Червената Шапчица - ЖЕНАТА ВОДОЛЕЙ
 
Четвъртък
27.07.2017
04:47
Добре дошли Гост
RSS
 
Червената шапчица
Главна Регистрация Вход
ЖЕНАТА ВОДОЛЕЙ »
Сайт меню

Мисъл на деня:

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

ЖЕНАТА ВОДОЛЕЙ

Но Алиса така бе свикнала да очаква само странни случки, че й се стори твърде скучно и глупаво животът да си продължава, както обикновено.

Сложи котки в кафето и мишки в чая. Трийсет и три пъти ура за кралица Алиса!

Ако сте на път да започнете романтична връзка с жена Водолей, първото нещо, което трябва да знаете е, че тя е не по-малко странна в любовта, отколкото във всичко останало.

Тя е вярна, когато е влюбена, ала мъничко безстраст­на и хладна като въздушните зодии. Съжителството с нея ще бъде безметежно и щастливо само ако й дадете пълна свобода да кръжи сред приятелите си и да се отдава на безбройните си интереси и занимания. В никакъв случай не се опитвайте да я вържете към печката. В най-неочак­вания момент ще й хрумне да учи балет, да медитира ви­соко в планината или да отиде в Корпуса на мира. Спом­нете си приказката за златокосата принцеса, която живее­ла във високата кула. Сто.на сто тя е била Водолей. Ней­ните мечти са различни от вашите и моите. Тя чува праз­нични далечни фанфари, а повечето от нас никога не са и зървали пътеводната й звезда.

Тя прилича на мелодия, която почти сте забравили. Смътно помните думите и се опитвате да си я изтананикате, но тя все ви се изплъзва. Такава е и любовта на мо­мичето Водолей - нежна, ефирна и в същото време из­плъзваща се по неуловим начин. Това момиче принадле­жи на всички и същевременно на никого. То държи на сво­бодата си и ще бъде вярно само на оня, който оцени и приеме това. Освен това, когато се впуснете да уловите тази пеперуда в мрежата си, помнете, че тя няма да спо­дели непредсказуемия си живот с мъж, който не е верен на себе си. Нейните етични норми са твърде своеобразни и се различават доста от общоприетите, но тя се придържа към тях докрай. Ще разбере и вашите правила, стига да не правите компромиси с тях.

Ако в нейно лице търсите страстна партньорка, сбърка­ли сте адреса. Физическата любов за други може да е най-приятното нещо, но тя може и с нея, и без нея. Ще отклик­не със силно и дълбоко чувство на интимностите, но няма нищо против и по-продължителните платонични отноше­ния. Защото може би изпитва страх да не би желанието към един човек да ограничи по някакъв начин свободата на духа й, да наруши верността й към нейната единствена истинска любов - волността. Оставете я на воля да про­учва и експериментира, да върши нещо за човечеството, да се отдаде на странните си занимания.

За типичната жена Водолей парите не са от голяма важ­ност. Няма да се разстрои, ако не сте най-богатият човек. Повече ще я радват вашите интелектуални постижения. Док­тор Кристиан Бърнард със сърдечните му трансплантации и Вернер фон Браун със своите ракети биха я заинтригували много повече, отколкото Пол Гети и милиардите му.

Ако вашата кариера е свързана с политиката, науката или образованието, не бихте могли да направите по-успе­шен избор от една жена Водолей. Тя е истинско съкровище за пред обществото - изискана, духовита, жизнерадостна и лесно приспособима към всякакви социални слоеве. Пазе­те се само да не попаднете на по-странна и необуздана осо­ба с неблагоприятни аспекти между планетите в рождения си хороскоп, която обича да скандализира хората, като ходи боса по улицата или пуши големи пури в автобуса.

Типичната уранова жена никога няма да ви подозира в изневяра и рядко ще се усъмни в думите ви. За един търгов­ски пътник например тя е въплъщение на мечтите му. Няма да ви проверява в службата, няма да търси следи от чер­вило по носните ви кърпи. Измамата трябва да се натрапи на вниманието й, иначе тя никога няма да тръгне да я търси сама. Ако се случи обаче да й изневерите, това ще нарани до болка чувствителната й натура. Ще го усетите по нейните странни замечтани очи.

Липсата на страстна ревност у нея обаче не е изцяло резултат на морална сила. Тя вероятно още след първия поглед ви е подложила на дисекция под микроскоп и сте й ясен. Освен това си има толкова странични интереси и хора, с които й е приятно да разговаря, че не й остава време да мисли какво правите, когато не сте й пред очите. „Далеч от очите, далеч от сърцето" - казва поговорката. Отсъствието рядко засилва привързаността на Водолея. Понякога тази жена е способна да си затвори очите за кръшканията на своя партньор, стига да открива някои важни за себе си неща само у него. Но ако в действител­ност не се нуждае от този човек, въпросната морална сила ще заработи в обратна посока и тя ще си иде още при първото пряко доказателство за изневяра. Не се опитвай­те да разпалите вече угасналите въглени. Но можете да си останете приятели, тя има желание за това. Жената Водолей обича да поддържа дружески отношения с бив­шите си съпрузи или любовници. Тя е забравила минало­то и е изтрила от съзнанието си всички спомени. Това е като правило при нея. И има само едно странно изключе­ние - цял живот помни първата си любов. Само първата обаче, която най-вероятно е свързана с момчето, подари­ло й пликче леблебия, когато е била на девет години, или с младежа, разхождал се с нея под дъжда. Или с оня клепар, мил и смешен едновременно, който е бил приятел на клоуна в цирка.

Много рядко тази жена би се впуснала в извънбрачна връзка. Това противоречи на чистотата в моралните й възгле­ди. Но доста от тази зодия са разведени. Те никога не пре­дизвикват сами развода си, нито пък той им доставя някакво удоволствие. Просто охладняват, когато положението ста­не нетърпимо. Отиват си без да се обръщат назад. Щом се налага, могат спокойно да продължат пътя си сами.

Родената под знака на Уран е твърде любознателна и обича да човърка в душите на другите. Обича да разгада-ва тайните им, но никога не споделя своите. Не се опит­вайте да четете мислите й. Това ще я ядоса. Обикновено е искрена, само че не забравяйте, че за нея едно е да из­лъже, а съвсем друго да премълчи част от истината.

След Везните жените Водолеи са най-красивите от Зо­диака. Интересни и озадачаващи, те притежават някаква вглъбена и загадъчна красота. Образът им е много промен­лив. Ту приличат на нежни мадони, ту на жизнерадостни селянки. Преходът е непредсказуем и мигновен като ярко­синия зигзаг на урановото електричество. Маниерът им на Сближаване може да ви зашемети. Обличат се умопомрачаващо. Може първи да тръгнат по новата мода, а може и да се придържат към стила на прабаба си. Не биха посра-мили корицата на нито едно модно списание, но в същото време всяка циганка би завидяла на умението им странно да съчетават дрехите си. С типично за Водолея безразли­чие те ще отидат на прием с прозрачна нощница или ще сложат дантелен шал на кожения гащеризон. Или пък ще идат на пазар с щраусови пера, а в зоологическата градина - с диаманти. Нищо чудно да ги видите на театър с маратонки. Прическата им също е непредсказуема като самата им личност. Всъщност коктейл от прически най-често ук­расява главите им. Плитки, кок, опашка, ангелски букли или прави като праз коси - всичко им отива. Пък и така няма да приличат на никоя друга жена на планетата.

Да разговаряш с жена Водолей е цяло преживяване. В първия момент прави впечатление с плахото си и резервирано държание. В следващия с внезапен уранов изблик ще изрече забележка, нямаща нищо общо с разговора. Умовете на всички други хора може да работят в логичес­ка последователност, нейният обаче прескача като светкавица от утрешния в днешния ден. Неочаквано ще ви подхвърли трогателните си спомени. Питате я например какво мисли за космическите пътешествия, а тя отвръща: „Когато бях малка си мислех, че звездите са дупки в пода на рая и от тях струи светлина." Ако бъде в друго настроение, а вие се опитате да влезете в крак с мисленето й и кажете, че ви става тъжно да гледате как се разтапят снежните човеци, тя ще ви парира: „Стопеният снежен човек е просто купчина мокър сняг, Чарли." Най-напред е мечтателна, после - практична. Първо плаха, след това - буйна. Безжалостно ще се присмее на вашата история за летящи чинии и след малко ще ви разкаже за нежния наша­рен с точици елф, който всяка вечер се появява на перваза на прозореца й. Никога не разговаряйте отвисоко с нея. Проявите ли неразбиране, ще се затвори и ще стане недостьпна. Би трябвало да се очаква, че жените Водолей ще имат силен майчински инстинкт, тъй като тяхната планета Уран управлява бъдещето, а децата също принадлежат на това бъдеще. Ала типичната жена Водолей може и да се стъпи­са пред задълженията на майчинството. Нужно й е време да свикне с мисълта, че трябва да посвети вниманието си само на едно човешко същество, след като толкова време го е разпилявала към кого ли не. По-хладна по природа, тя едва ли ще демонстрира външно своята майчина лю­бов. По принцип е предана на децата си, но и вътрешно независима от тях. Въпреки това с желание ще се включи в родителския комитет. Ще разговаря с малките приятели на децата й като с равни, ще хвърля енергия и сили в учи­лищните мероприятия. С отношението и действията си ще учи децата на доброта и човечност. Няма да бди също като орлица над рожбите си, но те ще могат да споделят всичко с нея. Тя рядко би наказала дете, което е казало истината, независимо какво е направило. Малките ще й имат пълно доверие и ще я търсят за съвет, понеже ней­ните схващания са лишени от предразсъдъци. Много я бива да вдъхва кураж и самочувствие, било то по повод на скрити под леглото чудовища или на обида от другарче. Способна е за броени минути да обърне нещата от плач на смях. За децата ви тя ще бъде забавна подвижна върте­лежка, всяваща около себе си радостен хаос. Няма да им мърмори за несвършените домашни задължения и ще им помага при уроците. Няма да ги задуши от обич, но ще бъде много нежна, когато са болни.

Май изпреварихме малко събитията, макар Уран дей­ствително да преобръща порядъка на нещата отзад на­пред. Защото преди момичето Водолей да стане майка, ще трябва да стане съпруга. Но първо трябва да я убеди­те, че бракът не е синоним на ада. Тя едва ли ще се втурне към женитбата. Не и преди да ви е изпитала, проучила и претеглила щателно. Ако преминете през проверката, знай­те, че трудното тепърва предстои. Бракът с жена Водолей не е най-лесното нещо. Тя кротко на вид ще слуша съве­тите ви, но нещо вътре в урановата й природа се съпро­тивлява да ги приеме безпрекословно. Все й се ще да из­мени нещичко. Не може да направи кейка точно по рецептата, както не може да паркира колата точно както

искате вие. Макар че ще се усмихва сговорчиво, ще си кара по своему. Ще експериментира нов начин за правене на кафе, за пълнене на писалка, за закрепване на кънките или за пресичане на улицата. Ще си облича пуловера на­опаки, ще слага цветята в аквариум, ще си мие косата с крем за бръснене и ще подреди малък алпинеум върху бю­рото ви. Само не я питайте защо. И тя не знае. Просто нейната вълна е с по-друга дължина.

За жената Водолей е трудно да дава израз на дълбоки чувства. Тя се задоволява обикновено с внезапни кратки откровения за любовта си. Намери ли обаче подходящия партньор, двамата се превръщат в модел за съпружеско щастие. Тази жена намира за глупави песните за влюбени, които се гледат само в очите. Толкова чудеса има по све­та, които трябва да се видят, че на нея й се струва чиста загуба на време да се взираш в нечии очи. Тя с радост ще ви позволи да я хванете за ръка и заедно да се любувате на залеза, на изгрева, на някоя стара кола, на коня на млекаря, на жълтата боклукчийска кофа или на червения балон, закачил се на църковния купол. Пуснете я сама да се скита из нейната Страна на чудесата, когато пожелае, и тя никога няма да се интересува защо така често се съби­рате на карти с приятели.

Най-сигурният начин да я изгубите е да проявявате ревност, собственическо чувство или предразсъдъци. Също и да бъдете критичен, тесногръд и консервативен. Ще трябва обаче да харесвате приятелите й, които са като Пъстра палитра.

Интуицията на тази жена е забележителна. Често я взема внезапно вдъхновение и тя вижда с месеци и години напред. Ето защо първоначалната й преценка може да не ви се стори разумна, но в края на краищата урановата жена винаги излиза права. Тя живее в утрешния ден и вие можете да прогледнете за бъдещето само чрез нея. Твърде­нията й винаги се сбъдват. Тя си пада малко магьосница и това е най-особеното й качество. Доверете й се.

 

 

Източник: Линда Гудман "Слънчевите знаци"

Вход във форума

Търси

Календар
«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив на записите

Приятели на сайта
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites