Червената Шапчица - ЖЕНАТА РИБИ
 
Вторник
25.07.2017
16:36
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
ЖЕНАТА РИБИ »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

ЖЕНАТА РИБИ

- Ей, какво си ти? - рече гълъбицата. - Виждам, че се опитваш да измислиш нещо.

- Аз... аз съм едно малко момиченце - отвърна Алиса доста колебливо.

Най-накрая тя се намери в една красива градина сред цветни лехи и прохладни фонтани.

Сега вече здравата закъсахме! Да видим как ще се оп­равяме. Моля ви, спокойно. Изчаквайте реда си. Разбере­те, жените Риби няма да стигнат за всички желаещи. Без нерви! Бъдете благоразумни!

Туй то. Говориш им на чист английски, но кой да те послуша. Разбира се, определена вина за възникналата ситуация имат и астролозите. Реки от мастило са изписа­ни за качествата на жената Риби. Дори подсъзнателно да го човърка мисълта, че и тези момичета сигурно имат ня­кой скрит недостатък, мечтата на почти всеки юноша в колежа е да има приятелка Риби. Въображението му при­туря към достойнствата на нежната, скромна и красива млада жена Риби, прикрити зад семплите дрехи, по не­щичко от прелестите на красавиците от кориците на „Плейбой". Контрастът между жената Риби и съвремен­ната еманципирана жена още повече засилва копнежа по жадуващата неговата закрила жена.

Няма нищо чудно в тълпата от кандидати за ръката на жената Риби. Ако я спечели за спътница в живота, тя ще позволява на мъжа си да бди над нея, да я закриля и да предугажда всяко нейно желание. Ще приема великодуш­но неговото желание да й подаде ръка, когато слиза от колата, да й държи палтото, когато се облича, или да за­пали цигарата й. Тя ще го гледа влюбено с големите си леко изпъкнали очи, ще му бъде благодарна, че може да се опре на неговото рамо и ще му позволява да доказва колко силен и загрижен е за нея. Нали той, избраникът на жената Риби, означава толкова много за нея. Тя е убедена, че той ще успее да предотврати опасностите, които я дебнат едва ли не на всяка крачка. Ще го изслушва внима­телно, ще бъде отзивчива и предана приятелка на спътни­ка си в живота. С нея той ще може да сподели неприятно­стите и проблемите си.

Според жената Риби (все едно дали се отнася за нейния баща, брат, приятел, съпруг или любовник) мъжът до нея може да се справи с всеки проблем. Успява да убеди и него, че на света няма нещо, което да може да му се опре. Е, каже­те след всичко това, как мъжете да не се тълпят около жена­та Риби с тайната надежда, че щастието ще ги споходи?

Кротка, деликатна, със спокоен нрав, жената Риби е истинско тихо пристанище за своя мъж. Забързан, обреме­нен от тежки мисли за финанси, борсови проблеми или гри­жи около колата, кой мъж не би мечтал за синьо-зеления цвят на водата около жената Риби, за неговата тишина и безветрие? Истински дар божи след неона на градските улици и изнурителното вглеждане в банковите книжа.

Жената Риби е изискано женствена през всички сезо­ни на годината. Ще я видите със свободно падаща край тялото пола през пролетта, с шорти през лятото, елеган­тен джемпър през есента и пухкави ръкавици от ангорска вълна към зимния тоалет. Ако в някой прохладен ден ви придружи на игрището за голф или на футболното игри­ще, със сладък жест ще пъхне ръце в джобовете на панта­лона ви, за да ги стопли. Струва ми се излишно да ви обяс­нявам защо не само вие, а почти всички мъже са очарова­ни от представителките на зодия Риби и постоянно се опит­ват да се пререждат взаимно на опашката пред тях.

Няколко разменени думи са достатъчни, за да оприли­чите жената Риби на буен огън в студена нощ или на не­жен полъх на пролетен зефир. Жената Риби успява да под­скаже на мъжа до себе си, че проклетият началник, нело­ялният колега или просто малшансът са виновни за про­блемите му на работното място или в живота. Тя никога няма да си позволи дори най-лек намек, че някаква вина може да има самият той. Затова ако вече сте надянали брачната халка на някоя друга, преди да срещнете жената Риби, внимавайте! Тя е едно опасно увлечение за вас. Ако ли пък не сте издържали на чара й и сте се обрекли пред олтара да делите тъкмо с нея радости и грижи, докато... (да не повтаряме всичко, което сте чули от свещеника), знайте, че сами сте си виновни. Предстои ви доста често да изслушвате гневните й изблици, понякога дори саркас­тични. Ако ще ви подейства утешително, ще ви кажа, че няма жена без трески за дялане, а вашата жена Риби през повечето време може да бъде много мила. Когато все пак й се случи да бъде малко проклета и дори зла, главната причина няма да бъде тя, а вашата прекалена жестокост, леност или нетолерантност. В този случай вината е изця­ло ваша. Аз не мога да не бъда на нейна страна.

Очарователна и женствена, нежна и мила, жената Риби успява да запази спокойствие в критични ситуации, които биха извадили от равновесие представителките на други знаци от Зодиака. Това се дължи на плуващите в различни посоки риби в нейния зодиакален символ. Разбира се, и при нея през плавния поток на мисълта може да изплуват на повърхността укорителни думи и раздразнение. Това е по­чти сигурно при жена Риби, която в детството си е била принудена да търпи грубости. Преживяната горчилка се загнездва между двата знака и изключва връзката помежду им. Такава жена се превръща в самотна несретница, която се мята от единия полюс на чувствата си към другия, без да може да се пребори с това. Тя не съзнава, че нейното па­губно състояние се дължи на едновременната любов и ом­раза, които изпитва към самата себе си. Тогава тя може да посегне към алкохола или опиатите и, заслепена от тяхно­то въздействие, няма да може да съзре смъртоносно опас­ните подмолни рифове. При обикновената представителка на знака двете риби плуват плътно една до друга ту назад, ту напред, затова никога не си мислете, че можете да от­гатнете накъде са поели в момента.

Казват, че Рибите олицетворяват загадъчните водни дълбини между два бряга, в които се вливат всички жи­тейски реки. Ако узнаете някоя от тайните на жената Риби, може би ще успеете да я уловите.

Нека се опитаме да си изясним как плува тази жена в живота.

Преди всичко жената Риби е хитра. Най-добре ще ви разкажат за това и Ники Хилтън, и Майкъл Уайлдинг, а Еди Фишър, и Ричард Бъртън, и Лари Фортенски, и... (да влезе следващият!). Те всички са имали за жена предста­вителка на Риби. Всъщност представителката е една и съща. Хитра и дори коварна, как само те уплита и те кара да следваш като омагьосан изумрудените й обеци в нео­бятните нептунови дълбини!

Ще ми кажете, че познавате жена, родена под знака на Риби - свенлива и скромна, образцова домакиня, на която дори не й минава през ум да бъде хитра и коварна. Грешите. Имам една позната Риби. Казва се Полин, вдовица е и живее в Бронкс. Винаги съм се чудела как става така, че Полин, отрудената жена с домакинска престилка, успява да накара всички да се въртят около въпросната престилка? (Понеже все още няма изумрудени обеци.) Ето нейната история. Пре­живяла е загубата на съпруга си, на едно от децата си, разо­чарования, страх, трагедия, временно замогване, мизерия... Принудена е била сама да се бори с ожулените колене на децата, със скъсаните им дрешки и изгубените ръкавички, с хаоса в кухнята, с кулинарните прищевки на съпруга си, с безбройните посещения на роднините му до десето коляно и най-сетне - с кучето на съседите, което непрекъснато рови пръстта в саксията пред къщата. И е успяла да се пребори, тази дребничка Полин, невзрачната домакиня с вечната кух­ненска престилка, подобно на победителя в свръхтежка ка­тегория на последното световно първенство по вдигане на тежести. Кажете ми, за бога, нима това е по силите на едно обикновено същество от женски пол? А двамата й сина продължават да я смятат за безпомощна дребна женица с приятна усмивка, която има нужда от тяхната постоянна зак­рила и която не би могла да се справи дори с бравата на входната врата. Както уж не разбира нищо от икономика и сметки, Полин успява да изглежда облечена по последна мода, да радва любимите си деца и внучета с безброй кули­нарни специалитети, да си плаща навреме сметките, редов­но да изпраща на роднините си подаръци за рождените им дни и още куп празници. И всичко това, забележете, с ме­сечните си доходи, които едва ли надхвърлят един солиден бакшиш в „Хилтън". Двете й снахи, портиерът, библиотека­рят, управителят на бакалията, месарят, внучетата и техните приятелчета, пощенският раздавач, бездомните котета и... няма да го повярвате!... дори хазяите й я обичат. Има един единствен враг. Мъжът, когото навремето изоставила, за да се омъжи повторно. Почти съм сигурна, че е разбила сърце­то му за цял живот, докато тя най-вероятно е забравила име­то му, защото понякога обича да казва: „Какво ли стана с онзи нещастник, за когото бях омъжена, преди да срещна моя Джони." Съгласете се, че за да постигне всичко това, една жена Риби наистина би трябвало да бъде страшно хит­ра и коварна. Иначе рискува да се загуби в хаоса, наречен живот - все едно дали е със или без изумрудени обеци.

Вашата собствена жена Риби е склонна рязко да променя настроението си. Много е сантиментална и от очите й внезап­но може да рукне поток от сълзи, подобно на внезапен проле­тен дъжд. Ако нараните чувствата й, може да ви отправи такъв унищожително-укорителен поглед, сякаш сте убили човек. Честа спътница на жените Риби е депресията, защото са убе­дени, че не са подготвени за жестоката конкуренция в живота и че не им достига амбициозност. В моменти на депресия ще трябва да повтаряте на своята Рибка, че всичките ви познати и приятели са се възхищавали пред вас от нейната мъдрост и човещина. Това всъщност си е самата истина, нали? Приеме­те и още едно неотменимо свое задължение - научете я да превъзмогва своята стеснителност и терзанието на постоян­ните си съмнения. Ако не успее да го стори, много е възмож­но да се затвори в себе си, да се изолира от останалия свят. После самата тя ще се пита защо е толкова самотна.

Девойката Риби понякога дори обича да демонстрира хладнокръвна независимост. Това е защитната реакция на една стеснителна и уязвима натура. Защото се опасява, че демонстрирайки своето остроумие и финес, ще бъде на­ранена от прагматиците, които няма да я разберат. По­знавам една Риба, която тайно пише изтънчена лирика и така споделя с белия лист собствените си съкровени бля­нове. А в ежедневието си е безскрупулна кариеристка, която иска да блесне пред другите с деловите си каче­ства. „Истински сухар", би възкликнал всеки, който не по­знава другото й лице. Но дори и този тип жена Риби не може да се пребори с истинската си същност. Въпреки демонстрираната си независимост, тя изчаква на тротоа­ра, докато мъжът отиде да извика такси.

На публично място жените Риби са готови да се по­диграят на мъжете, забравяйки, че въпреки всичко един­ствено те могат да ги накарат да се откажат от любимия си израз „За какво ми е мъж? Само ще ми усложни живо­та." И само като си помисли човек, че подобно изявление може да бъде направено от жена, за която копнежът да принадлежи някому е по-силен от копнежа да може да спи, да се храни или дори да диша. Иди че ги разбери тези странни нептунови поданички. Въобще не се държат така, както подобава на солидни дами.

След като свиете семейно гнездо, жената Риби ще за­пази в сърцето си кътче за вас, но по-голямата част от него ще подари на децата. С най-много грижи и любов ще обгради по-дребните, слабоватите или грозноватите. Само жената, родена под знака на Риби, може да не забележи къдравокосата палава чаровница и да пожелае да осинови някое кльощаво, мижаво, грозно патенце, което поглежда стреснато иззад гърба на възпитателката. Жената, родена под знака на Риби, най-добре разбира страховете, жела­нията и терзанията на малките невзрачни момченца и мо­миченца. Тя с радост се посвещава на своите рожби, го­това е да задоволи всяка тяхна прищявка, да им осигури всичко, от което някога е била лишавана. Тя гради плано­ве за щастливото им бъдеще, готова е на всякакви жертви заради децата си. Прекалено мека е в отношенията си с тях, трудно се решава да ги накаже. Трябва обаче да й се напомни, че нейната мекушавост по отношение на децата е също толкова вредна, колкото пълното незачитане на детската личност. Непрекъснатите наставления и грижи също могат да бъдат равнозначни на пренебрежение към индивидуалността на детето. За да се научат да плуват сами, вашите малки палавници се нуждаят от деликатен, но последователен водач. Напомнете го на жена си, ако тя е готова да отстъпи и да задоволи всеки техен каприз. Ако сте достатъчно тактичен, жена ви ще ви разбере. Но искам да ви утеша, че много от жените Риби успяват да намерят точния модел на поведение към децата.

Жената Риби не изгаря от желание да съсипва живота си и да работи нахалост в онази фирма, където отидоха най-хубавите й години, преди да се появите вие и да я спасите от това непосилно бреме. Тя не е толкова амбициоз­на, че да вземе да ви доказва, че в работата я бива поне колкото двама мъже. Великодушно ще задоволи вашето желание да печелите за издръжката на семейството, ще ви разреши да осигурявате достатъчно пари и за собстве­ната си, и за нейната чекова книжка. Малко са жените от зодия Риби, които ще вземат да се задълбочават в раз­мисли над проблема защо така зашеметяващо бързо се топят парите ви в банката и как най-добре да съчетаят любовта си към някои чудесни екземпляри от колекцията на най-нашумелия моделиер с набиващото се на очи из­тъняване на портфейла. В края на краищата жената Риби ще се справи успешно с всичко това.

Ако искате да зарадвате жената Риби, непременно я поздравете по случай рождения или именния й ден, по слу­чай годишнината от сватбата или от деня, в който сте по­искали ръката й. Това ми напомня, че исках да ви разкажа за една приятелка от зодия Риби, с която учехме заедно в Западна Вирджиния. Беше приятно миньонче с дълга тъмно-кестенява коса и зеленикаво-кафяви очи със загадъчен нептунов блясък. Най-неочаквано се омъжи за поредния си (не помня точно кой по ред) съпруг, известна футболна звез­да. Спомням си как в мое присъствие тя го попита защо тъкмо на нея е предложил да се омъжи за него. „Точно това е най-странното, сладурче. Въобще нямах намерение да ти правя предложение за женитба. Нали си спомняш, седяхме в парка близо до басейна. Разни мадами се бяха излегнали по скарите - едни такива мокри, със сплъстени от водата коси, пъшкаха и се потяха на жегата. А ти беше седнала на сянка встрани от останалите, беше толкова сладка и раз­лична от другите с бялата си дантелена рокля и красивата прическа. Приличаше ми... абе, без майтап... приличаше ми на малко момиченце. Направо пощурях. Сега, казах си, или никога!". Честна дума, точно така каза.

Това е тайното оръжие на жените Риби, нептуновият им ключ към успеха. Все едно дали са монахини или каба­ретни танцьорки, те винаги си остават малки момиченца. Сто на сто и за цял живот. Как да не им поискаш ръката? За цял живот.

 

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites