Червената Шапчица - ЖЕНАТА СКОРПИОН
 
Сряда
28.06.2017
22:57
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
ЖЕНАТА СКОРПИОН »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

ЖЕНАТА СКОРПИОН

„Прави каквото искаш, само не плачи!"

Жената Скорпион е красива по един завладяващ и за­гадъчен начин. От нея се излъчва магнетизъм, гордост и самоувереност. Но ако сте внимателни, ще забележите в нея разочарованието, че не се е родила мъж.

Вече усещам във въздуха напрежението от гнева на плутоновите жени, заради това, че разкривам тяхната тай­на. Трудно бихте намерили дори една от тях, която да не се мисли за жена до мозъка на костите си и сигурно вече се удивлявате на твърденията ми. Вярно е, че тя е очаро­вателна и съблазнителна. Но да не би да съм казала, че прилича на момче или че не държи да изглежда като вся­ка нормална жена? Въпросът е в това, че желанието й да прилича на мъж е подсъзнателно. Тя инстинктивно усе­ща, че колкото по-малко ограничения си налага, толкова по-големи възможности ще се разкриват пред нея. Но крие този свой стремеж.от самата себе си и никак няма да й се хареса, ако бъде разкрита.

Веднъж вече разбрала разликата между сините и розо­вите терлички, тя ще приеме, че трябва да носи розови, защото прекрасно умее да се нагажда към правилата на околния свят. Но розовото в никакъв случай не е нейният Цвят. Цветовете, които отговарят на нейната природа, са тъмнокестенявото или наситеночервеното, които далеч не са женски цветове. Ала тя е способна да ви убеди в про­тивното, за което, естествено, заслужава уважението ни. Познавам една жена Скорпион, която великолепно се пре­струва на беззащитно пухкаво котенце. Така глезено мърка, че мъжете наистина я вземат за едно от най-женствените създания. И осъзнават грешката си, едва когато попаднат в капана й. Беззащитно, пухкаво котенце ли?

Жените Скорпиони се отнасят с презрение към всеки провал на жена, която е станала любима, жена и майка. Момичето Скорпион майсторски прикрива желанието си да властва и великолепно представя образа на жената, при това много по-изискано, отколкото го правят момичетата от други мъжки зодии като Овен, Лъв или Стрелец. Поне до сватбата тя няма грешка. Но веднага след като почисти конфетите от сватбеното си сако и продуха илюзиите в гла­вата си, на нейния жених може да му се случи нещо непо­дозирано и изненадващо. Тя ще надмогне инстинкта си и ще позволи на съпруга си да й запали цигара (за разлика от марсовата жена) и ще го прикове с магическия поглед на екзотичните си очи. Тя знае, че така е много по-изискано, отколкото да бърка в кибрита и после да издуха дима от цигарата в лицето му. И много други неща знае жената Скорпион. Някоя друга би се хвърлила направо в обятията ви и би разгласила на целия свят връзката си с вас. Моми­чето на Ноември върви към вас бавно, загадъчно и ви до­косва безмълвно с интимното си послание. Тези жени са еднакво съблазнителни с джинси, с маратонки или с брич за конна езда. Може би това се дължи на дрезгавия им глас. Знам една жена Скорпион, която така и не свали от главата си бейзболната си шапка, докато бъдещият й съпруг я ухаж­ваше, и му говореше само за бухалки и топки. Въпреки това беше съблазнителна като Мата Хари и успя да го омагьо­са. (Беше хипнотизиран човекът).

Възможно е да я предизвикате с интереса си, но не очаквайте да се разтопи от ухажването ви. Не очаквайте от нея премрежени ресници и сляпо обожание. Обикнове­но жените Скорпиони приличат на момчета с къси остри мигли. Не им се налага да рисуват загадъчните си очи, които безпогрешно четат вашите мисли. Друго момиче може да се разтопи, ако прошепнете нещо романтично в ушенцето му, но жената Скорпион само ще ви прониже с проницателен поглед, защото вече е разгадала същински­те ви намерения. Няма смисъл да флиртувате с нея - тя е като рентгенов апарат. Ако не предлагате нищо сериоз­но, значи само й губите времето и я оскърбявате. А да оскърбявате момиче Скорпион не е най-умното нещо. Не е и достатъчно здравословно. Ако не се досещате за как­во става дума, попитайте някой, който знае. Може и да ви полазят тръпки, ако чуете неговата история.

Жената Скорпион е фатално опасна и не се подвеждай­те от плахата й усмивка, от нежното й кокетство и от ангел­ския й глас - обикновено зад тях тя крие голяма отмъсти­телна енергия. Астролозите добре знаят това. Но вие също трябва да бъдете наясно с тези неща, защото вие сте реши­ли да я покорявате или пък на вас ви се налага да се защи­тавате от нея. А може би едното и другото едновременно.

Когато жената Скорпион изгуби контрола си над кипя­щите плутонови чувства, тя изпада в непозната за небесата ярост. Тази жена може да бъде надменна и високомерна, саркастична и хладна, а в следващия момент да се разгоре­щи до червено като печка. Тя може да бъде злобна в омра­зата си и страстна в любовта си. Способна е да крещи като побесняла горила и да гука като нежна гургулица. Едно тряб­ва да запомните - тя никога не може да бъде вяла.

Жената Скорпион има една особена дарба, която сму­щава и от която могат да ви полазят тръпки. Това е ня­какъв странен вид черна магия, която тя владее до съвършенство, като истинска магьосница. Ако веднъж сте срещнали погледа й, шансът ви да се измъкнете е нищо­жен. Тя притежава мистично шесто чувство и това й дава възможност да разпознае бъдещия си спътник от пръв поглед като мигновено му предава това свое усещане. Имате две възможности - или да се предадете покорно пред нейния чар и да коленичите, или обезумели от страх Да потърсите спасение в бягство. Какво предпочитате?

Не бързайте да решавате. Може би ви предстои да разберете тайните на живота. Тя ги знае. Ще ги открие и пред вас. Всъщност, би трябвало да сте поласкан, че ви е удостоила със загадъчния си поглед. Жената Скорпион презира мъжката слабост. Тя предпочита дързостта и смелостта. Тя търси съпруг, на когото с удоволствие би се подчинила, ако той се отнася с уважение към нейната индивидуалност. Той трябва да е силен, мъжествен и по-впе­чатляващ от останалите мъже. Трябва да притежава висо­ка интелигентност, която да подхожда на нейния остър ум и да предлага нещо повече от абстрактни философски игрословици в общуването с нея. Така че, напрегнете се и си сложете една горда усмивка. Всички около вас ще ре­шат, че сте страхотен, щом сте успели да привлечете вни­манието й. Мъжете, жените, всички. Помислете и ще ви­дите, че това може да открие пред вас неподозирани пер­спективи. В сравнение с времето, преди да бъдете забеля­зан от нея, сега акциите ви ще се повишат рязко.

Мъжът, който е успял да спечели сърцето на жена Скорпион, може да счита себе си за необикновен, дори изключителен. Нейната любов към вас също няма да има равна на себе си и това може да се разглежда в няколко аспекта. При всички случаи вие ще бъдете човекът, към когото тя ще проявява най-голям интерес. Ако е типичен Скорпион, ще ви бъде предана докрай и ще се стреми не­прекъснато да ви създава радост. Ако пък е трудно да ви се угоди, тя няма да се примири, а ще положи страстни усилия да ви извади от безразличието.

Сигурно забелязвате, че употребявам думата „страст­ни". Известно е, че страстта на плутоновите жени е пред­мет на много невероятни слухове, разпространявани сред мъжете. Тези слухове са верни. В душата на тази жена ки­пят горещи страсти, макар че тя успешно ги крие с хлад­ното си държане зад спокойния кадифен израз на лицето си. Мъжете свързват думата страст само с конкретни ро­мантични преживявания. По този начин те подценяват жените Скорпион, защото плутонозото тълкуване на тази дума разкрива много по-широко съдържание. То ангажи­ра чувствата й към всичко, до което тя се докосва. Жена­та Скорпион никога не може да бъде заинтригувана про­сто така, донякъде. Тя е неспособна да бъде безразлична или безучастна. Тя не може просто да одобри или да не одобри, било то пиеса, книга, религия или човек. Тя или гневно отхвърля, или възторжено превъзнася. Ако в нея не пламне една от тези две страсти, обсъждането на нещото, каквото и да е то, става безпредметно. А по ведрия израз на лицето й, който се появява след всеки малък или голям ядрен взрив, ние ще разберем, че тя е останала не­засегната от емоционалните бури. Нейната ярост е затих­нала, лицето й отново е придобило кадифената ст.* мекота й ще ви бъде много трудно да убедите тъщата си, че имен­но дъщеря й е потрошила чиниите и е изпокъсала перде­тата. Някои могат да помислят, че вие нарочно злепоста­вяте жена си. Как така? Как можете да обвинявате това кротко и очарователно момиче? Засрамете се! Моите съчувствия (ако ви топлят).

Тази жена има толкова прекрасни добродетели, че е съвсем нормално и пороците й да бъдат също така ярки. Но вие мислете за добродетелите й. Добре, добре, мис­лете за добродетелите й, след като цицината на главата ви спадне.

Мракът и сенките я привличат магнетично, така че отначало тя може да ви заприлича на съблазнителен заб­ранен плод. Странният й самовглъбен поглед засилва това ваше усещане. Желанието да проникне в тайните на бити­ето кара момичето Скорпион понякога да навлиза в опас­ни води и тъй като не изпитва никакъв страх (ще я облада­ват неясни страхове, само ако Луната в рождения й хо­роскоп е ранена), любопитството може да я завлече в зло-кобни въртопи. Но тя непременно ще изплува при всяко следващо откритие и ще бъде още по-силна, още по-чис­та. Плутон ще я накаже с чувство за вина и тя горчиво ще се разкайва, ако е допуснала да полепне тиня по нея, но въпреки това силният й характер ще й помогне да се изви­си като феникс от пепелта на своите приключения. В есе­то на Халил Джубран „Пророкът" на въпрос за Доброто и Злото Пророкът отговаря: „Мога да ви говоря за добро­то във вас, ала за злото - не. Понеже що е злото, ако не Добро, измъчено до смърт от глад и жажда? Истина ви казвам, когато доброто във вас изгладнее, то дири храна и в най-тъмните пещери, а когато изжаднее, пие даже от мъртвата вода."

Ето го съвършеното описание на Скорпиона. Тя е опознала милион човешки слабости, впускала се е в безброй всевъзможни преживявания, за да разбере вкуса на познанието. Но по един удивителен начин след всич­ките си авантюри остава извън подозрение и продължава да превъзхожда другите жени. Тя умее да пази тайни. Странно е, че хората са склонни да доверяват именно на Скорпионите много свои тъмни постъпки, макар че на вратата им пише: „Частна собственост. Влизането забра­нено!" Жената Скорпион обича да й се изповядат и нико­га не издава чуждата изповед дори пред вас. (Изключение може да има, когато в хороскопа й Меркурий е ранен). Не се опитвайте да научите личните й тайни. Тя е очертала своя личен периметър, който не може да бъде прекрачен, строго охранявани пространства в ума и душата си, къде­то е недостъпно за чуждия поглед. Това не означава, че е прикрита, напротив, много често е жестоко пряма, но про­сто притежава мисли и чувства, които не би споделила с никого, даже с вас.

Тя е невероятно предана на оня, който е силен и по­чтен с нея, но няма да удостои даже с поглед слабоволни-те. Чувството за собствено достойнство я прави да изглеж­да надменна и самомнителна в отношенията си с хората. Донякъде е точно такава, защото нейната лична кастова система е по-строга от тази на жените Лъв и Козирог. Скорпионите по принцип са особено взискателни при из­бора на приятели. Те пазят до края на живота приятел­ството си с достойните, но без колебание отхвърлят всяка близост с празнодумците, с безхарактерните, с нищоже­ствата. Жената Скорпион притежава невероятна упори­тост и смелост - те са заложени в природата й, те й пома­гат, когато трябва да се пребори с изкушенията - от алко­хола и наркотиците до жестоката отмъстителност и бе­зизходното отчаяние, които я разрушават. Все някога тя изглежда ще се отдаде на някакъв окултизъм и сигурно ще се опита да проникне в древните тайнства и неизвест­ните светове. Скорпионите са склонни да извървят целия път от религиозния фанатизъм до крайния атеизъм. Же­ната Скорпион е в състояние да ви даде съпружеска лю­бов и вярност без непременно да ви бъде съпруга. Тя е всеотдайна в чувствата си и не се интересува от клюките на съседите, ако поради независими от вас причини бракът ви е невъзможен. Нещо повече, връзката с жената Скор­пион в подобна извънредна ситуация е много по-истинска и дълбока, отколкото блудкавото фалшиво съжителство в повечето законни бракове. Общественото лицемерие не може да попречи на тази жена да се стреми към слънцето. Тя не признава други правила, освен своите и нейното плутоново сърце е по-близо до клетвата „... докато смъртта ни раздели", отколкото поне половината младоженки, ко­ито щастливо прошепват тези думи.

Жената Скорпион ще остави мъжа си да ръководи, въпре­ки своя характерен индивидуализъм. Тя няма да го засенчи със силата и енергията си, а ще впрегне всичките си умения, за да му помогне в осъществяването на стремленията му. Вашето бъдеще е особено важно за нея и тя ще бъде готова да се откаже от собствената си кариера, освен ако вече сте успели да я разочаровате или ако се налага да работи по финансови причини. Когато сте сами може здраво да ви ата­кува, но пред хората ще ви защитава безусловно. Тя няма да позволи някой да ви злепостави или да ви лъже. Онези, кои­то си позволяват да го направят, ще предизвикат гнева й. Вашето щастие ще бъде най-важното нещо за нея. Тя търпе­ливо ще ви помага да постигнете желанията си, особено ако в рождения си хороскоп няма неблагоприятни аспекти над Слънцето или асцендента. Докато вие преследвате своята цел, тя няма да се оплаква, няма да нервничи, макар че може да се поозлоби, ако самите вие в даден момент се разколе­баете. Тя е приела, че стремежите ви отговарят на възмож­ностите ви. Ако се окаже, че е сбъркала, ще изпитате сарказ­ма на нейните насмешки и обвинения, особено ако в хорос­копа й има ранен Меркурий.

Домът на жената Скорпион обикновено блести от чи­стота, подреден е изискано и уютно. Храненето се из­вършва навреме, в семейството има ред. Ако се случи това Да не е точно така, значи има причина, която я измъчва и пречи да упражнява вродената си склонност към красота и порядък. За нея пролетното почистване не е тегоба, а нещо като разтоварване с веселба. Тя много обича да се рови в килерите и чекмеджетата. Внимавайте като проветрява гардероба да не открие в износеното ви сако ня­каква компрометираща ви бележчица с мирис на парфюм. Тя си е по начало подозрителна, така че можете да си представите какво ще последва като открие доказателство за възможна изневяра. Нали можете да си представите облачната гъба след ядрения взрив - нещо такова би мог­ло да се разрази пред очите ви. Вие, дори и да имате по­вод, избягвайте да я подозирате. Безсмислено е. Тя нико­га не разголва чувствата си. Това ви кара да правите какви ли не догадки. Преглътнете ги заедно с оная буца в гърло­то ви. Нейният свят е недостъпен като онова шкафче или чекмедже, което тя неизменно заключва още от детските си години. Откажете се, не човъркайте, все едно няма да постигнете нищо. Знам, че не е честно. Тя също знае. Но това не променя нещата. Това е положението. Или се примирявайте, или я напуснете. Но ми се струва, че ще се примирите и ще я приемете такава, каквато е. Не е възмож­но да я напуснете. Дори заради това, че ще ви преследва цял живот. За предпочитане е да се приспособите към нея, отколкото да ви преследват кошмарите след като избяга­те. Помнете, че на практика никой не е успял да избяга от Скорпиона. Не сте го знаели? Онези, които са се опитва­ли, могат да ви разкажат това онова. Едно е истина, имате много специална жена.

Тя обича сигурността на домашното огнище, но е гото­ва да се засели заедно с вас на ново място, ако така трябва заради кариерата ви и няма да ви натяква, че сте я откъсна­ли от корена й. Няма по-добра съпруга за един военен или моряк от нея, а за един политик тя е истинско съкровище. Тя е в състояние да разгадае всеки човек и да разкрие всяка измама. Тя най-точно може да ви посъветва на кого да вяр­вате и от кого да се пазите. С подобни способности се от­личава и съпругата Риба, но тя е твърде деликатна, ако тряб­ва да критикува, и доста лековато прощава чуждите недо­статъци. За разлика от жената Скорпион. При нея про­блемът е да сдържа езика си и да не повишава прекомерно тона на безмилостните си преценки.

По отношение на семейния бюджет от нея може да се очаква всичко. Може да цепи на две стотинката, да бъде пословична спестовница, и изведнъж да се отдаде на невероятно разточителство. Едно е безспорно: тя изпитва удоволствие от парите независимо от това дали ги е съби­рала с мъка или ги е разпиляла с лека ръка за луксозни вещи. Но никога няма да позволи парите да я компроме­тират, защото държи на името си. В името на това да ос­танете господар на себе си или да си създадете възмож­ност за кариера в бъдеще тя ще се съгласи да печелите и по-малко. Жената Скорпион обича властта и е готова на много лишения заради нея. Тя ще е доволна, ако вие при­тежавате власт, защото Плутон й внушава да живее зара­ди вас и чрез вас, ако разбира се вижда в това някакъв смисъл. И все пак трябва да помните, че способността й на жертви и лишения в името на целта не е достатъчно основание да я накара да приеме мизерията - нейната гор­дост не й позволява това. Ако е принудена прекалено дълго да живее в мизерия, ще започне да нервничи и да ви на­тяква. Възможни са два варианта - или да се опита да про­мени нещата към по-добро, или постепенно да потъне в мрачния свят на Сивия гущер, който уж се забавлява с бедността, но всъщност е дълбоко огорчен от нея.

Самата тя обича да се налага, но не позволява да се разпореждат с нея. Мъжът и жената Скорпион имат една обща неприятна черта - те отказват да се съобразяват с чуждата гледна точка, когато става дума за чувства. Тряб­ва да мине много време в мъчителен самоанализ, за да се появи в нея нещо като смирение. Възможно е нейният ха­рактерен интерес към другия пол, пък бил той и платони­чен, да предизвика у вас не по-малка ревност, отколкото е нейната към вас в подобни случаи. Когато сте на гости, ще я видите да омайва мъжете наоколо, а вие ще стоите встрани безучастен, докато тя изпробва хипнотизаторските си способности. Тези случаи рядко имат сериозни последствия, но понякога ще ви се наложи да изпаднете в неловко положение. Е, някой път може и до скандал да се стигне. Запомнете добре, че в желанието си да получи реванш тази жена се самонавива и побеждава в почти вся­ко стълкновение. Последната дума винаги е нейна. Ако си позволите да я излъжете, тя ще ви излъже два пъти. Ако някоя сутрин, поради случайно спречкване забравите да я целунете преди тръгване, няма да остане незабелязано - цял месец след това тя може да ви обръща гръб в леглото. Ако позволите на майка си да й направи забе­лежка за някое ястие, жена ви седмици след това няма да я покани на обяд. Обаче тя бързо ще ви прости, ако се увери, че сте я обидили неволно и не сте искали да я нара­ните. При нея чувството за справедливост е толкова раз­вито, колкото и отмъстителността й. Някои са склонни да забравят това. Тя помни всичко добро, което сте й напра­вили, и се отплаща двойно за него.

Любовта й към децата ви не е показно демонстратив­на, но малките усещат нейната всеотдайност и се чувстват спокойни и защитени. Майката Скорпион в никакъв слу­чай няма да позволи способностите на нейните деца да останат незабелязани. Тя ще подтиква децата си, ще от­деля колкото трябва време, но ще им внушава по-високи цели и ще им помага да ги постигнат. Когато дойде вре­мето на емоционалните им проблеми, тя ще бъде отзив­чива и полезна за тях, защото познава добре човешката природа и ще бъде техен мъдър съветник. Ще ги подготви за всички трудности и ще ги научи да ги посрещат реши­телно като нея. Но има една голяма опасност - тя е склонна да не забелязва недостатъците на своите деца и това може да доведе до големи неприятности, ако не бъде осъзнато навреме. Ако пък си въобрази, че някой заплашва щасти­ето на децата й, тя ще го срази, независимо от това кой е той, дори и да става въпрос за вас. И ако сметне, че ваша­та строгост към децата е прекалена, ще й бъде много труд­но да я приеме.

Страстта към живота у жената Скорпион е толкова необуздана, че понякога тя е способна да ви удави в нея. Но пък в една истинска житейска буря тя ще превърне хладнокръвието си, трезвия си разум и желязната си непоклатимост в спасителен сал за вас. Нейната магия дей­ства тайно и по един необясним начин, но проницателни­те й очи ще ви гледат винаги честно, дори когато поведе­нието й е необяснимо за вас. Вярно е, че е малко опасна, но пък за сметка на това е наистина завладяваща. Нека другите мъже се занимават с лекомислените момиченца. Вие сте приели въздействието и тайнствената сила на една вълшебница, която прави само добро кафе и никога не прегаря филийките. (Или почти никога). Когато изпиете кафето си, дайте й чашата си, за да ви погледа. Тя може, стига да поиска. Вие сте изненадан. Нали ви казах, че има неща, които тя не споделя.

 

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юни 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites