Червената Шапчица - ЖЕНАТА СТРЕЛЕЦ
 
Вторник
25.07.2017
16:39
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
ЖЕНАТА СТРЕЛЕЦ »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

ЖЕНАТА СТРЕЛЕЦ

Тогава няма значение накъде ще тръгнеш - каза котката.

-  Стига да стигна някъде - допълни Алиса.

-  Със сигурност ще стигнеш - рече котката, -ако вървиш достатъчно дълго.

Тази жена не винаги ще ви каже това, което искате да чуете. Често бакенбардите ви ще настръхват от невероят­ните й, неоспорими изявления и неудобните й въпроси. Понякога обаче ще ви подхвърли нещо така приятно и ласкателно, че ще ви се прииска да запеете.

Мога да ви дам и пример. Мястото на действието е едно кафене. Току-що сте се осмелили да й признаете, че я оби­чате, но преди това тя ви поглежда с големите си невинни сини очи - може и кафяви, дискретни и спокойни - и изга­ряща от любопитство ви пита: „Как се чувстваш толкова нисък? Това тревожи ли те?" Докато си поемате въздух и правите всичко възможно да се опомните, тя продължава: „Изобщо не се притеснявай. Има толкова много ниски мъже. Например Наполеон." Не само че ви наранява, но ви и обижда. Точно преди да си тръгнете, убеден, че такава жена не заслужава кавалерско отношение, тя замечтано допълва: „Не обичам мъже като върлини. Ти си идеален. Когато влизахме, забелязах, че чудесно си пасваме на ръст."

Вие си сядате обратно и оставате. При това за дълго. Дружелюбното и откровено момиче от зодия Стрелец току-що ви е омагьосало с вродения си неподражаем чар. Винаги ще си бъде малко цапната в устата, защото при­ема света такъв какъвто е, дори когато го гледа през тези смешни очила с розови стъкла. Това е голяма дарба и тя трябва да й се признае. Не всеки може да прецени всяка една ситуация със силата на разумната логика и да запази вярата си, че нещата ще се променят към добро или пък да ги приеме такива каквито са.

Жената Стрелец може да ви засегне, като ви заяви, че би й се искало да печелите повече, но след това ще допъ­лни: „Разбира се, многото пари правят човека егоист. Спо­ред мен е по-добре да си беден." Тази девойка никога няма да ви излъже. На моменти дори ще ви се иска да го напра­ви. Ако разяждан от любопитство я попитате как прекар­ва вечерите си без вас, ще получите подробен и честен отчет за писмата до хубавото момче, което срещнала ми­налото лято, както и за няколкото отказани по телефона срещи. Може и да ви разкрие проблемите с безсънието си и за това как по време на дългите будни нощи си мисли дали не изпитва по-скоро приятелски чувства към вас, а не любов. Едва се сдържате да не й се разкрещите: „Защо, по дяволите, поне веднъж не ми спестиш истината? И аз имам достойнство." Избягвайте да й крещите толкова сил­но, защото може да я засегнете, а тя не е от най-кротките. Тези момичета са известни с бурните си пристъпи на гняв.

В повечето случаи тя предпочита да живее сама. Чув­ства се много независима, а и представителите на двата пола изпитват някакво странно безразличие към семейни­те връзки. Вероятно причината се крие в честите им пъту­вания - те не се задържат дълго вкъщи, за да опознаят по-добре близките си. Те почти не се спират на едно място, дори това пътуване да е до киното или до приятелката. Нямам намерение да ви плаша, но познавах една жена Стрелец, която до такава степен не осъзнаваше деликат­ните тънкости на семейните отношения, че покани ней­ния обожател, когото бе отблъснала, да дойде с нея и мъжа й на сватбеното им пътешествие. Изглеждал самотен. Пък и обещал да си поеме разноските. Защо я гледате така? Да не би да е направила нещо нередно?

От самото начало трябва да сте наясно с една подроб­ност, ако искате връзката ви да укрепне. Когато искате от нея да стори нещо, просто я помолете. Не й го заръчвай­те. На нея й е приятно да бъде закриляна, но не и команд­вана. В това отношение не прощава дори и на майка си. А какво остава за вас. Освен това ако майка й е Овен и не може да й се наложи, едва ли това ще успее да стори ня­кой мъж. В характера й обаче се наблюдава едно странно противоречие. Тя мрази да я командват, особено пред хора, но когато иска да изпита твърдостта ви, трябва да бъдете железен. Тези жени мразят слаби и нерешителни мъже. Ако прекали с гнева, острия си език и заплахите си, дайте й да разбере, че можете да бъдете и груб. Кажете й нещо от рода: „Ако посмееш, ще ти счупя главата." Ако повярва, че сте сериозен, тя веднага ще омекне. Жената Стрелец не би се отрекла от своята индивидуалност само заради някой мъж, но от друга страна й е неприятно да се отнасят с нея като с момиченце.

До някаква степен тя може и да ви озадачи, но това е нищо в сравнение с онова, което причинява на себе си. Много момичета от тази зодия смесват приятелството с любовта. Ако сте старомоден по природа и предпочитате половинката ви да бъде плаха и смирена в интимните от­ношения, по-добре потърсете друга. Тази жена е дръзка и открита в контактите си с мъжете и не се занимава с глу­пави игри от рода на „Отгатни чувствата и мислите ми." Онова, което тя чувства и мисли, напълно съвпада с ду­мите и постъпките й. Непринудената й откритост може Да предизвика недоразумения и дори бурни кавги, както и нараняване на чувствата, но при всички случаи духът й остава непоклатим. В тежки моменти тя вика на помощ юпитеровата си гордост и най-голямата й болка се превръща в безобидна смешка. Вътрешно може и да страда, но с такова чувство за хумор ще отговаря на въпроси на приятели по повод раздялата ви, че те ще сметнат връзка­та само за един мимолетен флирт. Не биха и предполо­жили даже, че всяка нощ пролива сълзи в леглото и се чуди какво е казала, че да се стигне до такъв край. Вероят­ната причина е, че ви е забранила да дойдете в апарта­мента й, когато сте й звъннали от телефона пред дома й точно преди полунощ, защото в същия момент е водила разговор с един много разтревожен мъж. Всъщност този мъж е бил нейният зет, но тя е пропуснала да поясни това, тъй като типично за Стрелците е да пренебрегват най-важ­ното. Защо все трябва да дава обяснения? (Стрелците буйно се гневят, когато тяхната честност е поставена под съмнение). Или пък сте се сдърпали, когато сте я попита­ли има ли нещо против сестричката ви да дойде с вас на кино, а тя троснато е отвърнала: „Надявам се, че няма постоянно да ни свети, когато се оженим." Въпреки че може искрено да харесва момиченцето, типичният за зо­дията страх от досадни роднини я е накарал да направи подобна забележка. Сега й е мъчно не само за вас, но и за сестра ви. За обяснения обаче е твърде късно, пък и едва ли някой ще я разбере.

Независимо, че разсъждава логично, тя не е в състоя­ние да оцени тези тънкости в отношенията и на моменти възприема интимния си свят като някаква приказна пла­нета, на която не се знае кога ще пламне огън, който може и да я опари. Тогава тази юпитерова девойка се отдава на хладния разум и вече не желае да приема сериозни връзки. Започва да флиртува наляво-надясно и си изгражда репу­тация на студена и безчувствена жена. Родената под ог­нен знак никога не може да бъде такава, но много от мъжете не познават астрологията и не знаят това. Ако такива об­стоятелства наложат тази жена да си остане стара мома, тя няма да се разочарова от живота, а ще продължи да се забавлява. Ще си намери някакви занимания, които да за­менят един съпруг, и ще им посвети цялото си време.

Вас обаче не ви интересува старата мома Стрелец. Вие сте решили да направите жената от тази зодия своя съпруга (Надявам се, че намеренията ви са истински. Момичето си има достатъчно проблеми и без плановете ви за прелъстяване.) Нека спрем да обсъждаме мимолетните връзки, а да поговорим за брака. Подобно на мъжа Стре­лец, жената също се решава трудно на тази стъпка. Ще ви трябват доста лъскави примамки, за да я накарате да на­лапа стръвта (а именно да получите съгласието й за же­нитба). В отношенията си с мъжете тя проявява безгри­жие и не се поддава на условности. Смята се за равна с вас и ще се стреми да подражава на странностите ви, как­то и да носи пуловерите ви. Ако обича спорта и туризма както повечето жени от зодия Стрелец, няма да можете да я различавате от момчетата толкова лесно. Тя обаче е различна. Дори пуловерът ви й стои по друг начин. Не искам да кажа, че юпитеровите жени имат нещо мъжко, което дразни. Те могат да бъдат най-нежните и женствени същества, които сте срещали. Просто тази жена обича да се движи с мъже и може навсякъде да я срещнете сред тях - освен в сауната и в гимнастическия салон. Тя е изклю­чително честна и пряма, затова може да не се интересува много от репутацията си и да не зачита общественото мнение. Ако обсъждате подобни въпроси, тя ще бъде без­крайно откровена. Най-вероятно ще изрази мнението, че да ходиш по дискотеки по нощите не значи, че си развра­тен, а да се прибираш рано не значи, че си примерен. Тя мисли, че нейният морал не търпи никакви критики и за нея единствено това е от значение. Разбира се, че тук не е права. Мнението на околните е от съществена важност за женската репутация. Трябва обаче да се опитате да разбе­рете и нейното становище. Не бива да я смятате за много лесна само защото се е засмяла на няколко ваши шегови­ти подмятания и то вероятно без да има представа за как­во точно става дума, тъй като същността на нещата често убягва на Стрелците. Това, че цяла нощ не спи, за да гле­да изгрева от градския мост или от някой силоз (ако жи­вее на село), не значи, че е най-голямата развратница.

Всъщност дълбоко в душата си тя е доверчива като Дете. Наивните й възгледи за живота я правят лесна пляч­ка за разни мошеници и авантюристи (подобна опасност съществува обаче само в областта на интимните отноше­ния). Трябва да забравите колко умно и с каква логика води спорове. Това няма нищо общо със сърцето й. Нейният ум не буди съмнение. Тя е интелигентна, досетлива и спо­собна да се грижи за себе си. Сърцето й обаче е беззащит­но. То често бива наранявано.

Нека сега засегнем една друга тема. Тя е малко непох­ватна. Понякога, когато наблюдавате момиче Стрелец да върви по улицата като кобилка, ви се струва, че това е най-грациозното същество, което сте виждали. Точно в този момент тя се спъва, протяга ръка към сергията за плодове, за да се хване, и обръща две щайги с портокали. Собственикът ще я наругае, след което ще повдигне ра­мене, ще й каже, че няма проблеми и ще й подаде чепка грозде. Слънчевата природа на Стрелеца може да разто­пи и най-леденото сърце. На моменти това момиче ви прилича на тромаво кученце, което приятелски върти опашка и ви скача по краката. Приятелски настроените кученца винаги намират много хора, които ги харесват и са готови да ги хранят. Да храниш куче обаче е по-евтино. Жената от зодия Стрелец има невероятен апетит. Тя оби­ча вкусна храна, хубаво вино, скъпи дрехи и предпочита да пътува в първа класа. Стрелците са екстравагантни по природа (освен ако Луната им не е в Козирог или нямат асцендент Дева). Парите много много не ги интересуват и ще трябва доста време, докато осъзнаят цената им. Тряб­ва внимателно да проверите асцендента на избраницата ви, преди да й услужите с кредитната си карта.

Няма да е изненада, ако избраното от вас момиче Стре­лец е свързано с шоубизнеса, тъй като мнозина от тази зодия биват примамени от блясъка на сцената. В такъв случай трябва да се примирите, че за нея кариерата ще бъде преди всичко останало, поне докато не й омръзне. Сладкият шум на аплодисментите ще кънти в ушите й по-убедително от всякакви любовни думи, които може да намерите. Не й поставяйте условието да избира между тези две възможности - да радва единствено вас или много хора наведнъж със слънчевата си натура. След известно време тя ще бъде отблъсната от лицемерието и фалшивия блясък в света на шоубизнеса. Тогава ще се втурне към къщи, за да вкуси от домашния уют с една истинска личност до нея. С вас. С някой, който споделя вярата, че честността е красива, а измамата грозна. И това сте вие. Това, ч» е изоставила кариерата си не значи, че желанието да пъту­ва ще изчезне. То е вродено. На моменти ще получава пристъпи на скитническа треска. Ако можете пътувайте с нея, ако не - пускайте я сама и й вярвайте. Тя обича вас, а не клоуните и артистите, с които й е приятно да бъде в компания.

Нейното безгрижие към романтичните връзки и извес­тно безразличие към брака може да ви накара да си по­мислите, че е лишена от сантименталност. Грешите. Тя ще пролива сълзи на тъжните филми и с влажни очи ще чете поезия. Може би си пази всички писъмца, които сте й писали някога, сухи листенца от цветя, които сте й по­дарявали и билетите от хокейния мач, на който сте се за­познали.

Що се отнася до отношението й към домашния ред, трябва да проявите разбиране и търпение. Такива досад­ни дейности като бърсане и миене отегчават момичето от тази зодия. Току-що е оправила леглото и то пак е раз­хвърляно. Тази жена направо ненавижда домакинската работа. Ако си има свой собствен дом обаче, тя ще пре­одолее тази ненавист. По принцип ще предпочете да на­емете домашна прислужница, ако разбира се ви е по джо­ба. Ако това е невъзможно, макар и против волята си ще поддържа идеален ред и чистота. Майка й няма да вярва на очите си. Това мързеливо дете да почиства масата! Не е възможно. Възможно е благодарение на гордостта и ло­гиката на Стрелеца. Жената от този слънчев знак се нуж­дае от красота и чистота, за да бъде вярна на себе си. Тя съзнава, че ако не избърше пода, никой друг няма да го направи. Ако в детството си обстоятелствата са й налага­ли да върши много неща вкъщи, в началото може да се възпротиви, но после с присъщата й логика ще размисли и ще почисти къщата.

Как е в готвенето? Знае ли човек. Като че ли по-добре е в празнични дни да се храните навън. Ако готви сравни­телно добре в делничните дни, едва ли може да се очаква блестящо представяне в събота или в неделя. Повечето жени от тази зодия нямат възторжено отношение към кух­нята (освен ако асцендентьт им не е Телец, Рак или Козирог). Като нищо обаче може да измайстори някакъв изис­кан десерт, за да разведри настроението ви. Когато тя са­мата е в лошо настроение, за дома настъпва истинска тра­гедия, но това се случва рядко и трае толкова кратко, че изобщо няма да го забележите. Ако е наскърбена, езикът й може да стане твърде остър. Тази жена не е подходяща за замечтани и меланхолични мъже. Тъгата и меланхоли­ята могат да я разболеят.

По всяка вероятност децата ще я обожават. Тя ще им бъде приятелка и ще участва в игрите им. Щом преодолее страха си от голямата отговорност, ще се оправя с пелени­те и ежедневното къпане като истинска професионалистка. След като реши да усвои нещо, ще го върши със сръчност и грация. Тя ще дарява малките със своя весел оптимизъм. Те ще раснат с убеждението, че това е най-страхотната какичка, която са срещали. Ще им чете смешни приказки с хепи енд и неочаквано ще ги извежда на екскурзии в гората, за да търсят трите мечета (Тя самата почти вярва,«че те се крият там). Децата й сигурно ще бъдат добре облечени, а по характер ще бъдат весели и контактни. Нейната чест­ност ще се отрази на нрава им. Ако малките не намерят трите мечета след старателно търсене в горичката, тя ве­роятно ще им признае, че всичко е било измислено, но едва след като самата тя се увери в това. Детето, което запитало главния редактор на нюйоркския вестник „Сън" дали съще­ствува Дядо Мраз, сигурно е имало слънчев знак или асцендент Стрелец. Щом поотраснат малко, вероятно ще се отнася с децата си със същата откровеност, примесена с немалка доза идеализъм. Майката от тази зодия е склонна да поотхлаби дисциплината, освен когато е уморена или ядосана. Това не е моментът за лудории.

Тя е чудесна домакиня. Никой не може да забавлява гостите като нея, дори и жената Лъв, която е твърде опит­на в социалните контакти. Толкова е открита и дружелюб­на, че всички хора разбират, че са приети в дома й на дра' го сърце - от боклукчията до началника ви. Жената Стре­лец е в състояние веднага да стопи и най-дебелия лед. макар че на моменти може да създаде известни пробле­ми.

Ако я оставите да бъде господарка на душата си и да не я карате да се чувства вързана, вашата любима от зо­дия Стрелец ще ви възнагради тройно - с вярност, дове­рие и любов.

Тази жена е непоправима идеалистка. Има една тайна, която може би никога не ви е споделяла: влюбила се е във вас още преди години, когато е била момиченце и си е пожелала да срещне някого при новолуние, да за му отда­де почтеното си сърце. В доста случаи си е мислела, че ви е открила, но се е разочаровала. Когато най-сетне сте се появили, тя ви е познала на мига, защото вие сте един мил клоун, мечтател като нея. Хванали сте я за ръка и сте я повели по пътя към звездите.

 

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites