Червената Шапчица - ЖЕНАТА ДЕВА
 
Четвъртък
27.07.2017
04:48
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
ЖЕНАТА ДЕВА »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

ЖЕНАТА ДЕВА

Тя никога не забравяше, че ако пиеш от бутилка с надпис „Отрова", почти сигурно е, че рано или късно ще загазиш.

Когато стане въпрос за жена Дева, мнозина може би си представят целомъдрена девица, чиста като пряспа сняг. Съжалявам, че им развалям представата, но тя съвсем не е такава.

Истината е малко по-друга. Това е жена в пълния смисъл на думата. Тя е нежна и крехка на вид, но отвътре е твърда като стомана. Свенлива е, никога няма да я види­те да се държи предизвикателно и дръзко в обществото. Но затова пък чудесно владее всички дребни женски хит­рини и тайни, когато с непоколебима решимост тръгва да гони щастието си, макар пътят към него да е трънлив и стръмен. Нито ще спре разколебана, нито ще вика за по­мощ. Тя може да роди дете на любовника си, преди да е сключила брак, може да напусне съпруга си, ако срещне друг мъж, и да се изправи с горда осанка срещу едно об­щество, сочещо я с пръст. Стига да реши, че любовта й е истинска и заслужава всичките жертви. А това не е нито девическо, нито целомъдрено.

И все пак, опитайте се да я разберете. Дълбоко в по­мислите си тя е чиста. И в любовта е такава. Но става въпрос за истинската любов, защото другата не я интере­сува. Готова е да изкачи планини, да се спусне в морските дълбини, водена от силните си чувства. Не трябва да заб­равяме, че богът на гръмотевиците, Вулкан, е истинският управител на Девата. И ако тя усети, че бракът й не е ис­тински, а в същото време срещне любов, която смята за съвършена, без колебание и с размах ще прекъсне стара­та връзка. Не й е по вкуса да разбива семейно гнездо, но не може да живее в лъжа и лицемерие. Такъв е характерът на нейната непорочност, изградена преди всичко в соб­ствените й представи за морал и честност.

Девата е единствената жена в Зодиака, която може да бъде едновременно практична и романтична. Ще се отда­де на всепоглъщащата я любов, а в същото време ще стра­да от мисълта за укорите на обществото, но няма да спре и промени решението си. Това е пример за практичността на земното начало у Девата, съчетано с въздушната, веч­но търсеща идеала същност на Меркурий. Силата на лю­бовта у тази жена може да засенчи страстта на всички други зодиакални знаци. Много често физическата стра­на на същата любов обаче е заменена от страстта на ней­ния дух, което се нрави особено на по-интелигентните и деликатни мъже.

Макар че е перфекционистка, жената Дева не е съвърше­на. Крие у себе си недостатъци и дразнещи черти, които трудно се понасят. Например може да ви вбеси с твърде­нието, че никой не върши нещата така методично и експе­дитивно като нея. Обикновено е права и точно това е драз­нещото. Освен това много държи на точността. Затова заб­равете навика си да закъснявате. В противен случай рискувате да я ядосате, а тогава става дребнава и се заяжда за най-малкото. Не спорете с нея - все едно, няма да я побе­дите. Тя винаги ще бъде права. Поднесете й рози - те ще смекчат гнева й. Извинете й се незабавно, без да увъртате. Кроткото и искрено обяснение пред нея минава повече, отколкото най-умелата лъжа. Тя усеща и забелязва всичко - от малкото петънце червило на яката ви до вашата неис­креност. Никак не е наивна. Но няма да се рови в бельото ви, поне не преди да се ожените. След това може и да го сметне в реда на нещата, след като ще бъде в дома й.

Най-голямата ви грешка ще бъде да посочвате и из­тъквате недостатъците й. Девата никак не обича това. Оставете я да вярва, че е безгрешна (между другото в по­вечето случаи е така). Нещо повече - поверете й семей­ния бюджет и се допитвайте до нея по финансовите си дела, стига от това да не страда мъжкото ви самочувствие. Тъй като е практична, тя ще се справи много добре и ще ви даде ценни съвети.

Ако сте решили да започнете връзка с жена Дева, най-напред трябва да обърнете внимание на маниерите и реч­та си. Тя не търпи грубите изрази и жаргона. Не понася хората, които се нахвърлят върху храната или ядат царе­вицата направо от кочана. По-добре се откажете от този деликатес, в противен случай ще трябва да молите серви­тьора да ви я нарони и да ви я сервира в чиния. За да из-, държите успешно изпита при Девата, трябва да се къпете и бръснете по два пъти на ден, да слагате чиста риза, да се полеете с одеколон, да се срешите грижливо, а обувки­те ви да бъдат лъснати до блясък. Едва тогава можете да отидете на среща. Ако случайно закъснеете, не се опит­вайте да се оправдавате. Правете се, че не знаете колко е часът. Кажете й, че библиотеката е затворила по-рано и не сте успели да си дочетете еди кои си научни статии, а те са много важни за вас. Това ще й направи впечатление и тя няма да се цупи за закъснението ви.

Не харчете и не разхищавайте лекомислено парите си пред нея. Показвайте непрекъснато възхищението си от това колко е умна, но не и досадна. Девата не обича край­ностите. Не бързайте да я целувате и прегръщате още на първата среща. Изчакайте и добре преценете момента.

По-добре направо режисирайте сцената. Тя обича театъ­ра. Театралната зрелищност и емоции са като отдушник за нейните силно контролирани чувства. Освен това е мно­го добър критик. Притежава изискан художествен вкус и остра проницателност. Основното й качество е взискател­ността. Тя може да ви направи пълен анализ на една теат­рална постановка, като разбие на пух и прах съдържание­то на пиесата. По същия начин ще се отнесе към вашата външност, обноски и думи. Най-естественото състояние за Девата е да критикува.Без нея светът би бил по-небре­жен и неподреден. Вие обаче нямате право да я критику­вате. Самата тя е своят най-суров съдник, няма защо да й натяквате слабостите и грешките.

Едно от най-хубавите неща на връзката ви с жена Дева е, че можете да й прехвърлите всичките си проблеми и тревоги. Тя просто умира да се грижи за някого и да си създава главоболия.

Ако Девата наистина ви обича, можете да бъдете спо­коен. Без скрупули я оставете на безлюден остров заедно с най-привлекателния мъж. Тя ще ви остане вярна. Е, все пак недейте да рискувате и да я забравите там. И тя е чо­век в края на краищата. Сърцето й е по-горещо, отколко­то изглежда, а чувствата й понякога могат да се сравнят с гръмотевична буря. Девата умее много добре да прикри­ва емоциите си, което не означава, че те не съществуват. Не пренебрегвайте това.

Може да ви дразни със своята придирчивост по отно­шение на всичко, но жената Дева може да бъде най-мило­то, любящо и великодушно същество на земята. Ако при­емете това й качество като добродетел, а не като порок, ще живеете щастливо с нея. Ще ви помага ясната й прони­цателна мисъл, скромността й, мелодичният й смях и за­бавното й държание, когато е спокойна и никой не я ядос­ва. Тогава с радост ще се бръснете по два пъти на ден и вечер ще отскачате до библиотеката.

Тъй като е реалистка и практична, жената Дева няма Да се остави да я залъгвате с илюзии и фантазии. Говоре­те й истината. Не се дразнете от навика й да изпразва пе­пелниците през пет секунди, и тя ще ви отвърне с нежност и внимание. Тъй като дреболиите имат много голямо значение за нея, съобразявайте се с това. Накарайте я да ви вярва и тогава ще разкрие цялата прелест на душата си пред вас. И когато в живота или кариерата ви надвиснат облаци, тя ще бъде тази, която ще ви вдъхне кураж и ще прогони лошите мисли. Защото зад външната стеснител­ност и скромност се крие вътрешна сила и смелост. Дълбо­кото й чувство за отговорност сплотява семейството. С нея домът ви ще бъде винаги чист и уютен. Никога няма да ви отрови със супата си, а на масичката в хола ще има по-скоро ябълки, отколкото шоколадови бонбони. И без това те не са полезни за зъбите, пък и за здравето.

Жената Дева е суров и строг възпитател. Никога няма да заварите детето си омацано и изкаляно на улицата или пък със скъсани дрешки. То няма да рови в нещата ви и няма да драска по документите ви. Само че тези жени ряд­ко имат по повече от едно или две деца. Женската им при­рода не се нуждае обезателно от майчинство, за да се до­каже. Роди ли се обаче детето, те ще се отдадат изцяло на неговото отглеждане и възпитание. Обезателно ще му оси­гурят образование и ще му внушат моралните ценности и добродетели. Като майка Девата е забавна и нежна със своето дете, стига да е уверена във вашата любов и да се чувства спокойна в семейството. Със своята взискател­ност изгражда добри навици у детето си, а от прикритата й обич то получава усещане за топлина и сигурност.

Има едно стихотворение, в което се казва, че с после­дните си пари трябва да купите хляб, а не цвете. За жената Дева са нужни и едното, и другото. Къщата й ухае боже­ствено на свежи цветя и домашен сладкиш, който допича в печката. Приятно е вечер да се връщате в такава къща. Съпругата ще ви посрещне мило и ще изтупа праха от някогашните ви мечти, та да заблестят отново. Ще бъде вашият ангел-хранител, когато се разболеете или ви спо­лети беда. Ще бъде винаги спретната и ще разговаряте до късно край камината за най-различни неща. Няма да ви прави сцени на ревност, няма да харчи безразборно пари­те ви или да флиртува с най-добрия ви приятел. Ще ви бъде вярна и предана. Ще ви помага в работата и ще пази тайните ви, а лицето й няма да се покрие с бръчки още на 40. Заради всичко това си струва да се къпете по два пъти

на ден и да се държите нежно, нали? Очите й са озарени От чиста любов, а в усмивката й можете да се потопите и да потънете в блаженство. Опитайте да я задържите.

 

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites