Червената Шапчица - ЖЕНАТА КОЗИРОГ
 
Вторник
25.07.2017
16:41
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
ЖЕНАТА КОЗИРОГ »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

ЖЕНАТА КОЗИРОГ

Тя стана и започна да се разхожда отначало твърде

вдървено, опасявайки се да не и падне короната,

след което се успокои с мисълта, че наоколо нямаше

кой да я види.

- Ако съм наистина кралица - каза си тя, докато

сядаше отново, - трябва да мога да се справя доста добре.

Няма типична жена Козирог. Тези дами могат да бъдат и строги музейни надзирателки, и танцьорки в някое каба­ре, могат да ръководят родителски комитет в училището, да пържат кюфтета в ресторанта или да организират го­леми благотворителни балове. Жената Козирог може да се усмихва сдържано по снимките в светските хроники, застанала редом до прочутия си съпруг политик или да забърква тайнствени течности в колби и епруветки. Но с каквото и да се занимава, нейните действия винаги ще бъдат белязани от знака на Сатурн.

Ако поиска, тя може да е толкова чаровна, кокетна и женствена, че мъжът до нея би се чувствал като огромен мечок, пазещ я от враждебния и жесток свят. Но може да бъде и в другата крайност - надменна и ледена, стъпила здраво на мраморен пиедестал. Ако ви прецени като дос­татъчно умен, току виж ви подала ръка. Независимо към кой от двата типа спада жената Козирог, зад многоброй­ните й капризи и практичния й здрав разум винаги прози­ра основната й цел - да притежава най-подходящия мъж, онзи, с когото ще се гордее, който според нея ще преус­пее и ще бъде отличен баща на децата й.

Човек остава с впечатление, че за жените Козирози любовта и бракът са второстепенни, тъй като държат мно­го на кариерата си. За любовта може и да е така, но не и за брака. Четири са основните неща, които Козирозите пре­следват: сигурност, авторитет, уважение и обществено положение. И няма значение какъв ще бъде начинът за постигането им - дали като учителка пред черната дъска, дали като високопоставена служителка в мощна фирма или хванала подръка амбициозния си съпруг, с чийто ав­торитет, дом и финанси тя се разпорежда внимателно, тактично и разумно. Във всеки случай жената Козирог винаги получава признание. Някои го постигат пишейки книги, рисувайки или композирайки музика. Изненадва­що е наистина колко много представители на зодията и от двата пола притежават голяма доза артистичен талант. Това най-вероятно се дължи на вроденото им чувство за равновесие и хармония и на усета им към приятното и правилното.

Въпросът е деликатен, но дори онези Кози, които игра­ят в театър или практикуват най-древната професия (те са малко на брой), накрая се омъжват за директора на театъра в първия случай и за най-богатия си клиент - във втория. В природата на Козата е да се катери. Без значение къде се намира стартът - тя се задоволява единствено с гледката, откриваща се от върха на хълма. Рядко ще видите у жената Козирог нещо, биещо на очи. Още по-малко ще я видите да се домогва шумно и дръзко до началничество или тит­ла. Дори бихте я помислили за прекалено кротка и отстъпчи­ва, отписвайки й всякакви шансове. Почакайте и ще видите как ще успее.

Не прибързвайте със заключението, че тя никога не би пожертвала кариерата си заради брака. Просто й дайте възможност за избор: изява в обществото или добре уреден дом, на когото тя да е стопанка, и ще видите колко бързо ще изгуби интерес към работата си. Ако я помоли­те за финансова помощ, то тя ще хвърли всички сили в работата си, за да ви помогне по пътя към успеха. Или просто ще е щастлива в ролята си на ваша съпруга, стига да се чувства спокойна и материално осигурена.

Едни от най-типичните и обаятелни качества на тази жена са вроденото й възпитание и изящните маниери. Често се срещат девойки от тази зодия, израснали на село или в барака край някой кантон, които (ако не разкрият произхода си, а те едва ли ще го сторят) бихте взели за потомки на уважаван род или възпитанички на известен колеж. Осланяйки се на инстинкта си, Козирозите се държат безупречно в обществото, а външният им вид е издържан в тон с добрите традиции.

Ако един мъж реши да се обвърже с жена от тази зо­дия, трябва да знае, че тя изглежда доста по-уравновесена и стабилна, отколкото е всъщност. Със своето поведение Козата е в състояние да ви убеди, че е твърда като камък и нищо не би могло да я извади от равновесие. Истината обаче е, че тя постоянно мени настроенията си. Чувам думите ви - та нали това е характерно за всички жени. Да, но жените Козирози често изпадат в тежки продължител­ни депресии. И най-малкият намек за подценяване или онеправданост би я хвърлил в мрачно настроение, от кое­то тя не излиза с дни, седмици, че дори и месеци наред. За нея това е най-разумното и практично състояние, но в дей­ствителност тук се крият корените на нейния песимизъм, склонността към униние и сатурновата мрачност. Причи­ната за всички тези неща най-често е страхът от бъдеще­то, тревоги в настоящето или чувството за срам от мина­лото. Също така и подозрението, че й се присмиват, за­щото не е на ниво. Тези жени не понасят закачките, затова избягвайте да се шегувате с тях. Ако те самите са обект на шегите ви, просто няма да оценят чувството ви за хумор. Не прекалявайте с комплиментите (те веднага ще разбе­рат, ако са неискрени) и не се опитвайте да ги заблудите за нещо важно. По-добре ги хвалете често, за да ги увери­те, че държите на тях.

Жената Козирог трудно се отпуска в романтична об­становка. Зад хладното си поведение тя крие силно физи­ческо желание, което едва ли може да бъде задоволено как да е. Докато общото ви бъдеще е неясно, безцелните разходки, задушаващите прегръдки и блажените целувки ще са просто губене на време. Но веднъж решила, че вие сте подходящият мъж (това значи амбиции и стабилни доходи), тя ще стане любвеобилна и гальовна като до­машна котка и дори страстна. Козирозите не вярват в бля­нове и въздушни кули. Те искат да знаят накъде плава ко­рабът на любовта им и кога ще стигнат там. Домът ви трябва да е построен на здрава основа, ако възнамерявате да пренесете на ръце през прага му момиче Козирог.И още един съвет - застраховайте имуществото си.

Тъй като рядко пропуска прием в елита, за нея ети­кетът е като настолна книга. Всичко трябва да е безупреч­но, а традицията - спазена на всяка цена, въпреки поняко­га ексцентричните й изисквания като метални пръстени за салфетки и столове с високи облегалки и бродирана тапицерия. Козите обичат да пазаруват в най-скъпите ма­газини, но дори и там винаги си правят точна сметка. Могат обаче и да си купят рокля от разпродажба, стига да е от реномирана марка.

Характерна за жените Козирози е свежата им хубост. Рядко ще срещнете жена от тази зодия, която да не ви плени с красотата си. Въпреки това те са плахи и несигур­ни по отношение на физическите си данни и ще ви се на­ложи да употребите много усилия докато ги убедите кол­ко добре изглеждат. Тези момичета мразят безчестието във всичките му форми, но не биха се поколебали да из­лъжат за годините си. Трудно бихте ги уличили в измама поради учудващите им възрастови превъплъщения. Като деца са доста невзрачни, после разцъфват и дълго след като са навлезли в зрелостта изглеждат като девойки.

Голяма грешка ще направите, ако кажете нещо против семейството й. Мъж, който взима за жена такова момиче, се жени за нейните роднини. Бъдете сигурен, че и вашата избраница не прави изключение. Напротив! Ще мине вре­ме и вицовете на тъщата вече няма да ви се струват тол­кова смешни (дори ще ви се иска да заплачете). Много често вашата жена Коза ще е единственият поддръжник на семейството си както морално, така и материално. Тя ще поеме грижите около болен родител с такова себеот­рицание и жертвоготовност, че има опасност дори да се откаже от женитбата. Най-често прави всички тези жерт­ви на драго сърце поради безкористната си любов към фамилията, но дори и да ги прави с неудоволствие, сил­ното й чувство за дълг няма да й позволи да се откаже.

Добре е като съпруг да се научите да ласкаете тъща си. Още по-добре ще е, ако тя наистина го заслужава. Не раз­нищвайте политиката с тъста си, ако имате различни възгле­ди. А ако се осмелите да критикувате братята или сестрите й, старайте се наистина да има защо. Типичната представи­телка на Сатурн никога не ще бъде изцяло заслепена от лю­бов и няма да пренебрегне задълженията си към рода. Отде­лете още в началото една-две стаи за братовчеди, вуйчовци и лели, които ще отсядат у вас. От това естествено ще извле­чете и вие полза, тъй като съпругата ви ще се отнася абсо­лютно идентично и с вашите роднини. Братята и сестрите ви ще намерят в нейно лице добър другар. Тя е от онези момичета, които майките харесват още при първата среща. Подобно бързо одобрение обаче може да ви накара да се отдръпнете (мъжете са толкова опаки!). Винаги е по-инте­ресно, когато с честна борба спечелиш сърцето на своята дама. Но майка ви е права - вие само ще съжалявате, ако се откажете от нея. Стига да са типични представители на зо­дията, девойките бързо се превръщат в отлични съпруги.

Домът на жената Козирог е толкова подреден и изря­ден, та човек би се обзаложил, че в стаите се крият малки феи и духове, които по цяла нощ шетат и подреждат всич­ко по местата им. Един Козирог обаче едва ли би разчи­тал на подобни въображаеми същества. Той е практичен и вярва само в голите факти, а това изключва всякаква симпатия към вълшебствата. Жената Коза не би повярва­ла в призрак, дори той да се ръкува с нея. Тя не е нито ексцентричен мечтател, нито би станала член на религи­озна секта, но веднъж изясни ли си фактите, тя открива романтика и поезия дори в най-обикновените неща.

Със своята практичност тя прави дори грубото и гроз­ното около себе си прекрасно и обаятелно. Има вкус към земните неща. Не й е чужда скитническата магия на вятъ­ра, нито е глуха за тихия ромон на дъждовните капки или писъка на самотна чучулига. Хубавата музика стига до дъното на душата й и няма изкуство, на което да не е по­кровител. За да повярва, тя трябва да види и да пипне ма­гията. Призракът от сънищата, който тихо нашепва къде е скрито гърнето с жълтици би имал по-голям успех, ако просто я хване за ръка и я заведе на мястото.

Обикновено дамите от тази зодия пазят романтичните си чувства за историята и героите от миналото. Те си па­дат по традицията и по личности, преодоляващи всякакви препятствия по пътя към целта си. По-лесно биха изпад­нали във възторг от речта на Линкълн в Гетисбърг през 1863 г., отколкото от последната ви смела идея. Всъщност те са истински мечтателки и имат по-голямо въображе­ние от празноглавите фантазьорки. Всяка сатурнова де­войка носи поезията в себе си, но не би се трогнала от поетите, които мизерстват по таваните. Защото за нея по-важно е осигуряването на прехраната и плащането на на­ема, а преследването на мечтите си оставя на заден план. При това тя преследва мечтите си само ако е напълно убедена, че си заслужава. Жената Козирог не вижда нищо затрогващо и привлекателно в един евентуален неуспех.

Ще ви се наложи да поделяте вашата съпруга Козирог с всички обществени каузи, на които служи. Тя е великодушен благодетел за бедните и беззащитните, но по-често проявя­ва своята блоготворителност в групови, отколкото в инди­видуални начинания. И трябва да се отбележи, че симпатии­те й не са хаотични, а доста добре организирани. Тя чудесно би се справила с президентския пост на някой женски клуб.

Жената Козирог отрано учи децата си на пестеливост и уважение към качеството.Тя ги кара да си изяждат всичко, да износват старите си дрехи и да знаят две и двеста. Но въпреки това тези деца винаги ще се хранят здравословно и вкусно и ще носят най-красивите и удобни дрехи и обувки. Защото за майка им да купуваш евтини стоки не означава икономия. Тя Ще възпитава децата си да бъдат учтиви към възрастните и роднините. Няма да ги глези, нито ще търпи капризи и непод­чинение. Ако й предложите книга по детска психология, тя най-напред ще я използва, за да натупа с нея някое от непослушните си деца, а после може и да я прочете. Тази майка не прекалява с нежностите и целувките, но въпреки това е една от най-всеотдайните майки в зодиака. Децата й могат да раз­читат на нея във всеки момент. Е, понякога е не особено състрадателна към младежките им проблеми, но аплодира всеки техен успех най-възторжено. Тя няма да остави без вни­мание рожбата си, нахълтваща след училище с думите: „Чуй какво научих днес!" Дори и да е твърде заета, тя ще отдели от времето си и ще прояви искрен интерес. Настъпващият пу­бертет може да издигне стена помежду им, тъй като сатурновият консерватизъм ще се сблъска с младежкото дръзновение и свободолюбивост. В такива моменти майката Козирог вероятно ще се нуждае от помощ, за да вникне и разбере бур­ните мечти на чедата си. Може да й се наложи да изстрада много нови истини, но нейната интелигентност ще й помогне да се примири, особено след като осъзнае, че може да загуби повече, отколкото да спечели.

Кожата при доста от жените Козирози е един от най-чувствителните им органи. Затова те не носят силен грим. А и повечето обикновено са алергични към някоя от съставките я на крема, я на червилото или ружа. Но при­родата ги е дарила с естествена красота, която не се нуж­дае от много украса, и те ще я запазят дълго след като хубостта на повечето жени е отдавна повяхнала. Дори и на осемдесетгодишна възраст те ще ви учудят с прекрас­ния си тен и гладка кожа.

Бъдете търпелив с вашата жена Козирог и й помагай­те да преодолее комплексите си и липсата на самочув­ствие. Не смятайте, че й липсва въображение, просто за­щото не се оставя лесно да бъде излъгана. С изненада ще откриете колко смислени и лесно осъществими са нейни­те практични мечти. Упорството, стигащо до инат не е сред най-приятните й качества, но пък и никога няма да я чуете да хленчи и да се оплаква. Тя ще ви помага по пътя към успеха и в същото време ще е любвеобилна и преда­на. Любовта й е дълбока, щедра и трайна. Кой твърди, че тя не вярва в приказки? Само едно мъдро момиче Кози­рог умее проницателно да разпознае омагьосания принц в очите на тромавата жаба. И още нещо - ожените ли се за нея, винаги ще бъдете с чиста риза.

 

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites