Червената Шапчица - ЖЕНАТА ОВЕН
 
Сряда
28.06.2017
23:03
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
ЖЕНАТА ОВЕН »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

ЖЕНАТА ОВЕН

- Няма ли да изтичаш да и помогнеш? - попита Алиса.

- Няма смисъл - каза Кралят. - Тя бяга невероятно, все едно да се опиташ да гониш вихрогон.

И така, влюбен сте в момиче, родено под знака на Овена. Не съм сигурна дали трябва да ви поздравя или да ви съчувствам.

Когато Байрон е написал: „Любовта е нещо отделно От живота на мъжа, но изпълва цялото същество на жена­та", той навярно не е имал предвид жената Овен. Тя може да си мисли, че любовта е смисъл на живота й, но е така погълната от заобикалящия я свят и от самата себе си, че по-лесно от всяка друга би могла да мине без мъж.

Липсата на мъж за нея обаче не означава липса на любов. Сърцето й винаги ще копнее по един герой на меч­тите й, за когото да бленува в дъждовните априлски дни, по първия сняг или при блясъка на светкавица. Но колко­то и да въздиша, няма да страда много, ако той не се по­яви. Защото знае, че може да прави всичко дори по-добре от него.

Може сама да си отваря вратата, да си облича палто­то, да спира такси и да си пали цигара. Може сама да си свърши всякаква работа, даже според нея това е най-си­гурният начин работата да бъде свършена. Естествено, това не се отразява много добре на мъжкото самолюбие. И в любовта тя иска да направи първата стъпка, особено ако се бавите и не й определяте среща. Едва когато ви се изповяда, можете да разкриете чувствата си - преди това рискувате. Много внимавайте как ще подходите към же­ната Овен. По-добре първо да спечелите сърцето й и едва когато сте напълно сигурен, се опитайте да я прегърнете и целунете. Иначе тя може да ви удари плесница и да из­бяга подплашено.

Тук не бива да се заблуждавате обаче. Тя е избягала не защото се страхува от вашите любовни намерения, с които спокойно ще се справи. Страховете й са продикту­вани по-скоро от това да не се отегчи до смърт, ако се свърже с един боготворящ я роб, предан като куче. Ще я спечелите само ако я държите в неизвестност и се показ­вате безразличен. Мъжът, който не се предава лесно, ви­наги интригува жената Овен. Тя не може да проумее как той все още устоява на безспорната й прелест. И понеже е управлявана от Марс, тази жена ще преобърне света, за да докаже, че е желана, дори ако въпросният мъж вече не я интересува.

Скарлет О'Хара е самото олицетворение на жената Овен. Тя събира в краката си всички мъже в радиус от сто километра, а сърцето й копнее за единствения, когото не може да завладее. Своенравна, но и бързо приспособява­ща се, тя се опълчва срещу условностите, сама се изправя срещу настъпващата армия и дори може да застреля чо­век, ако той застрашава онези, които обича.

Марсовата същност на Скарлет се проявява особено когато е сама, без мъж, приятели и гладува. Тогава изрича заклинание към небето: „Ще преживея всички тия мъки, а когато краят им дойде, никога вече няма да гладувам. Нито аз, нито семейството ми. Дори да ми се наложи да крада или да убивам, кълна се, че никога вече няма да бъда гладна". Много по-късно, когато детето й е мъртво, а любимият човек се кани да я напусне, тази типична жена Овен все още има сили да каже: „Но как ще го пусна да си иде! Сигурно има някакъв начин да го задържа!... Веднъж да дойде утре, ще намеря начин да спечеля Ред отново. Та нали и утре е ден.

Действително Скарлет О'Хара ви дава най-точна представа за първия слънчев знак от Зодиака, с цялата му присъща марсова сила и годност отново да се изправя на крака след изживяната трагедия. Тя е съвършената жена -пърхаща с мигли кокетка, но същевременно способна да поеме и мъжката работа, когато мъжете липсват. Ако изу­чите характера на Скарлет, ще разберете точно какво ви очаква с жената Овен, след като сте проявили смелостта да се захванете с нея. Но оптимизмът и вярата й в утреш­ния ден ще бъдат вдъхновение за вас.

Жената Овен обича ласкателствата, стига да са ис­крени. Показвайте й своето възхищение просто, без да го обличате в помпозност. Тя е много сантиментална и ще ви бъде вярна. Само че в нея се крие типичното за Овена противоречие: не иска да бъде преследвана, а бързо губи интерес към резервирания. Не желае много властен мъж, но още по-малко ще хареса някой, който се свива в крака­та й като куче. Преди да се почувства щастлива в любов­та, жената Овен трябва да се пребори с вечното марсово предизвикателство - неистовото желание да има власт над любимия си, което противоречи на тайната й мечта той

па я завладее. За да ви обича, трябва да се гордее с вас. Затова не забравяйте да изтъквате нейните дарби и спо­собности. В замяна ще ви бъде благодарна и щедро ще ви възнагради.

Жената Овен не е скъперница. С лека ръка раздава време, вещи и пари. Но опре ли въпрос до любовта, там „нейното си е нейно" и ревността пламва от дреболия. Никога не се възхищавайте пред нея на друга жена. Не рискувайте да имате млада секретарка (все пак по-добре да бъде мъж!). Ако не й отреждате единственото първо място във всичко, ще има да се чудите къде са отишли горещите чувства и страсти. Когато наистина засегнете жената Овен, тя се превръща от огън в лед. Но огънят бързо изгаря, а ледът може да бъде вечен. Запомнете това, ако наистина държите на нея.

Тъй като предпочита мъжката компания и печели възхищението на всички мъже, с които общува, независи­мо дали те са на девет или на деветдесет години, ще има­те предостатъчно повод да изпитате терзанията на ревно­стта. Не мислете за това. Тя може да се разпорежда собственически с вас, но няма да допусне вие да сторите също­то с нея. Жената Овен твърдо отстоява свободата си - и преди, и след брака. Налага се да й вярвате за всичко, което ви казва: къде ходи, какво прави, макар че тя няма да се отнася със същото доверие към вас (е, понякога се старае да контролира чувствата си, макар това да я съсип­ва). Но веднъж привързала се, тя ще ви бъде вярна. Твърде малко вероятно е да ви изневери. Честната й натура няма да го позволи. Ако все пак престане да ви обича, ще ви го каже ясно и едва тогава ще погледне към друга връзка.

У нея има странна смесица от дълбока страст и не­жна мечтателност. Способна е да се отдава докрай, воде­на от естествените си чувства.

Обикновено се потапя напълно в професията си. Всяка работа й се отдава - от борсата и недвижимите имоти до сце­ната и манекенския подиум. Може да ги напусне, и то времен­но, само ако е изпълнена с любовен плам и си представя при­казна къщичка за двама край морето (типично за въображени­ето на Овена, което се пренася направо в щастливата част и пренебрегва досадната). Но щом къщичката протече и чувствата се поуталожат, тя ще побърза да се върне на работа. Не й пречете. Това ще запази добрите ви отношения.

Няма положение, с което жената Овен да не може да се справи. Предизвикателствата в живота я привличат като магнит. Познавам една такава жена, която няколко годи­ни бе принудена да живее в две стаи със съпруг, пет деца и куче. Макар че на няколко пъти стигаше до ръба на ис­терията, тя издържа. (Жена от никоя друга зодия нямаше да го направи!) И не само това - в един момент реши, че кучето е тъжно и му трябва другарка. Естествено, децата веднага я подкрепиха. За беда второто куче не беше свик­нало да живее в къща. Това съвсем не я смути. Тя направи дежурства за чистене на килима. И когато този килим зап­рилича на нищо, й хрумна знаете ли какво? Да намери отнякъде пари за нов. (Всяка друга жена би изхвърлила второто куче). Накрая килимът беше купен, а моята по­зната беше уверена, че ще се случи чудо - ще се родят кученца и цялата чета ще се премести в нов апартамент. Така и стана. Чудесата спохождат тези, които вярват в тях. Жените от зодия Овен са непоправими оптимисти, поня­кога дори до глупост. Често се забъркват в оплетени си­туации, но не признават грешките си. На думи са готови да го сторят, ала по характер са вироглави. А библейско­то предупреждение: „Пред погибел гордост върви и пред падение - надутост" за тях има следното значение: „На­пусне ли ви гордостта, започва падението".

Няма опасност жената Овен да попадне в лапите на вълка. Тя е имунизирана срещу вълци и знае как да се пази. Много по-вероятно е да бъде прелъстена от някой идеа­лист, защитаващ загубена кауза. Но дори с него тя ще съу­мее да наложи своята индивидуалност, която никога не може да бъде напълно обезличена, макар понякога да се подчинява на подходящия мъж.

За жената Овен любовта означава всичко да се дели по равно. Когато е нещастна, вие също трябва да сте неща­стен. Когато е щастлива, и вие трябва да сте щастлив. Тя очаква, че може да ползва вещите ви, банковата ви сметка, приятелствата ви и да споделя мечтите ви. В замяна ви дава своите. Е, не е важно, че сметката й е празна, а приятел­ствата - отминали. Важното е, че не ги крие само за себе си. И ако вие си позволите да криете нещо от нея, тежко ви _ това ще я вбеси. Тогава по-добре не излизайте насреща й!

Да накърните гордостта й или пък да подрежете кри­лата й - това означава направо да я унищожите. Обикно­вено другите се отнасят точно така с нея, защото не понасят жена, която се смята за по-умна от всички. Когато след многото уроци открие, че действително не тя управлява света, разплакана и съкрушена ще се хвърли в обятията ви. Тогава ще покаже истинската си същност на беззащитна и уязвима жена. Всъщност тя не е толкова силна - само би искала да бъде. В такива моменти нежно я успокойте и така никога няма да я загубите. Защитавайте я от врагове­те й. Тя няма да ви прости, ако не сте на нейна страна. В същото време бъдете готов да се сдобрите с неприятели­те й, защото тя може да го стори всеки момент. Но жена­та Овен е справедлива и също предано ще ви защитава.

Ако ви стане съпруга, може да ви побелеят косите. Но никога няма да ви е скучно. Обикновено домът е тесен за нейните способности и дейна натура. Ще готви, ще чи­сти, пере и кърпи, но без особено желание. Просто ще върши всичко, щом е необходимо. И в същото време ще гледа навън, където ще задоволява доста интереси. Вмес­то да внася спокойствие и уют около камината, тя ще ви създава тревоги и напрежение. Но е забавна и умее да да­рява запомнящи се мигове на щастие. Точно те са вашата награда, ако имате търпение да ги дочакате. Тогава ще разберете, че марсовите жени имат много нежни сърца.

Жената Овен по принцип говори много, макар и умно. Рядко се оплаква от болести и от умора. Но щом се раз­более наистина, очаква всички да й треперят.

Тя вероятно ще направи отлично впечатление на шефа ви, стига да я убедите, че не бива да му дава съвети относно фирмата. Ако се окажете без работа, с готовност ще поеме бремето и сама ще докарва семейния бюджет. Но не би ува­жавала мъж, печелещ по-малко от нея (както и не би го изо­ставила само за това). С готовност ще притопля вечерята и предано ще ви чака, но трябва да знае къде сте и какво пра­вите. Способна е даже да ви провери по телефона.

По отношение на външността си тя е достойна Евина Дъщеря. Много рядко ще я видите занемарена. Един неодобрителен поглед или намек, и ще се втурне към козметичката, фризьорката, шивачката. Само се опитайте да по­хвалите новата прическа на секретарката си - в следващия миг си търсете мъж за секретар. Понеже е суетна, тя е чув­ствителна към всичко,- от възрастта до най-невинната реп­лика от рода на колко уморена изглежда. Тогава ще напра­ви всичко възможно никога да не ви прилича на баба Яга.

Жената Овен е грижовна майка. Няма да взема на ръце бебето си всеки път, когато то ревне, но ще го държи чи­сто, доволно и здраво. Ще му даде много топлина и май­чини милувки. Детето й ще израсне в приказния свят, в който и тя живее. То ще вярва в духове и чудеса, ще вижда в утринната роса на тревата искрящите забравени огър­лици на приказните феи. Но в същото време ще бъде възпи­тано в строга дисциплина и ще стане самостоятелно.

Понякога тази жена прави бурни сцени, но те са крат­котрайни като лятната буря. Тя не е злопаметна, не търси отмъщение. Както след дъжд внезапно грейва дъга, така се връща априлската й ведрост. И ако успеете да превърне­те Овцата в агне, ще имате жена, която е честна и пламен­на, предана и забавна, макар понякога да е малко невъздържана, деспотична и независима. Е, човек никога не бива да иска всичко.

Жената Овен ще ви помогне да върнете изгубените си илюзии и мечти. Нямате мечти? Ами вземете назаем от нея. Тя ги има предостатъчно. Тогава заедно можете да сътворите чудеса.

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

 

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юни 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites