Червената Шапчица - ЖЕНАТА ЛЪВ
 
Сряда
28.06.2017
23:02
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
ЖЕНАТА ЛЪВ »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

ЖЕНАТА ЛЪВ

„За вас е чест да ме видите и чуете,

а най-висока привилегия е да вечеряте

с Червената кралица, с Бялата кралица и с мен."

Съществува едно единствено типично нещо за жената Лъв, което вероятно няма да ви се понрави: стара тетрад­ка дневник със спомени и снимки на всичките й бивши гаджета. Не я карайте да ги изгори. Едва ли ще го напра­ви, тъй като е прекалено сантиментална.

По-скоро може да се сравни със слънчоглед, отколко­то със срамежлива теменужка. Обикновено се радва на широка популярност и ако сте решили да я завоювате, ще трябва да се преборите с голяма конкуренция. Щяхте да се ползвате с предимство само ако се казвате Маунтбътьн, Чърчил, Кабът или произхождате от някой друг аристок­ратичен род. С една дума, ако името ви има царско, благородническо или тузарско звучене. Просто не мога да възприема жена Лъв да се омъжи за някой си Карбанкъл или Смит. Всъщност обаче е възможно. При тази жена всичко е възможно. Но в такъв случай тя вероятно ще се подписва Смийт вместо Смит.

Може би тя ще обсеби ролята на водач на свитата и ще господства над придворните си дами като истинска кралица, но ще го прави с такава обезкуражаваща сърдеч­ност и светеща усмивка, че едва ли някой ще възроптае. Вероятно останалите жени осъзнават, че е родена да уп­равлява и да диктува правилата на играта, на модите, оби­чаите и обноските. При всички случаи всякакъв опит да се отнеме нейната власт е обречен на провал.

Природата сякаш е проявила пристрастие, като е създала тази жена с енергия, ум, изтънченост, красота и самобитен сексапил колкото за три жени най-малко. Ако случайно страдате от комплекс за малоценност, по-скоро се ориентирайте към друга не толкова оперена птица. Не си мислете, че ще можете да я опитомите и да направите от нея послушна домакиня, която предано ще ви гледа в очите. Мъжът, който очаква момиче от зодия Лъв да го боготвори, трябва да е голям наивник. Ще се радвате на невероятен късмет, ако успеете да я убедите да бъде по-приказлива и по-отстъпчива с вас, да ви има уважението и преди всичко да ви остане партньорка в любовта, като по този начин ви направи владетел на чувствата й. Фактът, че ви е дала разрешение да я обичате, е равносилен на посвещаване в рицарско звание. Това не е никак малко, за бога. Може и да бъде далеч по-зле. Жената Лъв означава повече от една жена. Тя е нещо като луксозен предмет, който не се намира току-така.

Трябва да запомните, че тя е способна еднакво добре да влиза в ролята на свиреп звяр и пухкаво невинно котен­це. Гласът й може да упоява като страстен шепот, движе­нията й - нежно да галят въздуха, а огромните й меки очи - да блестят със задоволство, докато невинно потрепва с клепачите си. Тя може да изглежда стабилна, спокойна и флегматична като застинало езеро. Трябва обаче да бъде­те нащрек! Тя играе тази роля, защото знае, че отзивите за такова представление винаги са ласкави. Ако я лишите от главната роля във филма на любовта и й кажете, че ще бъде дубльорка или просто ще играе второстепенна роля, скоро ще разберете, че кротка и покорна тя не може да бъде. Разбира се, повечето от жените Лъв, които задява­те, веднага ще ви предупредят колко са горди и недо­стъпни, поради което номерът ви едва ли ще мине. Не бива обаче да забравяте, че между тях се среща и една друга порода - старателно крият ноктите си, но за всеки случай всеки ден си ги подострят.

Ако започнете да проявявате интерес към момиче Лъв, първото нещо, което трябва да направите, е да се запаси­те с подаръци. Без значение какви, но е важното да са скъпи и избирани с вкус. Освен това когато й ги поднасяте, не забравяйте да се издокарате. Желателно е да порепетирате различни комплименти, които да са оригинални и точ­ни. Фрази като „луд съм по теб" или „полудявам като те видя" само ще ускорят заповедта й за незабавното ви из­хвърляне от двореца, навън при тълпите. Всякакви вулгаризми и цинизми предизвикват мрачното й презрение. Трябва да помните, че ухажвате царска особа, която не вирее без ласкателства и възхищение, но преди всичко се интересува от вашата мъжественост и не възнамерява да ви превръща в мъж под чехъл. Можете да се радвате на нейната любов само ако проявявате силата си. Тя не би ви обидила със снизходително отношение. Пък и изобщо не смята, че е представителка на слабия пол.

Момичето от зодия Лъв притежава спортна фигура и обича спорта, но по-умно би било да я заведете на театър, а не на мач. Театърът и сцената я привличат неудържимо и й действат преобразяващо. (Трябва на всяка цена да взе­мете места на първите редове на партера, а не на балкона.) За предпочитане е да подберете пиеса, в която герои­нята се държи така, както би ви се искало вашата любима да се държи същата вечер. Тогава имате изгледи за извес­тен успех, тъй като тя несъзнателно ще изиграе току-що гледаната роля, подражавайки и на най-незначителните извивки на гласа. След края на пиесата не й купувайте сан­двич, с очакването, че безропотно ще го приеме само от любов към вас. Канете я по-рядко, но само в луксозни заведения. Нейната цел не е да ви похарчи парите. Точно обратното - тя е щедра по характер и сама ще предложи да си плати сметката, а освен това вероятно ще ви затру­па с толкова подаръци, колкото вие не сте й подарили. Истината е, че не понася мизерна обстановка. И най-бед­ната жена Лъв на света ще направи всичко възможно да намери пари за завеси в дома си, за пръстени на ръцете си и за нови токове на обувките си. Понякога може да я зърне­те да обикаля бедняшките квартали, но го прави единстве­но от любопитство, като страничен наблюдател, далеч от тълпата. Мизерията й действа подтискащо и тя се чув­ства като болна. Ако живеете в колиба и ходите облечен като просяк, нямате никакви шансове за успех.

Може би ви е известна историята за френската благородничка, която се разхождала в градината на Версайския дворец заедно с любимия си. Внезапно спряла и го запита­ла: „Скъпи, простите люде познават ли красивото чувство, наречено любов?". След като той й отговорил положител­но, тя обидено възкликнала: „Но то е прекалено възвише­но за тях!". Убедена съм, че тази дама е била от зодия Лъв.

Не бива да се сърдите на тази жена за спонтанните й изблици на невъздържаност и суета. Такава й е природа­та. Притежава чувство за превъзходство, но това не драз­ни хората около нея. Те я обичат и уважават, защото ви­наги се държи любезно и великодушно и се отнася с май­чино състрадание към децата, беззащитните и отритнати-те. Не очаквайте от нея да напусне трона, който по право й принадлежи. Ако е типична представителка на тази слънчева зодия, ще бъде толкова изящна и ослепителна, че хората безпрекословно ще приемат изключителната й натура. Интелигентна, умна, силна и способна, в същото време толкова женствена - какво повече от това.

С малко ласкателства ще получите от жената Лъв оно­ва, което желаете. Вече разбрахте, че това е нейната сла­бост. Ако имате намерение да се ожените за нея, ще ви издам и още една тайна. Трябва да знаете, че все някога ще й омръзне позлатената клетка, в която сте я сложили, и ще поиска да се поразходи из джунглата, за да види как живеят другите котки в нея. Ако трябва да стои затворена между четири стени, тя скоро ще се лиши от лъвското си величие. Ето защо трябва да я оставите да намери професионално­то си призвание. Ако й отредите ролята на домакиня -свършено е с нея, освен ако не сте някой богаташ, че да й осигурите възможността постоянно да устройва партита или да обзавежда дома ви с екстравагантни мебели.

Обикновено тази жена е прекрасна съпруга. Рядко може да я видите повлечена и разчорлена, с ролки в коси­те или крем по лицето. Не че не обича козметиката. Ти­пичната лъвица може да седи с часове пред огледалото и харчи луди пари за козметички. Вие се наслаждавате на резултата от тези нейни усилия, но не и на начина, по кой­то постига всичко това. „Любима, нужно ли е да харчиш толкова много пари?", често проплаква съпругът, но же­ната Лъв не обича сама да си прави косата. Тя обича да й угаждат, да й мият косите, да я решат и да я обсипват с внимание и грижи.

Дръжте под наблюдение разноските й. Тя може и да внимава, но само ако има асцендент Рак, Дева или Кози­рог. Жените Лъв си падат по красиви предмети, мебели или подаръци за близките си. Почти винаги притежават скъп гардероб, с дълги вечерни рокли с дълбоки деколте­та, обшити с диаманти. Изобщо имат пищни тоалети и блестящи бижута. За всекидневно облекло обаче типич­ната жена на тази зодия предпочита спортното. Обича семплите, но скъпи платове. Най-много харесва мек кашмир, качествено италианско трико и английско каре. При­тежава превъзходен, но скъп вкус. Понякога се срещат и жени, които развалят безупречния си стил с претрупани и екстравагантни дрехи, но те са изключение от общото правило за изтънчеността на Лъвовете в модата.

Ако поканите шефа си на вечеря, с изненада ще устано­вите, че вашата съпруга може да бъде и много добра домакиня. А шефът ви ще си помисли, че сте истински гений, след като сте спечелили сърцето на тази жена. Със сигур­ност тя ще впечатли и съпругата на началника ви, тъй като е еднакво ценена и от мъже и от жени, които се радват на приятелската й усмивка и сърдечна благоразположеност. Всеки, който се намира в обсега на сияйното й лъчение, ще усети топлината му. Лъвовете рядко хвърлят сянка.

Тази жена много обича децата си и постоянно ги зали­ва с майчина нежност. Трудно усеща недостатъците им, но в такъв случай става строг родител. Ако децата не де­монстрират уважението си към нея, тя се мръщи и потъва в мълчание, тъй като не понася обкръжение от равноду­шие. Според една поговорка, ако не използваш пръчката, ще разглезиш детето. Майката Лъв обаче има невероят­ната способност да глези чедата си дори и да използва пръчката, което направо не е за вярване. Тя лудува, играе и разговаря с тях, но същевременно ги учи на дисципли­на, благоприличие и покорство. Лесно обаче се поддава на хленченията да им купува това-онова. С една дума, тя третира децата си като любими членове на кралското се­мейство, много им се радва, но и очаква от тях да показ­ват уважението си към нея, особено на публично място. Тя страшно се гордее със способностите им и горко на онези, които ги обидят или проявят несправедливост към тях. Няма опасност обаче да прекали с обичта си към де­цата. Прекалено е независима, за да им посвещава цялото си време. Тази майка винаги успява да живее собствения си живот, но не за сметка на децата. Нейният поглед и внимание постоянно са приковани в тях, макар и понякога от разстояние. Повечето майки от тази зодия предпочи­тат да работят, но децата им никога не се оплакват от липса на внимание. Посветили се на кариерата си, те успешно се справят и с майчинството, и с професията си. Просто Успяват да покриват и двата фронта.

Понякога може жената Лъв да изгуби гордостта и уравновесеността си и да се превърне във весело и закачливо същество със склонност към шутовщина. В един момент Ще я видите да се залива от невъздържан смях, но само след миг кадифеният глас и царственото величие отново Ще са се върнали. Никой не може да среже глупава забележка или груб въпрос с по-голямо презрение от тази жена. Тя изобщо не обича непознати хора да фамилиарничат с нея. Макар и самата тя понякога да си позволява да се държи фамилиарно, непознатите трябва да си знаят мястото.

Ако трябва да говорим за нейната вярност, стига ни да си припомним един стар тост: „За мое и за твое здраве, за любовта и за смеха - аз вярна съм щом ти си верен - ни миг по-дълго от това!" С това се изчерпва цялата тема.

Не трябва да завиждате на умението й да бъде център на вниманието в компанията на вперили погледи в нея мъже. Грациозната й походка винаги ги кара да се обръщат след нея. Естествено е да бъде обект на ухажване от тяхна страна. Дори самата тя понякога ги поощрява. Обича бе­зобидните флиртове, тъй като вродената й нужда от лас­кателства и комплименти всъщност прикрива един осо­бен страх дълбоко в нея, че не е достатъчно женствена. Ето защо тя постоянно чувства необходимост да й повта­рят, че е обичана и желана. Това че се е усмихнала на най-добрия ви приятел и му е направила комплимент, в ни­какъв случай не означава, че е престанала да ви обича. Вие обаче не правете подобно нещо с нейната приятелка. Нещата могат да загрубеят. Трябва да знаете: на едни е позволено, на други - не. Ако случайно разбере, че се обръщате към секретарката си не с официалното „госпожо", а по друг начин, мъркащото ви котенце непременно ще си покаже ноктите.

Не е честно, ще отвърнете вие. Това е вярно, но ако искате да притежавате това пищно самородно създание, трябва да направите известни отстъпки. Все пак не е все едно какво ще имате - горд паун или гукащо гълъбче. Най-подходящата реакция от ваша страна ще бъде да се шегу­вате със суетата й. Малко жени от тази зодия не биха се втурнали да се състезават с мъжете си по престиж, а и по доходи. Не забравяйте, че лъвицата може да бъде всичко - от актриса до хирург.

Една от най-добрите ми приятелки от тази зодия е из­вестна психиатърка от Ню Йорк. Нейната професия й пре­доставя възможност да дава съвети и поуки на хората (което е любимо занимание на Лъвовете). Съветите й обаче са съпътствани от толкова топла усмивка, блестящи очи непресторено съчувствие, че у пациентите й настъпва Одобрение само от разговора с нея. Нейният съпруг я залива с цялата си обич и грижовност, които според нея й принадлежат по право, но професията му не е по-лоша от нейната. Той е талантлив писател и поет и това неминуе­мо впечатлява сантименталната жена от зодия Лъв. Ни­кой от двамата не изпъква пред другия на публично място, но зад кулисите той е мъж и господар. Това е и най-сигурният начин да укротиш жената Лъв.

Такъв е ключът към гладките отношения с момичето От тази зодия. Не бива да се оставяте да ви обсеби, но и не трябва да се опитвате да я подчините. Споделете й, че тя е вашата звезда и в същото време надуйте собственото си его. Само фактът, че сте спечелили ръката на тази горда жена, означава, че сте мъж и половина. Как ли изобщо успяхте да го направите?

 

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юни 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites