Червената Шапчица - СЛУЖИТЕЛЯТ ВОДОЛЕЙ
 
Вторник
25.07.2017
16:40
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
СЛУЖИТЕЛЯТ ВОДОЛЕЙ »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

СЛУЖИТЕЛЯТ ВОДОЛЕЙ

Мигай, мигай, прилеп малък, що ли си намислил пак,

над света политаш леко като купа във небето.

Никак няма да ви е трудно да откриете вашия служи­тел Водолей. Той е онзи с многото приятели. Оня, дето си забравя сутрин куфарчето. Дето нахълта миналия месец в кабинета ви да вземе назаем писалка и ви подхвърли меж­ду другото идея, която до този момент е дала икономии за трийсет хиляди долара на фирмата ви. Това е същият човек, за когото най-напред решихте, че набира средства за Шекспирови представления на открито, после заклю­чихте, че прави социологическа анкета за предстоящото гласуване и чак като си тръгна си дадохте сметка, че е дошъл да търси работа. Ако вие не го помните, секретар­ката ви двеста на сто ще се сети веднага. Мъжете Водо­леи правят мигновено и трайно впечатление на жените, дори и да са с фигура на Дон Кихот. Тук се сблъскваме със странен феномен. Жените са зашеметени от абсолют­ното безразличие на Водолеите към тяхното съществува­не. Това ги изважда от релси, то е предизвикателство, на което не могат да устоят. И започват или да разиграват ролята на вамп пред него, или да се държат хладно. Но нито един от двата начина не успява ни най-малко да ги впечатли. Със седмици може да остане сляп за колежката си, буквално да не я забелязва, докато внезапно една про­летна сутрин не й каже, че цветът на очите й има същия нюанс като яйцето на червеношийката, което някога е намерил на едно дърво. Тогава край с колежката. До ве­черта няма да е способна да пророни нито дума.

Общуването със служител Водолей създава оживление, от което може да ви дойде множко. Не че тези хора са буйни, екстровертни или шегаджии. Напротив. Повечето са хладни и стоят настрани от всеобщата еуфория. Само че скитат на петдесетина години напред в бъдещето и когато от време на време се връщат в настоящето, донасят цял чувал необичайни идеи, събрани някъде из стратос­ферата. Ако сте умен, ще каните на приказки в кабинета си поне веднъж седмично своя подчинен Водолей. При всички случаи ще имате полза. Не се знае каква идея ще ви подхвърли. Когато ви заговори с технически термини за разхлабения винт под четвъртия болт на новата маши­на, започвате да се питате да не би да е отскачал между­временно до Марс, след като оня ден го срещнахте в асан­сьора. Още повече ще се учудите, ако прегледате досието му и видите, че той даже не е учил механика. Но конфе­ренцията на четири очи с него може и да не се окаже чак толкова ползотворна. Нищо чудно да напусне кабинета ви с чек от няколко хиляди долара, които ще внесе за под­помагане на баскетбола или на индианските резервати, а защо не и на Дружеството за проучване на психичните проблеми в Смирна? Интересите на Водолея се прости­рат из целия свят.

Понякога може и да не успеете да запомните физионо­мията му. Защото този кротък, умен и дружелюбен младеж може да не се задържи дълго при вас. Случва се такъв да поработи няколко седмици и после да потърси самостоятелна изява, като реши да стане например компози­тор, фотограф, орнитолог, танцьор, певец, клоун, писател, жонгльор, професионален спортист, геолог, говорител по радиото и прочие. А може и в желанието „да от­крие себе си" да сменя службите една след друга. Но бъде­те сигурни, че един ден той наистина ще открие себе си. Когато това стане, повече няма да променя работата си. Додето стигне до този момент на истината обаче, нашият  управляван от Уран приятел просто ще се скита, ще наблюдава, експериментира, проучва и ще си създава нови познанства. У него има силен интерес към хората. Любо­питството го тласка да разбере какво ги кара да плачат и да се смеят. Самият той не е сантиментален по природа. Е, от време на време може да се разчувства, ако е в плен на ексцентричните си изблици или на някакво много разстройващо лично поведение.

За съжаление Водолеят често остава неразбран. Иде­ите и мненията му се приемат като непрактични и ирационални от другите хора, които явно не са настроени на неговата честота, т.е. не са изпреварили времето си с по­ловин век. Помислете си как се е чувствала прабаба ви, когато някой Водолей в края на миналия век й е описвал цветната телевизия и астронавтите, кацнали на Луната. Това ще ви даде представа как се приемат урановите хора днес, когато развиват теориите си за машината на време­то. Все пак вслушайте се в мнението им, че в нея трябва да има предвидени предпазни клапани, за да не се изгуби­те някъде в 1770 година в резултат на дефектен превключ­вател.

Често ще виждате своя служител Водолей с нов при­ятел. На него му е трудно да се задоволи само с една лич­ност около себе си. Обикновено той много повече разда­ва приятелски чувства, отколкото получава.

Съществува само един основен уранов тип, ала при­родата на Водолея може да се прояви по два начина. Първият е благият, пушещ лула професорски тип, свобо­ден и малко ексцентричен в поведението си, който живее в елегантно странно жилище. То е пълно с египетски му­мии, камбани от остров Суматра, масички от XVI век, модели на ракети, модернистични картини, стара перка от аероплан и дърво от Индия, посадено в средата на хола. Този тип се храни със специалитети като печени скакалци и стек тартар, посипан с мравешки яйца. Обикновено е голям ум. Другият тип живее в една стаичка в къща над линията на метрото. Яде сандвичи с горчица и гледа лю­бимото си шоу от първия произведен в света телевизор. Изобретенията му са разхвърляни из цялата стая, докато дрънка мелодийки на прашното пиано. Съдовете си мие веднъж в седмицата. Той също е голям ум. Бедата е там, че трудно ще го различите в нормално общество.

И двамата работят съвестно. И двамата са много ин­телигентни и надарени с тънка чувствителност по отно­шение на околните. И двамата попиват информация, до­като наглед са напълно погълнати от някаква абстрактна теория. Паметта им е слаба, но интуитивните им способ­ности компенсират това. Имат странни навици, проявя­ват доброта и съчувствие, обличат се екстравагантно и са много галантни. Честни и лоялни, те никога не нарушават собствените си морални норми. И двамата са ергени и имат по около пет хиляди приятели. Та с други думи, Во­долеят си е Водолей. Лулата, сандвичите с горчица или египетските мумии не променят нещата.

Трябва да бъдете сигурни, че вашият служител Водо­лей изцяло ще уплътнява работното си време, макар ве­роятно той да е истинската причина за силния обрив на секретарката ви, който лекарят не е в състояние да опре­дели и излекува. Нищо чудно някой ден да зърнете сним­ката му на първа страница в „Ню Йорк Таймс" във връзка с удостояването му с висока награда и тогава ще сте горд, че е работил при вас и сте го познавали.

Водолеят може да помогне на фирмата ви с разумни и конкретни идеи. Можете да му доверите всякакви служеб­ни тайни. А ако търсите служител за контакти с клиенти­те, едва ли има по-подходящ от него. Той ще съумее да намери подход и към най-трудния или досадния. Всъщност урановият човек не разбира защо наричат клиентите труд­ни и досадни. За него те са просто човешки същества, може би с малко по-интригуващи черти, които се нуждаят от няколко любезни въпроса и повече внимание.

Парите, както и жените, са на последно място в списъ­ка на ценностите му. Така че едва ли този служител ще ви досажда с намеци за повишение на заплатата. Но в също­то време си знае цената и никак няма да е разумно да го оставите така само защото не е нахален. Има опасност да го загубите. Ще бъде жалко, защото този човек никога няма да даде повод за скандал или дребни клюки. Не е изпълнен с яростни амбиции, така че спокойно можете да го направите свой сътрудник. Той е честен и никога няма да ви задигне бизнеса под носа. Нещо повече, има един от най-качествените умове в целия Зодиак и е истински капитал за фирмата ви.

Когато най-сетне реши да се ожени, ще изгубите една добра секретарка, тъй като Водолеят няма да пусне жена си да работи. Но нали искате обривът на бедното момиче най-сетне да изчезне?

 

Дете безоблачно и чисто

със поглед вперен в чудеса

лети си времето и ние

в живота си сме разделени

любящата усмивка твоя

ще срещне приказен любовен дар.

 

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites