Червената Шапчица - ЖЕНАТА ВЕЗНИ
 
Четвъртък
27.07.2017
04:47
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
ЖЕНАТА ВЕЗНИ »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

ЖЕНАТА ВЕЗНИ

И така тя продължи да взема ту едната,

ту другата страна

и като цяло се получи доста смислен разговор.

Обикновено си даваше много добри съвети (въпреки че рядко ги следваше).

Едно дете веднъж ме попита защо жените носят пан­талони, а мъжете използват силен одеколон. Доста тру­ден въпрос, нали? Тогава побързах да отговоря в типичен за Овена стил, за да предотвратя друг подобен.

- Защото у всеки мъж има нещо женствено и у всяка жена - нещо мъжко. А сега дай да поиграем шах.

И досега този спомен ме кара да се гордея със своята Марсова мъдрост и пъргав ум. Ако твърдението ми е вяр­но до известни граници за всички слънчеви знаци, за Вез­ните то е съвсем вярно. Защото и у най-силния и мъже­ствен представител на тази зодия ще откриете черти, ха­рактерни за другия пол. В същото време Венера си прави подобни шеги и с жените Везни.

Тези жени може да са нежни и деликатни, изтънчени и крехки. Може да ухаят на скъп парфюм и да се обличат в коприна и дантели. Но въпреки цялата си женственост и грациозност родената под този знак носи често панталони и те много й отиват. Разсъжденията й не отстъпват на мъжката логичност, напротив - могат да се мерят и да се окажат дори по-добри във всяка дискусия. При това жена­та Везни крие твърде изкусно женското си начало и няма да ви остави лесно да го разгадаете. По време на медения месец тя ще ви щади и ще внимава да не ви победи на шах, но съвсем няма да крие острия си ум. И няма да закъснее да ви докаже в крайна сметка на какво е способен той.

Повечето родени под знака на Везните жени демонст­рират остроумието си винаги, когато имат възможност да спорят. Независимо за какво е спорът - дали за това как трябва да носите ризата си или защо не се издигате в служ­бата. (Според нея вината за последното е поравно на вас и на шефа ви). Ако не се хванете на въдицата, тя е в състо­яние да спори със себе си. Може да започне сама спора, да го води сама и да го завърши победоносно пак сама. Нужно й е единствено отвреме-навреме да подхвърляте „Не мисля така" или „А защо?", след което да я оставите да произнесе блестящия си монолог. Той може да продължи и цял час. През всичкото време ще я гледате прехласнат и ще се опивате от чара й. А когато ви дари с прелестната си усмивка, ще бъдете свършен и ще проме­ните намеренията си както тя иска. Най-интересното е, че обикновено жената Везни е права и решенията й са по­точни от присъдите на върховния съд. Един политически сезон например й дава безброй възможности да шлифова своя полемичен и риторичен талант. Накрая, решила все пак на коя страна да застане и кого да подкрепи, тя се превръща в истински политик.

За да разберете по-добре жената Везни, ще ви демон­стрирам набързо нещо. Представете си, че сте в една стая с дванайсет жени и обсъждате, да речем, темата за визит­ните картички. Нека преминем набързо по Зодиака и да видим как ще протече разговорът.

ОВЕН: Нямам нужда от тях. Телефонът ми върши по-добра работа.

ТЕЛЕЦ: Аз рядко посещавам някого. По-често на мен ми идват гости.

БЛИЗНАЦИ: Визитни картички ли? Че кой има време за това?

ЛЪВ: Ако са наистина безумни и върховни...

ДЕВА: Трябва да направя справка с Емили Пост и да видя какво точно казва тя.

СТРЕЛЕЦ: Господи! Да не би да искате да кажете, че хората все още си губят времето с тези глупости?

СКОРПИОН: Не ги ли заваря вкъщи, няма да ме ви­дят повече. Те ще съжаляват за това, не аз.

ВОДОЛЕЙ: Стори ми се, че чух гръмотевица. Дали не заваля?

РАК: Визитните картички са много безлични. Аз бих оставила бележка.

РИБИ: Усещам подсъзнателно кога хората не са си вкъщи или кога искат да ме видят и отивам само във вто­рия случай.

КОЗИРОГ: Обичаят е много благопристоен. Има ли смисъл обаче да обсъждаме дизайна? Ако не е гравирана, това не е никаква визитна.

ВЕЗНИ: Зависи. Ако държите на традициите и протоко­ла, трябва да имате визитни картички. От друга страна, съвре­менната жена е твърде заета, че да се занимава с подобни неща. Хубаво е да се съобразявате с обичая, но има хора, които финансово не могат да си го позволят. И все пак визитките може би си заслужават парите, защото внасят кра­сота и изящество в нашия живот, а тъкмо това липсва на днешното забързано време. Една творческа личност напри­мер е добре да си направи визитки със собствен дизайн. Може и да са гравирани. В същото време обаче, ако са съвсем оригинални и самобитни, могат да останат неразбрани от някои хора. На Рокфелер например подобни картички биха му се сторили премного претенциозни. Но като си помисли чо­век, кой всъщност ходи на гости на Рокфелер? На вашите приятели ще им хареса индивидуалността ви, но може би за предпочитане е върху визитката да има нещо по-простичко. Поне това е моето мнение. От друга страна...

Тя вече е изчерпала всички (или кой знае дали всички) аргументи и се мъчи да подреди собствените си доводи, за да извлече от многото едно единствено становище.

Жената Везни иска да бъде преди всичко справедлива. Е, може и да ви отегчи със своето вживяване в един нищо и никакъв проблем. Но поне прави усилия да се съобразява с аргументите и на двете страни. Докато другите жени си каз­ват направо мнението и хич не ги е грижа какво мислите вие.

Идва ми на ум едно сравнение. Жената Везни прилича на птичка, която се нуждае от много красиви пера за лук­созното си гнездо. Ето защо тя работи и преди, и след като се омъжи. Защото й трябват пари за всички онези красиви неща като дрехи, скъпи парфюми, класическа музика. Но има и друга причина. Нейният мъж. Ако има нещо, което цени най-много, това е мъжът, когото е из­брала да обича, да уважава и да държи във властта си.

Тя не обича да работи и особено да живее сама. Предпо­чита съдружието и в бизнеса, и в любовта. Когато посещава астролог, непременно задава един от двата въпроса: „Кога ще намеря подходящ човек за съвместна работа?" или „Кога ще срещна някого, когото наистина да обичам?" За нея бракът е съвместно предприятие, в което важат строгите правила на всяка корпорация. Вас като президент ще ви по­чита и уважава, а тя като председател на управителния съвет Ще ви пази от грешки и ще ви покровителства по женски. Ще се старае да ви отменя и да участва в колкото се може пове­че ваши ангажименти и дейности. Готова е да забавлява го­стите и бизнеспартньорите вместо съпруга си, да го после­два, когато той отиде в друг град или смени кариерата си. Ще бъде винаги до него, за да проправя пътя му и да го пред­пази от прибързани или необмислени решения.

Трябва да й вярвате и да се оставите в ръцете й. Тя просто иска да махне всички камъни от пътя ви. При това го прави много внимателно и не се налага (освен ако няма асцендент в Овен). Положението става по-сериозно, ако вашата жена Везни има кардинален асцендент.

Обикновено представителката на тази зодия е много интелигентна. Нейните анализаторски способности й по­магат неимоверно много в бизнеса. Тя ще ви даде по-добър съвет, отколкото вашия банкер. Чувствата не й пречат да вземе трезво решение. С чар и обаяние ще ви поднесе перлите на мъдростта си. Желязната й ръка в мека кади­фена ръкавица ви направлява толкова нежно и внимател­но, че до края на живота си ще се кълнете, че всичко сте постигнали сам. Мъжете Овен Скорпион, Лъв или Телец боготворят жената Везни. Тя им отвръща със същото. Отстрани изглежда, че това са Адам и Ева, преди да се е появила змията, за да отрови всичко. (Ако и двамата съпру­зи са Везни, те са или две нежно гукащи си гълъбчета, или настръхнали един срещу друг противници. При това се мятат от едната в другата крайност почти през ден).

С жена, родена под знака на Венера, ще бъдете щаст­лив в много отношения. Тя никога няма да отваря писма­та ви. Няма да издаде служебните ви тайни, нито ще ви злепостави пред вашия началник. По-скоро ще го покори със същата грация и усмивка, с които някога преди годи­ни ви е пленила. В редки случаи, и то само ако има ранен Марс, вашата половинка ще бъде склонна към преяжда­не, препиване и прекалени емоции. Но рано или късно сама ще си възвърне естественото състояние на божествена хармония. Понякога ще се чудите дали е ангел или дявол, но без съмнение ангелите са по-често на нейна страна.

Твърде емоционална, тя няма да ви даде повод да се оплаквате от липса на физически доказателства за любовта й. Мили погледи, уж случайни докосвания, топли пре­гръдки и чести целувки ще ви доказват нейната преданост. Е, понякога всичко това може да бъде ефикасна димна завеса за мъжкото, което крие у себе си.

Домът ви ще е като снимка от списание за вътрешно об­завеждане. Цветове и мебели - всичко ще бъде подбрано с вкус. На масата ще има цветя, фин порцелан, свещи, вино и приятна музика. Ако съчетаете това с яркия ум и интелект, няма за какво повече да мечтаете. Да бъде жена до мозъка на  костите си за нея е призвание за цял живот. Тя е едновре­менно и твърда, и мека. Обича да говори, но е и прекрасен слушател, когато имате нужда от това. Мъжкото у нея рядко ще ви притеснява, освен ако не сте един от онези невъзмож­ни мъже като Хенри VIII, които все крещят и очакват от жените си да бъдат послушни съпруги, треперещи да не за­губят главите си, ако изтърват нещо друго освен „да" или „не". Бъдете сигурни, че вашата съпруга Везни ще казва много повече от това. И съвсем няма да е слаба и беззащитна, как­то може да ви се стори на пръв поглед, особено ако се под­ведете от милото й женствено държание. Напротив, тя съдържа в себе си деветдесет процента стомана. Не бива да оставате цял живот сляп за това, само защото не сте разбра­ли навремето как ви е заблудила с онези първи игри на шах, оставяйки се да я победите. Отворете широко очи и честно си признайте кой задържа лодката във вашето семейство да не се клати. От това мъжествеността ви няма да пострада. Сам ще разберете колко много се нуждаете от протегнатата й за помощ ръка, когато вятърът смени посоката си и вие трудно удържате кормилото. Тя никога няма да се похвали с това и да ви отнеме нещо друго освен по-голяма част от отговорността. Бъдете благодарен на съдбата, че имате до себе си толкова надежден човек.

А иначе наистина е симпатична, когато се обуе в панта­лони, за да работи в градината или да отиде до супермар­кета. Всички жени изглеждат чудесно в панталони, стига да имат достатъчно разум да носят муселин, когато отиват на гости или на прием, и коприна когато си лягат. А жената Везни има разум. Най-ценното й качество е умението да крие дълбокия си остър ум под женствеността си.

Децата във вашето семейство ще бъдат обградени с гри­жи и обичани от своята майка Везни, но винаги ще бъдат на второ място в сърцето й след вас. По начало основната причина да иска да има деца е не заради тях самите, а за да дари вас с повече щастие като родител. Едно от първите неща, които ще им внуши, е да казват в молитвите си: „Гос­поди, благослови татко!" Няма да допусне малките да не уважават баща си. Ако играта им смущава почивката ви, тя може да бъде невероятно строга. Ще се ядоса много пове­че, ако не слушат вас, отколкото ако не слушат нея. Децата на една майка Везни като малки винаги са спретнати и спо­койни, защото тя е грижлива и любвеобилна към тях. Но когато е нужно, може да бъде твърда и взискателна, така че като младежи те ще израстат възпитани и изискани. Ако вие ги глезите, тя ще съумява да им дърпа юздите. Ако сте прекалено строг с тях, ще им ушие мека възглавничка за сълзите, но никога няма да ви направи забележка за възпи­танието им. Все едно, те са младши партньори, а вие сте президентът на фирмата и това не бива да се забравя.

В определени моменти жената Везни се опитва да се нала­га. В други може да ви проглуши ушите с приказките си. По­някога прекалява със сладкишите и започва да дебелее. Друг път се налива с вино или не излиза от дискотеката. Всичко това означава, че емоционалните й везни са временно дебалансирани. Но те непременно ще се уравновесят. Стига ня­кой да не е поставил тежкия си крак върху едно от блюдата. Ако то е паднало твърде ниско, добавете малко обич и ще се вдигне. Ако другото е натежало от скръб, проявете повече разбиране и божествената хармония ще се възстанови.

Жената Везни може да изглежда като принцеса на бала, а след него да си обуе маратонки, да облече червеното си карирано яке и да ви помогне да нацепите дърва за ками­ната. Защото е достатъчно грациозна, благовъзпитана и изтънчена за първото и предостатъчно силна и волева за второто. Ще сгрее сърцето ви така, че непрекъснато ще си тананикате името й и накрая ще напишете песен, по­светена на вашата жена Везни.

 

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites