Червената Шапчица - СЛУЖИТЕЛЯТ ВЕЗНИ
 
Сряда
28.06.2017
22:58
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
СЛУЖИТЕЛЯТ ВЕЗНИ »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

СЛУЖИТЕЛЯТ ВЕЗНИ

„Иска ми се делото да приключи по-бързо и да сервират почерпката."

Един моделиер Везни трябвало да направи костюмите за голяма филмова продукция. Той се затворил в модер­ния си апартамент в Бевърли Хилс и цели шест седмици не успял да нарисува нито една скица. Не че нямал идеи. Причината била в килима. С пауново синия си цвят той му причинявал мигрена и човекът не можел да мисли, камо ли да твори. От друга страна не искал да си смени апарта­мента, защото му харесвала гледката от прозореца. Рабо­тата по филма спряла и всички се чудели какво да правя. Най-после продуцентът открил проблема. Веднага бил донесен друг килим в нежно розово. Всъщност продукци­ята имала късмет, че продуцентът бил Близнаци. Той ис­кал работата да продължи колкото се може по-скоро и не се подразнил от капризите на моделиера. Близнаците и Водолеят нямат равни на себе си, когато трябва да се спра­вят с деликатния темперамент на Венера. Защото между въздушните знаци съществува неосезаема връзка. Всички те плуват върху някакъв особен облак, но на различна ви­сочина.

Недейте да мислите обаче, че ако имате служител Вез­ни, трябва веднага да търсите нов килим. Не всички от тази зодия са незаменими творци с изострена чувствител­ност. Но и най-обикновеният служител ще работи с по-голямо удоволствие, ако обстановката не го изнервя и гне­ти. Ще бъде по-изпълнителен, ако колегите не го обиж­дат. Неблагоприятната атмосфера го потиска. Твърде чув­ствителен към вибрациите на цветовете, той е също така чувствителен и към вибрациите на човешката индивиду­алност, особено в затворени и тесни помещения. Ако усе­тите, че вашият подчинен Везни започне да работи не така стриктно както обикновено, потърсете причината наоко­ло. Може би не понася куриера или чистачката. Но може да го дразни и попивателната на бюрото му. Дайте му нова и чиста, най-добре в небесносиньо, преместете чистачка­та на друго място и наредете куриерът да не му се мярка пред очите. Няма да повярвате колко бързо всичко ще си дойде на мястото.

Всичко е възможно в службата, когато нечии везни се разклатят. Не бива да се ядосвате и да се сърдите на под­чинения си, че е мрачен и враждебен. Представете си и вие как бихте се чувствали, ако равновесието ви се нару­ши - като в лодка, мятаща се в бурно море. Може би про­блеми вкъщи са причина за лошото му настроение. Запа­зете спокойствие и му дайте малко време. Скоро вашият служител Везни ще възвърне равновесието си и в служба­та ще настъпи мир, а работата ще потръгне с усмивка.

Много хора, родени под този слънчев знак, посвеща­ват живота си на профсъюзна дейност, която им дава чу­десната възможност да се борят за своя идеал - върховна­та справедливост. Ако в предприятието ви има някакъв профсъюз, бъдете сигурни, че подчинените ви Везни ще бъдат дейни негови членове и ще съдействат за равнопо­ставеност и справедливо заплащане на работниците. Ако ли няма, те пак ще влязат в ролята на миротворци и ще тушират кавгите и недоволствата. Без никакви пристрас­тия ще защитават и двете страни докато се постигне ба­лансираното споразумение. Най-интересното е, че често сами предизвикват спорове на работното си място, които им действат здравословно и ги изпълват с наслада и удов­летворение. Но щом мозъчните им тренировки стигнат точката на кипене, когато нервите на околните са пред скъсване, подстрекателите се измъкват с усмивка и започ­ват да леят целебен балсам върху потърпевшите, докато възвърнат доброто настроение на всички.

Ужасно трудно е да бъдеш в крак с всекидневните на­строения на Везните. Те се променят непредвидимо и това най-добре знаят колегите им, които гадаят дали днес ще има смях и шеги или мусене и сръдни. Възможно е да чу­ете следното за нея: „Онзи ден я закачих, че е напълняла. Тя ми се усмихна и аз реших, че се харесва така. Тази сут­рин й подхвърлих на шега, че е като топка, и тя ми се разсърди." Или пък за него: „Миналата седмица си беше купил плоча на Глен Милър, а аз му казах, че това е арха­ична музика. Той се засмя и отвърна, че изучава антична история. Днес за подобно нещо за малко да ми откъсне главата. Мога ли да предположа, че колекционира плочи и всяка вечер ги слуша на свещи?" Причината за различ­ните настроения отново е във въпросните везни. Родени­те в тази зодия ще ви обичат за това, за което са ви мрази­ли оня ден, а утре ще ги дразни онова, което вчера са смя­тали за очарователно. Но при всички тези колебания дълбоко в себе си те не се променят. Сърдитите им гри­маси са повърхностни, а усмивките им - истински. Не об­ръщайте внимание на първото и се доверете на второто. Вашата служителка Везни едва ли ще бъде изнежена и капризна. Веднага ще ви даде да разберете, че прекрасно може да се справя и сама в живота. Няма да се държи грубо и вулгарно. По-скоро ще носи у себе си нещо от загадъчността на американската Организация на девой­ките. Понякога може да ви заприлича на апетитна филия пшеничен хляб, намазана с дебел слой мармалад, но това е приятна сладост. Физическата активност и заниманията с книги присъстват неотменно в живота й - зависи само в каква степен. Тя обикновено обича дългите екскурзии я прекарва доста време в библиотеката. Между екскурзии­те и разходките й има дълги периоди на отпускане и по­чивка, когато възстановява силите си и запълва времето с четене.

Не се учудвайте на заниманията на вашия служител Везни в извънработно време. Те нямат нищо общо с ос­новната му професия, но всъщност и в тях той е не по-малко професионалист. Може да работи като търговски агент, а в същото време да защити научна степен по пра­во, например. Но с каквито и различни неща да се зани­мава, има едно нещо, за което мисли винаги - за момиче­та и за женска красота. Най-малко деветдесет процента от мъжете, родени под знака на Венера, се абонират за списания от типа на „Плейбой". Може малко да се сраму­ват от тази слабост, но обичат да разглеждат тайно сним­ки на момичета от нощни заведения. Нямат нищо против да ги погледат и в натура, само че бъдете сигурни, че вед­нага след програмата ще си тръгнат, преди да е станало прекалено шумно и задушно. Жененият мъж Везни, осо­бено ако има щастлив брак, рядко стига в интересите си към другия пол по-далеч от визуалната наслада. Ергените обаче имат по-малко задръжки и могат да са истински донжуани.

Везните никога не са сами в лодката си. Те са или же­нени, или сгодени, или разведени и в разгара на най-голя­мата си любовна авантюра. Всеки си има своята сърдечна половинка и обратно.

Ако искате в службата ви да цари прекрасна атмосфе­ра, намерете си служители Везни. Грижете се за тяхното настроение с тиха и приятна музика. Никога не им креще­те. Логично им обяснете същността на новите задачи. Не им поставяйте непосилни срокове и не им създавайте на­прежение. Уважавайте ума им, защото са по-интелигент­ни от другите ви служители. Тогава те никога няма да ви създават проблеми и ще се разбират с всичките си коле­ги. Ще бъдат тактични и дипломатични, а в напрегнати ситуации ще бъдат край вас и ще ви помагат с точни съве­ти. Везните са кардинален знак. Чувстват потребност да ръководят и са достойни за това. Създайте условия на вашия служител да разгърне всичките си възможности и способности и ще се убедите колко леко ще се справи със сложните и заплетени проблеми. Той ще се облича с вкус и ще се държи с подчертано достойнство. А това ще е от полза за реномето на фирмата. Колкото до жената Везни, тя ще съумее сама да си вземе това, което иска. Дайте й възможност да расте служебно, защото и без това едва ли ще ви остави на мира. Върху красивите й рамене има дос­та умна главица. Защо пък да не я използвате?

Везните са много музикални и артистични. Проявяват естествен усет към правото и закона и склонност към фи­лософията. Най-често се изявяват в шоу-бизнеса, издател­ския бранш, медицината, правосъдието, науката, полити­ката и духовенството. Влече ги търговията, градинарство-то и вътрешната архитектура. Но независимо къде сеят доброта и хармония,термометърът им сочи неизменно умерена температура. Той рядко пада под нулата или се качва стремително нагоре. Сякаш във фирмата ви има някакъв човешки регулатор на въздуха с автоматична ава­рийна система. Той е без гаранционна карта и сигурно ще ми възразите, че това не е много редно. Да, така е, но от друга страна... Я почакайте! Престанете да обмисляте и претегляте всичко, което ви казвам. Държите се просто като Везни!

 

- Ужасът на онзи миг - продължи Кралят, -никога, никога не ще забравя!

- И все пак ще го забравиш - каза Кралицата, ако, разбира се, не си го запишеш.

 

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юни 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites