Червената Шапчица - ЖЕНАТА РАК
 
Вторник
25.07.2017
16:41
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
ЖЕНАТА РАК »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

ЖЕНАТА РАК

Ехото заглъхва, споменът умира.

 Лятото прогонват есенни слани.

А като дух ме още обладава Алиса,

 бродеща под небесата,

невидима за никой по света...

Трудно е в началото да определите дали вашата лю­бима от зодия Рак е благопристойна лунна девица или нещо й хлопа. И до края няма да го узнаете.

Тя може да ви удави в сълзите си по време на нейните чести дъждовни периоди. А когато слънцето пробие облаците, ще ви кара да се заливате от смях и ще ви радва с нежността и ласките си. Не можете да избягате от нейни­те настроения. Тя е просто малко налудничава, тъжна и меланхолична, притежава невероятно въображение, но също така знае да се грижи за парите.

Естествено поради благоприличието, което тя строго спазва, преди да сте се оженили няма да ви позволи да над­никнете под дюшека й. Но спокойно можете да се обза­ложите, че държи там стара платнена торба, натъпкана със зелени банкноти и сребърни монети. Дори и да има асцендент или Луна в знак, предразполагащ към разхищение, тя ( задължително е скрила някоя и друга скъпоценност под саксията с цветя или в новата дантелена покривка в гарде­роба (подарена й преди десет години и незастлана нито веднъж!). Внимавайте като разтваряте книгите й, защото от там често падат стари измачкани банкноти, ненавремен­но появяващи се на бял свят. Почувства ли се уязвена, же­ната Рак се впуска да харчи с пълни шепи и това й носи удовлетворение, но най-често разходите й чувствително изо­стават от приходите й. Не я винете, че проявява оживен интерес към банковата ви сметка и че любимата й тема за разговор са парите. Не ще се отдръпне от вас, ако ви липс­ват спестявания, стига да й покажете, че се опитвате да ги натрупате. С радост ще ви помогне да спечелите пари, но ще ви остави да се оправяте сам, когато се стигне до пра­хосването им. Когато подарите на тази жена невъзможно скъп подарък и тя ви каже: „Не биваше да го правиш", знай­те, че не го казва от куртоазия, а говори сериозно.

За да я откъснете от постоянните й грижи около зас­траховките, ипотеките, наемите и годишния баланс на фирмата й, просто я отведете на морския бряг в полунощ и се разхождайте до забрава под лунното сияние. В такъв момент тя се чувства чудесно. Луната пробужда най-тай­ните й мечти, а приливът на вълните премахва всичките й хиляда и сто задръжки. За кратко време ще откриете ця­лата дъга на чувствата й. Просто си харесайте едно и я насърчете да го подхранва. Типичната жена Рак странно се преобразява, когато застане сама на пясъка срещу тъмната тайнствена необятност на морето, прорязана единствено от сребърната лунна пътека. Хладната и уравновесена дама, която познавате от деня, или веселата ле­комислена кокетка, която случайно сте забелязали в рес­торанта или театъра, ще се превърне в неземно същество в мига, в който магнетичните лъчи на Луната заблестят в очите й, а завладяващият шум на прибоя погали слуха й. Тя ще бъде морска нимфа, която би се възнесла с вас докъ­дето ви стига въображението. В девет от десетте случая ще се получи точно така, а на десетия просто ще открие­те, че сте попаднали на морски бряг по новолуние и зато­ва магията не се е получила. Под влиянието на Луната и когато нейните лични приливи и отливи съвпадат с морс­ките, жената от Лунната зодия може да сътвори стихотво­рение, песен или да разгадае загадки, над които филосо­фите са си блъскали главите от векове.

Влюбена ли е във вас, жената Рак винаги действа по два начина. Страмежлива, тръпнеща, добра и женствена - това е първият подход. Вторият може да бъде доста не­приятен. Жените, които го използват, прибягват до всяка позната им хитрост, за да се притиснат колкото може по-плътно до вас. Това, разбира се, е вълнуващо, стига наи­стина да я харесвате. Но ако за вас тя не е нищо повече от приятел, а съзнателно ви стиска ръка или ви целува често, често по бузата без причина, играта може да загрубее. Бихте могли и да се впуснете в интрига, но познавам един мъж, който го направи, и другото момиче (тя беше сериозна и не играеше разни игрички) го подмина. Сега той прекарва живота си с една натрапница от зодия Рак, която се смее като побъркана по цял ден. Такава жена е истинска запла­ха за успешния брак и голямата любов. Слава Богу, по­добни създания се срещат рядко. Но имайте едно наум, когато се захващате с жена от зодия Рак.

Вече знаете, че жените от другите слънчеви знаци не са съвършени. Жената Овен вечно си блъска главата в сте­ната и винаги сама спира такситата. Жената Стрелец е от­вратително пряма и нетактична, жената Скорпион може да ви стресне с агресивността си. Жената Близнаци е особено непостоянна. Лъвицата - горда и неотстьпчива, и т. н. Же­ните от зодия Рак обикновено не притежават нито един от тези недостатъци. Но помнете, че има някои граници, кои­то не бива да преминавате. Те не понасят пренебрежението, подигравките и критиките. Тъй като агресивността им е чужда, жените Рак са колебливи. Лунната жена почти ви­наги изчаква вие да направите първата крачка. А ако й се наложи да тръгне, ще бъде или назад, или настрани. С това поведение жената Рак повтаря напълно мъжа от същия слънчев знак. Чувала съм за двама Раци - мъж и жена, кои­то една вечер в продължение на седем часа разглеждали списания, седейки един до друг в нейния апартамент. В това време сърцата им лудо биели и при случайните им допири пламвали искри. До сутринта нито единият, нито другият посмял да направи първата крачка.

Никога няма да ви прости, ако не уважавате майка й. Жената Рак не търпи шеги по повод на тъщите и свекър­вите. Майката е човекът, който тя не би искала да обиж­дат и подиграват. И не надниквайте в дневника, който тя води от седемгодишна възраст. А и навярно няма да успе­ете да го направите, защото тя го е скрила на най-тайното местенце и го е заключила със седем ключа. Раците оби­чат да си имат тайни. Те не харесват изповедите, освен в случаите, когато вие сте този, който се изповядва.

Комплексите на вашата лунна любима наистина мо­гат да ви изкарат от нерви. Тя постоянно мисли, че не е достатъчно хубава, достатъчно умна, достатъчно млада и достатъчно зряла. Без значение дали притежава фигурата на Афродита, лицето на Хубавата Елена или умът на Ари­стотел, тя продължава да се чувства непълноценна. По­втаряйте й, че е млада, прекрасна и че винаги ще сте до нея поне по двайсет пъти на ден, и това може да има ня­какъв резултат. Всяка лунна четвърт ще й носи ново на­строение - средно четири пъти на месец плюс две слаби колебания всеки ден, свързани с приливите. Това може да я направи очарователна и загадъчна, но може и да ви вбе­си до полуда. Когато изпадне в някое от мрачните си на­строения, тази жена може да си втълпи, че не умее да гот­ви - нещо, което е абсурдно, защото в сравнение с нея и най-изтънченият френски готвач би изглеждал като дежу­рен по кухня в скаутски лагер. Жената Рак мрази замразе­ните храни и не посяга в супермаркета към полуфабрика­тите. Тя предпочита сама да изчисти ориза и да разточи корите за баница. Ястията й са фантастични, картофките са хрупкави, а ягодовият конфитюр - направо божествен. Тя няма проблеми с фурната и котлоните. Кухнята (заед­но с детската) е нейната любима стая в дома.

Като добавка към неоснователния страх относно ку­линарните й умения, тя може да ви сервира, че не я обичате достатъчно. Затова й го доказвайте дори по-често, откол­кото ви се иска. Тя ще бъде много отзивчива. С удовол­ствие ще приема всяка ваша покана и това ще намали чув­ството й за непълноценност, но е възможно и да доведе до нов проблем. В един момент може да се окаже толкова здра­во прилепнала за вас, сякаш няма намерение да ви пусне цял живот. Е, срещат се и мъже, които си падат по подобна вярност. Гарантирам ви едно: вие никога повече няма да почувствате глад - нито на масата, нито в леглото. Присъщият й безумен лунен смях може също да ви доставя своеобразно удоволствие, особено след като си припомните за всички онези язвителни сирени с цинично остроумие и лицемерен смях. На техния фон нейният неизчерпаем хумор изглежда дори интелигентен и приятен.

Твърде несправедливо е да си играете с любовта на тази жена, защото когато ви обича, уважава, слуша или се заяжда с вас, тя го прави искрено и предано. Така че ако нямате намерение да отвърнете по същия начин, по-добре не насърчавайте чувствата й. Спомнете си нейната упо­ритост. Дори за вас тя да е поредният лек флирт, трудно ще успеете да обявите край на играта. А и тя едва ли ще чуе съдийския сигнал. Жената Рак никога не се отнася лекомислено или повърхностно към нещо. Когато прите­жава мъж или чаша за чай, те остават завинаги нейни.

Жената Рак няма да омае познатите ви със заслепя­ващи ласкателства, но чарът й, леко прикрит зад високата интелигентност и култура, не може да остане незабеля­зан. Жените, родени под лунния знак, запазват съкрове­ните си чувства само за най-близките си. В отношенията с тях най-трудно ще ви бъде да ги придумате да не се връщат обратно в непристъпната раковина, която винаги им е под­ръка. Те са толкова лесно раними и крехки, че често най-невинната забележка или изпусната не на място дума може жестоко да ги нарани. И най-лошото е, че никога не мо­жете да предвидите кога ще стане това. Ако решите някоя вечер, прибирайки се от работа, да й направите компли­мент от рода на „Косата ти изглежда чудесно, скъпа!", а в очите й се появят сълзи, не се учудвайте. Тя просто го е приела като намек, че последния път, когато сте я видели, е изглеждала ужасно. Жените Рак могат да бъдат страш­но докачливи. И много плачат. Затова носете винаги чис­та носна кърпа в джоба си.

Не можем да наречем скъперници жените от зодия Рак, но е факт, че нямат навика да изхвърлят разни неща. За тях това е нещо съвсем нормално. Те рядко се разделят с кон­ци, копчета, празни бурканчета от детски храни, съпрузи или стари дрехи от времето на баба им. Ще ви изгледат учудено, ако обявите за ненужни перфорираните билети за градския транспорт, употребяваните пакетчета за чай или отдавна счупената мелничка за кафе, която не става дори за боклука. Те мислят за бъдещето и вярват, че някой ден ще им потрябват изгорелите бушони, които държат в едно чек­медже заедно с изпочупените играчки за елха. Не ги питай­те за какво са им онези двеста единични чорапа и ръкави­ци, чиито половинки са отдавна изгубени. Те имат отговор и за това. Всяко нещо в къщата им има някаква сантимен­тална стойност, включително невалидните чекове отпреди тридесет години и старите им значки от училище. Типич­ната жена Рак грижливо съхранява всички тези ненужни дрънкулки и ревниво ги пази. Естествено, в това число вли­зате и вие. Всъщност неправилно употребих думата „рев­ниво". По-скоро жената Рак има силно развито чувство за собственост. Съществува малка разлика.

Търпението е една от най-прекрасните й добродете­ли. За разлика от жените, родени под огнен знак, които недоволстват и се бунтуват срещу неправдите в живота, жената Рак обикновено се примирява с мисълта, че нищо не може да се направи и със скръстени ръце очаква неща­та да се променят от само себе си. Е, най-много тихичко да си поплаче сама. Но усетите ли, че е депресирана, тряб­ва да се опитате по-бързо да я извадите от това й състоя­ние. Тя има нужда да бъде поглезена отвреме-навреме от хората, които обича. Това е залегнало в природата й. Тя обича да й повтаряте, че не можете да живеете без нея, и е готова на какво ли не само и само да пробуди рицарското у вас и да предизвика съжаление. Разбира се, тези ней­ни потребности са нищо в сравнение с онова, което е го­това да даде в замяна. Нейната слабост и безпомощност в такива случаи обаче не бива да ви подвежда. Ако се нало­жи, тя е способна да се справи сама и с най-непосилните трудности. Малкото крехко създание с насълзени очи след някоя остра разправия с вас най-спокойно след заминава­нето ви ще сложи плоча на грамофона си и ще изчисти шкафовете. Разбира се, има и случаи, когато мъката й е истинска, а не типично рачешко търсене на съчувствие. В такива случаи е по-добре да останете с нея, да я прегърнете нежно и да слушате музика заедно.

В името на любимите си хора жената Рак е способна на героична саможертва. Бъдете сигурни, че тази жена никога няма да ви предаде, ако тежки облаци надвиснат над вас. Винаги недостигащата й смелост задължително се проявява щом имате нужда от нея. В такива моменти тя прилича повече на огромна здрава скала, отколкото на нежен сребрист лунен лъч. Децата ще намират опора и убежище в полите й. Тя ще им помага с деликатност и разбиране. Нейната топлота и любов ще превърнат дори и бедната дъсчена къщурка в приказен, богат и светъл дворец. Вие, като съпруг, навярно ще загубите малко от вниманието й, щом на бял свят се появят децата. Както .знаете, този слънчев знак управлява майчинството. Тя ще остави място в сърцето си и за вас, но ще трябва малко да се посместите. (Бездетната жена Рак ще обича някое мило животинче или приятелите си с цялата насъбрала се у нея майчинска любов.) За децата си тя ще е като квачката за пиленцата - всеки път щом отворят уста, ще бъдат нахра­нени с топла и вкусна храна.

Майката Рак постоянно ще си намира притеснения. Щом някое от децата кихне, тутакси ще се озове в леглото с термометър под мишницата, а тя ще го натъпче с лекар­ства, горещ чай и пилешки бульон. Това ще се повтаря, докато децата не пораснат и не започнат да й се противо­поставят. Трябва да си страшно ловък, тих и потаен, за да успееш да се измъкнеш в някоя студена вечер от къщи без пуловер, шапка или ръкавици. За да се опълчи срещу това рачешко покровителство, детето трябва да притежава характер и силна воля. Защото границата до разглезването е много тънка. Често пъти децата преживяват голямо сътресение, когато направят първите си крачки в света и открият, че той не се върти около тях. Подобна всеотдайност и загриженост представляват уютен, сигурен подслон, където детето винаги може да се скрие от реалностите на живота, но това може да го направи твърде зависимо от семейните връзки и неспособно да понася удари и да се бори със собствените си грешки. Понякога е трудно да се каже дали майката Рак връзва децата за престилката си или те самите предпочитат да го направят. Тя пази всяка изписана тетрадка от училище и гордо закача навсякъде по стаите несръчните рисунки. Нежно увива изтърканите бебешки обувчици и ги прибира при семейните ценности, защото с фотографската си памет винаги ще си спомня първите стъпки, направени с тях, години след като рожба­та отдавна е напуснала гнездото. Самото излитане е твърде болезнено. Майката Рак с тревожна неохота пре­отстъпва децата си на бъдещите им съпруг и съпруга. Дори след това тя продължава да живее с мисълта, че никой не е достатъчно подходящ за тях. Понякога кандидатите за женитба трябва да преминат през какви ли не тестове, за да бъдат одобрени.

Познавах една майка от зодия Рак, която всеки ден чакаше своя малък син след училище. Момчето си имаше навик - изстрелваше се като тапа през вратата и бясно хукваше по площадката. След като я обиколеше няколко пъти, се приближаваше до нея. Веднъж майката дойде със сестра си. Лелята се втурна след момченцето, но майката Рак я спря. „Недей, остави го - тихо каза тя, - той просто изразходва излишната си енергия. Като се умори да тича, ще дойде." Накрая синът й отиде при нея, хвана я за ръка и заяви: „Да се прибираме, мамо. Гладен съм".

Това обобщава цялото отношение на жената Рак към любовта и семейството. Особеното й чувство за собстве­ност е характерно силно, но в никакъв случай не и агре­сивно. Тя знае, че колкото и да се отдалечавате, гонейки мечтите си, винаги ще се завърнете при нея. И търпеливо ще ви очаква. Очите й все още ще са красиви, озарени от неземния блясък на лунния лъч, кухнята пак вкусно ще мирише, а тя загрижено ще ви погали и няма да ви пита нищо. Ако не ви е провървяло или сте нещастен, ще ви разкаже нещо смешно, за да ви развесели. После ще ви нахрани, а по-късно на светлината на камината ще се вгле­дате в спокойното й озарено лице и отново ще се запита­те: „Наистина ли е лунна девица, изплувала от някоя мъгля­вина, или просто не е с всичкия си?" Но отговорът не е много важен.

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites