Червената Шапчица - ЖЕНАТА ТЕЛЕЦ
 
Вторник
25.07.2017
16:37
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
ЖЕНАТА ТЕЛЕЦ »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

ЖЕНАТА ТЕЛЕЦ

Отвън - като студа и ослепителния сняг, като бурни ветрове гнева, отвътре - като пламък на огнище, като на детството уютното гнездо.

«Мама се възвисяваше над околните" - каза ми веднъж една писателка, Риби, с която обсъждахме характерите на родителите й. А Рибите обичат да се вглеждат в човешка­та душа. „В такъв случай - попитах - сигурно вие прили­чате на баща си?". „О, нямах предвид ръста в сантиметри - отвърна ми тя. - Мама бе по-ниска от мен. Възвисяваше се по дух."

Тази писателка имаше право. Дори да няма метър и петдесет, жената Телец е голяма жена, тя е солта на живо­та. Притежава повече нравствена и емоционална сила от много решителни мъже, както и достатъчно вяра в соб­ствения си пол и възможности. У нея са събрани ценните качества, които всеки мъж търси и рядко намира. Искре­на и честна, тя никога не си служи с типичните женски номера и сълзи. Не понася празноглавите кокетки и не смята, че жената трябва да се прави на слаба, за да се наложи. Самата тя има собствено мислене и достатъчно ум, за да постигне каквото иска. Със стоицизъм посреща несгодите и ударите на съдбата. Понякога може да й при-чернее пред очите, но никога няма да избухне без повод. В живота търси истинския мъж, защото знае, че е истинс­ка жена и се гордее с това. Ако не го намери или ако той не се окаже такъв, сама ще поеме кормилото на семей­ството и ще се справи.

Скритата й воля и самообладание са толкова силни, че с тях би могла да спре препускащи коне. При небла­гоприятно влияние на Риби и Близнаци в рождения й хо­роскоп ще бъде по-припряна и колеблива, а при асцендент Овен или Лъв, или пък Луна в тези знаци е способна понякога да проявява жестокост и по-често да избухва. Но типичната жена Телец е спокойна, уравновесена, с чув­ство за мярка. Зад външността й обикновено се крие чув­ствена натура, която трудно би могла да бъде обуздана, ако не беше едно много добро за случая качество - да се самоограничава винаги и във всичко.

Жената, управлявана от Венера, не е лицемерна. Тя е добронамерена и приема хората такива, каквито са. Умее да разбира човешките им слабости и грешки. Ако спече­лите доверието й и станете неин приятел, то е за цял жи­вот. Каквото и да вършите, в каквито и неприятни поло­жения да попадате, тя ще ви защитава и ще бъде с вас. Само че внимавайте - ще очаква да й отвърнете със същата преданост и вярност. Ако не го сторите, ще се нацупи, ще възнегодува и може да престане да се среща с вас. Хора­та, които не харесва, тя просто отминава с ледено безраз­личие.

Жената Телец няма нищо против мъжът й да се заг­лежда по хубави момичета. Самата тя изпитва удоволствие да види добре облечено младо момиче с хубава фигура. За разлика от жената Лъв или Овен няма да избухва в дива ревност всеки път, когато съпругът й целуне по бузата обща приятелка или се възхищава на по-млада жена. Но нека той не прекалява с нейното търпение и толерантност и да не прекрачва границата. Разбере ли тя, че я мами, ще се превърне в истински дявол. Ако никога не сте я виждали бясна, толкоз по-добре. Не е нужно да задоволявате лю­бопитството си.

Тъй като е земен човек, жената Телец не се впечатля­ва от чисто духовните цели. Това не означава, че не е умна и интелигентна. Напротив, по ум се мери с най-будните. Просто не я интересува теорията на относителността и разните там абстракции. За нея от значение са здравият разум и способността да се разбират основите на всяка дисциплина. Няма никакво желание да чете сложни фи­лософски книги. Предпочита да мисли за полезни и прак­тични неща. Затова в живота й обикновено всичко се раз­вива закономерно и точно (освен ако няма Луна в Близна­ци в рождения си хороскоп). Тя е чисто физическо създа­ние. Сетивата й са изострени и извлича чувствено удов­летворение от всичко, което върши.

Жената Телец не обича изкуствени цветя. Нейните цветя са истински - от върбовите клончета и люляка през пролетта до хризантемите и далиите през есента. Може да си купи от ъгъла букетче зюмбюли или момина сълза -ей така, заради аромата. Обикновено използва екзотични, трайни парфюми. Но понякога предпочита дъх на измита коса и чиста кожа. Обича миризмата на прани чаршафи, на печен хляб, на скосена трева след пролетен дъжд, на запалена купчина есенни листа. Това трябва да ви подсе­ти да използвате хубав одеколон, да забучите изгоряло листо в ревера на сакото си и да пуснете машината за по­ливане на тревата точно преди да я целунете за лека нощ. Неприятните миризми не й понасят. Не отглеждайте хамстери вкъщи, дори да ги пръскате с дезодорант. Не я во­дете на пържена риба. Виж, миризмата на прясно изваде­на от водата риба и на конюшня не я дразни, защото е естествена. Налага се да направите точен списък, за да спечелите обонянието й.

Цветовете също действат на сетивата й. Нюансите на синьото и розовото я правят по-сговорчива. Когато отивате при нея, си слагайте синя връзка или яркорозова риза, но не едновременно. Тя има чувство за хармония.

Ако иска, типичната жена Телец може да ви спечели само с умението си да готви. Ходете при нея на гладен стомах. Имате ли късмет да ви покани на вечеря, сигурно ще й направите предложение още преди десерта. Нейна­та кухня е капан за всеки мъж. Самата тя обича вкусната храна, затова отвреме-навреме я водете на вечеря навън. Но запомнете: не в някаква пицария или на хамбургери, а в ресторант с най-добри готвачи.

Повечето жени, родени през май, имат музикална и артистична дарба или разбират от изкуство. Обичат да ходят на концерти и изложби. Привличат ги благозвучие-то и красивите гледки. Те се прехласват пред величието на природата. Затова ще направите добре, ако изберете Ниагарския водопад или Големия каньон за прекарване на медения месец. Едва ли има жена Телец, която да не обича да скита сред природата, да не прекарва спокойно почивните дни на село или да не обича да язди и да лови риба. Земята я примамва и тя откликва, като възторжено прегръща с ръце майката Природа.

Практичността на тази жена се проявява и по отно­шение на облеклото. Дрехите й са удобни и семпли. Пред­почита спортното облекло. С удоволствие носи скъпи костюми, стига да не са прекалено натруфени. Чувстве­ната й природа обича меките плъзгащи се платове, които не дразнят кожата, тъй като има силно изострени сетива за допир. Ако има асцендент Риба или Лъв, или пък Луна в тези знаци, ще носи фино бельо и по-шикозни дрехи.

Жената Телец ще бъде вашата сигурна опора. Има уравновесен характер, лоялна е и изисква същото от оста­налите. Създава около себе си обстановка на спокойствие и разбирателство. Може да не е красива, но е чаровна и хората я обичат. Присъствието й ще ви подейства отпус­кащо като гореща вана. Самата тя обича горещите вани с дъхави шампоани и сапуни. Банята й често прилича на личните покои на Клеопатра, стига да има финансовата възможност за това. Остава само да се появи някоя робиня, която да вее с ветрило от палмови листа.

Ако живеете с такава жена, сами ще разберете, че тя не обича да й се противоречи, най-малкото пък пред хора. Освен това не обича да върши нещата през куп за грош. Не я карайте да бърза, защото това ще я ядоса, което няма да бъде от полза за вас. Предизвикате ли я, може да ви покаже не бързо, а вихрено темпо, но тогава не ви завиждам.

Родена е да бъде майка. Към бебето си е гальовна и грижовна, а то я търси непрекъснато. Когато детето поотрасне и трябва да формира характера му, става строга и взискателна. Понякога по време на юношеството, водена от своята упоритост и непреклонност, може да изгуби мярката и сама да наруши разбирателството си с децата. Не търпи непослушание, не понася мързела и немарливо­стта, тъй че те трябва да го имат предвид, за да не предиз­викат гнева й. И не бива да пускат високо дивата си музи­ка! Но тя ще ги научи на чувство за отговорност. С годи­ните все повече ще се превръща в техен приятел и те ще запазят спомена за една сърдечна майка от ранните си години и приятен събеседник и изповедник с чувство за хумор от по-късните.

Бавно, настойчиво и упорито жената, ръководена от Венера, гради щастието и сигурността на своето семей­ство. Тя не хленчи и не се оплаква от съдбата. Приема я такава, каквато с и знае, че сама ще съумее най-добре да планира живота си. Мързелът е последното качество, ко­ето може да й се припише. Работата не я плаши, незави­симо дали става въпрос за боядисването на къщата или за преписване на машина на служебни материали. Органи­зирана и подредена, тя може да бъде незаменим помощ­ник и да сложи на мястото му всяко нещо. Работи здраво, но има нужда от почивки, за да не капне. В състояние е да си ги осигури и наложи.

Нейното чувство за стабилност не приема бързото забогатяване без здрава основа. Затова ще подтикне мъжа си да следва и ще го издържа през това време. Ще го кара да кани влиятелни хора на вечеря и ще бъде самата гостоприемност. Ако се наложи, ще взима и допълнителна работа. Но иска в един момент да има до себе си силен и преуспял съпруг. Жената Телец не понася слабостта под каквато и да било форма и ще бъде нещастна с мъж, който няма дял в семейния бюджет. Тя очаква да бъде обезпечена.

Учудващо е нейното търпение и издръжливост по отношение на болката. Емоционалните стресове не могат да я изкарат от равновесие. Няма да забравя сцената, на която присъствах в една болница. Жена Телец очакваше операция с минимани шансове за спасение и го знаеше. Когато я слагаха в количката за операционната, видя сълзи­те в очите на мъжа си, но нищо не каза. Продължи да се шегува с лекарите и сестрите. Последното нещо, което близките й я чуха да изрича, беше типично за зодията й. Вместо да отправи прощален поглед към тези, които оби­ча, тя смъмри санитарите: „Следващия път, преди да ме качите на това чудо, не забравяйте да смажете проклети­те му колела".

Жената Телец е предана майка и съпруга. С любов и нежност ще отгледа децата си, ще вдъхне вяра и надежда на мъжа, когато е сломен. В поведението й няма изненади и винаги може да се разчита на нея. Тя излъчва ред и си­гурност, спокойствие и увереност. В сърцето й има пре­достатъчно място и любов, за да посрещне в дома си не­познати и роднини, а къщата й ще ви стопли, когато от бурята навън влезете в нейния уют. Както казваше онази писателка, духът на жената Телец е възвисен.

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites