен събеседник е, защото умее да слуша.

Служителката Телец никога не се заплита в безсмис­лени флиртове на работното си място. Тя знае какво иска, ако е решила да се омъжи. След като приеме поканата ви за вечеря, значи вече ви преценява като сериозна парти?. Не се колебайте, а бъдете горд, че отговаряте на нейните високи изисквания. Може да загубите безценната си сек­ретарка, но ще се сдобиете с още по-безценна жена. С нейна помощ ще постигнете успехи и ще отидете далеч напред.

За мъжката част в службата служителките Телец са приятно за окото обкръжение. Те се обличат и ухаят доб­ре, внимателни и мили са, не димят наоколо с цигара в ръка. Изключение правят онези, които имат Луна в Овен или асцендент Овен. Те също са привлекателни, но пушат и често повишават глас.

Повечето Телци прекарват отпуските си вкъщи. Как­то казват често те, не обичат да спят в чуждо легло. Пък и тревата в техния двор е по-зелена и по-свежа, отколкото където и да е другаде. Приятно им е да се излежават в леност и спокойствие, но ако ги извикате да свършат спеш­на работа в службата, веднага ще се отзоват без да се цу­пят. Само че не бива да прекалявате и това да ви стане навик, защото тогава ще разгневите Телеца.

От Телеца може да излезе добър лекар или инженер. С удоволствие ще гледа животни или пък ще продава цве­тя. Добре ще се чувства в супермаркета или в складовете за хранителни продукти. Изкуството го привлича силно, особено музиката и живописта. За него най-голямо щас­тие е да твори и чрез сетивата да дава израз на своята същност. Но трябва да бъде съответно материално обез­печен. Най-нещастен е в началото на творческата си ка­риера, през гладните години преди да стане известен. За­това рано или късно, ако е певец или композитор, Телецът се ориентира към музикалния бизнес, свързан с по-голя­ма стабилност и доходност. Прави аранжименти или из­дава плочи и се чувства в стихията си, защото е съчетал творческите си пориви с материалната сигурност.

За да израсте професионално, Телецът трябва да по­падне на подходящата ливада. Там поглъща познания за своята професия и дълги години бавно и упорито се усъ­вършенства. Не му трябва промяна или нови територии. Достатъчно е да бъде в центъра на пасището и да движи нещата, а не да се върти безцелно някъде в периферията. Когато усети твърдата почва под краката си и набере инер­ция, той уверено ще поеме напред и ще покори непосто­янната богиня на успеха.

„Нужно е много тичане, за да се задържиш на едно място. Ако искаш да отидеш някъде другаде, трябва да тичаш два пъти по-бързо."

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юни 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites